0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Eksklusive lænestole - Danmarks stærkeste udvalg

17. maj 2024

Eksklusive lænestole med fodskammel

Der er ikke meget, der slår følelsen af at sætte sig til rette med en kop kaffe i sin yndlingslænestol, smække fødderne op på fodskamlen og læse dagens avis, se TV eller måske nappe en lille lur (dog helst, når kaffekoppen er tømt).

Lænestolen er det ultimative komfortmøbel, som har den fordel, at den langt hen ad vejen kan tilpasses os hver især. Dermed kan du få den optimale siddekomfort, og du kan også i høj grad selv vælge, hvilket udtryk du vil have. Både hvad angår farver, former, materialer og funktioner – det er i bund og grund kun fantasien, der sætter grænser.

I Møblér har vi et af Danmarks bredeste udvalg af lænestole i god kvalitet, og vi kan give dig den bedste vejledning, når du skal vælge. Men én ting er ord – vi vil allerhelst give dig mulighed for at mærke og prøve møblerne selv. Derfor har vi indrettet Komfort-studier i alle vores butikker, hvor du kan opleve komforten og kvaliteten på egen krop.

Stressless Wing med sort læder

Lænestolen skal passe i stilen

Inden din ryg, dine ben og resten af din krop kan synke ned i en lænestol, er det dine øjne, der skal på arbejde. En lænestol er sjældent et møbel, der lever et stille liv i et hjørne. Det er et møbel, som typisk spiller en fremtrædende rolle i den stue eller det rum, hvori den står, så designet er ikke ligegyldigt.

Når du er på jagt efter en ny lænestol, skal du derfor træffe nogle indledende valg. Går du efter et minimalistisk look, eller er du mere til en “flyder”, hvor komfort og eventuelle avancerede (og pladskrævende) funktioner er i højsædet?

Det afhænger – udover helt basal smag og behag – også af resten af dine møbler. Hvis resten af dit møblement er nordisk inspireret, er enkelt i designet eller er af den mere klassiske slags, bør dit valg af lænestol afspejle den stil. Det kan også være, du har mange klassiske designer-møbler, og din nye lænestol bør passe ind i det samlede billede.

Sid godt - besøg vores komfortstudie

Udtryk og komfort skal følges ad

Stilen er vigtig, men du må imidlertid ikke glemme, hvad stolens egentlige funktion er. For selvom udseendet er vigtigt, er en lænestol et møbel, som det frem for alt skal være behageligt at sidde i.

Derfor skal du også tænke over, hvornår du egentlig forventer at komme til at sidde i den. Måske har du brug for en lavrygget lænestol – en loungestol – eller en højrygget stol, som vi i mange tilfælde vil kalde en hvilestol. En hvilestol er typisk kendetegnet ved, at den kan lægges ned.

Men der er mange flere aspekter omkring komforten, end om stolen kan lægges ned. Eksempelvis spiller ryghøjden en stor rolle, ligesom det er vigtigt at overveje, om du har brug for en nakkestøtte eller ej. På samme måde er stolens fleksibilitet også relevant at tage i betragtning – har du brug for at kunne justere indstillingerne, eller passer den simpelthen bare, som den er? Og skal den egentlig gerne kunne dreje?

Du skal også overveje, om du har brug for en stol, der er ergonomisk formet, eller om det ikke er relevant set i forhold til din siddekomfort.

Relieve lænestol i cognac læder

Indbygget fodskammel og andre funktioner

En af de funktioner, som for alvor kan gøre lænestolen til et møbel, du ikke har lyst til at rejse dig fra, er indbyggede fodskamler.

En fodskammel er jo ikke ligefrem en ny opfindelse, og du har i mange år kunnet få fodskamler til dine lænestole i mange varianter. Og hos Møblér har vi et bredt udvalg af fritstående fodskamler, som er “født” til bestemte stole, ligesom vi har tidsløse skamler, som kan fungere med en lang række varianter af stole.

Men i de senere år har indbyggede fodskamler været et område i stor vækst. En indbygget fodskammel har den altoverskyggende fordel, at du får komforten uden at have en fodskammel til at stå og fylde i rummet. Samtidig følger fodskamlen med, hvis du drejer stolen – det giver blandt andet god mening, hvis du bruger din stol som læsestol under din foretrukne lampe, men også har brug for at kunne dreje den rundt for at kunne se tv.

En indbygget fodskammel er ikke den eneste funktion, en lænestol kan have. Du kan også få såkaldte løftestole, hvor personer, der er udfordrede i forhold til at komme op fra og ned i en lænestol, får hjælp via en indbygget liftfunktion. På den måde er der aldrig hverken for langt op fra eller ned i en lænestol.

El-funktionerne kan også betyde, at du kan regulere i nakken og lænden og dermed hele tiden sikre, at stolen konstant er justeret til netop dit behov. Det giver i dén grad også mening, hvis I er flere i husstanden, som skal kunne bruge den samme stol, men som hverken har samme højde og drøjde eller sidde-præferencer.

Ottawa lænestol i sort læder

Stof eller læder - det bestemmer du

Du kan få lænestole i så mange varianter, at det sværeste faktisk er at vælge fra. Måske foretrækker du, at stolen er betrukket med stof, eller også er du mest til læder. Når det valg er truffet, skal du også forholde dig til farven, for der er stor forskel på en lænestol i karamelfarvet stof og én i sort eller cognacfarvet semianilin-læder.

