0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

7 ting du skal være opmærksom på når du skal vælge det rette klædeskab

21. september 2023

Har du sat jagten ind på at finde det perfekte klædeskab, som både skal opfylde dine krav til opbevaring og passe flot ind i boligen? Det kan være svært at blive klog på, hvad der er den helt rette løsning for dig, da drømmen om en ny, funktionel og overskuelig garderobe spænder bredt, når det kommer til løsninger.

Derfor er det fornuftigt at gøre sig nogle overvejelser, før du beslutter dig for at investere i et nyt klædeskab. Du skal blandt andet overveje, hvor og hvordan klædeskabet skal placeres, hvilke indretningsmuligheder rummet indbyder til, hvem der skal bruge klædeskabet, og hvilke opbevaringsløsninger klædeskabet skal rumme.

Lige så snart du har afklaret disse spørgsmål, er du ét skridt tættere på at finde det rette klædeskab. I dette indlæg finder du inspiration samt 7 ting, du skal være opmærksom på, når du skal vælge det helt rette klædeskab, der matcher dine behov til perfektion.

1. Klædeskabets placering i boligen

En af de allerførste ting, du skal nøje overveje, er klædeskabets placering i boligen. Har du mulighed for at skabe en walk-in løsning, eller skal klædeskabet stå inde i soveværelset? Hvor du vælger at placere dit kommende klædeskab har stor betydning for resten af rummet. Det gælder især i soveværelset, hvor der typisk også skal være plads til andre møbler som f.eks. seng, sengebord og skrivebord.

Ønsker du et stort klædeskab, kan det hurtigt komme til at fylde meget i rummet og dermed risikere at tage meget af det naturlige lysindfald i rummet. Vil du gerne undgå, at dit kommende klædeskab stjæler for meget lys i rummet, skal du enten placere det modsat af vinduet, hvor der er mindst naturligt lys eller stile efter at vælge et smalt og mindre klædeskab, der fylder knapt så meget.

Diplomat nordic seng - smukt nordisk design seng

2. Klædeskabets designmæssige muligheder

Dette tip kommer i forlængelse af det første, da det næste du skal overveje er, hvilke muligheder rummet inviterer til. Når først du har fundet ud af, hvor dit klædeskab skal stå, handler næste skridt om at undersøge, hvilke muligheder du har. Begrænser rummets indretning, hvorvidt du kan vælge et højt, lav, stort eller smalt klædeskab?

Har du f.eks. skråvægge, kan det være en udfordring i jagten på det rette klædeskab. I denne situation kan det være nødvendigt at kigge nærmere på klædeskabe designet til skråvægge eller klædeskabe i specialmål, således du får en løsning, der matcher rummet og passer som fod i hose.

Har du omvendt højt til loftet, men et mindre værelse med begrænset plads, kan du med fordel rette blikket mod et højt og smalt klædeskab. Når du skal finde dit nye klædeskab, handler det ofte om at indgå kompromiser, da dit soveværelse ikke altid kan opfylde dine klædeskabe-drømme. Find tommelstokken frem og begynd at måle op – så ved du nemlig, hvor meget plads du har at være kreativ med.

Læs også: Indretning af soveværelse

3. Låger, skydelåger eller åben garderobe?

Når du har fundet ud af, hvor dit klædeskab skal stå, og hvilke muligheder du har rent designmæssigt, skal du beslutte dig for, hvorvidt klædeskabet skal have låger, skydedøre eller ingen af delene. Et klædeskab med skydedøre har den åbenlyse fordel, at det er pladsbesparende og lader dig udnytte pladsen i soveværelset ned til sidste centimeter. Har du altså ikke særligt meget plads i soveværelset, kan det være en fordel at vælge et klædeskab med skydelåger. Du kan med fordel lade dig inspirere af de mange flotte klædeskabe med skydelåger fra InRet.

Et klædeskab med låger giver dig derimod mulighed for at ”træde ind i dit skab” og få fuldt overblik. Et klædeskab med skydelåger begrænser f.eks. dit overblik, da du kun får adgang til én sektion ad gangen. Dette vil du ikke opleve ved at vælge et klædeskab med låger. Derudover er både klædeskabe med skydelåger og låger også med til at beskytte dit tøj mod støv og lugte.

