0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Indret din stue: 10 råd til indretningen

10. juli 2024

Vil du gerne give din stue et nyt udtryk? Skal din stue ikke ligne alle andre stuer i miles omkreds? Vil du bare gerne ændre lysindfaldet eller skabe hjemlighed i din stue? Vi giver dig her inspiration til, hvordan du kan skabe en moderne indretning af din stue. Du får både inspiration og konkrete idéer til, hvad du kan købe af møbler, kunst eller andre ting for at skabe et topmoderne hjem.

Der er mange gode grunde til at indrette din stue flot og elegant. Derfor er det oplagt at finde nogen, der kan inspirere dig. Hos Møblér lover vi dig, at din stue kommer til at ose af hygge og god stemning, hvis bare du bruger 10 minutter på at læse vores 10 gode tricks til at skabe drømmestuen. Så stop ikke op; læs videre og lad dig inspirere af vores idéer, der emmer af design, personlighed og funktionalitet.

Læs mere: Inspiration til nordisk indretning

1. Tegn din stue

De første skridt er altid de sværeste, hvad enten du er en nyfødt baby eller din egen indretningsekspert. Det bliver dog noget nemmere at indrette din stue, hvis du tager et stykke papir og tegner hele rummet op fra start. Når du visualiserer din stue, undgår du hurtigt at slippe for forkerte beslutninger og dyre køb af møbler, som du ikke bruger i din indretning alligevel. 

Tegningen er en effektiv metode til at tjekke, om du har plads til alle dine møbler. Hvis du er et teknologisk geni (eller hvert fald kender til internettet), kan du også finde programmer som kan hjælpe dig i indretningsprocessen. Du kan let finde programmer, der kan lave 3D-tegninger, hvor du kan bruge farver og placere den flotte blå sofa fra Møblér for at se, om den passer ind, inden du spenderer din opsparing på møblet. Det giver dig mulighed for at skabe dit drømmehjem eller eksperimentere med din indretning - og selvom du måske ikke har råd til det hele på nuværende tidspunkt, så får du måske en idé om, hvordan din stue kan se ud om nogle år. På den måde får du noget at arbejde med, hvilket gør det nemmere og sjovere at være indretningsekspert i eget hus.

2. Med et personligt touch

Personlighed skaber et bemærkelsesværdigt hjem, der ikke blot ligner alle andre hjem. Det er værd at gå efter, hvis du gerne vil skille dig lidt ud fra mængden. Der er mange forskellige måder at gøre det på, alt efter hvilket rum der er tale om. I stuen kan du eksperimentere med din stil ved at kigge på billeder, personlig kunst og unikke møbler.

Når du skal vælge, hvilke billeder du skal have i din bolig, er det vigtigt ikke at tænke i kedelige nuancer, men i stedet skabe stemning ved brug af alverdens farver. Lav vægplads til billeder og placer dine nyeste fotos fra din Spanien-tur med kollegerne eller personlige billeder af din nyfødte baby. Du kan også bruge din egen kreativitet og bruge ting, du selv har lavet. Det kan være alt fra lange perlekæder til lerfigurer fra din barndom. Find alt den personlige kunst frem, som du har i gemmerne. På den måde kommer du heller ikke til at glemme de gode minder, der ellers kun vil være gemt i hukommelsen. Det kan også være gamle møbler, som du har arvet fra din mormor. Hvis du ikke har sådan noget liggende i gemmerne, kan du tage på loppemarked for at undersøge, om de har nogle gamle møbler, alternativt kunst eller anden inspiration, der passer ind i din stue. 
Det behøver ikke nødvendigvis være gamle møbler, du finder, da også mange nyere møbler fra loppemarkedet kan skabe en personlig stemning. Det kommer helt og aldeles an på, hvad du sammensætter det med. Ved at indrette efter i flere af de nævnte principper, opnår din stue et anderledes look og en moderne indretning, og på den måde får du skabt et rum, som skiller sig ud fra mængden. Måske en retro indretning er noget for dig?

Læs også: DIY Akvarelmaling

3. Skab hjemlighed 

Vi har i dag travlt og går på arbejde, sover på hoteller eller tager på cafébesøg. Når vi er hjemme, vil vi derfor gerne være hjemme. Her er stuen af særlig vigtighed, fordi det er her, du slapper af og nyder at have fri. 

Det er derfor vigtigt, at du får skabt en indretning, som du føler dig hjemme i. Du skal derfor købe boliginteriør, der passer til dig og din personlighed. Om du indretter i dystre farver, pastelfarver, pangfarver eller andet, hænger derfor sammen med, hvem du er og hvordan du kan skabe hjemlig hygge i din stue, så du føler dig afslappet og bekymringsfri.

Læs også: Dit hjem - med et personligt touch

Der er også mange, der tager møbler eller andet interiør med fra deres barndomshjem, da det er et sted, de forbinder med hygge og stor personlig betydning. Ved at indrette din stue med spor fra barndommen formår du måske at skabe en hjemlig stemning, som hele familien føler sig tilpas i - det er bare med at prøve det af. Der er tonsvis af muligheder, så det gælder blot om at gribe dem.

