0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Indretning af soveværelse

15. april 2024

Soveværelset er et af de mest vigtige rum i dit hjem, eftersom du tilbringer en tredjedel af livet i sengen. I soveværelset skal du kunne slappe af og opbygge ny energi til den næste dag. Derfor betyder soveværelsets indretning meget. Indretningen i soveværelset skal emme af en enkel og afslappet stil, så du oplever en stemning af ro og balance, lige så snart du træder ind i rummet. Mange oplever problemer med at skabe en sådan atmosfære – især når rummet er lille. Dog findes der heldigvis en række af funktionelle og stilfulde løsninger, når det kommer til indretningen af et lille soveværelse. Dette gælder også, hvis du savner ny inspiration til indretningen af soveværelset. I det følgende får du derfor nye idéer til indretningen af både store og små soveværelser, så du kan begynde at skabe din egen personlige og afslappede stil inde i soveværelset. 
 

Auping seng med masser af puder

Få møbler i soveværelsesindretningen er bedst 

Idet der gerne skal være en rolig og afslappet stemning i soveværelset, gælder det om at have så få møbler som muligt. Selvfølgelig skal du have plads til et kontorhjørne eller dit store garderobeskab, hvis dette er nødvendigt. Møblerne skal bare ikke tage overhånd, da du hurtigt vil kunne miste tålmodigheden en mandag morgen, hvis rummet er fyldt op med møbler. Skal du ud at kigge på nye møbler, så tænk på din egen personlige stil. Elsker du den nordiske minimalisme, eller har du mere lyst til en romantisk soveværelsesindretning? Bohemestilen passer samtidig perfekt til dig, der elsker kreative mønstre, eksotiske himmelstrøg og mørkt træ. Vedrørende soveværelsets nødvendige møbler er en behagelig seng, et natbord, et garderobeskab samt en flot loungestol nok at have stående i rummet. Vores Dunlopillo Passion kontinental har eksempelvis en flot og klassisk stil, imens kvaliteten er i den højeste klasse. Overvej dog på samme tid, om du skal forkæle dig selv med en god elevationsseng, idet du hermed kan læse yndlingsbogen eller spise morgenmad i sengen med den bedste støtte i ryggen.

Natbordet er ligeledes vigtigt at tænke på, efter du har fundet den rette seng. Har du ikke behov for at have en masse ting liggende tæt på sengen, kan du for eksempel nøjes med et sengebord, der består af en enkelt plade, som f.eks. monteres på sengens træramme. Dog kan det være rart at have et par hylder under selve bordpladen, så du har plads til diverse bøger, magasiner og praktiske småting, som du gerne vil have i nærheden af sengen. Sengeborde integreret i sengegavlen er pladsbesparende og giver et enkelt udtryk. Sengebordets enkle og tidløse design gør ligeledes, at natbordet kan anvendes sammen med mange forskellige stilarter.

Læs også: Dit soveværelse - din drømmeseng
Læs også: Inspiration til 5 flotte sengeborde

Udover sengen er garderobeskabet desuden det møbel i soveværelset, som fylder mest. Derfor gælder det om at finde den mest optimale løsning, når møblet skal findes. Har du behov for masser af plads til tøjet, kan et garderobeskab med skydedøre være en funktionel og flot løsning. Er der på den anden side ikke plads til dette skab, kan et slankt skab med almindelige skabsdøre i en flot træsort eller mat hvid være et stilrent og praktisk møbel. Hvis soveværelset er småt, er det desuden en god idé at vælge et garderobeskab, som står på fødder. Hermed får møblet et let udtryk, og du vil have nemt ved at komme rundt, når rengøringen skal overstås. Har du overhovedet ikke plads til et garderobeskab i det lille soveværelse, er en pæn og funktionel kommode endvidere en rigtig god løsning ved indretningen af det lille soveværelse. En Mistral kommode i snehvid har eksempelvis masser af plads til både tøj og andre sager og vil stå flot og stilrent i den nye soveværelsesindretning. Et alternativ til kommoden er en bogkasse, der skaber et fint udtryk med plads til opbevaring i dit soveværelse, så du har rum til det vigtigste. Bogkasserne kan kombineres på kryds og tværs, så du får den opstilling, som du har brug for. 
 

Lænestole i elegant design med stof

Hvis der er plads til en pæn stol eller lænestol i soveværelsets hjørne, vil denne desuden være til god gavn om morgenen eller aftenen. Med stolen vil du kunne få en behagelig siddeplads til at få sokkerne og skoene på og af om morgenen samt have en hyggekrog, så yndlingsbogen kan nydes. Stolen kan endelig også bruges til at lægge tøj på, så næstedagens outfit er parat. Er der ikke plads til en lænestol i hyggehjørnet, kan en flot spisebordsstol ligeledes være en god løsning.

