0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Farveguide: Hvilke farver er in til møbler?

15. april 2024

De fleste danskere kender til det skandinaviske look, som er præget af neutrale, nordiske farver som hvid, grå eller beige og ofte med minimalisme i indretningen. Denne indretning har efterhånden været populær i mange år, men nu tager boligindretningen, og dermed farven på møblerne, en anden retning. Indretningen bliver mere eksperimenterende, og farverne må gerne stå lidt ud. Generelt bliver farvepaletten fra 1980’erne nu igen introduceret i de danske hjem. Danskerne tør satse anderledes og afprøve de utraditionelle farver som en modtrend til stilen i de forhenværende år. Måske overvejer du også at pifte møblerne op derhjemme?

I 2018 er det især signalfarverne, der får lov til at gøre indtog i de danske hjem – og ofte i de mørke nuancer, men selvfølgelig med tilpasninger ift. indretningen. Det er generelt også de primære farver som blå, gul og rød, der er tendensen i år, hvor en sekundær farve som grøn også er kommet ind i de danske stuer. Rød er især blevet populær, men også de brune farver gør indtog. De gule, grønne og blå farver kan også indgå i noget af indretningen, men her kan du ligeledes vælge pastelfarver, som ikke er så iøjnefaldende for dig og dine gæster. Afhængig af hvor eventyrlysten du er ift. indretningen, kan du lade ét møbel i spisestuen, soveværelset eller køkkenet indeholde én af de mørke, dybe farver, mens du stadig har de klassiske ’farveløse’ farver som hvid, sort eller grå andre steder i hjemmet. 

Hos Møblér har vi selvfølgelig også mange farvevalg til lige netop de møbler, som du har udset dig, eller som har vakt din opmærksomhed. Vi har således de farver, som er blevet moderne at benytte i 2018, men samtidig fører vi også varer med de klassiske farver, der går godt til ethvert rum. 
 

skovby sm27 spisebord

Læs også: Indret med efterårets farver

Snig nogle farver ind i køkkenet 

Spisebordet fungerer som en helt central del af husholdningen. Det er samlepunktet, når der skal være middage for familien og vennerne, eller når der skal arbejdes. Samtlige møbler i hjemmet behøver ikke at bære præg af de mørke farvetoner, og derfor kan man sagtens inkludere et hvidt spisebord, som kan stå i kontrast til et andet møbel i køkkenet eller spisestuen.

Tag fx vores
’Skovby SM27 spisebord’, hvor designet både har inspiration fra fortidens trends og fra moderne tider. Her er der også tænkt på de store arrangementer, da bordet med de mange tillægsplader kan skabe plads til hele familien. De afrundede kanter og bordets opbygning sikrer den visuelle ro i hjemmet, mens de lyse farver fra den hvide laminatbordplade og de lyse ben af eg kan komplementeres af spisebordsstole i andre farver.  

Du kan fx kombinere det hvide spisebord med vores brune spisebordsstole – eksempelvis vores Seattle-spisebordsstole, som du kan få i farverne grå, brun og cognac. Brun er en af årets farver, og her får du de dybe farvenuancer ind i spisestuen i samspil med det hvide spisebord.  

Hvis du ønsker at holde farverne lidt mere lavmælt, kan du f.eks. bruge en Strap Pendel fra Nordlux, som du kan have hængende over spisebordet eller din køkkenø. Strap pendel kan bruges i mange sammenhæng og passer ind i mange hjem, grundet sit klassiske skandinaviske udseende, men som samtidig står ud med sin kombination af metal og læderstrop i forskellige farver. 

ucreate sofa i rød


Sæt dit eget præg på stuen med sofaen i centrum  

Stuen må gerne føles hjemlig og indbydende, og her kan du for alvor få farverne til at spille sammen. Her kan du lave små hyggekroge med matchende farver. På den måde kan du også bedre styre, hvordan tekstilerne og møblerne kommer til at matche hinanden, så du ikke ender med alt for mange prangende farver, hvilket kan være meget at forholde sig til for dig og dine gæster.

For mange er sofaen det centrale møbel i stuen og er typisk også det største og mest iøjnefaldende møbel, når man træder ind i rummet. Her kan det være en god idé at gå den ’sikre’ vej og vælge en mere tidløs farve, som stadig bærer præg af det skandinaviske look. Her er de hvide og grå sofaer gode til formålet, som fx vores sofasæt i lysegråt stof fra Stamford Basic-serien. For at bryde det kolde udseende kan du pryde sofaen med puder i matchende farver, som du selv finder pæne og passende. 

