0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Inspiration til stuen

26. maj 2023

Hos Møblér ønsker vi at give dig inspiration til hele stuen. Vi har derfor samlet alt det en stue typisk består af for, at kunne inspirere dig bedst muligt. 

Vi dykker ned i følgende stue-relaterede punkter:

 • (Indledning) Inspiration til indretning og møblering af stuen
  • Vi starter med sofaen
   • De mange forskellige typer sofaer
   • Byg din egen sofa
   • Fyld og betræk betyder noget
   • Tilbehøret kan fuldende din sofa
   • Sofaens størrelse betyder meget
  • Lænestolen - stuens måske bedste plads
  • Sofabordet – prikken over i’et
  • Lamper skaber liv og hygger
  • Tæpper - et overset element i stuen
  • Lamper skaber liv og hygger
  • Sovesofaen – sofa og seng i ét

Læs også: Inspiration til indretning af spisestuen

Inspiration til indretning og møblering af stuen

Er du til klassiske eller moderne møbler i stuen? Vi inspirerer dig her til indretning og møblering af stuen uanset stil.

Læs mere: 5 Populære indretningsstile

Danmark er et land med yderst stolte møbeltraditioner, og nogle af verdens mest ikoniske møbler stammer fra vores lille land. Det gælder alt fra lamper over stole, reoler og tæpper til sofaer.

Hos Møblér kan du finde alle møbler i begge ender af skalaen; både de helt klassiske og diskrete modeller til de mest modernistiske designs. Det er kun dig og din smag, der sætter grænsen. Læs mere her om hvordan du kan indrette stuen med retro møbler.

Læs også: 10 råd til indretning af stuen

Inspiration_stuen

Vi starter med sofaen

Måske står den og troner midt i rummet. Måske fylder den hele den ene væg, og måske står den i et arrangement med en identisk, en lidt mindre eller en lidt større udgave af sig selv ved siden af.

Uanset hvordan du har indrettet din stue, spiller din sofa med overvejende sandsynlighed en markant rolle i rummet. Ligesom spisebordet dominerer vores køkken eller spisestue og sengen dominerer soveværelset, er sofaen det definerende møbel i de fleste stuer.

Det er her, vi sidder, ligger, hygger, ser tv, drikker kaffe og måske spiser lidt, hvis der ikke er nogen, der kigger – eller hvis vi har besluttet, at lige præcis dét er sofaen også skabt til.

Vi kigger nærmere på de ting, du skal huske at have for øje, når du søger inspiration omkring sofa.

Læs også: Vores bud på Trendy sofaer

Sofaens størrelse betyder meget

En af de første beslutninger, du skal træffe, når du skal vælge en sofa, er størrelsen. Og den overvejelse begynder et andet sted – nemlig i din stue. For hvor stor en sofa har du egentlig plads til?

Måske har du en rektangulær eller vinklet stue, og måske har du en brændeovn, en skænk eller et helt bestemt sted, dit tv skal placeres. Og hvordan kan den vende, hvis man også skal kunne se ud i haven?

Derfor bør din researchproces, hvis du altså er på udkig efter en ny sofa, begynde med et målebånd eller en tommestok i din egen stue og nogle overvejelser om, hvad der passer bedst i lige netop jeres hjem. Og så kan en rulle malertape faktisk vise sig at være temmelig nyttig.

Læs også: Sådan vælger du den rigtige sofa

De mange forskellige typer sofaer

En sofa kan være mange ting – alt fra en minimalistisk tremmesofa til store flydersofaer med plads til den sammenbragte familie. Og alle varianterne, der ligger imellem.

Jeres 5 favoritsofaer – ekstra populære hos Møblér

Igen bør det være de faktiske forhold, der vejer tungest. For med mindre I står overfor at skulle flytte eller overvejer at flytte nogle af jeres eksisterende møbler ud af stuen, er der jo kun plads til en stor sofa, hvis der rent faktisk er nok ledige kvadratmeter. Og hvis der kun er begrænset plads til en sofa langs en væg, må drømmen om en enorm hjørnesofa desværre forblive en drøm, til I flytter til et sted, hvor der er mere plads.

Og selv om der måske teknisk set er nok plads, handler det også om, at stuen skal hænge sammen både praktisk og æstetisk. Man skal kunne komme rundt, og der skal være plads til, at det føles rart at være i rummet – det kan blive for klemt, hvis der bliver presset for mange og for store møbler ind i rummet.

Ellers er netop hjørnesofaen et populært valg, fordi den er så rummelig, og fordi den kan fås i så mange forskellige varianter.

Du kan også overveje en sofa med chaiselong, en open end-sofa eller en U-sofa, ligesom du kan vælge at købe et sofasæt – altså to sofaer i samme design og samme stof.

Læs mere om de forskellige sofatyper og vurdér, hvad der falder mest i din smag.

35 butikker over hele Danmark
Møblér er Danmarks lokale møbelkæde. Vi har de møbler, du har brug for – og vi har en butik i nærheden af dig.

Byg din egen sofa

Det er slet ikke sikkert, du skal gøre alt for meget ud af at forholde dig til, hvilke sofaer der findes på markedet. Eller rettere: Du behøver ikke lade dig begrænse.

Du kan nemlig få fuld valgfrihed og bygge præcis den sofa, du ønsker, med udgangspunkt i vores sofamoduler. Så vælger du selv sofaens størrelse, type, fyld og betræk, og du kan dermed skabe den perfekte sofa til dit behov. 

