0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Sofatest – sådan finder du den bedste sofa

15. april 2024

Når man hører ordet 'stue', er et af de første møbler, man typisk kommer i tanke om formodentlig sofaen. Sofaen er efterhånden blevet definerende for stuen i klassisk forstand og dermed populært sagt 'ankerpunktet' for stuens indretning og funktion. Uanset om der er tale om en lille 2-personerssofa eller en stor hjørnesofa, er det fælles for alle udgaver, at de skal kunne tjene til, at man kan sidde komfortabelt, slappe af og måske endda tage en lille lur - altså skal den for dig være verdens bedste sofa! Samtidig er sofaen et møbel, der ofte danner ramme om socialt samvær og hygge. Disse omstændigheder kræver og kalder på den bedste sofa i høj kvalitet og lækkert design – men spørgsmålet er, hvad der i din optik er den bedste sofa?

Selvfølgelig er det hurtige svar en kvalitetetssofa, men besvarelsen af dette spørgsmål kræver et væld af overvejelser vedrørende type, design, funktion, materiale og betræk, størrelse, farve osv. – og mulighederne er her tilsvarende mangfoldige. Hos Møblér har vi et stort udvalg af designrigtige kvalitetssofaer i alle prisklasser i både læder og stof, og i denne sofaguide har vi gjort det hårde arbejde for dig: Vi har testet en række sofaer og giver dig følgelig nogle kvalificerede bud på, hvad der potentielt set kunne være den bedste sofa for dig. På denne måde kan du blive inspireret og forhåbentlig klædt godt på frem mod den endelige købsbeslutning – nemlig valget af den fedeste sofa, som matcher dine behov og ønsker.

Vær opmærksom på, at flere af sofaerne, der præsenteres i sofa-guiden/testen, kan fås i forskellige farver, størrelser, dessiner og hårdheder, på samme måde som, at mange af modellerne kan fås i forskellige modulkombinationer, hvilket du kan få yderligere information om under de enkelte produktbeskrivelser. I vores guide/test fokuseres der udelukkende på udvalgte modeller/udgaver af de enkelte sofaer - men for at sofaen bliver den bedste sofa for dig, er det selvfølgelig vigtigt at vælge den med præcis de specifikaitoner, du ønsker!

Rigtig god fornøjelse!

Læs også: Vælg det rigtige sofabord

Hjørnesofaer med plads til socialt samvær, komfortfølelse og god stil

Når man taler om produktkategorien ”sofaer”, er en af de efterhånden mest populære og mangfoldige varianter hjørnesofaen, der er gået hen og blevet en af danskernes foretrukne møbel-darlings. Hjørnesofaen kombinerer en lang række fordele, da den for det første oftest er yderst rummelig med plads til hele familien og flere gæster afhængig af behov. Derudover er den i sig selv en yderst praktisk konstellation, da dens vinkelformen betyder, at sofaen nemt kan passe ind i et hvilket som helst rum – og så er den med sin praktiske modulopbygning tilsvarende let at justere op eller ned størrelsesmæssigt. Denne praktiske dimension kombineres for det andet med en mere funktionel fordel, da hjørnesofaen generelt er karakteriseret ved en høj grad af siddekomfort i form af bløde og behagelige hynder, der understøtter kroppen og skaber optimale forhold for ultimativ afslapning. For det tredje har hjørnesofaen med sin definerende vinkelform et flot og designrigtigt udseende – uanset om du søger et klassisk udtryk, et moderne design eller et mere retro-look.
 

Hjørnesofa – en klassiker uden de store dikkedarer

Core hjørnesofa i grå

Hjørnesofaen er rummelig, hvor der er plads til at slænge sig. Det er en sofa, der taler til dig, som ønsker en sikker løsning i form af en simpel og ukompliceret kvalitetssofa. Hos Møblér har vi et væld af forskellige hjørnesofaer.