Hvis du vil være mere modig, kan du overveje at få den helt store farve i 2018 – rød – ind i stuen. Med vores ’Ucreate’-byggesystem kan du selv tilpasse sofaen, og du får samtidig et væld af farver, som du kan vælge imellem indenfor både stof og læder. Se fx dette røde sofasæt, som er monteret med semianilin-okselæder. 

Hvis du er mere til stole eller blot vil have stolen til at indgå i stuen sammen med sofaen, kan du også få de brune nuancer ind, som mange af vores lænestole bærer præg af. Naturligvis kan du også vælge lænestole i andre farver, men stolene er specielt egnet til de farver, som er efterspurgt i 2018. Se fx vores eksklusive Chicago-lænestol med fodskammel, som nok skal give et pusterum i stuen og en følelse af afslapning og hygge. Den brune farve giver følelsen af stabilitet og tryghed, hvilket er vigtigt i stuen. 

Læs også: Trendy sofaer 
 

Katrine sofabord


Det er kun naturligt, at sofaen i stuen får følgeskab af et sofabord. Her kan du også vælge at se på et brunt sofabord. Med Møblérs ’
Katrine’-sofabordskoncept kan du vælge imellem otte forskellige laminatplader til bordet. Her kan du fremhæve den populære brune eller gråbrune farve, hvis du vælger en laminatplade med stonelook, så selv hvis du holder sofaen eller stolen til det traditionelle skandinaviske look, kan du få nogle nye nuancer ind i stuen. 

Akkurat ligesom med sofabordet kan du også få tv-borde og reoler til stuen i forskellige farver. Overvej et rødt tv-bord eller en blå reol med Møblérs ’Mistral’-koncept. Her kan du vælge mellem mange forskellige størrelser, hvor du har et væld af farver at vælge imellem. Selve tv-bordet eller reolen kan have en anden farve end lågerne, og det er ideelt, hvis du vil have et friskt pust i stuen. 
 

Zensizone seng - købes kun hos Møblér

Gør soveværelset trygt med de mørkere farver 

Soveværelset er det rum, hvor vi søger ro til de stille timer i døgnet, så vi kan lade op til en ny dag. Selvom tendensen lige nu vil have mange signalfarver, giver det her god mening at holde sig til de noget mørkere og mættede farver. Det centrale møbel i soveværelset er selvsagt sengen, og her går de tidløse ’farver’ hvid og sort godt sammen med grå, hvor ingen af farverne er alt for opfarende. Men ligesom med sofaen er der masser af muligheder for selv at dekorere tilbehøret til sengen. Sengetøj og puder kan du selv sætte dit præg på, og her kan de mange pasteller, som er blevet en nordisk tendens, med fordel bruges. Så sikrer du et overvejende mørkt og roligt rum, mens detaljerne kan stå lidt ud, så rummet ikke føles for trist. Den ellers populære røde farve er ikke anbefalet at bruge i soveværelset, da den kan øge dine stresshormoner og få blodtrykket til at stige. Forsøg dig i stedet med mørkeblå, der sammen med de andre mørke farver kan være et godt supplement for at fuldende følelsen af velvære i rummet. Overvej derfor en seng med mørk farve som fx vores én af vores mange ’ZensiZone kontinentalsenge’, hvor du også har et fullcover med mørkegråt polstring, der kan give soveværelset det rette indtryk. 

Gode huskeregler, når du overvejer farver

Generelt kan det altså siges, at farverne fra 1980’erne har lavet et comeback i de danske hjem, og de vil formentlig blive ved med at præge indretningen i de kommende år. Men pas på faldgruberne og undgå at blande for mange farver sammen. Hold hellere rummene i de samme nuancer, så du ikke får for mange forstyrrende elementer i ét rum. Husk også, at bestemte farver passer bedst til nogle rum, alt efter hvilke følelser de frembringer. Stuen og køkkenet må derfor gerne indeholde farver, som giver en følelse af energi, mens farverne i soveværelset gerne skal virke beroligende. 

Hos Møblér står vi altid klar til at hjælpe dig, så hvis du er i tvivl om den store jungle af farver og de kombinationer, som du kan lave med dem, står vores erfarne personale klar til at hjælpe dig med en kyndig vejledning. I butikkerne kan du også se de forskellige farver med det blotte øje, så kom endelig forbi for at se og fornemme mulighederne med de forskellige møbler. Det kunne jo være, at du blev inspireret.