0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

DIY Akvarelmaling

21. september 2023

1. Vælg dine materialer

Akvarelfarver fås både som faste vandfarver, flydende, farveblyanter og det de fleste kender som fedt-farver. Materialerne er meget forskellige at arbejde med, og giver også forskellige udtryk i det færdige maleri. De faste vandfarver er et godt sted at starte som nybegynder, da man hurtigt kan opnå smukke resultater. Start med dine farver, en akvarelblok, pensel og et glas vand.

2. Hvilken pensel skal man vælge?

Jo større pensel, jo bredere strøg. Jo mindre pensel, jo finere strøg. Det giver jo sig selv. Derfor kan du med fordel anvende større pensler, når du skal dække større områder af lærredet. Det er hurtigere og mere effektivt. De små pensler gør det lettere at tilføje detaljer i maleriet. I praksis kan du, hvis du maler et landskab, benytte den store pensel til at lægge grundfarven for f.eks. himlen og derefter tilføje skyer, solstråler, stjerner, fugle osv. med den lille pensel.

Læs også: Lav din egen kokedama - en japansk hængeplante

3. Find dit motiv

Det er blevet tid til at vælge dit motiv. Du kan søge inspiration i dine nære omgivelser f.eks. et landskab, blomster eller blot naive eller abstrakte former. Fokusér i første omgang på helheden, og lad farverne definere detaljerne i billedet. Trænger du til en udfordring, kan du kaste dig ud i detaljerede motiver.

Læs også: Æg-straordinær påskedekoration

4. Leg med farver

De primære farver er rød, blå og gul. Disse farver kommer med dit akvarelsæt og kan ikke fremtrylles ved at blande andre farver sammen. Leg med farverne og bland primærfarverne for at få en større farveskala.

Prøv f.eks. at blande:

• Rød + Gul = Orange
• Gul + Blå = Grøn
• Rød + Blå = Violet

Bland lige meget af de 2 primære farver sammen for at opnå en ren farve, eller tilføj lidt ekstra af den ene farve. Hvis du f.eks. tilføjer en smule mere blå end rød farve, ender du op med en blålig indigo farve, mens mere rød kan resultere i en dyb mahogni farve.
Ønsker du at gøre en hvilken som helst farve lysere eller mørkere, kan du tilføje lidt hvid eller sort maling. Pas på med at overdosere, da for meget hvid eller sort kan forandre visse farver til uigenkendelighed. Rød kombineret med hvid farve bliver f.eks. til pink.

Læs også: Forårets farver - Byd foråret velkommen med farver

5. Brug forskellige teknikker

Prøv dig frem med forskellige teknikker og lær penslen og farverne at kende. Mal f.eks. først på papiret med rent vand, og påfør herefter farverne og se hvordan de smukt blander sig, og giver et abstrakt udtryk. Hav altid et stykke køkkenrulle i nærheden, så du kan suge farven op igen, hvis du skulle fortryde. For et stærkere farveudtryk, der ikke løber ud, kan du påføre farven på tørt papir.


God fornøjelse!