0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

6 genveje til en moderne garderobe

21. september 2023

Ideer til garderobeindretning - så du kan få den garderobe du drømmer om

Dit hus skal være dit helle. Det er dit fristed, dit åndehul og udgangspunktet for din tilværelse – og derfor skal der naturligvis være behageligt at være. Uden en bekvem atmosfære i dit eget hjem er det svært at oplade de nødvendige energidepoter, der skal bruges til at imødekomme en stressende hverdag. 

Tryghed, overskud og personlighed bør være nøgleordene, når du indretter dit drømmehjem. Hvis ikke din bolig indeholder gode opbevaringsløsninger, flyder et hjem over med forstyrrende elementer. Når du ikke foretager dig en række initiativer, der skaber mulighed for at gemme dine ejendele væk, kommer de nemt til at ligge og rode – og det har konsekvenser for indretningen af dit hus såvel som dit eget overskud i hjemmet. 

Løsningen på rod, kaos og uoverskuelig indretning ligger ligefor. Den perfekte garderobe skaber nemlig de omstændigheder, der gør det muligt at indrette det personlige, komfortable hjem. Med effektiv pladsudnyttelse i form af de rette kommoder, reoler og garderobemøbler, får du mulighed for at rydde tøj, sæsonsko, pynt og andre genstande væk. Garderoben bør være praktisk – uden dog at ligne en monoton opbevaringsløsning fra en offentlig institution. I denne guide hjælpes du med seks simple råd til at skabe den perfekte, praktiske, moderne og dermed ideelle garderobe. 

Læs også: Opbevaring - kombinér praktik og æstetik
 

Mistral entre - få plads til det hele


Hold orden i hjemmet med praktiske løsninger

Garderoben er en fornødenhed. Det er den del af indretningen, der skaber plads til de ejendele, du ønsker at gemme længere væk eller opbevare udenfor din daglige synsvidde. Selvom alle har regntøj, underbukser og refleksveste inden for husets fire vægge, er det ikke ligefrem æstetisk og flot at have sådant tøj liggende fremme. Det er netop denne problematik, som et minimalistisk garderobeskab løser på praktisk vis. 

Vælg et garderobeskab eller anden garderobeløsning, der imødekommer dine opbevaringsbehov. Der findes et væld af solide og rummelige garderober på markedet til dem, der ønsker et all-in-one garderobeskab, der kan indeholde alle ønskede ejendele. Hvis du ønsker en solid opbevaringsløsning, der gør det muligt at holde alt rod samlet inden for de samme låger, er et indbygningsskab måske vejen frem for dig. 

Omvendt finder andre det hensigtsmæssigt, at den nye garderobe har en mindre facon, der bedre skaber et åbent miljø omkring garderoben. En simpel opbevaringsløsning til garderoben i entreen er et møbel som har en let silhuet, men stadig har gode muligheder for simpel opbevaring. Et sådant møbel er dermed funktionelt, dog til et mindre behov. Ydermere giver et entremøbel med åbne, indvendige hylder anledning til en mere bevidst indretning, da det har et åbent design, hvor det er muligt at se de opbevarede objekter udefra. Muligheden for at se indholdet kan udnyttes på stilfuld vis ved at tage aktive valg om indholdet af kommoden.

Læs også: Entrémøbler: Skab en smuk og praktisk entré

Nogle finder den åbne model upraktisk. Det er bestemt en moderne tendens, at man viser og bruger sine ejendele på velsammensat vis i hjemmet – omvendt er der ikke meget moderigtigt over at have sit rod liggende fremme. Derfor vælger andre en lignende kommode som førnævnte dog med en skuffe, der gør, at personlige ejendele opbevares lidt mere privat og uden, at det bliver en nødvendighed, at man skal opsætte kommodens indhold og være opmærksom på indholdets udseende. I stedet skaber skuffen en æstetisk garderobeløsning for de lidt mere dovne, der stadig ønsker flotte løsninger. Et eksempel på en funktionel, fin og diskret garderobeløsning, der effektivt skjuler uorden, er et entremøbel med skuffer.

