0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Boligindretning, du kan stole på

15. april 2024

Året er allerede skudt godt i gang, og det kan bestemt mærkes på mode-, design- og boligindretningsfronten. Her har ”rygterne” om de nye trends og tendenser floreret længe, og diverse mode- og interiøreksperter har givet deres bud på, hvilke tendenser der kommer i løbet af det nye år. Hos Møblér er vi ikke modeeksperter, men møbelspecialister.

Derfor vil vi gerne trække de overordnede og generelle linjer ned på et mere konkret plan ved at sætte fokus på, hvad der rører sig i 2019. Faktisk vil vi indsnævre fokusset endnu mere i dette blogindlæg, der er dedikeret til stole. Vi omtaler de vigtigste og mest fremtrædende tendenser, så du ved, hvad du bør kigge efter, hvis du ønsker at være med på moden. Med andre ord: Vi giver dig bogstaveligt talt en række konkrete trends, som du kan ”stole” på, og som du kan trække på, når du skal købe den perfekte stol.  

Så sæt dig godt til rette, og lad dig inspirere af de følgende gode råd og tips.

Rigtig god fornøjelse.

1. Sæt dig komfortabelt til rette

Nu opfordrede vi dig lige til at sætte dig godt til rette – og det er netop pointen med det første punkt på listen over trends. Inden for boligindretning er vi nemlig begyndt at vægte komfort og ergonomi, når vi køber møbler. Stole skal altså ikke bare tjene et æstetisk formål, men skal i lige så høj grad være komfortable. 

Komforten har fået en stor betydning, når det drejer sig om, hvilke typer stole der er mest populære. Fremfor de små og fikse stole med en let og diskret konstruktion, vil vi især se en overrepræsentation af de relativt store, bombastiske og rummelige stole. Man dyrker altså det voluminøse udtryk, hvilket blandt andet kommer til at resultere i flere ”tunge” design. Stolene er solidt plantet på gulvet og har flere lag stof eller læder.

Når man ikke sparer på stof og størrelse, får man de ideelle betingelser for at slænge sig og slappe af, ligesom man ville gøre det i en stor og rummelig sofa. Dog afhænger komfortniveauet ikke udelukkende af volumen og materialer – det afhænger også af stolens konstruktion og tilpasningsmuligheder. Der findes efterhånden et væld af regulerbare stole, hvor du frit kan justere både nakke- og benstøtte samt ryg og sædedybde, så du altid får den helt perfekte sidde- og liggeposition, der kan støtte din krops tyngdepunkter.

Ergonomi og komfort finder du eksempelvis inden for kategorierne hvilestole og seniorstole, men komforten vil også være at finde blandt andre typer stole, for eksempel klassiske lænestole, kontorstole, spisebordsstole, liggestole og mange andre slags.

Og hvordan finder du så ud af, hvilken type stol der sikrer dig og din krop den optimale siddekomfort? Det er faktisk ganske simpelt: Prøv dig frem! Brug din krop som vurderingsparameter ved at afprøve de enkelte stole – og gerne flere forskellige af slagsen, så du har noget at sammenligne med. Kun på den måde er du sikker på at få den rigtige stol med hjem. I den forbindelse anbefaler vi dig at besøge din lokale Møblér, hvor du har mulighed for at sætte dig godt til rette i alle vores møbler og dermed teste dem på egen krop. Skulle du være i tvivl om, hvor vi befinder os henne, kan du nemt og hurtigt finde den nærmeste butik via linket.

2. Afslapning er god stil

Stressless skyline drejelænestol i hvid læder

I forlængelse af ovenstående snak om komfort er det næste punkt på listen med til at understrege, hvad god stil handler om. Det handler nemlig om afslapning. Det skal forstås således, at stolene gerne må have et afslappet udtryk, så de motiverer til en afstressende brugspraksis. Familien såvel som gæster skal føle sig godt tilpas i din stue, og her bliver de komfortable og afslappede dreje- eller lænestole et vigtigt punkt, da denne kategori per definition inviterer til, at man læner sig godt tilbage, smækker benene op og kobler af.

Og apropos at ”smække benene op” kan du med fordel optimere komfortniveauet ved at tilkøbe en matchende fodskammel eller en puf, der kan fungere som fodstøtte, hvis lænestolens design ikke har denne funktion.

Som møbeleksperter vil vi i den sammenhæng fremhæve lænestolene fra mærket Stressless, der – som navnet antyder – giver de helt optimale betingelser for afstresning og afslapning – mange timer i streg. Denne serie er din garanti for siddekomfort i luksusklassen, mens du får en unik mulighed for individuel tilpasning af siddevinkel og -position. Er du interesseret, kan du læse meget mere om Stressless-møblerne i denne brochure.

Du kan således trygt læne dig godt tilbage og tage en slapper – i hvert fald ifølge de seneste tendenser.

3. Det sociale stolearrangement er i højsædet

symfony lænestole i orange med blå puf

Det tredje punkt på listen er med til at understrege og til dels hylde den danske hyggementalitet. Fremfor enkeltstående og isolerede stole vil vi i stigende grad se stolearrangementer af mere social karakter i de danske stuer og køkken-alrum. De sociale stoleformationer dækker over flere sæt af matchende stole, der sættes sammen for at anspore til socialt samvær, interaktion og samtale – det vil sige vaskeægte hygge.