Vi har hjørnesofaer i forskellige størrelser, former, materialer, farver og moduler. En hjørnesofa kan rumme flere personer og muliggøre, at flere familiemedlemmer kan ligge på langs samtidig. Du kan ligeledes vælge med chaiselong eller open end, der netop åbner op og giver den bedste pladsfornemmelse. 

Selvom der ikke altid er en direkte sammenhæng mellem størrelse og pris, har vi hos Møblér sofaer, der ligger til en favorabel og fast lavpris, og hvor du får høj kvalitet for pengene. Sofaer mærket med "vores stærk pris" indikerer også nogle af vores bedste sofaer til prisen - ellers kan man altid holde øje med vores side med aktuelle tilbud

Tag et kig på vores sofaer på webshoppen eller kom ind i en af vores butikker og oplev de mange forskellige sofaer på egen krop.

Læs også: På "sofa-surfing"

Natuzzi Editions hjørnesofa – en italiensk læderdrøm af format

Natuzzi B757 sofa i læder

Er du mere typen, der er villig til og har mulighed for at iklæde dig spenderbukser – og dermed også få tilsvarende mere drømmesofa for pengene, så kan denne Natuzzi Editions hjørnesofa måske være lige noget for dig - se også vores fulde udvalg af smukke lædersofaer.

Denne højryggede sofa er produceret i et klassisk italiensk design. Der gås ikke på kompromis med kvalitet, da vi har at gøre med en håndlavet sofa i særklasse. Denne udgave af sofaen er monteret med 20RB brunt anilinlæder i dessin Madison, men fås i flere læderkvaliteter. Naturlæderets ægthed medfører, at vi har at gøre med handskeblødt læder af højeste kvalitet, der sikrer høj grad af komfortfølelse i forbindelse med kroppens kontakt med læderet. Denne komfortfølelse bliver bestemt ikke mindre af, at sædehynderne er fyldt med koldskum, der som tidligere nævnt giver sofaen en fast siddekomfort og gør den utrolig behagelig at ligge i.

De mørkebrune, varme farvenuancer skaber et lettere antikt, stilfuldt og elegant udtryk, der står godt til indretning af et hyggehjørne med lignende mørke møbler – eksempelvis lignende lædermøbler eller træmøbler i mørk mahogni, teak og palisander.

Størrelsesmæssigt måler sofaen hele 285 x 285 cm, så der er rigeligt med plads til at slænge sig – alene såvel som sammen med hele familien samt venner og andre gæster. Foruden denne symmetriske designkonstruktion fås sofaen i flere opstillinger efter smag, hvilket gør den yderst tilpasningsdygtig i de fleste hjem.

Som en ekstra luksusbetonet egenskab sælges sofaen inklusiv et modul med el-recliner, der muliggør, at man efter behov kan nyde godt af en liggende position, hvor ryglænet køres tilbage, og benene hviler på en fodstøtte, der kan slås ud.

Alt i alt altså en stor luksus-flyder i italiensk læder- og topkvalitet, der har klart ”bedst i test”-potentiale, hvilket gør det til en af de bedste hjørnesofaer i den højere ende af prisskalaen. Se sofaen online eller prøv den i en af vores mange Møblér-butikker landet over.


2- og 3-personerssofaer – når det skal være enkelt og godt  

Hvis vi skal bevæge os over i en mere simpel og enkel kategori af sofaer, finder vi 2- og 3-personerssofaen. Modsat hjørnesofaer har vi her at gøre med en mere enkel opbygning bestående af to eller tre sæder på linje. Disse sofatyper er rent fysisk mindre i omfang og optager derfor et begrænset areal i hjemmet. Derfor er de også praktiske og nemme at få til at passe ind i selv de helt små stuer – dvs. egnede til de fleste boliger. Hos Møblér forhandler vi en lang række 2- og 3-personerssofaer i mange forskellige farver, materialer og designs, der både afspejler høj kvalitet, komfort og æstetisk finesse.

Som med vores andre sofaer, står vi altid klar i din lokale Møblér til at rådgive dig til det rigtige køb - så du får den bedste sofa til dit behov!