Vil du gerne undgå skydelåger og almindelige låger, og er du god til at holde orden i dit klædeskab? I så fald er et klædeskab uden fronter måske løsningen for dig. Det har i de sidste mange år været utroligt populært med en åben garderobe, da det tilfører soveværelset New Yorker-loft vibes og giver dig mulighed for nemt og hurtigt at få fat i lige præcis dén style, du søger.

Inret garderobeskab med 3 spejle

4. Delevenligt eller egoist-klædeskab?

Bor du sammen med andre, skal du overveje, hvorvidt du ønsker at dele klædeskab med dem. Der kan være store fordele ved at dele klædeskab, da du både sparer plads og måske endda penge. I stedet for at investere i to forskellige eller ens klædeskabe, kan I i stedet investere i ét stort klædeskab, som er delevenligt.

Du kan f.eks. finde klædeskabe, som kan inddeles i forskellige sektioner, hvor I enten kan tage en side hver eller inddele det efter behov. Har du eller din partner forskellige behov, når det kommer til bøjle-, hylde- og skuffeplads, kan I også indrette klædeskabet, således det matcher jeres behov.

5. Minimalistisk, funktionel eller smart skabsindretning?

Denne del er ofte dét, som de fleste glæder sig til. Det er nemlig tid til indretningen af dit kommende klædeskab. Endnu engang skal du vende blikket indad og afdække, hvad dine behov for opbevaring er. Dine behov er nemlig altafgørende for, hvilken type skabsindretning og tilbehør, du skal vælge og/eller tilkøbe.

Det er vigtigt, du sørger for at vælge den helt rette kombination af hylder, udtræk, bøjlestænger og skuffer, så du får mest muligt ud af dit klædeskab. Har du f.eks. mange kjoler eller jakkesæt, har de bedst af at blive opbevaret på bøjler, da du dermed undgår, at tøjet krøller og får trælse presfolder. Bøjler giver dig også nem adgang til dit tøj og skaber et godt overblik.

Bøjler fylder til gengæld også mere, og der findes også tøj, som har bedst af at blive opbevaret sammenfoldet på en hylde eller i en skuffe.

Zensizone edition boxelevationsseng i blå

6. Klædeskabet kan rumme andet end tøj

Har du behov for, at dit klædeskab også har plads til opbevaring af andet end tøj? I så fald skal du også have dette med i overvejelserne. Du kan f.eks. udnytte pladsen nederst i dit klædeskab til opbevaring af sko, men du kan også afsætte sektioner til skoopbevaring. Du får ikke blot styr på dit fodtøj; det bliver samtidigt også skånet. Skal der være plads til accessories som bælter, slips, smykker og lignende, kan du med fordel vælge et klædeskab med skuffeudtræk, da det giver overblik over de forskellige accessories.

Det er heller ikke uvant, at folk gerne vil gemme deres vasketøj af vejen – på en både funktionel og elegant måde. Har du ikke plads til opbevaring af vasketøj i et depotrum eller bryggers, og vil du heller ikke have det til at stå frit fremme, kan du overveje at gøre plads til det i det kommende garderobeskab. Du kan både gøre plads til en kurv eller tildele en større skuffe til vasketøjet.

7. Lille spejl på skabet der…

En af de sidste ting, du skal tage stilling til, er, hvorvidt du ønsker et klædeskab med spejl, og i så fald hvor spejlet skal placeres. Har du begrænset væg- eller gulvplads, kan det være en smart løsning at vælge et klædeskab med spejl, da det sparer pladsen på væg eller gulv. Der findes et væld af forskellige klædeskabe med spejl, og du kan både finde klædeskabe, hvor spejlet er placeret på indersiden af lågen, på bagvæggen af skabet og klædeskabe, hvor fronterne er ét stort spejl.

Udover at du får gavn af spejlet, så kan rummet faktisk også få det. Vælger du f.eks. et klædeskab med skydelåger, hvor hele fronten er spejlet, kan du maksimere og udvide rummet rent visuelt. Faktisk kan rummet fremstå næsten dobbelt så stort. Er du dog ikke interesseret i at rende og pudse spejlet hver gang, at der kommer fedtede fingre på det, kan du med fordel gå efter et klædeskab med låger, hvor spejlet er monteret på indersiden af skabslågen.