0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Lædermøbler er stadig in - læs hvorfor

15. april 2024

Varme nuancer, blød fornemmelse og lang levetid – læder er en tidløs klassiker, når det kommer til møbler. Lædermøbler kan meget og skaber en helt særlig stemning. I Danmark er vi kvalitetsbevidste som aldrig før, og derfor er vi fortsat glade for lædermøbler. Med lædermøbler får vi nemlig en herlig kombination af komfort, kvalitet og design som holder. Og det kommer til at holde mange år endnu.

Lædermøbler til ethvert rum i hjemmet 

Der findes lædermøbler i mange afskygninger, og de har alle hver deres egenskaber. Når man beslutter sig for at investere i lædermøbler, kan det være en god idé at tænke lidt langsigtet. I og med at prisen på lædermøbler ofte er lidt højere end de alternative materialer, er det måske en beslutning, som kræver lidt god research.  

En fordel ved læder er, at det er et naturmateriale. Det vil sige, at du altså undgår at bringe syntetisk fremstillede materialer ind i dit hjem. Når man bruger læder til møbler bliver det ofte behandlet, så det bliver mere slidstærkt. Men allerede her kommer den første beslutning, du skal træffe: Hvilken type læder passer til din stil og dine behov? Overfladebehandlet læder vil være meget slidstærkt, hvilket gør det særdeles velegnet til familier med børn og dyr. Ubehandlet læder er mindre slidstærkt, hvilket vil sige, at du vil komme til at opleve nogle forandringer i produktets udseende henover årene. På godt, moderne dansk er dét, hvad vi kalder patina. Hvis man kigger på, hvad brugte lædermøbler med patina koster nu om dage, kan man jo overveje, om det er en investering værd.

Alternativ til ægte læder

En anden mulighed er kunstlæder. Kunstlæder har en anden kvalitet end ægte læder, men er til gengæld et godt alternativ, hvis du har et budget at overholde. Kunstlæder er ikke så nemt at vedligeholde og vil som følge deraf få nogle andre brugstegn henover årene. Kunstlæder er altså til forbrugeren, som med et beskedent budget gerne vil give hjemmet et klassisk, luksuriøst look. Man kommer til at give afkald på noget af kvaliteten, men man vil kunne fået møbel som alligevel kommer til at se super flot ud i hjemmet. 

Den sidste af de overordnede muligheder for materialer er et blandingsprodukt, hvor læderrester er blevet blandet op med et kunstlæderprodukt. Det vil ældes på en ujævn måde, og det skal man som forbruger være bevidst om, inden man køber sine møbler. I og med at det er et blandingsprodukt, vil du opleve at kunstlæderet ældes på en anden måde og i et højere tempo, end de ægte læderrester i produktet. 

Holdbare møbler med fremtidssyn

Symfoni lædersofa i hjørneopstilling

Udover at læder har et eksklusivt look og giver en luksuriøs fornemmelse, så er der altså også praktiske fordele ved det. Læder er nemlig forholdsvist nemt at gøre rent. Derfor er det ikke verdens undergang, hvis ungerne kommer til at svine lidt i sofaen, da man sagtens kan tørre en sofa af lækkert, behandlet læder over med en fugtig klud. Ligeledes vil man heller ikke opleve at hunde- og kattehår sætter sig fast og er svære at få af. En lædersofa kan være et meget tilgivende møbel, og hvis du bare sørger for at bruge en smule energi på at vedligeholde dit lædermøblement fra tid til anden, vil det være dig yderst taknemmeligt. 

Inden du giver dig i kast med at bringe lædermøbler ind i hjemmet, er materialevalget nogle gode overvejelser værd. Og som med så meget andet på boligmarkedet får man altså noget ekstra kvalitet for sine ekstra håndører. De forskellige nævnte lædertyper er den korte version – der findes en mere udpenslet forklaring på, hvad de forskellige typer læder kan. Læs vores guide, som leder dig sikkert igennem læderjunglen. Så lover vi, at du er godt klædt på til at træffe den beslutning, som er den helt rigtige for lige præcis dig. Grunden til, at læder fortsat er ”in”, er blandt andet, at det er et materiale, som holder utroligt godt og længe. 

Nordisk design og arkitekttegnet komfortdrøm

Måske synes du, at en kæmpestor lædersofa er lidt voldsom. Eller måske synes du bare, at din stue er lidt for lille til at rumme så tungt et møbel. Heldigvis findes der masser af forskellige muligheder for at få sneget en designdrøm af lækkert læder ind i dit hjem. Læderdetaljer kan du få i mange afskygninger og der er helt sikkert én, som passer ind hos dig. De største findes i form af skønne og klassisk udseende flydersofaer, mens de mindre findes i mange forskellige former. Et eksempel på et møbel, som du kan få til at passe ind i spisestuen lige så vel som i stuen, soveværelset og køkkenet, er stolen Mette. Denne stol er et smukt eksempel på moderne nordisk design, som alligevel har et klassisk look, som vil passe lige så godt ind i din moderne bolig i dag, som den vil det om 35 år. 

