0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Naturlig og nordisk boligindretning

15. april 2024

Er du vild med den nordiske stil med lyse toner og naturmaterialer? Så er du ikke den eneste. Vi er faldet pladask for den elegante og luksuriøse stil, som mange af os danskere indretter os med. Den nordiske stil har en fantastisk evne til at inddrage naturen og indrette med minimalistiske møbler, der får hjemmet til at føles som en hyggelig hule. Læs med her – Vi guider dig til, hvordan nu nemt fanger den nordiske stil og skaber en personlig bolig.

Se også: 10 gode råd til moderne indretning i stuen

Invitér nordens natur indenfor og skab en nordisk indretning i soveværelset 

Den nordiske stil er, som navnet antyder, udsprunget i de skandinaviske lande. Derfor tager stilen inspiration fra den nordiske natur og kølige temperaturer. Her er vinteren lang, og der er i perioder kun få timers dagslys. Derfor opfordrer den nordiske stil til at indrette lyst, hyggeligt og funktionelt. I Skandinavien er det vigtigt for os at føle os hjemme og at have tid og plads til hygge og samvær.

Den nordiske stil er derfor kendetegnet ved, at naturen og den nordiske mentalitet er hevet med ind i hjemmets indretning uanset om det er i soveværelset eller i stuen. En smuk kombination af naturmaterialer, lys, afdæmpede farver og skandinavisk design former og præger hjemmet.

Læs også: Indretning af soveværelse

Læs også: Brug naturens skatkammer

Indret stuen med naturmaterialer, afdæmpede farver og skab den nordiske stil

Hvis du ønsker at indrette dig efter den nordiske stil, er det vigtigt at bruge masser af naturlige materialer i din boligindretning. Dette kan være materialer såsom træ og læder. Særligt træ spiller en stor rolle og er et helt centralt materiale i den nordiske stil. Træ bringer en unik varme og liv til indretningen. Samtidig patinerer træ smukt, så det holder i årevis.

Gå gerne efter møbler og boligtilbehør i lyst eller ubehandlet træ for et perfekt nordisk look. Dette kan eksempelvis være centrale møbler i hjemmet som et spisebord, sofabord eller opbevaringsmøbel som en dekorativ skænk eller vitrine. Vil du dog gerne give din indretning et nordisk pift uden at skulle udskifte dine møbler, kan du nemt tilføje små dekorative genstande i naturmaterialer. Læg eksempelvis et lækkert skind i din sofa eller lænestol, tilføj en plakat med et plantemotiv i en egeramme eller spred hygge med lamper med træ og læder i designet.

Farverne i den nordiske stil er meget afdæmpede, men du kan sagtens skabe kant i dit hjem ved at gøre brug af kontraster. Når du er på udkig efter nyt til din bolig, bør du gå efter farver, der er at finde i naturen. Især kølige farver som hvid, grå og grøn er gode at matche med en varmere farveskala som gul, brun, sand og terrakotta. Det er dog vigtigt, at du tager udgangspunkt i få udvalgte farver for at skabe ro for øjet.

Læs også: Retro indretning

Skab liv og stemning med smukke, grønne planter

En af de helt store tendenser i øjeblikket er at indrette sig med planter. Grønne planter og blomster er ligeledes et vigtigt element i den nordiske boligindretning. De giver liv og stemning samt en følelse af at være tættere på naturen. Samtidig sikrer de dig et bedre indeklima, idet de producerer ilt og giver en højere luftfugtighed. Mængden af grønne planter kan derfor næsten ikke blive for stor, og du behøver ikke engang at have grønne fingre. Du kan nemt imødekomme den grønne trend, hvis du vælger planter såsom kaktusser og sukkulenter, der er nemme at passe og pleje.

Sæt gerne dine planter i dekorative krukker og vaser i afdæmpede farver, der matcher naturen. Dette kan eksempelvis være fine krukker i ler- eller stentøj. Du kan også få de populære planter ind i boligen i form af plakater med plantemotiver. De passer sig selv, men skaber stadig en skøn følelse af at være tættere på naturen. Din indretning afhænger af farver - få inspiration til indretning med farver her.

Læs også: Lav din egen plantevæg

Indret din bolig med lys og lethed

Den nordiske stil er kendt for sine lyse materialer og farvevalg samt lette møbler og boligtilbehør. Dette kan du nemt opnå ved at indrette dit hjem med lyst og minimalistisk interiør samt lamper og naturligt lys.

Det er vigtigt, at du ikke lukker lyset ude, men inviterer det indenfor. Undgå at bruge mørke gardiner samt at placere store genstande i vindueskarmene. Lad derimod solens varme stråler strømme ind. Suppler dog gerne med ekstra lyskilder i form af lamper og lysestager, der er uundværlige på mørke vinterdage og i de sene aftentimer.

Lyset er med til at skabe et indbydende hjem, der oser af overskud og lethed. Også en minimalistisk indretningsstil er med til at signalere dette. Undgå at fylde dit hjem med for mange møbler og for meget brugskunst, da det kan få dit hjem til at fremstå tungt og rodet. Udvælg derimod møbler og boligtilbehør, der kan være med til at vise din personlighed.

Læs også: Dit hjem - med et personligt touch

Spred hygge og varme i dit hjem

At indretningen er nordisk og minimalistisk betyder dog ikke, at der skal skrues ned for hyggen. Tværtimod. Vi er jo netop kendt for vores hygge her i Danmark. Derfor skal hyggen selvfølgelig også have en central plads i din indretning. Du kan nemt og hurtigt skabe en hyggelig stemning i dit hjem ved at vælge det rette boligtilbehør. Pynt eksempelvis din sofa med bløde puder i forskellige nuancer samt med et dejligt uldtæppe. Tilføj en masse skønne lysestager, så der kan tændes levende lys om aftenen og pluk nogle friske blomster fra haven, der vil pynte i en vase på spisebordet. Med få elementer kan du altså nemt skabe en nordisk bolig, der oser af hygge

Læs også: Indretning af entré

Læs også: Skab liv, lys og hygge i din stue