0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Samsovning

21. september 2023

Samsovning er super trendy, men stiller krav til soveværelset

Samsovning er en stigende trend, hvor børn og forældre sover i samme seng. For mange, giver samsovning ro og tryghed til børnene og giver anledning til en masse hyggelige morgener og aftener sammen som familie. Ud over at sove sammen, giver samsovning nemlig anledning til, at man i fællesskab kan vågne i et godt tempo, eller at man kan ligge hele familien og høre godnathistorie inden sengetid. 


Men samsovning i en seng der er for lille giver desværre også sovende arme, afbrudt søvn og ondt i kroppen. Det er derfor vigtigt at planlægge sin samsovning, så det ikke blot bliver sidste løsning i et søvnigt øjeblik. 


Til planlægningen af samsovningen er sengens størrelse afgørende. En seng der kan rumme alle og en dyne til hver er de vigtigste anbefalinger når forældre og børn sover i samme seng. Ligesom udluftning og et køligt soveværelse ligeledes bidrager til en god og sikker søvn.


Som en nyhed hos Møblér kan du nu få ekstra brede senge, såkaldte familiesenge, som tilgodeser samsovning med børnene. Med en bredde og længde på 210 cm er der plads til, at både store og små kan sove sammen med forældrene, uden nogen bliver klemt inde og kommer til at sove dårligt. Med en ekstra bred seng er der plads til, at hele familien kan ligge godt – både når man sover, og når man læser historie.

 

Samsovning med seng fra Zensizone

En bred seng giver tryghed til alle

Børn elsker trygheden fra forældrene. Og flere studier viser at samsovning sænker barnets stressniveau og psykologer mener at barnets selvstændighed styrkes ved samsovning. Med en ekstra bred seng er der plads til, at børnene kan komme ind til forældrene, når behovet er der og de har brug for tryghed og det uden at mor og far skal være radbrækkede næste dags morgen. 


Når barnet sover i forældrenes seng, er det let for enten mor eller far at lægge en hånd på barnet eller hviske beroligende ord og få den barnet til at falde til ro igen. Det kan spare både børn og forældre for unødige vågne timer om natten, hvor alle egentlig blot drømmer om at sove. 


Den brede seng er også Sundhedsstyrelsens anbefaling når forældre og børn sover i samme seng. Ligesom en dyne til hvert familiemedlem anbefales ved samsovning samt at barnet ikke sover imellem forældrene.

 

Læs også: Få en bedre nattesøvn

Husk indeklimaet i soveværelset

Indeklimaet i soveværelset er vigtigt for den gode søvn, og det gælder særligt, når man sover flere i rummet. Derfor er det vigtigt at holde indeklimaet i soveværelset så godt som muligt – også når det handler om samsovning.

De helt klassiske råd gælder stadig – hvor det anbefales at lufte godt ud 3 gange om dagen og at holde temperaturen nogenlunde stabil. Det gode indeklima er selvfølgelig godt for dig hele døgnet, men luften bliver som regel særligt udfordret, når man sover. Sørg også for ikke at have husdyr til at sove i sengen, samsovning er for børn og forældre.


Du kan med fordel også vælge en seng, som har god ventileringsevne, så fugt og varme let kan blive transporteret væk fra sengen. Du er altid velkommen til at kigge forbi din lokale Møblér-butik for at få vejledning om at vælge en seng, som kan hjælpe med at ventilere hele natten igennem.

 

Seng 210x210 cm - familieseng

Mærk efter om samsovning er for jer

Det er naturligvis individuelt, om samsovning passer til dig og din familie, eller om I foretrækker en anden måde at sove på. Hvis I synes, det er hyggeligt at sove sammen med børnene, men søvnkvaliteten ikke er helt, som I håber på, kan en ekstra bred seng være noget for jer.


Har man plads i soveværelset, er vi sikre på, at både børn og vokse vil elske den ekstra plads i sengen. Børnene synes som regel, det er hyggeligt at kunne slænge sig og ligge på kryds og tværs, når mor eller far fortæller historier, eller hvis bølgerne går højt, kan man lege pudekamp.


Selvom de ekstra brede senge er konstrueret, så man kan sove sammen med større komfort, handler det lige så meget om tiden, hvor man er vågen med børnene. Man kan gøre sengetid til hyggetid, og man kan bruge aften- og morgenstunder på at være sammen med sine børn på en hyggelig måde.


Du kan selv prøve, hvordan det er at ligge med masser af plads i en af vores nye, ekstra brede senge i din lokale Møblér-butik. Så tag børnene med ned i butikken og prøv at ligge hele familien i en af vores nye senge med god plads til alle.

 

familieseng 210x210 med plads til hele familien