0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Undgå rod i hjemmet – 3 indsatsområder

15. april 2024

Vi kender alle til følgende scenarier i en eller anden udstrækning. Du kommer hjem fra arbejde og er ved at vælte over ting og sager, der ligger og flyder på gulvet. Måske du nærmest ikke engang kan åbne døren på grund af bunker i entréen. Eller måske er det dine børns utallige legesager, der efterhånden hober sig op i dagligstuen og sågar i spisestuen. Det kan også være, at forskellige beklædningsdele fra ugens løb ligger kastet tilfældigt rundt omkring i soveværelset, fordi du ikke lige har haft overskud til at hænge eller lægge det på plads. Fælles for alle disse (skræk)scenarier er én ting: Rod.

Rod i hjemmet er den værste fjende for enhver person, der har bare lidt huslig sans, og det er der såmænd en lang række berettigede grunde til. Rod forstyrrer både øjet og sindet forstået således, at det ser grimt ud og udstråler kaos og manglende overskud, samtidig med at det skaber forstyrrelser rent mentalt, da det vidner om de mange praktiske gøremål og pligter, man ikke formår at få styr på og ikke har tid til at prioritere.

Alene af disse årsager er der alle gode grunde til at sætte ind over for rodet alle de steder, hvor det er muligt. Ét af disse områder, hvori der ligger stort potentiale til at komme rodet livs, og som ofte tenderer til at blive lidt overset i hverdagen, er indretningen af din bolig og valget af interiør. Heri ligger en lang række muligheder for smart opbevaring og indretning, der kan være med til at reducere rodet i hjemmet.

I dette blogindlæg sætter vi fokus på tre centrale rum i dit hjem og giver dig nogle gode råd og tips til, hvordan du relativt nemt kan få bugt med rodet og få et præsentabelt hjem.
 

InRet garderobeskab


1. Undgå rod med smarte opbevaringsløsninger i din entré

Det første indsatsområde, som vi har valgt at fokusere på, er ofte også et af de mest kritiske og mest eksponerede områder i hjemmet, hvad angår rod. Det drejer sig naturligvis om entréen. Der er flere grunde til, at netop entréen er et belastet område, og den mest oplagte er, at det er det rum, som vi først møder, når vi træder ind ad døren til vores hjem, og hvor vi derfor som oftest sætter vores fodtøj, hænger vores jakke, smider tasken, lægger nøglerne og kaster vanter, hue og halstørklæde. Som du nok kan høre, er det altså et sted, hvor der let kan ophobe sig overtøj og andre ejendele, som man ikke lige orker at få lagt de steder, hvor de reelt hører til.

Men bare rolig. Der er hjælp at hente - i indretningen af entréen. Det første gode råd er at investere i et stort og rummeligt skab til entréen, selvfølgelig såfremt at der er plads til det i rummet. Her kan du hurtigt gemme alt det overtøj og udstyr væk, som du ikke bruger afhængig af årstiden og samtidig have det lige ved hånden, når det bliver aktuelt og skal findes frem. På denne måde får du prioriteret og ryddet ud, så alt overflødigt er væk fra overfladen. Hos Møblér forhandler vi en række flotte skabe til favorable priser fra kvalitetsbrandet InRet, som er oplagte til opbevaring af forskellige beklædningsgenstande.

Det resterende overtøj, som du rent faktisk bruger på det givne tidspunkt, kan du også opbevare smart på forskellige måder. Køb eksempelvis en flot knagerække til jakker og andet overtøj, eller invester i et rummelig skoskab til fodtøjet. Her kan du både få klassiske, ”åbne” skohylder eller lukkede udgaver, hvor fodtøjet gemmes væk. Alternativt kan du vælge en væghængt udgave, der frigiver plads på gulvet og skaber en større rumfornemmelse.

Læs også: Inspiration til indretning af entréen.

Som nævnt kan det også rode inde i dit hoved, hvis din entré bærer præg af kaos og bunker af tøj. En måde, hvorpå du kan skabe en oplevelse af et mere ryddeligt og pænt rum, er ved at arbejde med belysning og farver i entréen. Prøv at give din entré nogle lyse og lette farvenuancer og sikr dig, at rummet er godt oplyst. Dette kan være med til at åbne rummet op, så eventuelt rod ikke føles så koncentreret og massivt. På samme måde kan du skabe en større rumfornemmelse ved at hænge spejle op i entréen, hvilket særligt kan være effektfuldt i små, smalle entréer.

Mulighederne er mangfoldige, og det bedste råd er at følge din mavefornemmelse og prøve dig frem.