Læs også: Inspiration til sengetøj - klæd din seng godt på.

Indret dit soveværelse med smarte og stilrene opbevaringsløsninger

Når de flotte møbler er placeret i soveværelset, kan det næste skridt for mange være at finde på gode og stilrene opbevaringsmuligheder. Opbevaringsmøbler gør det muligt at have et ordentligt og ryddeligt soveværelse, og derfor skal der være plads til disse i rummet. De førnævnte garderobeskabe og kommoder er gode løsninger, hvis der er plads til disse. Har du dog et ganske lille soveværelse, skal andre løsninger frem på bordet. En rigtig god idé er blandt andet at have indbyggede skuffer eller kurve under sengen. Hermed kan du hurtigt gemme sengetøjet væk og finde det frem igen. Har du højt til loftet, kan hylder såsom denne ligeledes være en fremragende idé for at udnytte soveværelsespladsen. Vælg hylder i hvide farver, så du gør rummet større og placer diverse fine kasser og kurve med ting, som du ikke bruger så ofte. Derudover kan en smal reol som denne være tricket til at udnytte den trange soveværelsesplads. Hav blot hele tiden soveværelsets plads in mente, når opbevaringsmøblerne skal findes, så du vælger de mest optimale løsninger og samtidig bevarer den rolige og overskuelige stemning i rummet. 

Funktionel indretning til soveværelset

Bruger du dit soveværelse til andet end at sove i? Måske har du en arbejdsplads i et af soveværelsets hjørner eller måske står sminkebordet i enden af rummet. Uanset hvilke andre formål soveværelset anvendes til, gælder det om at skabe adskillelse mellem sengedelen og de resterende. Hermed trives du bedst i rummet og kan slappe ordentligt af i stedet for at føre blikket hen imod hjemmekontoret. Overvej derfor at opdele soveværelset ved hjælp af skillevægge i form af reoler, vægge eller tøjstativer. På denne måde får du følelsen af at have et ekstra rum, og du vil samtidig få et par ekstra flader, som soveværelsets møbler kan stå op ad. 

Indretningen af soveværelset skal ligeledes tage hensyn til vinduer, stikkontakter, tv og diverse andre ting. Det er for eksempel en fin idé at stille sengen op ad vinduet, hvis du holder af at blive vækket af det naturlige dagslys. Hvis det kan lade sig gøre, skal fjernsynet desuden placeres tæt på nødvendige stikkontakter for at undgå irriterende forlængerledninger på gulvet. Overvej ligeledes, om du ønsker at ligge tæt på soveværelsets dør eller på vinduet. Hvis pladsen er trang, findes der selvfølgelig ikke et væld af muligheder, men sørg alligevel for, at indretningen i det lille soveværelse fungerer optimalt. Ønsker du eksempelvis både at have en arbejdsplads samt et sminkebord, kan du investere i et bord, som både kan give dig plads til hjemmearbejde og makeup-lægning. Sørg for at vælge et bord, som passer med soveværelsets resterende møbler, så der dannes en rød tråd i indretningen.

Læs også: Indret med farver og giv hjemmet et friskt pust

Rolige farver

Farverne i dit soveværelse har en stor betydning. Det er selvfølgelig altid individuelt, hvad man har behov for, for at sove trygt og rart, men rolige og behagelige farver vil for alle have en positiv betydning i soveværelsets indretning. Men hvilke specifikke farver skal frem på paletten? Eksperter udtaler, at folk der tit har besvær med at falde i søvn, skal kigge nærmere på rolige og afdæmpede farver såsom blå, grå og sandfarvede nuancer. Disse farver hjælper med at skabe en rolig, tryg og balanceret stemning og får pulsen i hvile.

Soveværelsets farver kan ligeledes hjælpe dig til at få en friskere start på dagen. Både lyse og varme farver såsom gule og røde nuancer vil give dig en ny og dejlig energi ved morgenstunden. Dog skal du her tænke på, at blot en af soveværelsets fire vægge skal males i en af de friske farver, som desuden skal være i støvede nuancer. Hermed undgår du larmende farver i rummet. Hvis du ikke har lyst til at male en hel væg i den skrappere farve, kan en malet endegavl for enden af sengen skabe en spændende kontrast til soveværelsets andre mere afdæmpede og rolige farver.

Læs hvordan du kan indrette dit soveværelse til velvære og ro

Valget af farver i soveværelset skal desuden passe sammen med rummets størrelse og lysindfald. Det er ikke en god idé at male soveværelset i mørke farver, hvis ønsket er at skabe en fornemmelse af et større rum. Kommer der ligeledes næsten ingen lys fra soveværelsets vinduer, er der endvidere endnu større grunde til at kigge nærmere på de lyse paletter. Vælg den klassiske hvide eller farver i beige nuancer. Ønsker du herefter at bringe friske farver ind i det lille soveværelse, kan drømmen gå i opfyldelse ved hjælp af farverigt tilbehør.
 

