Lækker dessert; marengsbund m. is, flødeskum og sommerbær
Den danske sommer er lig med hygge og samvær med familie og venner. Vi giver dig her vores tip til en nem og lækker dessert med marengsbund, is, flødeskum og lækre sommerbær. Kagen er utrolig nem at trylle frem til sommerens festlige begivenheder.
Marengsbund med is, flødeskum, jordbær og andre sommerbær.
Du skal bruge:
• 5 æggehvider
• 275 g. sukker
• 1 knivspids salt
• 1 tsk. vaniljesukker
• ½ tsk. eddike
• 1 strøget tsk. maizena
• 500 g. jordbær og f.eks. blåbær
• 1 l. is (vanilje, jordbær, karamel – eller hvad der er familiens yndlingsis)
• ½ dl. fløde
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 190 grader.
2. Pisk æggehvider, tilsæt sukker meget, meget langsomt, mens der piskes.
3. Tilsæt eddike.
4. Vend maizena i, når massen er så stiv, at toppe bliver stående.
5. Tegn en cirkel på et stykke bagepapir (ca. 20 cm). Bred massen ud i cirklen.
6. Bag i 10 min.
7. Skru ned til 150 grader, og bag videre i 60 min.
8. Sluk ovnen, og hold døren lukket til, at ovnen er helt kold.
9. Flyt marengsbunden over på et stort fad (hellere for stort end for lille).
10. Dekorer kagen med kugler/skiver af is.
11. Pisk fløden til skum, og læg oven på bunden.
12. Skær jordbær i skiver, og drys over kagen sammen med blåbær, ribs eller andre bær.
13. Pynt evt. med blomster fra hornviol.
Gør klar til sommerens gæster:
Gør din altan eller terrasse sommerklar med lækre hynder, lune tæpper og dekorative puder. Således kan du og dine gæster sidde udenfor og nyde hinandens selskab til langt ud på natten.
Viser den danske sommer sig dog fra sin uheldige side, kan I altid bevæge jer indenfor. Sørg derfor også for, at din spisestue står skarpt. Giv den en opgradering med et nye spisebord og spisebordsstole, eller giv den et pift af farve med nye billeder og malerier.