Hvordan formationerne skal tage sig ud, er helt op til dig selv. Du kan med fordel centrere stolene omkring et sofabord, hjørnebord eller rullebord, så det agerer samlingspunkt. Du kan også vælge at tænke lidt mere kreativt og rykke stolearrangementet ud i køkkenet. Det kan du gøre ved at investere i smarte, høje barstole, der kan stå langs køkkenbordet. Det gør man ofte i boliger med åbne køkken-alrum, så dem i køkkenet kan samtale med det øvrige selskab.

Der er altså masser af muligheder for at medtænke den sociale dimension i placeringen af stole i boligen, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Lyder det ikke hyggeligt?

4. Stol på de afdæmpede pastelfarver

Mix de klassiske møbler med pastel farver

En af de indretningsmæssige faktorer, der har allermest at sige, når det drejer sig om, hvilken stil dit hjem afspejler, er farvevalget i de enkelte rum. Og her snakker vi ikke kun om farven på vægge, loft og paneler, men i den grad også om farven på møblementet og det øvrige interiør.

Er du til de neutrale og diskrete farvenuancer som sort, hvid eller grå, der ikke vækker ret meget opmærksomhed, eller er du mere til det farverige udtryk i form af en differentieret farvepalette, der larmer, skaber spil og puster liv i rummet? Den ene stil er ikke bedre end den anden, da det afhænger af temperament og smag. Alligevel har modeeksperterne peget på bestemte farver, som højst sandsynligt vil komme til at dominere boligindretningen. 

Alt tyder på, at farven grøn vil blive agendasættende. Ikke så meget den skarpe grønne, men mere de støvede og sarte versioner som limegrøn eller armygrøn. Generelt set vil det være de afdæmpede farver, der toner frem i boligen – i den forbindelse får pastelfarverne et comeback. Du kan derfor roligt købe stole eller betrække dem med knækkede pastelfarver, der måske umiddelbart virker lidt vovede – eksempelvis farverne blush, fersken, lavendel, syren eller pudder.

Opfordringen er således klar, hvis man skal følge boligindretningstendenserne: Stol på de afdæmpede (pastel)farver – hvis du altså tør.

5. Back to nature – og 70’erne

Tange sofa og lænestol - klassisk og minimalistisk

Den femte og sidste trend på listen tager os en tur tilbage i tiden – til de glade og farverige 70’ere. For det første var det en tid, hvor man dyrkede farver i indretningen og ikke var bange for at eksperimentere og tænke lidt alternativt, hvilket harmonerer godt med de farvetendenser, som er beskrevet ovenfor.

For det andet inviterer man naturen ind i hjemmet, hvilket trækker forbindelseslinjer til 70’erne. Det kommer blandt andet til udtryk i flere natur- og jordfarver i både interiør og møblement, men i den grad også gennem en opprioritering af naturmaterialer. Her er de ubehandlede træmøbler i mørke sorter yderst populære sammen med betræk i ægte naturlæder –eventuelt dekoreret med dyreskind – hvilket giver et naturlig og autentisk udtryk.

Foruden naturmaterialer og naturfarver ser vi også en tydelig reference til 70’erne i form af fløjl. I de seneste år har man genoplivet tidligere populære tekstiler, for eksempel velour, men alt peger i retningen af, at fløjl nu overtager og overhaler indenom. Ikke nødvendigvis som en erstatning, men som et supplement, hvilket du bør have for øje, når du skal købe nye stole.

Se også vores udvalg loungestole og lænestole med indbygget skammel.

Når det gælder boligindretningen, kan vi altså tilføje overskrifter som ”back to the 70’s” og ”back to nature”. Så hvis du gerne vil være med på moden, når du vælger stole, bør du stærkt overveje at hoppe et skridt tilbage i tiden – og ride med på vintage- og retrobølgen ved at omfavne de jordnære naturfarver, pastel-looket og fløjlsmøblerne.

Og så vil vi gerne benytte lejligheden til at afrunde med en lille disclaimer. For selvom vi anbefaler, at du lader dig inspirere af ovenstående trends, når du skal ud og købe nye stole, er det lige så afgørende for os at understrege, at købet er betinget af individuelle smagspræferencer og behov. Det er dit køb, dit valg og dine behov, og i sidste ende er det allervigtigste, at du bliver tilfreds og kommer til at sidde godt fremover.

Vi håber, at du med disse trends er blevet klædt bedre på til selv at træffe den helt rette købsbeslutning, så du ender op med den stol, der skal være din stol. Er du stadig i tvivl om, hvordan du skal gribe jagten an, og hvad du skal være opmærksom på, eller mangler du bare endnu mere inspiration til søge- og købsprocessen, er du meget velkommen til at kontakte os per telefon eller mail.

Du kan også altid komme ind i din lokale Møblér, hvor vores kompetente medarbejdere står klar til at besvare dine spørgsmål og guide dig gennem udvalget af stole, som du selv kan prøve. Derudover kan vi kun opfordre dig til at udforske vores store sortiment af modeller, farver, størrelser og design i vores online katalog. Vi har noget for enhver smag og til alle behov.

Se også vores store udvalg af møbler til hurtig levering samt sommerhus møbler.

Held og lykke – vi ses!