0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Bogreol som en vigtig del af indretningen

10. juli 2024

Bogreolen er kommet for at blive. Det er nemlig et møbel, der kan bruges et væld af steder i indretningen. Selvom den ofte betragtes som et praktisk møbel, der skal holde styr på dine bøger, kan den sagtens være en vigtig del af indretningen. 

Reolen kan være et møbel, der gør boligen til noget helt særligt. Der er nemlig mange forskellige muligheder med en bogreol. Vi giver dig her en masse inspiration til, hvordan du kan bruge en bogreol i din indretning. 

Skab rum i rummet med en bogreol som væg 

Mange vælger at placere en bogreol tæt på en væg. Det er en løsning, der fungerer rigtig godt i langt de fleste hjem. Den er ikke i vejen, men har alligevel plads til en masse forskellige ting – heriblandt bøger. 
En bogreol har dog også andre anvendelsesmuligheder. Den behøver nemlig ikke stå tæt på en væg. Den kan også stå frit i et rum. Det kræver dog, at du har et rum, hvor det giver mening at indrette på denne måde. 
En
 bogreol, der står ude i rummet, fungerer perfekt i et meget stort rum, hvor der er brug for lidt opdeling. 

Det kan f.eks. være en stue, hvor der både er sofaområde, spisebordsområde og evt. et legeområde til børnene. Her kan en bogreol være med til at inddele rummet i forskellige zoner. Den kan så at sige skabe flere rum i rummet. 
Det kan også være en rigtig god løsning i studieboligen. Her kan en bogreol f.eks. opdele et stort værelse i soveområde og opholdsområde. Dette møbel kan derfor være et rigtig godt alternativ til en væg.

Edge bogreol med skuffer

 

En bogreol behøver ikke kun at være til bøger

Når du vælger at indrette dit hjem med en bogreol, behøver den ikke kun at blive brugt til opbevaring af bøger. Der er en masse andre ting, du kan bruge bogreolen til. 

En rigtig fin løsning er bl.a. at kombinere bøgerne med en masse planter. Planter er altid dejlige at have i hjemmet. De er nemlig med til at give noget liv på en elegant måde. Den kan også være et møbel til fine nipsting. Det afspejler noget personlighed. Derudover er det også med til at give flere indtryk. Du kan derfor bruge reolen til bøger, planter eller nipsting eller kombinere det hele. Mulighederne er mange, hvis du vil skabe et helt unikt udtryk med din bogreol. 

Brug bogreolen i mange forskellige rum

De mange anvendelsesmuligheder gør, at reolen kan bruges et væld af steder i hjemmet. Det oplagte sted er enten i stuen eller på kontoret. På kontoret kan den hjælpe dig med at skabe et overblik over alle dine bøger. Den kan f.eks. også bruges til mapper og lignende. I stuen kan den rigtig komme til sin ret med bøger, planter og nipsting. 

Kigger vi lidt videre rundt i boligen, kan den også komme til sin ret andre steder. Har du et stort køkken, kan en bogreol være fantastisk at have her. Det er selvfølgelig oplagt at benytte den til alle dine kogebøger, men det kan også være et sted, hvor du opbevarer alverdens køkkenting. Det kan f.eks. være der, du har din stentøjssamling stående. Det kan også være her, du opbevarer alverdens skåle og fade. Et andet alternativ er at benytte den til bøtter og glas med diverse tørvarer. 

En bogreol kan også være rigtig god at have på børneværelset. Her kan alle børnebøgerne stå fremme, så det er nemt at finde lige præcis den bog, der skal læses godnathistorie fra. Den kan også være et sted, hvor legetøjet opbevares, så det er nemt at komme til. 

Høj edge reol med smalle rum

 

Gør det praktiske til noget særligt i indretningen

Vi kommer jo nok ikke udenom, at en bogreol ofte bliver betragtet som et praktisk møbel i indretningen. Den er jo netop et opbevaringsmøbel, hvor du nemt skal kunne finde det, du lige mangler. 

Selvom den er et praktisk møbel, behøver det langtfra at betyde, at den skal være et kedeligt møbel. Tværtimod. Den kan sagtens være et møbel, der får en helt særlig plads i indretningen. Ved at vælge den helt rigtige bogreol udfylder den en særlig plads i indretningen. Det handler dog ikke kun om dit valg af model. Det handler i lige så høj grad om, hvor du placerer den. Får den en placering i det mørkeste og fjerneste hjørne, vil den ikke få nær så meget opmærksomhed. Bliver den i stedet integreret et centralt sted i boligen, vil den få den opmærksomhed, som den fortjener. 

Læs også: Indretning af stuen

Sådan vælger du den perfekte bogreol

klassisk z-cube 6 bogreol i grøn

Når du skal indrette dit hjem med en bogreol, får du mest ud af den, hvis du finder en, der passer til dit hjem. Der er dog flere forskellige ting, du bør tænke over.

Få styr på størrelsen - en stor bogreol eller en lille bogreol 

Først skal du beslutte dig for, hvor stor den skal være. Det gør det lettere for dig at sortere alle dem fra, der enten er for store eller for små. Når du skal vurdere størrelsen, er det vigtigt, at du har en klar fornemmelse af, hvor bogreolen skal stå. Ellers er det svært at have en idé om, hvor stor den må være. Det er både højde, bredde og dybde, der spiller ind, når det kommer til størrelsen. Derudover er det også en god idé at overveje, hvad den skal bruges til. Det kan f.eks. være, at du drømmer om en lav bogreol, hvor der er plads til at stille nogle ting oven på reolen. Det kan være en bordlampe. Det kan også være, at du ønsker at have nogle billeder hængende over bogreolen. Det skal der selvfølgelig gøres plads til. Vil du have, at bogreolen stjæler lidt mere af opmærksomheden, skal du gå efter en, der rager godt op i højden. Det er nemlig noget, man lægger mærke til i indretningen. 

Find et bogreol design, der harmonerer med din nuværende indretning

Nu har du fået styr på, hvad der er den optimale størrelse. Nu kan du kigge mod designet. Når du kigger efter designet, skal det selvfølgelig være noget, der harmonerer med din nuværende indretning. Der er flere forskellige måder, du kan gribe det an på. Skal reolen være en integreret del af din indretning, der ikke tager alt for meget fokus? Så skal du vælge en model, hvor materialer og farver matcher din indretning.

Har du f.eks. en minimalistisk indretning med hvide vægge og ikke for mange nipsting og farver, er en hvid model en god løsning. Vil du hellere have, at din bogreol skiller sig ud i din indretning, skal du gå lidt alternativt til værks. Det kan f.eks. være en fin model af træ, der bryder med de stilrene linjer. Det kan også være en bogreol i en fin farve, der ikke falder ind under de neutrale nuancer. Det kan være med til at give et tvist til indretningen. 

Mulighederne er derfor mange, når du vil indrette med en bogreol.

Læs også: Den store inspirationsguide til opbevaring