0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Guide til sengemål: Find den rette sengestørrelse med Møblér

29. maj 2024

Hvilken sengestørrelse skal du vælge?

Åh, hvor kan det være svært at navigere i de forskellige sengestørrelser, der findes 🗺️
 
Hos Møblér er vi helt klar over, at vi alle har forskellige behov til størrelsen af en seng, men det kan være svært at vide, hvad man skal lede efter. Af denne årsag har vi samlet et overblik til dig her, så du kan finde frem til den sengestørrelse, som du har behov for.
 
God læselyst 😍
 

80x200 & 90x200 – som vi kalder enkeltmandssengen

Har du begrænsest plads på værelset eller blot behov for en seng, der kan rumme én person, skal du helt sikkert have fingrene i denne størrelse seng.
 
  • 80x200 🛌 Den perfekte seng til et børne- eller gæsteværelse, hvis du ikke har behov for eller plads til en bredere seng end 80 cm. 
 
  • 90x200 🛌 Skal teenageren have lidt mere plads i bredden, kan du vælge enkeltmandsseng på 90 cm i bredden for den mest komfortable søvn. 
 
  • 90x210 🛌 Er teenageren skudt i vejret henover sommeren, kan du købe en enkeltmandsseng med ekstra længde til de lange stænger. Er det ikke ret smart?
 
 
På vores webshop finder du også et væld af sengetilbehør som topmadrasser, rullemadrasser eller andet boligtilbehør, hvis du står overfor en større make-over af dit soveværelse.   
 

120x200 & 140x200 – kendes som trekvartsengen

Trekvartsengen er genial til gæsteværelset, hvis du ofte har gæster på besøg. Det giver plads til to i sengen, men sengen er omvendt ikke så stor, at der ikke er plads til endnu et par sengepladser på gulvet i form af madrasser. 👨‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👨‍👨‍👧‍👧
 
Og ja, du hørte helt rigtigt. Denne sengestørrelse rummer uden problemer to personer!
Skal der sove to fuldvoksne mænd i sengen, skal du blot være opmærksom på, at de nok kommer til at ligge tæt, men hvem synes ikke, at det er hyggeligt? 
 
 
 
 
Har du brug for inspiration til indretning af et gæsteværelse, kan du læse vores blogindlæg, som vi har udgivet. Dét er altså god læsning! 
 

160x200 – the ’in between’ bare for at være på den sikre side 

Vi vil gerne advokere for, at denne seng er fuldstændig genial til et par i en mindre lejlighed. Kniber det med pladsen er denne seng optimal, fordi den har 10 cm ekstra i bredden i forhold til trekvartsengen.
 
I får altså en seng, der er fleksibel i forhold til pladsen og som samtidig bidrager til fuld optimal søvnkomfort ved at have tilstrækkelig med plads i sengen. Very nice! 
Apropos fuld optimal søvnkomfort er det heller ikke ligegyldigt, hvor mange timer du bør sove om natten. Læs derfor vores søvnguide for at blive klogere på dit søvnbehov 😴
 
OBS. 📣📣📣 For at opnå den fulde komfortoplevelse ved valget af din næste seng skal du overveje, om du har brug for en topmadras. Topmadrassen giver ekstra komfort og støtte, når du sover, fordi den bl.a. fordeler kroppens vægt bedre i sengen. Derudover er den også med til at forlænge sengens levetid, fordi den beskytter mod slitage!
 

180x200 – i daglig tale kendt som dobbeltsengen

Åh, den kære dobbeltseng. Vi drømmer alle sammen om den! 
 
En seng i 180x200 er det, som vi vil betegne som en standardseng eller en seng med standardmål. De fleste har denne seng, fordi det bidrager til optimal søvnkomfort – særligt hvis I er et par, der sover sammen hver nat.  
 
