0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

7 tips til en bedre nattesøvn

15. april 2024

En god søvn er altafgørende for vores fysiske og mentale helbred. Hvis ikke vi får vores 7-9 timer hver nat, vil vi hurtigere blive presset i løbet af dagen, og det bliver sværere at løse de opgaver som hverdagen byder på. Hos Møblér tager vi din nattesøvn seriøst, og vi har lavet en guide til, hvordan du kommer til at sove rigtig godt - hver nat!

Læs også: Indret soveværelset til velvære og ro

1. Gå offline inden sengetid

Det lyder næsten som en kliché. Men det blå lys fra tv, tablets og mobiltelefoner er det største benspænd for en god nattesøvn. Hvis du har tendens til at sove uroligt, er det en god idé at skære ned for skærmforbruget inden sengetid. Så istedet for at besvare mails og scrolle igennem Facebooks feed, bør du læse i en bog eller lytte til en podcast for at finde ro inden sengetid. Giv din hjerne en velfortjent pause efter en lang dag, og mærk forskellen. Husk at sætte telefonen på lydløs inden du lægger dig til at sove, så du ikke bliver forstyrret.

2. Sluk lyset

Lys har en opkvikkende effekt på os, og lyset styrer vores døgnrytme. Vær derfor bevidst om lyskilder når du indretter dit soveværelse og opsæt mørklægningsgardiner, så du også kan sove godt i de lyse sommermåneder. Indret dit soveværelse med belysning der ikke er for kraftig og som kan justeres efter behov. Om aftenen har du brug for en dæmpet belysning, som sender signal til hjernen om, at det er på tide at gå til ro. Sæt også en lysdæmper på badeværelset, da en kraftig belysning vil vække hjernen, hvis naturen kalder i løbet af natten.

3. Skru ned for varmen

Det anbefales, at man holder en kølig temperatur i soveværelset, og vi understreger, at det skal være køligt, ikke koldt! Temperaturen i soveværelset skal ikke ligge under 16 grader, men i takt med at kroppens temperatur sænkes i løbet af natten, skal omgivelserne følge med. Derfor ligger den ideelle temperatur mellem 16-18 grader. En tommelfingerregel er, at hvis der er så koldt, at du ikke kan komme ud af fjerene, så er det for koldt. Sveder du stadig om natten? Læs hvorfor her.

Læs også: Få en bedre nattesøvn.

4. Gå tidligt i seng

En god søvn handler i høj grad om rutiner og gentagelse. Gå i seng på samme tid hver aften, og se om du kan bevare rytmen i weekenden også. Så lærer din krop, hvornår det er sengetid, og du oplever en naturlig træthed på samme tidspunkt, hver aften. Gør dig selv en tjeneste og gå tidligt i seng - man siger nemlig, at timerne før midnat tæller dobbelt i kroppens restituering.

5. Indret soveværelset

Du kommer til at bruge en tredjedel af dit liv i dit soveværelse, og derfor fortjener rummet ligeså meget opmærksomhed på indretningen som køkkenet og stuen. Sørg for at have gode opbevaringsløsninger, så det ikke roder for meget, og spar ikke på bløde ting som puder, et smukt sengetæppe og bløde tæpper på gulvet. Mal en af væggene i en mørk nuance af blå eller grøn, og match det op imod farven på sengetæppet, for at få en gennemført farveskala i soveværelset.

Læs også: Sådan indretter du dit soveværelse.

6. Udskift dyner og puder

Hånden på hjertet, hvor ofte får du vasket din dyne og hovedpude? Fra nu af, bør du vaske din dyne og pude en gang hveranden måned. Der går ikke længe før små mikroorganismer flytter ind i sengen, og bakterierne kan medvirke til, at du får et dårligere helbred. Hygiejneeksperterne mener, at vi bør vaske dyner og puder hveranden måned, og udskifte puden en gang hvert andet år, mens dyner kan blive udskiftet sjældnere.

Se også vores udvalg af moderne sovesofaer.

Læs også: Tips og tricks til vask af dyner og puder.

7. Køb en ordentlig seng

Helt ærligt, så starter den gode nattesøvn i en god seng! Hverken meditation eller en god bog, kan afhjælpe søvnproblemerne hvis du ikke ligger godt i din seng. Sørg for at få den nødvendige vejledning fra en fagmand før du køber din seng. Du skal tage stilling til størrelse, madrastype, fjedre, hårdhed, elevation og topmadras. Det er en overvældende omgang, og du er godt hjulpet ved at snakke om mulighederne med en fagmand, inden du køber seng. 

Se Møblérs store udvalg af kontinentalsenge, elevationssenge, boxmadrasser, plansenge og familiesenge.

Læs også: Hvad er REM søvn?

Vi håber, at du kunne bruge disse 7 tips til at få en bedre nattesøvn, fordidet kan ikke komme bag på mange, at din nattesøvn er utrolig vigtig for både fdit fysiske og mentale helbred. Er du endnu mere nysgerrig på din søvn og dit søvnbehov, kan du læse vores søvnguide, der er udarbedet for at belyse vigtigheden af søvn.