Eros pendler i hvid

Nødvendige lamper og hyggebelysning 

Soveværelsets belysning skal med garanti heller ikke glemmes, når møblerne er på plads i det nyindrettede soveværelse. Belysningen har stor betydning for dit velvære, så gode lamper skal bestemt ikke undervurderes. Inden du går på jagt efter de rette lamper, skal du først og fremmest tænke på lysbehovet inde i soveværelset. Læser du i bøger og magasiner hver aften, inden du går i seng? Har du brug for lys til at kigge i garderobeskabet om aftenen eller på mørke vintermorgener? Soveværelsets belysning skal samtidig både være behagelig, afslappende og koncentreret, så du kan se ordentligt og dermed få opfyldt dine specifikke behov. 

En loftlampe er for mange en nødvendig lampe at have i soveværelset. Dette lys skal gerne bestå af et godt og ikke-blændende lys, som kan lyse hele rummet op. På denne måde vil du have et godt lys, når du skal rengøre, og når sengen skal reddes. Ønsker du en loftlampe i et tidløst design, kan du se vores store udvalg af loftslamper.

Når loftlampen er kommet på plads, er det på tide at finde den koncentrerede og fokuserede belysning i form af pendler, væglamper og bordlamper til de områder i soveværelset, hvor der er behov for en skarp belysning. Ønsker du at læse bøger i sengen om aftenen, skal du starte med at finde en god og flot bord- eller væglampe. En flot bordlampe vil pynte på natbordet.

Idet soveværelset skal emme af en tryg og varm atmosfære, er der ligeledes et behov for en blød og behagelig hyggebelysning. Smukke gulvlamper i soveværelsets hjørner kan netop skabe en afdæmpet og rar stemning, så du vil få lyst til at gå i seng og hygge tidligere på aftenen. Ved endvidere at hænge en dekorativ pendel op i et af soveværelsets hjørner kan du skabe en endnu mere varm og hyggelig stemning i rummet.

Læs også: Guide til valg af den perfekte spisebordslampe.
 

Moderne sengerøj i grå med roser

Soveværelsestilbehør 

For at gøre dit soveværelse unikt og personligt kan du vælge at tilføje smukt tilbehør til rummets indretning. Tekstiler er gerne nøgleordet, når det kommer til soveværelsets fine tilbehør. Dekorative og bløde tekstiler vil med ét gøre dit soveværelse komfortabelt og indbydende, og derfor skal du ikke glemme at bruge tid på at finde lækre og smukke tekstiler, når møblerne er placeret i rummet.

Idet vi bruger en tredjedel af ethvert døgn i soveværelset, skal du først og fremmest tage et kig på noget lækkert sengetøj, hvis du ikke allerede er indehaveren af disse bløde tekstiler. Vælg sengetøjet med omhu, så både kvaliteten, designet og teksturerne er blevet overvejet inden købet. Eftersom der desuden findes et bredt udvalg, når det kommer til sengetøj, gælder det om at finde netop det design, som du vil holde af at se på, når du går i seng om aftenen. Sengetøj i en lys strib er en klassiker, imens et sengetøj i mørkeblå vil passe godt ind i soveværelset, hvis møblerne og væggene er i en lysere farve. Ved hjælp af farverigt sengetøj kan du nemlig let skabe spændende kontraster i rummet og blive inspireret til at finde andet tilbehør i interessante farver.

inspiration til valg af det rigtige sengetøj.

Læs også guiden: Vask af sengetøj og lagner

Sengetæppet er det næste, der skal stå på listen over kommende tekstiler til soveværelset. Et sengetæppe kan alene tilføje både et dekorativt, hyggeligt og varmt element til soveværelsets indretning. Invester ligeledes i et stort sengetæppe som hermed kan dække hele sengen. Du vil med det samme opleve en større fornemmelse af ro og fred, hvis du ikke kan se under sengen og på de eventuelle opbevaringsløsninger under sengen. Er budgettet til det, kan du desuden skifte sengetæppet ud i takt med årstidsskiftene. Hermed vil du ofte kunne forny dit soveværelses indretning og omfavne de forskellige nuancer, som hver årstid byder på. På det nye sengetæppe kan du lægge enten få flotte og søde puder eller et væld, hvis du er vild med at ligge på sengen i selskab med bløde og smukke puder. Køb puder der matcher sengetæppet for at skabe en flot kontrast. En blød og dekorativ plaid kan ligeledes gøre underværker, når du har bestemt dig for at se en god film på en vintereftermiddag. 

