0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kassen
VISA/DK VISA/DK VISA/DK VISA/DK VISA/DK
Find forhandler

,

Tlf.

Se alle

Her er du:

Forside

Inspiration & viden

Samsovning

Samsovning

04. maj 2021

Samsovning er super trendy, men stiller krav til soveværelset

Samsovning er en superpopulær tendens, hvor børn og forældre sover i samme seng. Flere og flere vælger at sove hele familien i samme seng, så samsovning er virkelig en trend i fremgang. Samsovning er både for de helt små og større børn og giver anledning til en masse hyggelige morgener og aftener sammen som familie.

Ud over at sove sammen, giver samsovning nemlig anledning til, at man i fællesskab kan vågne i et godt tempo, eller at man kan ligge hele familien og høre godnathistorie inden sengetid. 

Som en nyhed hos Møblér kan du nu få ekstrabrede senge, såkaldte familiesenge, som tilgodeser samsovning med børnene. Med en bredde og længde på 210 cm er der plads til, at både store og små kan sove sammen med forældrene, uden nogen bliver klemt inde og kommer til at sove dårligt. Med en ekstrabred seng er der plads til, at hele familien kan ligge godt – både når man sover, og når man læser historie.

En bred seng giver tryghed til alle

Børn elsker trygheden fra forældrene. De fleste forældre har nok eller kommer til at opleve, at børnene kommer ind i soveværelset om natten og gerne vil sove hos dem. Med en ekstrabred seng er der plads til, at børnene kan komme ind til forældrene, når behovet er der.

Sover man sammen med mindre børn, er det i mange tilfælde praktisk, at barnet er lige ved siden af. Børn vågner tit om natten, men ofte handler det blot om tryghed, hvor barnet gerne vil mærke, at forældrene er tæt på. 

Hvis barnet sover i forældrenes seng, er det let for enten mor eller far at lægge en hånd på barnet eller hviske nogle beroligende ord og få den lille til at falde til ro igen. Det kan spare både børn og forældre for unødige vågne timer om natten, hvor alle egentlig blot drømmer om at sove. 

Der er naturligvis en lille risiko for, at man vågner lidt mere, fordi børnene vender og drejer sig, men for mange er det prisen værd, at man kan få børnene (og sig selv) til at falde til ro igen hurtigere, end hvis barnet sov i sin egen seng eller måske på sit eget værelse.

Læs også: Få en bedre nattesøvn

Husk indeklimaet i soveværelset

Indeklimaet i soveværelset er vigtigt for den gode søvn, og det gælder særligt, når man sover flere i rummet, og når det gælder små børn. Derfor er det vigtigt at holde indeklimaet i soveværelset så godt som muligt – også når det handler om samsovning.

De helt klassiske råd gælder stadig – hvor det anbefales at lufte godt ud 3 gange om dagen og at holde temperaturen nogenlunde stabil. Det gode indeklima er selvfølgelig godt for dig hele døgnet, men luften bliver som regel særligt udfordret, når man sover.

Du kan med fordel også vælge en seng, som har god ventileringsevne, så fugt og varme let kan blive transporteret væk fra sengen. Du er altid velkommen til at kigge forbi din lokale Møblér-butik for at få vejledning om at vælge en seng, som kan hjælpe med at ventilere hele natten igennem.

Mærk efter om samsovning er for jer

Det er naturligvis individuelt, om samsovning passer til dig og din familie, eller om I foretrækker en anden måde at sove på. Hvis I synes, det er hyggeligt at sove sammen med børnene, men søvnkvaliteten ikke er helt, som I håber på, kunne en ekstrabred seng være noget for jer.

Har man plads i soveværelset, er vi sikre på, at både børn og vokse vil elske den ekstra plads i sengen. Børnene synes som regel, det er hyggeligt at kunne slænge sig og ligge på kryds og tværs, når mor eller far fortæller historier, eller hvis bølgerne går højt, kan man måske lege pudekamp.

Selvom de ekstrabrede senge er konstrueret, så man kan sove sammen med større komfort, handler det lige så meget om tiden, hvor man er vågen med børnene. Man kan gøre sengetid til hyggetid, og man kan bruge nogle stunder på at være sammen med sine børn på en hyggelig måde.

Du kan selv prøve, hvordan det er at ligge med masser af plads i en af vores nye, ekstrabrede senge i din lokale Møblér-butik. Så tag børnene med ned i butikken og prøv at ligge hele familien i en af vores nye senge med god plads til alle.

Tilbud, indretningstips og inspiration – tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om vores nyeste tilbud på senge, sofaer og spiseborde, eller få inspiration til indretningen af dit hjem. Som abonnent på Møblérs nyhedsbrev får du altid besked om udsalg og gode tilbud på vores mange møbler, ligesom vi ligeledes deler ud af vores store erfaring og viden inden for indretning og tidens trends. 

Tak, du er nu tilmeldt Møblérs nyhedsbrev.
Du er allerede tilmeldt Møblérs nyhedsbrev.
Du er allerede tilmeldt Møblérs nyhedsbrev.