Læs også: Opbevaring - kombinér praktik og æstetik

2. Et ryddeligt soveværelse, der sidder lige i skabet

Det andet indsatsområde, som vi har valgt at fokusere på, er soveværelset. Endnu et meget centralt rum i dit hjem, som du tilbringer cirka en tredjedel af hvert døgn i. Derfor er det også meget vigtigt, at rodet ikke bliver for voldsomt i dette rum, da en nattesøvn i rod og kaos selvsagt ikke er en god nattesøvn.

Også her kan du finde gode løsningsmuligheder i selve indretningen. En af de mest oplagte løsninger er endnu engang at finde et stort og funktionelt garderobeskab. Her er det selvfølgelig afgørende, at skabet størrelsesmæssigt passer til dit soveværelse, og at det ikke mindst tager sig smukt ud og harmonerer med din øvrige indretningsstil. Få inspiration her til din soveværelsesindretning.

Men én ting er design og æstetik, noget andet er de praktisk-funktionelle forhold. Det gælder om at finde et skab, der er indrettet således, at du udnytter skabspladsen bedst muligt. Det kan være fordelagtigt at finde et skab, der varierer opbevaringsmulighederne – eksempelvis i form af klassiske hylder til trøjer, stænger til ophæng af skjorter og kjoler, kurvesystemer til sokker og undertøj, kroge til diverse beklædningsgenstande og lignende.

Alternativt kan du vælge at gå i den anden retning og investere i et tøjstativ eller et decideret walk-in-closet, hvor dit tøj er til skue for udefrakommende, og som derved kombinerer den praktiske og æstetiske dimension. Både den ”lukkede” og ”åbne” opbevaringsløsning tjener således at begrænse rodet og gør det lettere for dig at få et overblik over dit udvalg af tøj. Du kan også vælge at gøre brug af en kommode til dit at gemme tingene væk fra skuffer og låger.

Mærk efter og find netop dén løsning, der bogstaveligt talt sidder lige i skabet for dig.

Læs også: 7 ting du skal være opmærksom på, når du skal vælge det rette klædeskab
 

Mistral reolopstilling


3. Dekorativ og praktisk opbevaring i spisestuen

Spisestuen er det tredje og sidste indsatsområde i dette blogindlæg. Også her kan rodet ganske hurtigt ophobe sig, hvis du ikke lige har tid eller overskud til at sætte tingene tilbage på deres rette plads efter brug. Dette er der dog råd for.

Én af de store syndere med hensyn til rod er porcelæn og service, som bliver stående fremme efter opvasken, eller som ikke lige har fået dedikeret en bestemt plads i hjemmet endnu. Her kan det være anbefalelsesværdigt at købe et flot vitrineskab som opbevaringsløsning, hvor du hurtigt og nemt kan sætte det fine porcelænsstel ind efter brug. Hos Møblér kan du finde et væld af forskellige vitrineskabe, der både fås med skuffer, skabslåger og glasruder, så du kan udstille og fremvise det flotte porcelæn. Igen en oplagt måde at sammentænke den praktiske og æstetiske dimension i én og samme opbevaringsløsning på.

Læs også: Tips og tricks til indretning af spisestuen

Alternativt kan du erhverve dig en rummelig skænk, hvori du kan gemme diverse ting og sager, der hurtigt kan hentes frem, når du har brug for dem. Skænken udmærker sig desuden ved ofte at have en stor overflade, hvorpå du kan placere forskellige nipsting, fade, lysestager, vaser og lignende for på den måde at skabe et hjemligt og personligt udtryk i din indretning.

En sidste smart opbevaringsløsning, der kan reducere potentielt rod, er diverse former for reolsystemer. Også her er vi hos Møblér yderst leveringsdygtige og kan tilbyde dig et bredt sortiment af funktionelle og flotte reoler i alle afskygninger. Én af disse er vores fleksible reolsystemer fra Mistral, der adskiller sig fra de fleste andre reoler ved at give dig mulighed for at sammensætte de enkelte moduler lige præcis, som du selv ønsker det – personligt, unikt og praktisk.

Sådanne reolsystemer kan således fungere effektivt til opbevaring af alle slags genstande og kan samtidig agere udstillingsvindue. Her kan du eksempelvis placere flotte bordlamper, dekorative vaser eller måske udvalgte vinflasker som tilføjelse til din spisestues æstetiske udtryk.

Ved at arbejde med de mange forskellige opbevaringsløsninger, som disse tre indsatsområder i hjemmet afspejler, kan du således hurtigt få mindsket eller i bedste fald helt elimineret rodet – både fysisk i boligen og mentalt i dit hoved.

Læs også: Skab et harmonisk hjem med dekorativ opbevaring