Læs også: Sådan gi´r du et sofabord en ny stil


Tango 3-personers sofa – tre på stribe til lavpris 

Tango lænestol og sofa

Denne Tango 3-personerssofa er stil- og opbygningsmæssigt eksemplarisk for sin kategori. En enkel og stilren sofa i målene 90 x 96 x 152 cm, der er skræddersyet til tre personer på stribe, og som derfor ville egne sig godt som møblement i et hjem, der huser et par eller en mindre familiekonstellation.

Sofaens højrykkede form gør, at den særligt er bygget til at sidde godt og ret frem for at ligge og brede sig på langs. Denne form er med til at give sofaen et karakteristisk retro-look, der i kraft af kombinationen af blåt stofbetræk i dessin Jazz, små detaljer såsom pynteknapper og de lyse træben, samlet set skaber et yderst elegant design.

Den højrykkede konstruktion samt det stramme fokus på design betyder dog ikke, at komforten er nedprioriteret, da både sæde og ryg er fyldt med koldskum, hvilket giver en fasthed, som understøtter kroppen i den siddende position.

Ud over at være et godt køb som enkeltstående sofa kan den desuden med fordel kombineres med et køb af lænestolen i samme serie, så man sikrer en rød tråd i rummets interiør og indretningsstil. Denne retro-designede herlighed fås til en vores "stærk pris", hvilket alt i alt gør Tango sofaen til et fund for dig, der ønsker kvalitet og retro-stil til billige penge.

Læs også: Indret et retro-hjem

Kom ind i din lokale Møblér-butik og oplev sofaen i virkeligheden, eller se den online på webshoppen.

 

Chicago 2- og 3-personerssofa – sofasæt med komfort i højsædet 

sofasæt med lænestol fra chicago

Er du en type, der ikke vil nøjes mht. til din sofaløsning – hverken hvad angår omfang og kvalitet – vil dette Chicago 2- og 3-personerssofasæt måske være det oplagte køb for dig. Her har vi at gøre med en sofagruppe bestående af to stk. kvalitetssofaer i samme design og betræk, men i forskellige størrelser: hhv. et længdemål på 212 cm. og 156 cm.
  
Sammensætningen af de to sofaer skaber naturligvis tilsvarende dobbelt så meget siddeplads, hvilket gør sofaløsningen oplagt til større familier eller hjem, hvor der kommer mange gæster. Sofasættet bærer desuden præg af høj fleksibilitet, da man nemt kan flytte rundt på sofaerne og opsætte dem i forskellige formationer, der lægger op til socialt samvær og hygge – eksempelvis direkte over for hinanden eller i vinkelform.

Sofasættet ligger i modsætning til enkeltsofaen naturligt nok i en højere prisklasse, da man her får mere sofa og siddeplads for pengene. Sofasættet er produceret i ubehandlet egetræ samt polstret med lækkert og smukt stof, som man kan få i farverne Grafit eller Dark Turquise. De resterende sofaer i Chicago serien fåes dog i et utal af andre, skønne farver og læder- og stofdessiner. Altså, har du mulighed for at få netop den udgave, du kunne tænke dig - og hvem ved, måske er netop denne klassiske sofa den bedste sofa for dig?

Kom ind i en af vores landsdækkende butikker og se og mærk vores mange sofasættet, der desuden med fordel kan kombineres med eksempelvis lænestolen i samme serie. Vi er sikre på, at vi sammen kan finde verdens bedste sofa til dig. Du kan også få syn for sagen online.

Læs også: Trendy sofaer

Chaiselongsofaer, open end og u-sofaer – ekstraplads og ultimativt afslapningspotentiale

Som sofakategori er chaiselongsofaer, u-sofaen og sofaer med open end gået hen og blevet en af danskernes foretrukne sofaløsninger. Begge sofakategorier inviterer til formål forbundet med rummelighed, ultimativ afslapning, hygge og komfort, og sofaerne udgør samtidig yderst praktiske løsninger, der let kan skaleres op og ned i størrelse og derfor er meget tilpasningsdygtige i forhold til et hvilket som helst hjem. Du finder et bredt sortiment af chaiselongsofaer, u sofaer og open end-sofaer i høj kvalitet og til alle priser i din lokale Møblér-butik.

