0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

4 idéer med skabe og reoler fra Mistral

10. juli 2024

Når du hører ordene ”skab” og ”reol”, har du nok en klar forestilling om, hvordan disse møbler ser ud. Hos de fleste dukker der nok i første omgang et billede op af to klassiske, firkantede og måske lidt bombastiske møbler, der står solidt placeret på gulvet op ad væggen. Disse forestillinger er der skam ikke noget forkert i, og vi ser da også stadig sådanne klassiske udgaver i mange danske hjem. Men i dag er skabe og reoler meget mere end bare firkantede gulvmøbler. De findes i et væld af former, størrelser, farver og modeller, og de kan indretningsmæssigt sammensættes, kombineres og placeres på et utal af måder i nærmest samtlige af hjemmets rum.

Skabe og reoler tjener efterhånden mange forskellige funktioner – både funktionelle, praktiske, æstetiske og designmæssige – afhængig af, hvor i hjemmet de er placeret, og hvilken betydning man tilskriver dem. Netop denne multifunktionelle dimension er udgangspunktet for dette blogindlæg, hvor vi stiller skarpt på de muligheder, som Møblérs store udvalg af skabe og reolsystemer fra kvalitetsbrandet Mistral giver dig. Under sloganet ”design for your life” lægger Mistral vægt på at levere unikke, fleksible og smarte løsninger til dig, der ikke bare vil nøjes med et klassisk skab eller reolsystem, men som ønsker en personlig og skræddersyet model.

Så hvis du synes, at dit skab eller din reol er blevet lidt for kedelig og triviel at se på, og du gerne vil nytænke måden at bruge møblet i dit hjem, så læs med her. Vi giver dig i dette blogindlæg inspiration til, hvordan du kan udnytte dine Mistral-reoler og -skabe på smarte, innovative og nye måder – og som en integreret del af dit hjems indretning.

For som vi alle er bekendt med, er det vigtigt at vide nøjagtigt, hvor skabet (og reolen) skal stå.

1. Opdelings- og opbevaringsmuligheder – til ethvert rum

Stor reolopstilling fra mistral til væggen

Uanset om du står og mangler et nyt skab og reolsystem eller bare gerne vil udskifte de gamle modeller med nye udgaver, er noget af det første, du bør afklare med dig selv, hvor i hjemmet du ønsker, at møblerne skal stå. Dette har afgørende betydning for, hvad dine muligheder er, da møblerne jo skal passe til de pågældende rums størrelse og stilmæssige indretning, samtidig med at rummet anvendes til bestemte formål, hvilket skabet eller reolen helst skal underbygge og lægge sig op ad.

Den første idé til at anvende dit skab eller din reol, som vi vil tage fat i, omhandler noget så klassisk og praktisk som opbevaring. Og her er mulighederne mindst lige så mangfoldige som antallet af rum i din bolig – faktisk endnu flere. Lad os tage nogle eksempler.

I spisestuen samles hele familien dagligt til spisning om morgenen og aftenen, og derfor er det nærliggende at investere i et skab eller en reol til opbevaring af spisestel, porcelæn, vaser, servietter, lysestager og andre genstande, der hører sig til på spisebordet. Et væghængt reolsystem kan virke lettere og som et mere elegant alternativ til for eksempel en stor og tung skænk, som ofte anvendes til en sådan form for opbevaring i spisestuen.

I denne sammenhæng kunne det også være en idé at vælge en reol eller et skab uden låger eller med glaslåger, så du har mulighed for at ”udstille” og fremvise det flotte porcelæn eller de fine arvestykker og dermed tilskrive spisestuens æstetiske udtryk en ekstra dimension. Det samme gør sig gældende i dagligstuen, hvor du med fordel kan investere i et ”åbent” skab eller reolsystem til opbevaring af alt lige fra familiealbum, brugskunst, billeder af børnene, vaser, vinflasker og meget mere. Eller på børneværelset, hvor du kan opbevare legesager, nipsgenstande, bamser osv. Den åbne reol- og skabskonstruktion kombinerer på denne måde den praktiske og æstetiske funktion i én og samme løsning.

Tager man et blik på badeværelset, kan et mindre skab eller en ophængt reol være yderst praktisk som opbevaringsmøbel til alle dine og familiens små toiletsager, håndklæder, diverse hygiejneprodukter og lignende. Her kunne det være en idé at sætte et let og elegant reolmodul med indbygget skuffe sammen med et toiletspejl op, hvor du placerer modulet lige under eller over spejlet, så du altid har et sted til de ting og sager, som du skal bruge til at gøre dig klar om morgenen.

Sidst, men ikke mindst, har vi entréen, hvor Mistral også tilbyder dig en lang række reolsystemer og skabe, der kan bruges på forskellig vis. I modsætningen til nogle af de andre rum kan det her være en idé at vælge modeller, der har et mere ”lukket” design med lågesystemer, så du rent faktisk kan gemme f.eks. overtøj væk, når du ikke bruger det, eller købe et praktisk reol-skoskab til smart opbevaring af husstandens mange sko. På denne måde sikrer du, at entréen ikke bærer præg af rod og bunker af ting og sager, der flyder på gulvet.