Ønsker du endvidere at få dit lille soveværelse til at se større ud ved hjælp af tilbehør, kan du med fordel anskaffe et smukt spejl til at hænge på eller stå op ad væggen. Et spejl får rummet til at virke større, idet det reflekterer lys fra soveværelsets vinduer og forskellige lamper. Derudover er det altid dejligt at have et spejl i soveværelset, så du har rig mulighed for at tjekke outfittet og frisuren, når du gør dig klar om morgenen eller skal ud om aftenen. 

Læs også: Indretning af stuen

Mørke eller lyse gardiner

Gardinerne har meget at sige, når det drejer sig om god søvn og en smuk indretning i soveværelset. Når købet skal foretages, er der desuden en række ting, som du skal overveje forinden. Først og fremmest skal du tænke på, hvor lyst eller mørkt du ønsker, at rummet skal være. Nogle foretrækker, at dagslyset kan snige sig ind om morgenen, imens andre ønsker et helt mørklagt rum. Derfor skal du enten overveje lyse, lette gardiner eller et mørklægningsrullegardin. Har du lyst til at anskaffe en mellemløsning, kan du kigge nærmere på et plisségardin, som giver en mørklæggende effekt, men hvor du samtidig kan justere lysindfaldet. En anden ting, du skal huske på i forbindelse med gardinkøbet, er at vælge en gardintype, som passer fint til vinduespartiet i netop dit soveværelse. Har du eksempelvis store vinduespartier, er lamelgardiner en god løsning. Er vinduerne på den anden side forholdsvis små, skal du kigge nærmere på rullegardiner, som desuden er pæne, budgetvenlige og praktiske. Endelig gælder det om at finde gardiner i farver, som skaber den ønskede stemning i soveværelset. Det rolige udtryk kreeres lettest ved at vælge gardiner i afdæmpede og lyse farver, imens varme og mørke farver ofte gør rummet mindre. De mørke farver kan dog på samme tid skabe et spændende og anderledes look i kontrast til rummets resterende lyse nuancer.

Skab din egen unikke stil 

Undervejs i de mange tanker omkring og idéer til indretningen af soveværelset skal du minde dig selv om, hvilke møbler, farver og tilbehør du specielt holder af. Hvis du ikke ønsker at byde den nordiske og minimalistiske stil velkommen ind i soveværelset, men derimod hellere vil have en romantisk soveværelsesindretning, skal du gøre dette. Vedrørende den romantiske stil findes der mange forskellige versioner. Den klassiske blomstrede version består af smukke blonder på sengetæppe og puder, lyse og hyggelige gardiner samt masser af friske blomster i fine vaser. Ønsker du at give soveværelset et eksotisk strejf, kan materialer såsom mørkt træ og bambus ligeledes skabe en romantisk stemning, så ønsket om den romantiske soveværelsesindretning kan gå i opfyldelse. Jordfarver som orange og brun kan også hjælpe med at give soveværelset en romantisk indretning. Lysestager er endvidere et must, når den romantiske stil skal kreeres. Her findes der ligeledes et væld af forskellige former, designs og farver. Denne lysestage, formet som et blomsterhoved, ser eksempelvis flot ud på dette mørke dekorationsfad, hvor andre lysestager som denne kan være til selskab. Stil fadet ovenpå din flotte nye og hvide kommode og tænd lysene om aftenen, når du slapper af med læsningen i sengen.

Billeder og plakater er endvidere med til at fuldende den nye indretning i soveværelset. Denne form for brugskunst kan skabe en varm og positiv atmosfære, som du har brug for til at finde ro efter en lang dag. Blomsterplakater som denne og denne passer fint ind i både den romantiske soveværelsesindretning eller ind i soveværelset med fokus på den nordiske stil. En citatplakat som denne henvender sig desuden perfekt til soveværelset, så du altid har motivation til at stå op om morgenen. Maler du endvidere selv i fritiden, er det oplagt at udstille dine motiver på soveværelsets vægge – især hvis de er malet i afdæmpede og rolige farver. Hermed vil du også kunne få ny inspiration til andre fremtidige malerier og måske endda inspiration til soveværelsesindretningen. Det er desuden altid en fin idé at pynte soveværelset med hjemmelavet kunst, enten lavet af dig selv eller andre familiemedlemmer, så du får skabt din egen personlige stil under indretningen af soveværelset. 

Læs også guiden: Tips til vask af dyner og hovedpuder

Nu har du læst om indretningen af det perfekte soveværelse, der passer til lige netop dig. Soveværelsets omdrejningspunkt er naturligvis din seng, som du bruger en tredjedel af dit liv på at sove i. Er du nysgerrig på, hvor meget søvn du skal have om natten, kan du læse vores søvnguide, der tager dig igennem vigtigheden af søvn.