0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Inspiration til opbevaring - smarte og smukke opbevaringsmøbler

14. juni 2023

Opbevaringsmøbler – smarte og smukke

Opbevaringsmøbler er en helt særlig kategori af møbler. De findes i smukke, praktiske og diskrete varianter, og nogle typer af opbevaringsmøbler skal helst slet ikke ses. Men uanset hvem vi er, og hvordan vi bor, har vi brug for opbevaringsløsninger af både den ene og den anden slags.
 
Hvad skal du være opmærksom på, når vi vælger skabe, kommoder, klædeskabe, vitrineskabe og alle de andre små og store opbevaringsmøbler, som vi har i de fleste rum i vores boliger?

Vi stikker snuden ned i opbevaringens store og nogle gange næsten usynlige verden og hjælper dig med at få et overblik over dine muligheder.

Vi kigger nærmere på:

  • Opbevaring af overtøj og alle de løse dele
  • Garderobeskabet er nøglen til ro
  • Skoskabet gemmer fodtøjet væk
  • Kommoden – det klassiske opbevaringsmøbel
  • Vis frem og gem væk på samme tid med skænke og vitrineskabe

Læs mere: Inspiration til praktiske opbevaringsløsninger

 

Inspiration til smart opbevaring af tøj i din entré

Børnefamilier kender det bedre end nogen andre: Jakker, flyverdragter, regntøj, halstørklæder, sko, huer – fortsæt selv listen over beklædningsgenstande, der flyder i entréen. Og det er kun de bløde elementer; læg dertil cykelhjelme, paraplyer og alle de andre ting, de fleste af os har og bruger jævnligt.

Entréen er på én og samme tid huset mindst og mest vigtige rum – i hvert fald i forhold til at sikre en form for orden. For det er jo ikke bare et rum, vi og vores gæster passerer igennem på vej ind i hjemmet; det er også et rum, alle kommer igennem, og et rum, der skal kunne rumme en hel masse tøj og udstyr.

Derfor er indretningen af din entré temmelig vigtig, og typisk vil det være en kombination af knager, skoskabe og selvfølgelig det store skab, der sikrer overblik og ryddelighed. Og det gælder både familievillaen og den mindre lejlighed til parret eller dig, der bor alene. For de fleste af os har jo både overtøj, fodtøj og tilbehør til flere sæsoner uanset hvor mange eller få kvadratmeter, vi har til rådighed.

Læs også: Tips til at få en moderne garderobe – måske bliver du inspireret?

 

Design dit eget garderobeskab på mål online og få præcis den indretning du drømmer om

Mens det store skab i entréen er afgørende for opbevaringen af dit overtøj, er dit garderobeskab den absolutte nøgle til ro og overblik i din soveværelsesindretning. Bag de store låger i garderobeskabet kan der opbevares store mængder tøj, ligesom mange mennesker også bruger husets største skab til opmagasinering af alt fra ekstra sengetøj, køkkenmaskiner, sko og alt muligt andet, der ikke er plads til eller pynter fremme.

Nogle garderobeskabe er indbyggede, og i de tilfælde er der ikke så meget efterladt til kreativiteten bortset fra eventuelt at udskifte skabets låger, hvis du ønsker et andet udtryk. Men hvis der er tale om et fritstående garderobeskab, er det fuldstændig op til dig, hvordan skabet skal stå – og hvordan det skal indrettes.

Der findes utallige garderobeskabe på markedet, og der er en god mulighed for, at du kan finde lige præcis det skab, du søger. Men ellers har du mulighed for at designe lige præcis det klædeskab, du ønsker, med vores visuelle designer.

Hvis du er gør-det-selv-typen, er der masser af inspiration at hente rundt omkring – og ellers står vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig med at finde den model, der passer til netop dit hjem.

Læs også: Indretning af soveværelset

 

Skoopbevaring i entré - på ben eller væg

Sko er noget af det, der kan fylde forholdsvis meget i et hjem, og ikke mindst i en lejlighed med en lille entré skal der ikke mange par sko til, før gulvet er fyldt. Og én ting er det visuelle – noget andet er, at et entrégulv fyldt med sko er bøvlet at holde rent.

Det gælder selvfølgelig også i et hus, og i en børnefamilie stikker antallet af sko, støvler, løbesko, fodboldstøvler, gummistøvler og alle de andre slags fodtøj hurtigt af. Men alle de forskellige slags sko og støvler er jo nødvendige i hverdagen, så hvad gør man for at holde styr på de mange sko?

Et godt bud er et skoskab. Skoskabe kan fås i mange varianter, og det er egentlig kun din smag og behag – og mængden af ledig plads i din entré – der definerer, hvilken retning du skal gå i.

En anden mulighed er en skoreol, men her kan du ikke lukke af for skoene, som stadig vil “rode”; i hvert fald visuelt.

Læs også: Inspiration til indretning af entré

Kommoden – det klassiske opbevaringsmøbel

Der findes med stor sandsynlighed ikke et eneste hjem i Danmark, hvor der ikke står mindst én kommode. Kommoden er det klassiske – og måske lidt undervurderede – opbevaringsmøbel, som fås i alle mulige varianter. Dine bedsteforældre havde kommoder, og det har du nok også, og har eller får du børn, vil de helt sikkert også få mindst én kommode i deres hjem. Måske arver de din?

Kommoden er lige så praktisk, som den er enkel: Skufferne er rummelige, og det, du opbevarer, er både stuvet af vejen og beskyttet mod støv, blegning og meget andet. Kommoder kan bruges til opbevaring af alt fra tøj over håndklæder og sengelinned til legetøj, papirer og alt muligt andet, du har behov for at få gemt væk.

Kommoder kan fås i store, små, brede og smalle varianter med et varierende antal skuffer. Det er også et oplagt møbel, hvis du vil eksperimentere med farver og former – variationsmulighederne er utallige.

Læs også: Inspiration til indretning med bogreoler

 

Vis frem og gem væk på samme tid med skænke og vitriner

De fleste af os har ting i vores hjem, som vi gerne vil vise frem, og ting, som vi gerne vil gemme væk. Og derfor er det smart, at der findes møbler, som er designet til netop det. Faktisk er der virkelige mange forskellige typer opbevaringsmøbler, der kan begge dele – Få eksempelvis inspiration indlægget her om vitrineskabe med en kombination af glaspartier og opbevaringsplads bag låger, eller reoler, mediemøbler og skænke, som kan lidt af hvert på én og samme tid.

Og det er nok i bund og grund det særlige ved opbevaringsmøbler: De tjener i dén grad både en praktisk og æstetisk funktion. Og derfor fortjener de også mere fokus, end de ofte får.

Mere inspiration: TV-møbler der gør din stue praktisk og funktionel


Vi hjælper dig gerne med inspiration til smart opbevaring

Opbevaring af alle de ting, vi har i vores hjem, kan være et næsten uoverskueligt område at danne sig overblik over, og mulighederne er så mange, at det næsten kan være for meget af det gode. Men vi håber, du har fået inspiration til, hvordan du organiserer dit hjem – og husk, at du kan komme ud i vores 35 butikker fordelt over det meste af Danmark og se og røre ved vores mange forskellige opbevaringsmøbler.

Læs også: indretning af stuen eller indretning af spisestuen

Vi har nogle af Danmarks mest erfarne og dygtige medarbejdere, der til enhver tid står klar til at hjælpe dig med at finde de rigtige løsninger.