0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Vælg den rette otiumstol

10. juli 2024

Otium lænestol - komfort i højsædet

Hvis du har brug for at mærke, hvad komfort egentlig er, skal du prøve at sætte dig i en stol, der passer til lige netop dig og din krop.

Der findes et utal af stole til alle tænkelige formål, men den ultimative komfortstol er lænestolen. Den behagelige, funktionelle og som oftest bløde stol, der lægger op til ultimativ afslapning og velvære. Og blandt de mest komfortable lænestole finder du otiumstole. Stole, der kan nydes af alle, men som er ekstra oplagte til mennesker, der har brug for at sidde godt efter et langt liv. En lænestol eller hvilestol, der sætter komforten i højsædet og gør det muligt for blandt andre seniorer at overgive sig fuldstændig til stolen – uden risiko for at have besvær med at komme op igen.

Funktioner efter dit behov

Lad os begynde med at slå én ting fast: Vores kroppe bliver ikke nemmere at have med at gøre i takt med, at vi bliver ældre. Og noget så banalt som at kunne komme nemt og ubesværet ned i og op af en lænestol bliver på et tidspunkt – for de fleste af os – en opgave, der kræver en dyb indånding og et opbud af kræfter.

Og det er da lidt ærgerligt, at det at skulle hente avisen ude i køkkenet eller en ny kop kaffe bliver et projekt, der kan få én til at blive siddende, fordi man ikke rigtig orker at skulle bruge kræfter på at rejse sig?

Det er her, otiumstolen kommer til sin ret. Otiumstolen er i sin natur designet til ældre mennesker, da siddehøjden er god, og siddekomforten er helt i top. Nogle otiumstole er bare yderst behagelige at sidde i, mens andre har indbyggede funktioner, der har til formål at hjælpe dig, der sidder i den, på forskellig vis.

Funktionerne kan være alt fra justérbar fod- og rygstøtte til elektrisk sædeløft, der kan hjælpe dig med det sidste lille skub, du har brug for, når du skal op fra stolen efter et velfortjent hvil.

Otium lænestolen har mange fantastiske funktioner

De konkrete funktioner i en otiumstol varierer fra model til model. Som nævnt er nogle otiumstole i bund og grund blot ekstra komfortable seniorstole, hvor der er kælet for materialerne og detaljerne mens andre kan indstilles til den enkelte bruger – enten manuelt eller via en elektronisk fjernbetjening.

En hyppigt set funktion i en otiumstol er et regulerbart ryglæn, der sikrer, at du kan tilpasse stolen til din helt egen favoritsiddestilling. En anden klassisk funktion er en indbygget fodskammel. Har den stol, du kigger på, ikke indbygget fodskammel, vil du i mange tilfælde kunne tilkøbe en en matchende fodskammel for ekstra komfort.

Otium stole med sædeløft og vippefunktion

Når man sidder rigtig godt, kan det være svært at rejse sig op igen. For det første kan det knibe med motivationen – den rette stol og den rette udsigt eller den gode krydsordsopgave kan virke som lim på sædet – men det kan også være fysikken, der gør processen vanskelig. Og det er ikke nødvendigvis alderen, der spiller ind. Har du slidte knæ eller hofter, kan du også være udfordret.

Med en otiumstol med enten sædeløft eller vippefunktion kan du minimere besværet ved at komme ud af stolen. Det hele foregår naturligvis stille og roligt og uden pludselige ryk, så du bevarer kontrollen over stolen.

Der findes også en type stole, der går under betegnelsen løftestole. Disse stole – som du også kan købe hos Møblér – har altid indbyggede funktioner, og de er det oplagte valg til dig, der har brug for eller bare lyst til en stol, hvor elektronikken klarer arbejdet for dig.

Stof eller læder – dit valg

Møbler handler ikke kun om komfort – funktionalitet, design og materialer spiller også en rolle, og derfor kan du vælge blandt stof- og læderbetræk til en stor del af vores otiumstole. Som tommelfingerregel vil otiumstole polstret med stof eller kunstlæder være billigere end stole polstret med læder, og i tillæg vil de være ekstra nemme at rengøre. På den anden side giver læderpolstring en helt uhørt luksusfornemmelse, og når der nu er tale om den stol, som du kommer til at tilbringe så meget tid i, er det et vigtigt valg. Og heldigvis er det dit valg.

Dog står du ikke alene. Vores møbelhandlere er fagfolk med stort F, og de står klar til at hjælpe dig, uanset om du har spørgsmål til materialer, vedligehold, særlige funktioner eller andet.

Stolte danske producenter af otium stole

Som med de fleste andre produkter kan du finde otiumstole og løftestole af højeste kvalitet hos Møblér. Vi forhandler blandt andet stole fra Himolla og Stressless, ligesom vi har Farstrup-otiumstole på programmet.

Stolene fra Farstrup er i en klasse for sig. Stolene, der bliver produceret fra start til slut på fabrikken i Søndersø på Nordfyn, bliver bygget efter lige præcis dine mål, så du får et unikt produkt. Bedre garanti for siddekomfort får du vanskeligt ved at finde.

Hos Møblér står vi klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige stol – uanset om du er senior, eller om du blot foretrækker ekstra komfort.