0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Sildeben hitter - Indret med det populære mønster

30. januar 2024

Sildeben er for alvor kommet på mode igen i de danske hjem. Det elegante mønster dukker efterhånden op over alt inden for boligindretning. Det gælder både gulve, vægge, møbler og tekstiler. Men hvad er sildeben? Hvorfor er mønstret så populært? Og hvordan kan du indrette med den uundgåelige indretningstrend? Dette og meget mere får du svar på i vores blogindlæg, hvor vi giver dig inspiration og gode råd til indretning med sildeben. 

Den historiske elegance vender tilbage

Både indenfor boligindretning og modebranchen er det kendt, at trends går igen. Netop dette er også tilfældet med det smukke sildebensmønster. Det gentagne V- eller W-mønster er inspireret af sildefiskens knoglestruktur, hvoraf navnet også kommer. Det kan spores helt tilbage til romersk og egyptisk arkitektur. Her satte de antikke romere sten i netop dette mønster til at brolægge veje samt til bygninger og taglinjer. Senere er sildebenene blevet kendt fra 30’ernes patriciervillaer og herskabslejligheder. Her lå de elegante trægulve ofte i sildebensmønster, hvor enden af den ene planke mødte siden af den anden for et forskudt og luksuriøst look.

I dag rummer sildebensmønsteret derfor en nostalgisk og nordisk association, som leder tankerne tilbage til 30’ernes ekstravagante hjem – og ikke mindst tidens stilsikre indretning. Sildebenene udstråler af den grund luksus, elegance og stilsikkerhed. Og hvem ønsker ikke at tilføje disse egenskaber til sin boligindretning?

Sildebenene spreder liv, stil og elegance

Sildebensmønsteret fik altså for alvor sin plads indenfor dansk boligindretning i form af de smukke parketgulve. Gulvene er blevet en elegant klassiker med et levende look. Derfor er gulvene fortsat utroligt populære, da vi er mange, der er begejstrede for den skønhed, stil og originalitet, som trægulvene emmer af. Trenden stopper dog ikke her.

Spisebord og skænk med sildeben

Sildebensmønsteret er for alvor begyndt at storme frem, da vi i dag også ser mønsteret på alt lige fra tapeter og møbler til puder og plaider. Her giver det unikke mønster et pift af elegance og spil. Det gør op med monotonien på traditionelle mønstre. Det må gerne være skævt og originalt, fordi det er lig med en spændende og inspirerende boligindretning.

Sådan pifter du din bolig op med sildeben

Sildeben er en smuk og uundgåelig trend, som vil pynte i alle slags hjem, lige meget hvordan hverdagen ser ud. Er du dog ikke klar til at udskifte dit gulv eller opsætte fliser i sildebensmønster, så frygt ej. Du kan sagtens tilføje den elegante trend til din bolig i form af møbler og tekstiler. Det første møbel vi så være prydet med sildeben var spisebordet. Plankebordet har altså fået sig en konkurrent. Hvor plankebordet er rustikt og lækkert, så er sildebensbordet et sofistikeret alternativ. Det unikke mønster giver spil til indretningen og virker som dekoration eller kunst i sig selv. Med et spisebord i sildebensmønster kan du altså nemt implementere trenden i din bolig på en smuk og enkel måde.

Læs også hvordan du fuldender din stueindretning her.

 

Hos Møblér finder du også en skænk med det flotte sildebensmønster. Den passer perfekt ind i spisestuen eller stuen til opbevaring af hjemmets objekter. Samtidig vil den sætte et klassisk og moderne præg på din indretning. Også vores sofabord i sildebensmønster vil med sin elegante fremtoning tilføje et pift af eksklusivitet til din bolig. Det smukke mønster i træ vil passe ind i ethvert hjem, der trænger til fornyelse. Kombinationen af træet og mønsteret i sildeben skaber et stilrent design, som gør dit nye møbel helt unikt. Møbler i sildeben bør dermed tilføjes til ethvert hjem.

Hindsgavl sofabord med sildeben

Du kan dog også nemt tilføje sildeben til din bolig i form af smukke tekstiler. Der findes i dag mange puder, plaider og håndklæder med det elegante design. Du kan dermed bruge zig-zag-mønsteret til at tilføje tekstur og liv til din sofa, seng eller badeværelse.

Det populære sildebensmønster er altså kommet for at blive. Derfor råder vi dig til at hoppe med på moden og indrette dit hjem med det spændende design. Vi er sikre på, at du vil kunne finde møbler eller boligtilbehør, som matcher din smag.