Hvis garderobeløsningen skal være hensigtsmæssig ved at befri dit hjem for forvirrende rod, bør opbevaringspotentialet udnyttes præcist efter din husholdnings behov. De fleste ønsker at maksimere pladsen i hjemmet – derfor er et stort møbel ikke altid ønskværdigt; omvendt er fritliggende objekter forstyrrende og irriterende i dagligdagen. Det er derfor en balancegang at finde den bedste opbevaringsløsning, der ikke optager unødig plads, men stadig skaber behændig mulighed for at gemme ting væk bag kønne låger. 

Det kan være optimalt at finde kompromiset mellem det massive møblement og det fine interiør. En kommode med skuffesystem kan være det ideelle valg til opbevaring af det tøj, du bruger i det daglige, da dens lettilgængelige skuffesystem giver anledning til let opbevaring af større mængder uden dog at rumme plads til det helt store udstyr.

Mistralprodukterne, der forhandles hos Møblér, tildeler dig mulighed for selv at sammensætte dit reolsystem efter dit hjems individuelle behov. Generelt består hele Mistralserien af en række garderobeelementer, der kan kombineres, så det afhjælper hjemmet på bedste vis. Det skaber praktisk lejlighed til at gemme rodet væk i en flot, ny garderobe, som du har valgt efter dine personligt tilpassede indretningsønsker. 

Læs også: 4 idéer med skabe og reoler fra Mistral

Stilfuldt design giver miljøet særegenhed

Gennemtænkt indretning er en udødelig tendens. Det vil for evigt være moderne at have styr på møblering. Den tidssvarende garderobeindretning skabes ved at vælge design af kvalitet. Når garderobeløsninger vælges, bør de bidrage med moderigtig personlighed til rummet - og det kræver, at der har været en velovervejet designer bag møblet. 

Den simple, funktionelle og minimalistiske garderobeløsning, som den du finder med Mistralserien, er oplagt, hvis du ønsker stilfuldt design og mulighed for selv at sætte et præg på dit rum. Når du indretter din garderobe, kan du med fordel gå efter de finere, nordiske modeller, der er udtryksfulde statements, og som alligevel ikke larmer i rummet. 

Dit garderobemøbel – om det placeres i gangen, entreen eller soveværelset – bør falde flot ind i det givne rum uden at forstyrre øjet. Det er netop det, stilfuldt design sikrer. Selv et atypisk møbel som førnævnte vil komplimentere de flestes indretning, da netop det gennemført flotte design gør kommodens overordnede look yndigt. Fællesnævneren for raffineret interiør er nærmere bestemt, at det er fremstillet med det gode håndværk og imponerende, flot design for øje – og det er netop disse boligobjekter, der er moderne. Møblerne, der forhandles gennem Møblér, har alle en stilren udformning, som formodentlig harmonerer med de flestes hjem.

Garderobedesignere prioriterer ikke blot kommoder og garderobeskabe; også anderledes interiørinnovationer skabes for tiden i stilfulde silhuetter. Den åbne garderobe er uden massive garderobeskabe, men er i stedet indrettet med minimalistiske, moderne elementer.

Knagerækker optager ikke megen plads ud i rummet, men bruger i stedet blot plads på væggen. Derved bidrager de på bedste vis til den åbne garderobe. Knagerækker kan have forskellige farver, som der kan vælges mellem alt efter dine ønsker til garderobeindretningen. Du kan også finde en knagerække, der har den ønskværdige form og så selv male den således, at den passer ind i dit hjem. Den perfekte garderobe bærer præg af de personlige valg, du tager, i kombination med gode materialer som altid vil udstråle kvalitet. Knagerækken hos Møblér fremstilles i metal eller eg samt i forskellige nuancer og farver af hver. 

Alt efter dine opbevaringsbehov kan du også vælge en længere knagerække med flere kroge på. Sådanne er ideelle til større familier, såvel som at modellen er fordelagtig, hvis du ønsker, at din garderobe også skal give midlertidige opbevaringsmuligheder for dine gæster. 