Sidst, men ikke mindst, kan du med de mange skabs- og reolmuligheder fra Mistral også tænke i andre baner end bare praktisk-æstetiske opbevaringsløsninger. Disse møbler er nemlig også yderst funktionelle og oplagte til at opdele og inddele de forskellige rum i dit hjem efter behov og præference. Eksempelvis kan du til børneværelset investere i et stående, langt reolsystem, som du efter eget ønske placerer i rummet ud fra en væg for dermed at skabe fornemmelsen af to separate rum til at lege i. Eller du kan sammensætte to reolsystemer i en vinkelform henne i dagligstuens ene hjørne, så du får skabt en lille læse- eller hyggekrog. Kombinationsmulighederne er utallige, og det er kun din fantasi, der sætter grænser.

2. Skab fokus med farver 

rød reolopstilling fra mistral til væggen

Det andet fokusområde, vi vil tage fat i, når det handler om idéer til brug af Mistral-skabe eller -reolsystemer, omhandler farvesammensætning. Med Mistrals unikke byg selv-reoler har du mulighed for helt på egen hånd at sammensætte og kombinere de enkelte moduler og farver efter eget ønske, så du får skabt et møbel, der afspejler høj grad af individualitet og personlighed. Du har således rig mulighed for at sætte præg på hjemmets indretning – og her er farvevalget et effektivt redskab.

En idé i denne sammenhæng kunne være at sammensætte et større reolsystem med helt ens farver for at skabe et konsistent udtryk, der giver ro for øjet, eller du kan gå i den anden grøft og investere i flere sæt af reolsystemer, som hver især har deres farve for på den måde at give bestemte områder i rummet karakter og afgrænsning.

Søger du et mere moderne, friskt og alternativt udtryk, kan du også vælge at skabe fokus med farvevalget. Eksempelvis kan du sammensætte et reolsystem, hvor alle modulerne er ensfarvede med undtagelse af ét modul, som du kan placere strategisk i systemet efter ønske. Dette skaber blikfang og er med til at styre øjets fokus, så dine gæster får øje på netop dét, du vælger at placere i dette modul – for eksempel dit yndlingsbillede af familien eller lignende.

Dit skab eller reolsystem fra Mistral behøver altså langt fra bare at være gråt og kedeligt. Tænk kreativt og ud af boksen, og sæt farve på din personlige stil.

3. Moderne tv-bord

sort tv bænk til fladskærm

En tredje måde at tænke i alternativ brug af dit Mistral-skab eller -reolsystem er at anvende det som en moderne ”fortolkning” af et tv-bord. De fleste tv-borde er klassisk set udformet som et lille rullebord eller et firkantet skuffemøbel med ben, hvorpå tv’et er placeret. Her er det ofte et problem, at diverse former ledninger, AV-udstyr, fjernbetjeninger, antenner, højtalere, modtagerbokse og lignende er synlige, da det i mange tilfælde ser grimt ud og forstyrrer øjet.

I sådanne tilfælde leverer Mistral en række smarte løsninger i form af et enkeltstående reolmodul eller flere sammensatte moduler, der specifikt er designet til at kunne bruges som tv-bord. Disse modulløsninger har en udgang bagtil, hvor man let og enkelt kan samle de mange ledninger, så de gemmes væk fra overfladen. Derudover kan du også vælge modeller, der har flotte og praktiske stoflåger, hvilket betyder, at du kan lukke eksempelvis DVD-afspilleren, højtalerne eller forstærkeren inde, samtidig med at du kan betjene dem via fjernbetjeningen, da signalet frit kan passere stoffet. En (dobbelt)funktionel og æstetisk præsentabel løsning.

Alternativt kan du vælge at ophænge dit kombinerede reolsystem og tv-bord på væggen og dermed skabe et mere luftigt og let udtryk, der samtidig gør det nemt for dig at rengøre og støvsuge under møblet. Praktisk, smart og moderne.

4. Skræddersyet design efter dine præferencer

Klassisk og minimalitisk reolopstilling

Det sidste og fjerde indspark til, hvordan du kan nytænke din opfattelse og brug af skabe og reoler til dit hjem, tager udgangspunkt i Mistrals fleksible og unikke byg selv-tilbud. Reolsystemerne fra Mistral giver dig nemlig mulighed for at designe netop din drømmereol, og her er mulighederne nærmest uendelige.

Du kan frit sammensætte og vælge imellem en lang række moduler, farver, materialer, størrelser, former, design og konstellationer. På denne måde er du sikret at få dig et helt personligt skræddersyet møbel, der er tilpasset netop dine behov, og som kan passe ind i et hvilket som helst rum. Fleksibiliteten betyder samtidig, at du løbende kan justere, tilføje, ændre og bytte om på de enkelte moduler efter din stil og dine varierende behov for indretning, så du aldrig bliver træt af den samme, kedelige opstilling.

Et godt tip til et alternativt reolsystem er at tænke i sjove, skæve og anderledes sammensætninger af moduler. Prøv eksempelvis at lave mønstre af ophængte reolmoduler, der ikke nødvendigvis afspejler lige linjer og kvadratiske, symmetriske systemer, men som derimod skaber en lille ”mosaik” af moduler i spændende formationer – tilpasset netop det specifikke rum. På denne måde er du garanteret et unikt reolsystem, der er med til at udtrykke, hvem du er som person. 

Lad dig ikke begrænse, og tænk gerne kreativt – for den personlige indretning er oftest også den bedste indretning.

Vi håber, at du med dette blogindlæg er blevet inspireret til selv at give dig i kast med de mange muligheder, som Mistrals udvalg af skabe og reolsystemer rent faktisk afspejler. Du kan finde yderligere information om sortimentet og se de forskellige produkter på vores hjemmeside.

God fornøjelse!