Læs også: 5 sofanyheder vi elsker

Stamford 2613 sofa med open end – det stilsikre valg 

Stamford flex sofa

Denne opstilling af Stamford-serien er et klassisk eksempel på en open end-sofa til en middel prisklasse. Sofaen måler 90 x 88 x 299 cm, hvilket i sig selv skaber en vis rummelighedsfornemmelse, der udelukkende underbygges og bogstaveligt talt forlænges i kraft af open end-konstruktionen, der giver mulighed for ikke bare at sidde oprejst, men også at ligge ned udstrakt. De optimale forhold for ren afslapning.

Man kan med rette kalde denne sofa for et (stil)sikkert valg, da den med sit karakteristiske og smarte open end-design og stramme, minimalistiske udtryk på den ene side er praktisk rummelig og på den anden side rent visuelt ikke forekommer så stor og bombastisk som en traditionel hjørnesofa – netop grundet fraværet af armlæn i den ene ende. Designmæssigt fremstår den altså lidt ”lettere”, og den kan derfor sagtens passe ind i rum med selv få kvadratmetre.
 
Også selve designet afspejler høj grad af stilsikkerhed, da sofaen er monteret med Indigo-farvet stof i dessin Rebel, hvilket skaber et afdæmpet, afstemt og diskret udtryk. Sædehynderne er fyldt med formstøbt skum samt sandwich skum i ryghynderne, hvilket sikrer behagelig siddekomfort, samtidig med at sofaen holder sin facon.

Stamford 2613 sofaen er konstrueret omkring et meget fleksibelt byggesystem, hvor du har mulighed for at sammensætte den efter dine behov og din smag. Her er der altså et væld af farver og derved rig mulighed for at designe din helt personlige – en stilsikker løsning og måske den bedste sofa for dig? 

Se vores sofaer online her eller kom ind i din lokale Møblér-butik og oplev de mange muligheder. 

Houston sofa med open end og chaiselong

Houston sofa i læder

Denne opstilling af Houston sofaserien kan klassificeres som en særlig udgave af hjørnesofaen, der adskiller sig fra den traditionelle udgave ved både at have en chaiselong og open end – en såkaldt ”u-sofa”. Denne ”dobbeltkonstruktion” resulterer i en mere rummelig sofa, der giver rig mulighed for, at flere personer kan ligge på langs samtidig - og danner klart rammerne om at kunne være verdens bedste sofa, måske for dig? 

Vi har således at gøre med en ægte flyder af en sofa, der sikrer ideelle forhold for at kunne slappe af hele familien, og som lægger op til socialt samvær mellem flere personer. Det oplagte samlingssted for familiehygge og gæstebesøg.

Læs også: Puffen - de uendelige anvendelsesmuligheder

Trods det faktum, at sofaen fylder en del i landskabet, har den et elegant og stilfuldt udtryk samt et stramt design. Den er monteret med det smarte Kentucky stof som har den varme feel af stof men ligner læder. Det smukke udseende stemmer overens med kvalitetssæderne og -hynderne, hvor sædehynderne er med koldskum og ryghynder med fyld af bollfibre/polyetherskum, hvilket sikrer et blødt look og samtidig fast siddekomfort. 

Så hvis du er en del af en større familie og ikke mindst har plads i stuen, vil denne Houston sofa være værd at investere i. En sofaløsning, der både kan tjene til den tiltrængte eftermiddagslur på chaiselongen alene og fælles leg og hygge med hele familien.

Du kan se Houston sofaserien online eller endnu bedre få en helhedsoplevelse af den på egen krop ved at besøge din nærmeste Møblér-butik.