Valget handler både om praktik og æstetik. Semianilin er læder, som er blevet overfladebehandlet og dermed er blevet mere modstandsdygtigt. Det betyder, at man ikke skal være bange for at spilde på stolen – så længe, man er opmærksom og får tørret op efter sig, tager læderet i langt de fleste tilfælde ikke skade.

Det er imidlertid ikke sikkert, at læder er det rigtige valg for dig, og igen handler det både om smag og om konteksten. Hvordan ser resten af stuen ud? Hvis du har en stofbetrukket sofa, kan det være, du foretrækker en lænestol i samme stil, men det kan også være, kontrasten med en læderlænestol er lige dét, der skal til, for at rummet får den stil, du gerne vil have. Valget er dit.


Husk at overveje:
Hvordan passer din nye stol ind i forhold til resten af dine møbler?
Hvilke funktioner skal lænestolen have?
Løs eller indbygget fodskammel?
Stof eller læder?

Guide: Find den perfekte lænestol

Stærke brands – lænestole for alle

I Møblér tror vi på, at der findes en lænestol til alle. Men folk er forskellige både hvad angår budget og smag, og derfor har vi et af Danmarks bredeste udvalg af lænestole. Det skulle gerne gøre det muligt at kunne tilbyde en stol, der passer til de møbler, du har i forvejen, i den kvalitet og det look, som du ønsker.

Stressless

Møblérs program af Stressless-stole er en del af Stressless Global-kollektionen fra norske Ekornes, der har produceret kvalitetsmøbler siden 1934. Stressless-stolene bliver produceret i Norge, og Ekornes har med sit store fokus på miljøet længe været på forkant med den måske største globale megatrend i disse år.

Konstruktionen af Stressless-stolene er unik, og designet skaber et yderst højt komfort-niveau – og virkelig mange muligheder for at få en stol, der tilpasser sig dig og dine bevægelser. Næsten hele sortimentet kommer i varianterne small, medium og large, og dernæst skal du vælge materiale (stof eller læder) samt farve.

Stressless-stolene har det patenterede Plus-system, hvor lændestøtten justeres automatisk og tilpasser sig kroppens ergonomi.

I Global-kollektionen finder du fire forskellige skindtyper (Batick, Cori, Paloma og Noblesse), som alle fire er kendetegnet ved en meget høj kvalitet, samt en lang række stoftyper i mange farver.

Et yderligere særkende ved Stressless-stolene er de forskellige typer stel. På langt de fleste stole i serien kan man selv vælge det stel til stolen, som man ønsker, og dermed har man mulighed for blandt andet at vælge mellem træ og stål-stel i sort og alu.

Vælger du et såkaldt Classic-stel, kan du vælge Legcomfort, som er en variant, hvor en elegant fodskammel er gemt under stellet. Skamlen køres ud med et enkelt tryk og giver optimal støtte til benene. 

Seneste skud på stammen fra norske Stressless er Scott-stolen, som kan leveres med varme og massage til trætte muskler.

Klassisk wing lænestol med træstel

Farstrup

Farstrup Comfort-stole er dansk-producerede kvalitetslænestole. Stolene er produceret ud fra princippet om, at eftersom mennesker ikke er ens, bør stole heller ikke være det, og en Farstrup-stol bliver derfor målt ud, så den passer til din individuelle siddehøjde og -dybde. På samme måde bliver ryglæn, sædevinkel og nakkestøtte tilpasset brugeren.

Farstrup Furnitures historie går tilbage til 1918, hvor virksomheden udsprang fra et savværk, der lavede træsveller til jernbaner. Man fik idéen til at udnytte resttræ fra svelleproduktionen til møbler, og siden har Farstrup været en stærk aktør i møbelbranchen.

Farstrup Comfort-stole fås enten med stof eller med én af to typer læder i en bred palette af farver. Og med en række ekstra muligheder, der letter hverdagen for den ældre bruger.

Smart farstrup lænestol

Himolla

Tyske Himolla er en meget stor virksomhed, som i mange år har været en lysende stjerne på møbelhimlen.

En Himolla-lænestol rimer på ypperlig komfort, og du får en stol smækfyldt med funktioner – og på samme tid er der ikke blevet gået på kompromis med designet, som er enkelt og elegant.

En af deres store succeser er Edmonton-stolen, der har indbygget, elektrisk fodskammel og mulighed for tilkøb af elektrisk nakkeregulering samt lift-funktion. På det danske marked forhandles Himollas Edmontoen kun af Møblér. 

Edmonton lænestol i læder

Time Out

Time Out fra svenske Conform er designet af norske Jahn Aamodt - her får du et sublimt skandinavisk design, hvor komfort, æstestik og praktik er tænkt sammen i en tidløs og smuk lænestol. Også de elegante Relive lænestole er fra svenske Conform, hvor inspirationen til designet er som taget ud af 60’ernes jet set indretninger.

Conform timeout lænestol med funktioner

Global comfort

Global comfort er vores egen serie af lænestole, og her er der virkeligt tale om value for money-lænestole. I vores udvikling af stolene, har vi arbejdet med et klassisk udtryk, brugbare funktioner og gedigne materialer.

Alt dette kan du se i vores Komfortstudier, som er områder i vores butikker, der er dedikeret til den gode siddeoplevelse.

Sidney lænestol med drejefod

Få uforpligtende rådgivning

Møbler er et personligt valg. I Møblér har vi et bredt udvalg af kendte mærker, og vores personale kan give dig den bedste rådgivning, når du skal have en ny lænestol. Du kan prøve stolen i butikken, og du er også velkommen, hvis du, i første omgang, blot har brug for  rådgivning om lige præcis dine møbeldrømme – helt uforpligtende.