0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Vitrineskabe og skænke til pynt og praktik

10. juli 2024

Vitrineskabe og skænke er populære som aldrig før. Og vi forstår begejstringen for møblerne, der både pynter i dit hjem og giver plads til opbevaring. På den måde får du det bedste fra to verdener med en vitrine eller skænk, der kan være en praktisk redning og har plads til dine yndlingsting på hylderne.

Hos Møblér finder du vitrineskabe og skænke i mange forskellige designs, materialer og farver. Fælles for dem alle er, at de er dekorative og tidsløse. Ægte møbelklassikere, der flytter ind i dit hjem og bliver der.

Hvad er et vitrineskab?

Et vitrineskab er et skab med glaslåger, som er opkaldt efter det latinske ord “vitrum.” Det betyder glas eller rude, hvilket også indfanger det unikke ved skabet - nemlig dets gennemsigtige låger enten for alle eller nogle af hylderne. Det er et praktisk møbel til opbevaring af eksempelvis glas og porcelæn - eller til at vise dine yndlings pyntegenstande frem. 

Et væghænget vitrineskab, et lille vitrineskab, et smalt vitrineskab - et møbel med muligheder

Vitrineskabet giver dig mulighed for at udtrykke din stil og vise dine yndlingsgenstande frem på fineste vis. Bag glaslågerne kan du udstille porcelæn, keramik, bøger og nips, der samtidig undgår at blive støvede, og som er sikkert gemt væk, men stadig kan ses.
Du kan både få et vitrineskab til at hænge op på væggen eller have stående på gulvet. Fordelen ved et hængevitrine er, at du frigør plads på gulvet. Hvis du derimod har masser af plads derhjemme, kan du fylde en hel væg med et flot vitrineskab eller sætte flere sammen. Mulighederne er mange. Valget er dit. Det gode er, at et vitrineskab aldrig går af mode. Det er den slags møbler, der går i arv.

Hos Møblér har vi vitrineskabe fra flere forskellige mærker som Skovby, UNO, Bari, Broholm og Square. Vores personale er uddannet til at rådgive dig med hensyn til materialevalg og sammenhængen mellem dine nuværende møbler og dem, du drømmer om at købe. Så tag gerne billeder af det rum, vitrinen skal stå i, og tag dem med ned i butikken – så kan I sammen vurdere, hvad der vil passe til dit hjem.

Vitrineskab til dig med brug for mere opbevaring 

Et vitrineskab er et alletiders supplement til opbevaring i alle hjemmets rum. I køkkenet kan du bruge vitrineskabet til at have krydderier, olier, kogebøger, fade og kopper. 

I entréen er det perfekt til huer, vanter, nøgler og andet dims, der kan have en tendens til at forsvinde. På badeværelset er et mindre vitrineskab oplagt til håndklæder, kosmetik og fletkurve med shampoo og cremer.

Vitrineskab som udstillingsmontre

Du behøver ikke at proppe dit vitrineskab til randen. Tænk det som en slags montre til at udstille din favoritkeramik og andre pynteting. Husk at have lidt afstand mellem tingene, så det ikke bliver overfyldt.

Det skaber også harmoni i vitrineskabet, hvis du tænker over farver og højder på tingene, ligesom når du ellers laver stilleben. Når du bruger farver i samme nuance, giver det automatisk et mere harmonisk look. 
Brug også gerne grønne planter i vitrineskabet som eksempelvis sukkulenter, der ikke skal vandes så tit eller ovenpå vitrineskabet som eksempelvis hængeplanterne guldranke og hjerteranke. Det skaber blikfang og giver liv. Du kan også have en lyskæde liggende inde i skabet eller få indbygget lys til at tilføre ekstra hygge og oplyse dine stilleben.

Vitrineskab i træ med trælåger og træskuffer

Har du derimod har brug for at kunne gemme nogle af dine ting lidt væk, kan du vælge et vitrineskab, der også har trælåger eller træskuffer. På den måde kan du nemt opbevare småting eller andet, der ikke behøver ligge synligt fremme. 

Du kan også bruge kasser og kurve i vitrineskabet. Det giver et godt overblik, skaber orden og bliver en del af dekorationen i skabet. 

Læs også indlægget: "Indret dit hjem med træmøbler og naturmaterialer" her

Værd at overveje, når du køber et vitrine

Der er flere forskellige ting at tage hensyn til, når du skal vælge det rigtige vitrineskab til dit hjem. Du kan med fordel overveje:

- Hvor stor skal vitrinen være? Hvor meget må den fylde?