Symfoni hjørnesofa med chaiselong – med plads til alle

Symfoni sofa i læder - flot hjørnesofa

I denne sofatest/guide slutter vi på toppen med en ægte bestseller inden for sofakategorien.

Vores Symfoni hjørnesofa er bogstaveligt talt stor fornøjelse, da den med sine mål på hele 213 x 387 cm tager prisen som denne sofaguides hidtil største flyder. En hjørnesofa af format, der kan rumme flere familiemedlemmer såvel som gæster på samme tid, hvilket gør den til et oplagt samlingspunkt i din stue, ligesom at den nærmest repræsenterer en hel hyggekrog i sig selv.

Sofaen afspejler et klassisk og smukt design og er her afbilledet i et smukt blåt stof i dessin New Ocean på alle slidflader, hvilket sikrer høj holdbarhed og slidstyrke samt et lyst og let udtryk, der passer perfekt ind i et tilsvarende lyst interiør eller som kontrast til en indretning i mørkere farvenuancer.

Sofaen er indbegrebet af skræddersyet og unik sofaløsning, da Symfoni giver dig utallige muligheder for frit at sammensætte din helt egen sofa. Du kan f.eks. vælge mellem 11 forskellige armlæn, 9 typer ben, 5 sædevarianter, 2 ryghyndeudgaver, 6 sædebredder, 4 sædedybder og adskillige typer hynde- og sædefyld. Altså mange muligheder for at lege og eksperimentere med former, farver og materialer. Sofaen er således din garanti for, at du får den perfekte og bedste sofa for lige netop dig, der opfylder dine behov og ønsker.

Men hvis du går og drømmer om at slænge dig i denne bestseller af en sofa, skal du også punge ud, da den ligger i den dyre ende af prisskalaen. Ikke desto mindre kan du med fordel i første omgang tage en testkørsel ved at komme ind i en af vores mange Møblér-butikker landet over, hvor du kan prøve luksusoplevelsen i virkeligheden.

Lav din egen sofatest

Med denne sofatest/guide er du nu forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvad sofakategorien dækker over af mulige sofaløsninger, samt blevet inspireret og klædt på til at tage på jagt efter verdens bedste sofa, for dig. 

Hos Møblér har vi et kæmpe udvalg af forskellige sofaer, og vi kan med sikkerhed finde  den bedste sofa til dig, der matcher netop din smag og dine behov. Så tag et kig på vores webshop for at få et dybere indblik i vores brede sortiment, og du må endelig ikke tøve med at tage kontakt til os pr. telefon eller mail, hvis du skulle have nogle uafklarede spørgsmål i forbindelse med beslutnings- og købsprocessen.

Vi vil dog afslutningsvis råde dig til at komme ind i din lokale Møblér-butik, hvor du som førnævnt kan testkøre vores sofaer, og hvor vores kompetente personale altid står klar med kyndig vejledning og rådgivning. For man kan selvfølgelig læse sig til en del, men i vores optik er den bedste måde til at sikre, at du rent faktisk ender med et tilfredsstillende sofakøb, at lave din egen sofatest. Dét er den korteste vej til den perfekte sofa. Se også vores stærke udvalg af 2 og 3 personers sofaer, hjørnesofaer, tremmesofaer, stofsofaer, modulsofaer, sofaer med chaiselongu-sofaer eller sofaer med open end. Flere af vores sofaer fås også med ekstra hurtig levering.

Nu har du læst lidt om, hvordan det hænger sammen med forskellige opstillinger af en sofa, og du er måske nysgerrig på, hvordan vores sofaserier ser ud i de nævnte opstillinger. Det kan vi hjælpe dig med! Vi har nemlig samlet et overblik over vores sofaserier i den ultimative guide til vores populære sofaserier. Det er en herlig søndagslæsning, så det er bare at komme igang. 

Læs også vores sommerhus indretning - her giver vi vores bud på de møbler du bare må have i dit sommerhus.

Så se at komme op ad sofaen – det kan kun gå for langsomt!

Rigtig god fornøjelse med jagten.