0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Skab et harmonisk hjem med dekorativ opbevaring

15. april 2024

Uanset om du er et rodehoved eller ej, så er dekorative opbevaringsløsninger altafgørende for at skabe et harmonisk og inspirerende hjem. Det kan nemlig føles som en evig kamp at holde sit hjem ryddeligt, hvis det ikke er indrettet med funktionalitet for øje. Med de rette løsninger kan du dog nemt gøre oprydningen til en leg. I dette blogindlæg guider vi dig til, hvordan du kan indrette dit hjem med opbevaringsløsninger, der kan gøre hele forskellen. Læs alle vores anbefalinger til et ryddeligt og hyggeligt hjem nedenfor.

Vælg dine opbevaringsmøbler med omhu 

Du kan sagtens skabe masser af opbevaringsplads - også på få kvadratmeter. Det handler blot om at vælge sine møbler med omhu. I dag findes der nemlig et væld af smarte og funktionelle møbler med indbygget opbevaring. 

Pippolo spisebord i rund form med laminat bordplade

Vælg et åbent reolsystem, hvis du har personlige genstande, som du vil vise frem. Et skab eller en kommode er derimod genial til at gemme forstyrrende rod væk bag lukkede låger. Du kan med fordel vælge møbler med både åben og gemt opbevaring. Hos Møblér har vi alt lige fra skabe og skænke til vitriner, hængevitrinerglasskabe og mediemøbler, og disse kommer i en masse elegante designs, der passer perfekt ind i den personlige bolig. Med disse kan du nemt gemme dit rod væk og skabe et stilrent og stringent look.

Modulo sofa med open end

Det er også altid en god idé at kombinere gemt opbevaring med flader, hvorpå der kan stå pyntegenstande og boligtilbehør. Dette er med til at udstråle personlighed. Det er dog vigtigt ikke at have for mange ting stående fremme, da dette kan fremstå uoverskueligt og rodet. Det handler dermed om at skabe den perfekte balance. En tommelfingerregel hedder, at du hellere skal have for lidt end for meget stående fremme. Du kan altid vælge at bytte rundt på, hvilke genstande du har stående fremme for et varierende udtryk.

Husk på, at det vigtigste er at vælge opbevaringsmøbler, der passer til lige netop dit hjem. Har du eksempelvis en stor stue, kan du lave en personlig reolvæg med et af vores mange reolsystemer. Har du derimod et lille soveværelse, bør du vælge en smal kommode. Hvilke opbevaringsmøbler der passer bedst til dit hjem, afhænger af kvadratmeter, stil og behov. 

Udnyt pladsen på væggene

Ethvert hjem bør have masser af plads til opbevaring. Derfor er det en god idé at udnytte pladsen på væggene. Her er der utallige muligheder for at skabe et personligt og dekorativt udtryk. 

Z-cube reoler

Et godt eksempel er entréen. Her skal der være plads til jakker, sko og tilbehør på få kvadratmeter. Med knager i forskellige former, farver og designs kan du dog nemt udnytte pladsen på væggen og tilføje både dekoration og opbevaringsplads på en og samme tid. Du kan med fordel hænge knagerne forskudt eller kombinere forskellige størrelser for et dekorativt og spændende look.

Brug også hjemmets vægge til ophængning af reoler og hylder. Det er især en god idé at hænge en reol på væggen i det lille hjem, da den således syner mindre og lettere. Jo mere gulvplads, jo større syner rummet. 

Skab opbevaring i højden

Ikke nok med at du skal bruge dine vægge, så er det også vigtigt at tænke i højden. Udnyt at du kan bruge hele området fra gulv til loft. Tilføj eksempelvis et højt vitrineskab til stuen eller et højt garderobeskab til soveværelser. Også hylder kan med fordel placeres i højden.

Sofia stol og vitrineskab fra rimme

Hylder kan bruges til alt lige fra udstilling af pyntegenstande til opbevaring i kurve og kasser. En enkelt hylde eller flere i det rette design kan bruges til dekorativ opbevaring i alle hjemmets rum. I stuen er hylder optimale til pynt og bøger, mens en hylde i køkkenet er perfekt til opbevaring af krus og kopper eller krydderier. 

Hylder er yderst praktiske, hvis du har et rum på få kvadratmeter. Her er det nemlig afgørende at udnytte både lofthøjde og vægplads. Har du eksempelvis en gang eller entré med mange døre, er det en god idé at udnytte pladsen over dørene til hylder. På de praktiske hylder kan du stille kurve og kasser, som gør det nemt at få tingene ned. Samtidig giver de ro for øjet og gør det lettere at holde orden. 

Du kan med fordel sætte hylderne i forlængelse eller under hinanden for at skabe din egen personlige reol. Her kan du arrangere dine pyntegenstande, gemme nips væk i fine kasser og samtidig udstille billeder og dekoration for et personligt touch. Fordelen ved at bruge en hel væg til hylder er også, at dette vil få dit hjem til at se større ud. Med luft omkring hylderne vil opbevaringen se let og rolig ud.

Gem rod væk i kasser, æsker og kurve

Det er lettere at holde sit hjem ryddeligt, når alt har en fast plads. En nem måde at skabe et velorganiseret hjem er ved hjælp af kasser, æsker og kurve. Disse gør det muligt at gemme forstyrrende rod væk i en lækker indpakning. 

Rimme skænk med glaslåger og lys

Vi anbefaler, at du hopper med på moden og indretter dit hjem med fine æsker, krukker og kurve i forskellige størrelser, materialer og farver. Dermed kan du også nemt tilføje nye farver og indtryk til din indretning. Kun fantasien sætter grænser for, hvad den moderne opbevaring kan bruges til. Smarte kasser kan bruges i klædeskabet til organisering af tøj og tilbehør, eller en dekorativ kurv kan pynte i stuen og skabe plads til ekstra puder og plaider. Ligegyldigt hvad du vælger at bruge dem til, vil de med sikkerhed hjælpe dig til at skabe et ryddeligt og harmonisk hjem, som udstråler hygge og overskud.