- Skal vitrinen stå eller hænge?

- Skal den have almindelige trælåger, så du kan gemme dine mindre dekorative ting væk, eller skal der kun være låger af glas?

- Hvilket materiale skal det være lavet af?

- Skal vitrinen have indbygget lys?

- Hvilket look ønsker du at tilføre rummet, hvor vitrinen skal stå? Et vitrineskab i træ giver et klassisk look, hvorimod et i stål med apotekerlåger giver et mere råt udtryk.

Heldigvis kan du vælge mellem så mange forskellige varianter hos Møblér, at der er en vitrine, der lever op til lige præcis til dine behov. Du kan finde vitrineskabe i alle prisklasser.

I Møblér er det vores ambition at sælge dig de møbler, som du har brug for. Et møbelkøb indebærer god rådgivning, og den leverer vi hellere end gerne i vores mange butikker, som ligger fordelt over hele landet.

Hvad er en skænk?

En skænk er et møbel - ofte med låger, hylder eller åbne hylder, som giver forskellige opbevaringsløsninger. Den fås både som et væghængt møbel eller kan stå på gulvet. Tidligere blev en skænk ofte brugt som et spisestuemøbel til opbevaring af service, men i dag bruges skænk som et både fint og praktisk møbel i alle rum.

Skænk som praktisk opbevaring - uanset rum

En skænk er en dejlig kombination af praktisk opbevaringsplads og godt design, som kan blive din nye bedste ven i indretningen - uanset om din skænk skal stå i stuen, spisestuen eller entréen.
Hos Møblér finder du almindelige skænke og høje skænke (også kaldet high boards) fra forskellige mærker som Svea, Skovby, Elegance og Roma. Her er skænke med indbyggede greb, push open-effekt eller med almindelige greb. De fås i forskellige materialer, metal, MDF eller i forskellige træsorter. Der er masser af muligheder.

Fra mærkerne Mistral og Edge by Hammel finder du også byggesystemer, hvor du selv kan tilpasse din skænk med farver, størrelse, ben, greb m.v., så du får et skræddersyet møbel, der passer præcis til dine behov og ønsker.
Udover den åbenlyse gevinst ved skænken som et møbel med plads til opbevaring, giver højden på en almindelig skænk også mulighed for at hænge et yndlingsbillede lige over, eller du kan stille forskellige grønne planter på selve skænken. 
Fordelen ved den høje skænk er, at du får endnu mere plads til opbevaring og udnytter pladsen i højden. Vi har forskellige high boards i tidsløst design, der passer til både soveværelset og på børneværelset, hvor du sikkert altid kan bruge mere plads til opbevaring gemt væk bag låger eller skuffer.

Skænk - sikkert valg til indretningen

Hvorimod skabe kan virke tunge og klodsede i indretningen i stuen, er en skænk det perfekte møbel med luft omkring, så den ikke overtager rummet. Du kan gemme rodet væk bag skabe og låger, samtidig med at du kan vise din yndlingsvase frem, som kan stå som pynt ovenpå skænken. 
Du kan også gemme alt det praktiske væk, der dog skal være nemt at få fat i som f.eks. fjernbetjening, mobilopladere, spilcontrollere osv. Har du børn, kan du også have kurve med legetøj gemt væk bag lågerne, der hurtigt kan tages frem og stilles væk igen. Skænken opfylder på den måde manges hverdagsbehov, men er også et stilsikkert valg i indretningen. 

Stort udvalg af stilrene skænke - sort skænk, hvid skænk, høj skænk, lille skænk og meget mere

I Møblér har vi et af Danmarks største udvalg af skænke i god kvalitet, og vi kan give dig den bedste vejledning, når du skal vælge. Men én ting er ord – vi vil allerhelst give dig mulighed for at se og opleve møblerne selv. Kom ned i din lokale Møblér, og vi hjælper dig med at finde den rigtige skænk til dit behov. 

I vores store udvalg af vitriner og skænke er noget til alle uanset budget og smag. Det gør også, at du kan få en skænk eller vitrine, som passer til de møbler, du har i forvejen, i den kvalitet og det design, du ønsker.

Få input til dine møbeldrømme

Møbler er et personligt valg. I Møblér har vi et bredt udvalg af kendte mærker, og vores personale kan give dig den bedste rådgivning, når du skal have et nyt vitrineskab eller skænk. Du kan opleve begge dele i butikken, og du er også velkommen, hvis du, i første omgang, blot har brug for rådgivning om lige præcis dine møbeldrømme – helt uforpligtende.