En anden nyligt fremkommen indretningsdille er den rå træhylde. En kombination af lækre naturmaterialer såsom træ og læder lader den kvalitetsbevidste forbruger ende op med et produkt af rigtig god kvalitet. Komforten og designet vil man heller ikke gå galt i byen med, da stolen er behagelig at sidde i og let at inkorporere i de fleste danske hjem. Samspillet mellem træ og læder gør også, at stolen vil kunne give et frisk pust og et moderne indspark uden at ødelægge de klassiske designværdier. Det elegante look vil også sikre et flot og varieret hjem, og den vil stå godt til eksempelvis en tung flydersofa.

Læderdetaljer i nye sammenhænge

Moderne strap pendel i hvid

Der er mange lædermøbler som giver dit hjem et lækkert, klassisk og tidløst udseende. Men udover de møbler, som falder i kategori med de ovennævnte, er der også sket en udvikling henover den seneste tid. Der er nemlig sket en tilføjelse af læder i produkter, som ikke nødvendigvis er lavet til at sidde i. Man har jo i mange år nydt læders flotte udseende og værdsat den stemning, det giver til et rum. Men ofte har det parameter, som man har vægtet højest været den bløde fornemmelse af læderet, som særligt nydes i siddemøbler såsom stole og sofaer. 

Men lædermøbler bliver taget til nye højder med designnyhederne såsom den elegante lampe med et klassisk og enkelt udtryk, som brydes med den flotte læderrem. Læderdetaljen vil gøre det let at indbygge den flotte lampe i et moderne nordisk hjem såvel som et klassisk dansk hjem. Den enkle, hvide lampeskærm gør lampen nem at arbejde med og indpasse, mens læderremmen giver den et mere kunstfærdigt look og leder tankerne hen mod naturen og den tætte forbindelse, nordisk design ofte har til lige præcis naturen. 

Symfoni lædersofa i u-opstilling

Som tidligere nævnt har læder den fantastiske egenskab, at det er meget åbent for godt vedligehold. Så længe du sørger for at vedligeholde det engang imellem, vil det være meget tilgivende overfor en lidt hårdhændet behandling. Det vil sige, at lædersofaen er en fantastisk god løsning for børnefamilier, da den vil tillade lidt mere end eksempelvis en sofa produceret i uld. Ligesom lædersofaen vil kunne klare et vist pres fra børneflokken, er dyr heller ikke et problem. Lædersofaer er nemlig ikke modtagelige overfor katte- og hundehår, ligesom man for eksempel oplever, at uldsofaer er det. 

Én ting er det der med vedligehold. Noget andet er komfort og omfang. Køber du en lædersofa, for at hele familien skal kunne sidde samlet, er det en god idé at gå efter en fleksibel model. Med en fleksibel model vil man kunne få plads til hele familien og alle familiemedlemmers særlige behov i én og samme sofa. De bygges nemlig efter dine personlige ønsker, og du kan dermed få den skræddersyet til din familie, så der er de nødvendige nakkestøtter og en chaiselong i den rigtige side – dermed skabes den helt rette komfort. En stor sofa med høj komfort giver dig en familie med højt humør.

All in på komforten

Noget af det, som er så fantastisk ved lædermøbler er, at de oftest er utroligt behagelige at sidde i. Når man køber møbler, er det naturligvis et gevaldigt stort plus, at man føler sig godt tilpas, når man sidder i dem. Du kan vælge at gå all in på komforten. Går man all in på komforten og vægter netop dét parameter højest, vil man ofte blive rigtig glad for sine møbler. Komfortable lædermøbler findes i mange afskygninger, og de vil ofte ligge i den lidt dyrere ende. Men møbler, som er komfortable, bliver man glad for, og når man bliver glad for sine møbler, vil de som oftest være de ekstra håndører værd.

Udover den ovennævnte sofaløsning er der også andre løsninger til den store familie, som gerne vil samles om hyggen i stuen. Lænestole fås nemlig også i mange afskygninger, som kan afspejle dine personlige behov. Den bløde klassiker har utallige muligheder for personliggørelse og komfort uden at give køb på æstetikken. Lige præcis denne stol findes både med fast stel og med et stel, som giver dig muligheden for at dreje stolen 360 grader. Udover at være fantastisk rar at sidde i – både på grund af det lækre, bløde læder, men også på grund af de mange forskellige muligheder for indstillinger – er det også en æstetisk flot stol. Det utroligt flotte design vil kunne pifte stuen op med sin tidløse udstråling, og du vil være lige så glad for din flotte og behagelige lænestol i dag, som du vil om 30 år.

Møbelinvestering med fremtidsudsigt

En lænestol som Stressless vil være lige så ”in” om 30 år, som den er nu, fordi den er en god blanding af flot design, praktisk komfort og super god kvalitet. Dét er en udødelig kombination, og læderets luksuriøse fornemmelse vil leve videre i mange år endnu. Den lækre lænestol kan man også tilkøbe en fodskammel til og øge både komfort og æstetik i én vending. 

Læder er altså stadig in af den simple grund, at det både indbefatter nogle ældre designklassikere, som stadig fungerer for os – og som vil gøre det mange år endnu – men også fordi det er et materiale, som man fortsat udvikler til nye, moderne trends. De nye trends hjælper med at holde klassikeren i live. Samtidigt må vi jo erkende, at læder er et umådeligt holdbart materiale, og der findes få materialer som når op i de samme højder, når det gælder komfort og holdbarhed. Derfor kan du roligt investere i lædermøbler, da de vil være trendy i mange år endnu. Kvalitet går nemlig aldrig af mode.