0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

5 klassiske møbler, der stadig er populære

15. april 2024

Er du på udkig efter klassiske møbler til hjemmet, der med al sandsynlighed aldrig går af mode? Der findes et væld af trends og tendenser inden for møbeldesign, men der findes også de uundgåelige klassikere, som ganske enkelt holder og bliver en møbel-favorit i flere hjem.

Spørgsmålet er dog: Hvordan finder du design, der er uafhængig af tendenser og vil pynte i din bolig til evig tid? I dette indlæg kommer vi med vores bud på fem klassiske møbler, der stadig er populære, men vi gør dig også klogere på, hvordan du spotter møbelklassikere.

Slagbænken i nye klæder

Funktionelle møbeldesign, der både sparer plads og har flere anvendelsesmuligheder, er oppe i tiden. De er især smarte, hvis du bor småt, men faktisk kan funktionelle møbeldesign også forlænge et møbels levetid. Der findes mange forskellige funktionelle møbler, og ét af dem er den populære slagbænk – eller bænk med opbevaring, som vi ynder at kalde den.

Bænke med opbevaring er ikke kun yderst funktionelle; de er også dekorative og smarte alternativer til de klassiske spisestole i køkkenet. Omvendt kan de også placeres i entreen, så du både har et sted at gemme huer, vanter og halstørklæder væk og et sted at sidde, når du skal tage sko på.

De giver dig dog ikke kun mulighed for at gemme dit rod væk. De giver dig også mulighed for at klemme flere personer sammen og dermed være pladsbesparende, da almindelige stole fylder mere.

I traditionel forstand er slagbænken enten en træbænk med opbevaringsrum under sædet, som kan slås op, eller en bænk der kan bruges som seng, idet sædet kan slås op, og en skuffeformet underdel kan trækkes ud. I dag findes den traditionelle slagbænk dog i et væld af varianter. Du finder naturligvis den klassiske slagbænk, som er udarbejdet i træ og oser af skærgårds-vibes. Derudover finder du dog også de mere tidløse og enkle bænke samt de mere moderne med et kubistisk udtryk.

Funktionelle reolsystemer

Et andet klassisk møbeldesign er de funktionelle reolsystemer, der åbner op for et univers af muligheder. Montana har i mange år været førende inden for moderne reolsystemer med deres populære modulsystemer, der kan kombineres på kryds og tværs i en uendelighed. Derudover er det væghængte reolsystem i træ også en vaskeægte møbelklassiker i flere hjem. Med funktionelle reol- og modulsystemer kan du designe lige netop dén løsning, der matcher dine ønsker.

Montanas klassiske og fleksible opbevarings- og reolsystem befinder sig i den dyrere ende, men heldigvis findes der også mere budgetvenlige løsninger fra f.eks. Mistral. Det smarte ved funktionelle reolsystemer er, at du kan designe din egen personlige opbevaringsløsning, der løser netop dine behov. Ændrer dine behov sig løbende, er det ikke noget problem, for du har nemlig altid mulighed for at forandre den eksisterende løsning ved at tilføre eller fjerne nye moduler, reoler og hylder eller blot ved at komponere dem på ny.

Læs også: 4 idéer med skabe og reoler fra Mistral

Simpel reolopstilling med 4 rum

Læs mere: Skab et harmonisk hjem med dekorativ opbevaring

Sovesofa med god komfort

Sofaen er et fast møbel i de fleste danske hjem, og den er stort set uundværlig for de fleste. En sofa behøver dog ikke kun have én funktion. Du kan sagtens finde sofaer med flere funktioner, og det er netop hér, at den populære sovesofa kommer ind i billedet. Hvad end du bor småt, er tilhænger af ”small living”-konceptet eller blot ønsker en sofa med flere funktioner, er en sovesofa med al sandsynlighed det rette valg for dig.

Sovesofaen henvender sig altså ikke kun til studerende, som har stue og soveværelse i samme rum, men derimod også til børnefamilien, som måske ønsker at have plads til ekstra overnattende gæster. Sovesofaer er ikke længere bare simple brikse, men derimod kombinerede senge og sofaer med rigtig god komfort.

Fordele ved en sovesofa:

  • Ekstra gæsteseng
  • Mere plads med en 2-i-1-løsning
  • Mere fleksibilitet i hverdagen

Sovesofa med plads til opbevaring i magasin

Læs mere: Test af sovesofa – vejen til den bedste sovesofa

Lænestolen - en møbel-darling

Lænestolen er og bliver en all time klassiker, og den er at finde i mange danske hjem. Lænestole findes i et væld af design, kvaliteter og med forskellige funktioner, hvilket gør det muligt at finde lige netop dén lænestol, der matcher dine behov og ønsker.

Selvom lænestolens design ændrer sig i takt med tidens møbeltrends og tendenser, ændrer lænestolens formål sig ikke. Den er og bliver et klassisk møbel og en vaskeægte møbel-darling i stort set alle hjem. Den findes i et væld af design, og du finder både de enkle, stringente og mere moderne lænestole, hvor der primært er fokus på æstetik og funktionalitet samt de store, klassiske flydere, hvor du får komfort for alle pengene.

Du finder både lænestole med høj og lav ryg, indbygget skammel, justerbar ryg, nakkestøtte og armlæn, vippefunktion og meget, meget mere. Som du kan fornemme, er en lænestol altså et vidt begreb, og du finder dem i mange forskellige udtryk og med forskellige funktioner. Det gælder både fra udtryk og funktioner til farver, materiale og polstring. Én ting er dog sikkert: Lænestolen er kommet for at blive.

En klassisk lænestol med sort læder

Læs også: Guide: Find den perfekte lænestol

Spisebordet er samlingspunktet i flere hjem

Hjemmet centrerer sig i stigende grad om spisebordet, og derfor er det vores sidste klassiske møbel, som stadig er populært. Spisebordet er samlingspunktet i boligen, og det er ved dette bord, der foregår alt fra avislæsning og morgenmad til leg, lektielæsning, børnefødselsdage og middage med venner og familie.

Det betyder også, at spisebordet ikke længere kun skal være pænt og bruges til særlige anledninger, som i gamle dage. I dag skal det også være funktionelt og danne rammen for hverdagen i hjemmet. Spisebordet er blevet familiens primære samlingspunkt, og derfor kalder det på kvalitet og funktionalitet. Såsom et spisebord med udtræk, eller laminatbordplade.

Der findes både runde, ovale, firkantede, rektangulære spiseborde samt spiseborde med udtræk. Derudover findes der spiseborde skabt i massivt træ, finér, plastik, stål, marmor og glas – eller kombinationer heraf såsom et egetræsbord. Det betyder, du har mulighed for at finde et spisebord, der matcher lige netop dine behov og krav.

Skal spisebordet passe smukt ind i rummet, eller må det gerne skille sig ud og skabe blikfang? Skal det være vedligeholdelsesfrit, eller kan du godt lide patina? Mulighederne er mange, og ønsker du et spisebord, der kan holde mange år frem, kan du med fordel skæve til spiseborde med udtræk og i materialer af høj kvalitet, som kan holde til lidt af hvert og gør det muligt at tilpasse undervejs.

Læs også: Spisebord med plads til det rigtige