NYHED: Design din egen sofa her

Fyld og betræk betyder noget

Når det kommer til sofaer, er der vigtigt at huske på, at det indre betyder om ikke mere, så i hvert fald lige så meget som det ydre. For ligesom det er vigtigt at vælge de rigtige fjedre og den rigtige topmadras, når du køber en ny seng, så er det absolut også relevant at kigge på, hvad din kommende sofa egentlig er lavet af.

Indmaden i en sofa består typisk af skum, dun eller en kombination af de to, og da der findes mange forskellige typer af både skum og dun, kan sofaer være enormt forskellige at sidde i.

På samme måde er der virkelig mange valgmuligheder, når det kommer til betræk, så her er det også et spørgsmål om at analysere sine behov. For ét er præferencer – måske er du bare mere til stofbetræk end læderbetræk eller omvendt? Noget andet er de krav, som hverdagen stiller til dine møbler; herunder din sofa. Hvis der eksempelvis er småbørn i huset, eller der jævnligt kommer børnebørn på besøg, kan de sætte deres helt eget præg på blandt andet sofaens betræk.

Møbler skal rengøres og holdes ved lige, og det gælder også sofaer – uanset om de har stof- eller læderbetræk.

Men som med alle andre møbler: Kig ned i en møbelbutik og se, prøv og føl dig frem. Og her kan du også få gode råd til pleje af sofaer.

Læs også: Sofatest - sådan finder du den perfekte sofa

Tilbehøret kan fuldende din sofa

Ofte er det de små, ekstra ting, der gør forskellen. Og det gælder også din nye sofa. Måske er det et specielt betræk eller nogle særlige ben, men det kan også være tilbehør som en nakkestøtte, en armpølle, en recliner eller en puf. Det ekstra, som gør siddekomforten helt perfekt – og når hele formålet med at sidde i en sofa er at sidde godt, er det ærgerligt ikke lige at gå det sidste skridt og forkæle sig selv med det helt perfekte tilbehør.

Læs også: Puffen - uendelige anvendelsesmuligheder

Lænestolen - stuens måske bedste plads

Dreje- og lænestole fuldender sofa- og lænestol arrangementet og er samtidig stuens måske mest komfortable plads. Men hvad skal du vælge? Når du skal vælge en lænestol som passer til dig, så er det værd først og fremmest at overveje designet. Passer den potentielle nye lænestol sammen med resten af stuen? Lænestole fås både i læder, stof eller fåreskind og med indbygget fodskammel, uden skammel og med elektrisk sædeløft.

Læs også: Guide - Sådan finder du den perfekte lænestol

Sovesofaen – sofa og seng i ét

Når du investerer i en ny sofa, er det vigtigste selvfølgelig, at du – og resten af familien – sidder godt i den. Men nogle gange skal et møbel tjene flere formål på én gang, og det gælder ikke mindst sovesofaen.

En sovesofa er det perfekte valg til den lille bolig eller til gæsteværelset, og mange modeller tjener endda endnu et formål udover at være både en seng og en sofa – det er også et opbevaringsmøbel. På den måde kan du både give svigermor et komfortabelt sted at sove og gemme dyner, rent sengetøj, gaveindpakningspapir og alt muligt andet væk.

Sofabordet – prikken over i’et

Sofabordet har det med at blive det lidt “glemte” møbel, og det er egentlig lidt synd. For det tjener et praktisk formål, og så er sofabordet et af de møbler, der rent æstetisk kan fuldende en stue. Og helt ærligt: Et praktisk møbel, som også er pænt – meget bedre bliver det da ikke?

Et sofabord kan være hyggeligt, smart eller praktisk – eller det hele på én gang. Og det kan fås i et utal af varianter. Der findes helt sikkert også et, der passer til dit hjem. Det er bare at vælge.

Læs også: Inspiration til valg af sofabord

Tæpper - et overset element i stuen

Tæppet er et typisk overset element i stuen og det er en skam! Tæpper er nemlig med til at skabe hygge og er møblet som forbinder sofa og sofabord eller spisebord og spisestolene. Gulvtæpper findes i alverdens forskellige former, farver og så endda også som kort- og langhåret. hvad skal du vælge? Læs mere og bliv inspireret omrking tæpper til stuen her

Lamper skaber varme og hygge i stuen

Vi er nok ikke de første, som spørger sig selv  "hvilken lampe passer til min stue?". Lad os starte med: hvad er formålet? skal lampen være praktisk og give godt lys til lænestolen hvor i nyder at læse bøger. Eller skal lampen være med til at skabe den varme stemning i hyggehjørnet i stuen

Derudover skal du i dine overvejelser også bestemme dig for hvilken typer af lampe du øsnker.
Læs også: inspirerende indlæg om valg af lamper her.

Inspiration til flot og praktisk opbevaring i stuen

Uanset hvad, så er det de færreste som kan undvære opbevaringsmøbler i stuen. Opbevaringsmøbler kan være mange ting, hvoriblandt skænke, vitriner, TV-møbler og reoler er de mest populære. Om man er et rodehoved eller ej, så et opbevaringsmøbler et "must have" i stuen. Med et TV-møbel kan du eksempelvis nemt gemme alt rodet væk som eksempelvis ledninger. Vi har netop skrevet et blogindlæg om TV-Møbler der gør din stue praktisk og funktionel samtidig med at din stue bliver præsenteret stilfuld og i alt enkelthed pæn.

Læs også: Dekorativ- og nipsinspiration til opbevaringsmøbler

Har du fået nok inspiration til stuen?

Vi håber, du er blevet klogere og har fået fornyet inspiration til stuen. Vores erfarne og kompetente medarbejdere i vores 35 butikker fordelt over det meste af Danmark står klar til at hjælpe netop dig med dit møbelkøb.

Vi glæder os til at hjælpe dig med at træffe det helt rigtige valg.