Læs også: Entréen - skab et godt indtryk
 

Inret garderobeskab til gangen - plads til alt overtøjet og sko


Nytænkende, multifunktionelt og moderne

Når skoene skal af og på, når børnene tager evigheder om at hoppe i flyverdragten eller når en kort siddepause bliver nødvendig, så er det belejligt med et simpelt møbel i garderoben. En bænk er en tjekket tendens, der er yderst moderne i boligbilledet. Bænken er et oplagt garderobemøbel, da den giver mulighed for, at man kan sætte sig i garderoben. Samtidigt bidrager bænken med et afslappet look til hele lokalet – netop på grund møblets funktion som et oplagt siddested til et hvil. 

Hvis du ønsker at inkorporere det nutidige, stilfulde design i dit åbne garderoberum, er flot inventar i form af en bænk såsom en bænk med skuffer et godt udgangspunkt. Bænken pryder garderobemiljøet med et personligt præg, der skaber en hjemlig stemning, som enhver indretning efterstræber.

Et lignende koncept kan erhverves med skostativer, som ligeledes gør brug af bænkdesignet, samtidig med at det kombineres med et skostativ forneden. Som en kontrast til modellen med skuffer, er skostativet med bænken ovenpå skåret helt ind til benet på designet. Her bliver garderoben for alvor indrettet minimalistisk, når møblet får en lettere og luftig facon, der er multifunktionel i og med, at den kan benyttes som skohylde. 

En pæn stol kan også give et moderne udtryk, når den bruges som en del af garderobeindretningen. Mange finder, at stolen i hjørnet af garderobeområdet er en smart garderobeløsning; både fordi stolen medvirker til at skabe en komfortabel atmosfære, og fordi den giver god mulighed for, at man kan overskue garderoben fra en siddende position. Netop denne multifunktionelle tilgang til garderoben gør, at rummet bliver den perfekte kombination af praktisk, brugervenlig og flot. 

En simpel stol kan bruges som garderobeelement. Specielt i soveværelset finder mange, at det kan være behageligt at have muligheden for at lægge sit tøj på en stol, idet man tager det af. Hvis du ønsker at bruge et blødt element som en del af din indretning af garderoben, kan en blød polstret stol være den optimale stol for dig. Ved at vælge din stol i en let farve, bringer du rolige nuancer ind i den nye garderobe. Nogle typer stole er ekstra smarte, da de kan erhverves med påmonterede hjul, som gør stolen til et mobilt møbel, der let kan flyttes rundt i garderoben. På den måde bliver din indretning fleksibel, da det på grund af hjulene bliver så godt som smertefrit at flytte rundt på garderobens møbler.

Hvis du nyder, at der sker noget nyt i dit hjem, ved at du varierer indretningen, kan du på simpel vis gøre de fleste af dine møbler mobile. I de fleste byggemarkeder og boligforretninger finder du hjul, der let kan påmonteres dine møbler. Således binder du dig ikke til det samme udseende i gangen de næste hundrede år, men kan i stedet udforske nye indretningsmuligheder. 

Særegenhed eller personlighed er alfa og omega, når du indretter din garderobe – såvel som det bør gøre sig gældende for resten af din bolig. Dit hjem skal afspejle dig, således at du finder det hjemligt. For at skabe den hjemlige, personlige og vitale tryghed bør garderobeløsningerne være af god kvalitet, såvel som passe din smag og behov. Vær opmærksom på materialer, farvevalg og designer, når du finder din nye garderobe. 

Læs også: Farveguide: Hvilke farver er in til møbler

Accessories gør en garderobe personlig

Dit hjem bør afspejle dig. Selvom det lyder klingende klichefyldt, er der en stor sandhed i udsagnet. Hvis ikke du føler dig personligt knyttet til din bolig, er det ikke dit oprigtige hjem. Følelsen af hjemligheden skabes ved at udforske de særegne designmuligheder. 