Skab hjemlighed i din sommerhus med vores mange dejlige møbler velegnet til dit sommerhus.

Stamford sofa opstilling i grå

4. Det moderne samtalerum 

Ønsker vi os ikke alle sammen et samtalerum, hvor vi kan være sammen uden at blive distraheret af mobiltelefoner, computere, tv’er og iPads? Stuen behøver jo netop ikke være et sted, hvor disse teknologiske enheder er i brug konstant. Du kan derfor indrette det sådan, at det opleves som et sted, hvor du skal være sammen med dine venner og din tætteste familie uden teknologiske forstyrrelser. 

I den travle hverdag, hvor ingen har tid til hinanden, er det nemlig vigtigt at prioritere sin tid klogt. Hvis du stadig gerne vil have et tv indenfor rækkevidde, kan du indrette det på en rullevogn eller en justerbar arm, som kan trækkes ud, når der er tv-tid. På den måde bliver det også muligt at køre den væk, når familien skal være samlet. Dermed indbyder din stue mere til hygge og samvær med dine nærmeste. 

Er du indehaver af en stor stue med oceaner af plads, kan du indrette din sofagruppe i en lille firkant, hvor sofaerne vender mod hinanden. Det indbyder nemlig til samtale og kan derfor også være en måde, hvor du kan fjerne opmærksomheden fra fjernsynet. Du fjerner nemlig forstyrrelserne fra alle andre ting omkring dig og dine gæster, og dermed bliver det muligt at skabe en intim stemning, hvor alle værner om at være tilstede. 

Se vores store udvalg af sofaborde, indskudsborde, planke sofaborde, stofsofaervitriner og skænke til en topmoderne stue.

Smarte puder i flotte farver

5. Sæt kulør på tilværelsen

I 2017 genopstod trenden med at bruge sorte farver i indretningen for alvor, og vi blev opmærksomme på, at denne form for indretning ikke skulle opfattes kedelig og fantasiforladt. I dag er sort en farve, som vi ofte ser i danske hjem, og det er uden tvivl en trend, der bliver ved med at vokse.

Sort er ikke en kedelig farve, og den kan bruges i mange sammenhænge i indretningen. Benyt eksempelvis sort som baggrundsfarve til at skabe et udgangspunkt for den indretning, du ønsker. Tilføj herefter nogle farverige elementer, så den sorte farve ikke virker for dyster, og voila - så har du drømmestuen. Et gennemført, stilfuldt rum, hvor kontrasterne står frem, uden at din indretning virker rodet. Hos Møblér har vi et stort udvalg af puder, plaider, skind og gulvtæpper, der kan findes i flere forskellige farver og dermed vil supplere de mørkere nuancer i din bolig. 

Du kan også give dig i kast med at male din stues endevæg i en farve, der også findes i køkkenet. Det skaber nemlig et samspil i din indretning, som giver en opfattelse af, at der er sammenhæng i din bolig. Det kan både være pangfarver, neutrale eller mere mørke farver, alt efter hvilket udtryk, du ønsker at skabe. Hvis du ønsker at fremhæve dine møbler eller din kunst på væggene, er det dog en god idé at vælge en farve i mørke nuancer. På den måde får du også gjort op med den kedelige, hvide indretning i din stue, og du får sat lidt kulør på tilværelsen. 

Hvis du synes, at det er en stor opgave at male væggen, kan du også bruge billeder og andet kunst til at få farve i stuen. Hos Møblér har vi derfor et stort udvalg af billeder, malerier og plakater, som du kan bruge til at pifte din bolig lidt op. 

Læs også: Indret med lækre og luksuriøse lammeskind

6. Udnyt dagslyset 

Lys er afgørende for vores humør, og på samme tid styrker det vores energiniveau betydeligt. Det er derfor også vigtigt, at der er masser af lys i hjemmet. Hvis du formår at bruge dagslyset fra vinduerne effektivt, og samtidigt kombinerer det med lamper og stearinlys, så er du på rette vej. 

Et rum kan ændre karakter, når lyset ændres. Derfor bør du overveje, hvad du har af muligheder for at få sollys i dit hjem, men også hvilke lampetyper, du skal have, og hvor du skal placere dem. Når det er sommer, er det nemt at få dit daglige lysbehov stillet ved bare at rulle persiennerne op og gardinerne til side. Når det er vinter, er det ligeledes vigtigt, at du stiller behovet ved hjælp af andre lyskilder. Det kan både inkludere lamper og stearinlys. Du kan finde Møblérs store udvalg af lamper, hvor du både kan finde loftslamper, væglamper, standerlamper, gulvlamper og bordlamper

Når du skal indrette din stue, er det en god idé at placere de møbler, du benytter størstedelen af din tid i, nær vinduerne. Det skyldes, at du på den måde bliver eksponeret for mere lys, end hvis du placerer din lænestol i et mørkt, dystert hjørne. Du kan yderligere supplere med lette og lyse gardiner, som du nemt kan trække for, når solen irriterer, men som ikke tager alt sollyset fra dig. Et lille trick er at bruge spejle til at reflektere lyset rundt i rummet, og derfor er det også en god idé at placere spejle hist og her. 