Har du brug for ekstra længde, så du ikke sparker dynen på gulvet om natten, er det også muligt at få en seng i 180x210. Så har du yderligere hele 10 cm at løbe på, før dynen forsvinder 🤪 
 
Mangler du en lækker dyne eller hovedpude til din seng, har vi hos Møblér et lækkert udvalg! Særligt din hovedpude er en vigtig parameter for den god nattesøvn, da den skal være med til at støtte dit hoved og din nakke, når du sover. Ligeledes er den med til at støtte din kropsposition om natten, så du forhåbentlig kommer til at sove som en drøm 🌟
 
 
 
Køber du denne seng, har du måske også brug for pyntepuder eller plaider til at pynte sengen og give dit soveværelse den hyggeligste atmosfære.
 
 

210 x 210 – sov som en konge med en King Size 

Det er ikke for sjov, når vi siger, at du vil føle dig som en konge, når du sover i denne seng 👑 En King Size er både bred og har ekstra længde, således at du får alt den plads, som du drømmer om.
 
Psst! Skal du holde pyjamas-fest eller filmaften, skriver vi gerne under på, at en King Size seng i 210x210 cm er sengen for dig. 
 
Sengen fås både som kontinentalseng og elevationsseng. Kontinentalsengen er typisk opbygget af 3 dele: en boxmadras, en springmadras og en topmadras øverst. Denne type seng er normalt højere end traditionelle senge og kan give en luksuriøs følelse af komfort og støtte. Elevationssengen er derimod en justerbar seng, der kan hæves og sænkes – og som er helt optimal hvis du er glad for at holde filmaften i sengen med popcorn og snolder 😉
 
Vågner du ofte om natten? Læs vores blogindlæg om søvnløshed for at få 5 tips til en uforstyrret søvn 
 
Er det stadig lidt uoverskueligt at se størrelsesforholdet på sengen for dig, står vi klar med kyndig vejledning i vores butikker. Sengene er linet op til dig – så skynd dig forbi os 🚀
 
Vi ses ude i Møblér-butikkerne 💚
 
 

FAQ: De mest stillede spørgsmål om sengemål

 

Hvad er standard mål for en seng?

Der er helt sikkert forskellige svar til dette spørgsmål. Men hos Møblér mener vi, at målene for en standard seng vil være 180x200 cm, der svarer til en dobbeltsseng. Har du ikke plads til en dobbeltseng i soveværelset, kan du også gå efter en seng i 160x200 cm, der svarer til en mindre dobbeltseng. 

 

Hvad er målene på en enkeltmandsseng?

En enkeltmandsseng måler som udgangspunkt 80x200 cm, så der er plads til at sove én person i sengen. Dog er det også muligt at få en enkeltmandsseng i 90x200 cm, hvis 80 cm er lige smalt nok. Har du brug for ekstra længde på din enkeltmandsseng, kan du overveje en seng i 90x210 cm. 

 

Kan man sove 2 i en 120 seng?

En seng i 120x200 cm er betegnet som en trekvartseng, og I kan sagtens sove 2 personer i sengen. Den er perfekt til et gæsteværelse, hvis du har behov for at kunne udvide sovepladserne med et par luftmadrasser på gulvet. Sengen er nemlig ikke bredere, end at det burde være muligt. 

 

Kan man sove 2 i en 140 seng? 

Ja, I kan sagtens sove 2 personer i en 140x200 seng. Sengen går under betegnelsen trekvartseng og har lige 10 cm ekstra i bredden sammenlignet med en trekvartseng i 120x200 cm. 10 cm lyder ikke af meget, men kan gøre en verden til forskel for din søvnkomfort. 

 

Hvor stor er en Queen Size seng? 

Denne royale sengestørrelse måler typisk 200x200 cm. Sengen er altså kvadratisk, hvilket kan være smart at have med i sine overvejelser, når man skal indrette sengen i soveværelset. Sammenlignet med en standard dobbeltseng i 180x200 får du derfor hele 20 cm ekstra i bredden til fuld optimal søvnkomfort for dig! Lækkert, ikke?