Mode er ikke blot tendenser og påfund fra boligmagasinerne – derimod er det yderst moderne, at hjemmet afspejler en personlig stil, hjemlighed og rød tråd. Søg inspiration, når du indretter din garderobe. For at finde det mest individuelle og tilfredsstillende udtryk, kræves det, at du har undersøgt dine muligheder fremfor at have valgt den første og bedste løsning. Den mest autentiske garderobeindretning skabes, når du tør være kreativ og tage chancer i dit valg af møblering og anordning.

Hjemmet føles nemt koldt, hvis det ikke er tilsat en smule personlighed i form af finurlige og flotte accessoires. Hos Møblér finder du en række pyntende genstande, der stadig har en hverdagstilpasset funktion. Garderobeløsninger som en hattehylde og eller et nøgleskab sætter et aftryk på dit hjem ved at have anderledes funktioner og autentiske designs. 

En anden populær – og for mange yderst værdsat genstand i den perfekte garderobe – er et spejl. Det simple, minimalistiske snit gør det muligt at tjekke outfittet, inden du løber ud ad døren, ligesom det pynter fint i den åbne garderobe. Når du tør tage chancer med din indretning, opdager du forhåbentligt, at rummene bliver mere personlige og hjemlige. For at garderobeindretningen komplementerer dine behov i rummet, bør du overveje, hvad dine konkrete krav er. Således bliver du afklaret om, hvordan du bedst skaber den rette, effektive pladsudnyttelse og den optimale, spændende indretning. 

Det ultimative personlige aftryk, du kan sætte på din garderobe, er ved at pryde den med private billeder. Om du ønsker at dekorere med kunst, plakater eller familiefotos, er det muligt med en Methro billedhylde 70. Ofte bliver garderoberummet overset; det opfattes af de fleste som en nødvendig, dog kedelig bestanddel af hjemmet. Når du skaber lejlighed til at være kreativ og pynter væggene, sætter du et altafgørende personligt præg på et område, der ellers sjældent vil blive ænset. Med billedhylden er dine indretningsvalg heller ikke permanente. Tværtimod. Hylden er en fleksibel pyntegenstand, hvorpå der let kan udstilles forskellige print, billeder og malerier kun betinget af dit humør og dine indretningsønsker. 

Læs også: 7 ting du skal være opmærksom på, når du skal vælge det rette klædeskab
 

DC pendel i sort med sort ledning


Lyset har altafgørende indflydelse på helhedsindtrykket

Uden den rette belysning er stemningen sjældent fuldkommen. Al forskning viser, at lys har en væsentlig indflydelse på menneskets velfærd. Heldigvis findes der på markedet en række lampeløsninger i lækre designs, der hurtigt opgraderer hele din garderobeindretning. Lyset er som saltet på aftensmaden: Det er simpelt, let og fuldstændig altafgørende for oplevelsen. 

Lysvalg er dermed den nemmeste genvej til en moderne garderobe. Ved at vælge en solid lampe, der passer i dit garderoberum, har du sat prikken over i’et på din indretning. Desuden har en flot lampe også et klart potentiale for at imponere, ligesom det er en uundværlig ejendel i hverdagen. 

Lampen i gangen bør naturligvis vælges, så den falder i tråd med den resterende indretning. Ofte er garderoben placeret i gangen, og her er det om noget nødvendigt med god belysning. Når vintermorgenerne rammer, og støvlerne skal bindes, mens det er sort udenfor, er det et must, at lyset ikke er svagt og uroligt. De fleste finder det yderst irriterende, hvis ikke lampen oplyser hele rummet. Derfor er en pendellampe for mange det umiddelbare og rigtige valg. Garderobeløsningerne er utallige, ligesom ønskerne til indretningen af den perfekte garderobe er individuelle. Derfor bør lampen vælges, således at den matcher dit resterende interiør, samtidig med at den passer til tidens tendenser. 