Vores udvalg af spejle kan du finde via linket.

Læs også: Sådan indretter du med lys

ucreate sofaopstilling med glassofabord

7. Hyggekrog i hjørnet 

Det er altid en god idé med en hyggekrog i hjørnet, hvis du kommer hjem fra arbejde og trænger til afslapning eller ønsker at læse den nyeste krimi. Derfor skal du have fat i en ordentlig stol, som både er flot og behagelig at sidde i. På samme tid skal du også sørge for, at hjørnet bliver hyggeligt ved brug af små reolsystemer, billeder og lamper, der kan skabe en afslappende stemning og få dig til at føle dig hjemme i dit eget hus. Hvis du er en af de heldige med en brændeovn, kan du også placere lænestolen her, og så er der dømt hygge for alle pengene. Du kan sidde og læse i din yndlingsbog og høre flammerne knitre, og du kan drømme dig ind i bogens univers eller væk til sydens solrige strande. 

Se også vores udvalg af loungestole og lænestole med indbygget fodskammel - perfekt til det hyggelige hjørne.

Hvis du ikke har meget plads at gøre med, kan du også indrette din hyggekrog med en puf og nogle fine puder og plaider. Du kan her sidde og drømme dig væk med bagdelen i sædet, ryggen op af puden og med en kop kaffe ved siden af dig. Det er forkælelse, der vil noget. 

Læs også: Indretning af hyggehjørne

Hos Møblér har vi forskellige muligheder, når det handler om lænestole. Vi har klassiske lænestole, retro-lænestole og moderne lænestole i vores udvalg på hjemmesiden, som du kan finde via linket.

Inddrag en masse grønne planter i din indretning

8. En botanisk og jungleagtig stemning

Hos os er vi fulde af idéer, når det kommer til indretning. Grønne planter er især en af de ting, vi mener kan være med til at skabe en hyggelig atmosfære. Den botaniske trend har efterhånden groet sig fast i interiørverdenen, og indendørs og hårdføre planter er derfor blevet et populært element i moderne indretning. Derfor går der også lang tid mellem, at du besøger planteløse stuer.

Planter giver stemning og liv i din stue. Det kan både være kaktusser, pileaer, eksotiske fijipalmer, svigermors skarpe tunge og alle andre planter, der kan skabe en grøn velkomst i rummet. Flere af de grønne planter er også nemme at holde, så du ikke behøver at bruge flere timer om dagen på at vande og pleje dem. Det er formentlig også en af grundene til, at trenden er kommet for at blive. 

Hvis du er en af dem, som indretter din stue med hvide møbler og vægge, kan det ofte forekomme lidt kedeligt, hvis ikke der er andre, inspirerende elementer. Her er planter den perfekte måde at give din bolig lidt karakter og modspil, så alle elementerne ikke smelter sammen og skaber en minimalistisk, kedelig stemning.

9. Kulørt glaskunst i former og farver 

For at gøre op med den minimalistiske stemning kan du også vælge at tilføje farve ved hjælp af lamper og andet interiør. Lige nu er specielt lamper og interiør i glas særligt populært, og her er der særligt tale om transparent glas i smukke former og farver. Om det er dine glas til middagsbordet eller dine hængelamper over stuebordet, så er det en effektiv måde at skabe liv i indretningen. 

Glas er et materiale, der ikke altid forekommer ens og derfor differentierer hvert enkelt stykke glaskunst sig også fra hinanden. Det kan både være ujævnheder, farveforskelle og varierende tykkelse. Om du vælger røde, gule eller orange nuancer eller endda blander flere forskellige typer af glas i pangfarver og forskellige tykkelse, så giver hvert enkelt element din stue et unikt udseende. Dette er således en oplagt måde at skabe en personlig og unik stemning på. 

Læs også: Botanikken hitter

Vær ikke bange for at mixe farver

10. Befri væggene for møbler

Det er efterhånden blevet en vane for mange af os at presse møblerne op ad væggene, og det giver ikke nødvendigvis det udtryk, vi egentlig leder efter. Det virker paradoksalt, at det skaber mere rum i en stue, når du flytter møblerne ud i midten, men ikke desto mindre er det ofte rigtigt. 

At flytte møblerne væk fra væggene gør nemlig, at rummet kommer til at virke mere åbent og luftigt end førhen. På samme tid har det også den effekt, at placeringen af møblerne giver dig en fornemmelse af, at rummet består af flere kvadratmeter end ellers. Dette er specielt et trick, der er værd at benytte sig af, hvis man bor i en mindre lejlighed.   

Prøv eksempelvis at placere din sofa ude midt i rummet eller se, hvad det gør af forskel for rummets størrelse. Der er ingen tvivl om, at det er en indretningsmetode, som mange umiddelbart er bange for at gøre brug af, da de har en fornemmelse af, at det har fuldstændig modsat effekt. Men vi siger det bare: Det er en trend, der vinder ind i fremtiden. En trend, du lige så godt kan afprøve med det samme – du vil næppe fortryde det. 

Læs også: Trendy sofaer