En pendel lampe med metalskærm har et simpelt design, der ikke tiltrækker for meget opmærksomhed og falder derfor godt ind i den minimalistiske garderobe. Et rustikt design giver lampen kant og gør den til et foretrukket valg til entreen. Ønsker du et mere centreret lys, er en lampe med et smalt lampehoved måske et bedre bud på en lysmulighed til din perfekte garderobe. Modellen kan for eksempel have et nordisk simpelt look og sikre et skarpt, dog behageligt lys. Dermed er du sikret, at du ikke skal lede ekstra længe i kommoden, fordi den ikke er oplyst tilstrækkeligt.  

I kontrast til de industriinspirerede pendellamper fås mere elegante lampeskærme af finer. Modellerne rammer ned i en yderst tidstypisk tendens, der gør det muligt for lampens lys let at sprede sig i rummet, mens den bibeholder et dekorativt look. 

En flot lampe er en let genvej til en moderne garderobeløsning. Dog skal dit valg af belysning fungere i samspil med resten af din indretning. Hvis du har indrettet en minimalistisk garderobe med simple, stilrene møbler, er en mere provokerende lampe givetvis at foretrække, da den vil skabe et mere levende rum. Omvendt, hvis garderoben er fyldt med personlighed og vilde indretningsvalg og interiør, kan det være bedre, at du i stedet benytter dig af en neutral lampe, så du genopretter balancen i rummet.

Læs også: Lampeguide - Hvilke lamper skal du vælge?

Den perfekte garderobe matcher rummet

Guiden her har efterhånden fastslået, at det praktiske element er grundideen bag garderoben. I og med at guiden har til formål at hjælpe læseren til at skabe en moderigtig garderobe, kan det altså konkluderes, at det funktionelle, fuldendte og flotte design skaber grundtrækkene ved den moderne garderobe. 

For at opnå denne perfekte og stilfulde garderobeløsning bør du være bevidst om det rum, som du indretter som garderobe. Er det i entreen, at din nye garderobe skal stå, er det tilstræbelsesværdigt, at dine valgte løsninger passer til dine gøremål i lokalet. En stumtjener er en tidløs, lækker løsning til midlertidig opbevaring i entreen eller gangen. En Vinson Stumtjener har et moderne look i sort lak. Modellen kan også fås i en række andre nuancer. Således er det muligt at vælge den løsning, der på bedste vis falder naturligt ind i din indretning.

Er din nye garderobe til gengæld lokaliseret i soveværelset, er stumtjeneren måske ikke den rette erhvervelse. Her bør du i stedet vælge alternative løsninger, der bedre bidrager til rummet. Det er tidligere nævnt i artiklen, at kreative påfund og spændende indretning er særdeles oppe i tiden.
Der forhandles i dag flere typer af ophæng, som giver mulighed for, at du let kan hænge dine ejendele, fremfor at smide dem på sengen. Sådan skaber du mindre rod i rummet. Opbevaring på væggen kan både være på knagerækker såvel som på enkeltstående statement knager, der skaber lejlighed til at hænge en enkelt jakke. Yderligere udgør den lille, enkeltstående knage en fin pyntegenstand på væggen. 

Se vores store udvalg af design selv garderobeskabe.

Når du indretter din garderobe, bør du være opmærksom på, hvorvidt designet passer til din bolig. Hvis farver, form og opstilling ikke passer godt sammen, vil selv den bedste garderobeopbevaring blot få dit hus til at forekomme endnu mere rodet. Vær derfor altid bevidst om dine indretningspræferencer; uanset om du kan lide træ, metal eller lak, findes der med sikkerhed hensigtsmæssige garderobeløsninger på markedet, som vil falde i din og din families smag. Det handler blot om at søge garderobeindretningsinspiration og derved finde det bedste match. 

Er du usikker på, om det møbel, du har brændt dig lun på, passer ind i dit hjem, er du mere end velkommen til at besøge en af Møblérs butikker. Der findes på nuværende tidspunkt 35 butikker fordelt rundt omkring over hele landet. Her kan du få mulighed for at se de moderne garderobeløsninger med dine egne øjne fremfor gennem computerskærmen, samt få den rette vejledning til dit køb fra en af vores kompetente medarbejdere. 

Læs også: Skab et harmonisk hjem med dekorativ opbevaring