0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Skalstole – sådan indretter du med dem

17. maj 2024

Mangler du nye stole til spisebordet? Har du overvejet skalstole? Skalstole er en yderst populær løsning til spiseområdet. Det er der mange gode grunde til. Først og fremmest er der et hav af designmuligheder at vælge imellem. Derudover får du et stilrent design, der passer til ethvert hjem. Der er derfor rig mulighed for at finde stole, der kan inkorporeres i dit hjem.  

Vi giver dig her en guide til de mange muligheder, der er med skalstole. Du kan finde inspiration til, hvordan du kan bruge dem i din indretning.

Hvad er en skalstol?

En skalstol har et helt specielt kendetegn. Både sæde og ryg består nemlig af ét stykke materiale, der er formet som en skal. Heraf navnet. Det særlige ved denne stol er, at sædet er uden samlinger. Det er nemlig støbt i ét stykke. 

Selvom skalstolen har dette helt særlige udtryk, er der stadig mange forskellige design. Skallen kan nemlig være formet på flere forskellige måder. Derudover kan der også være benyttet forskellige materialer. Du finder bl.a. både stole i plast, læder, velour og andre materialer. Derudover er der også forskellige muligheder, når det kommer til ben. Det kan f.eks. være stålben eller ben af træ. Formen kan også variere meget. Igen er det med til at give dig et hav af muligheder at vælge imellem.  

Læs også: Designerstole - 5 favoritter til dit hjem

Skalstole sætter prikken over i’et i spisestuen

Nemo spisebordsstole til stort spisebord

Når du skal indrette spisestuen, kan du med fordel benytte skalstole. Her kan du nemlig få god komfort og et smukt hjem.

Det skønne ved skalstole er, at de er stilrene. De er nemlig enkle i deres udtryk. Skallen er med til at give rene linjer i indretningen på den fineste måde. Stolene kan derfor være med til at give noget harmonisk til indretningen. 

Det gode ved disse stole er også, at du får en god komfort. Du får nemlig en rigtig god støtte til ryggen. Stole med en skal er nemlig ret faste i sædet. De kan derfor være rigtig gode at have i spisestuen, når der skal nydes en lækker middag ved spisebordet. 

Læs også: Spisebord med plads til det rigtige

Vælg en model med et blødt sæde for ekstra komfort

Vil du have ekstra god komfort ved spisebordet, er det oplagt at vælge en skalstol med et blødt sæde. Disse modeller er nemlig behagelige at sidde på, når I skal have kvalitetstid rundt om bordet. 

Der findes flere gode modeller, der kan benyttes, når du ønsker god komfort. Det er bl.a. modeller med et polstret sæde. For at få en god siddekomfort behøver du dog ikke nødvendigvis gå efter polstrede sæder. Du kan sagtens selv skabe en bedre komfort med de klassiske skalstole. En pude i ryggen eller en hynde at sidde på kan gøre meget. Derudover kan det også være med til at give et hyggeligt udtryk.

Læs også: Gør din spisestue spiselig

Skalstole, der kan stables, er perfekte til festlige lejligheder

Der findes mange forskellige former for skalstole. Det er ikke alle, der kan stables. Det er f.eks. modellerne med skrå ben og et bredere sæde, der ikke kan stables. De kan være rigtig gode at bruge til hverdag. De vil nemlig ofte være i brug, og der er derfor ikke behov for at pakke dem væk. 
I nogle tilfælde kan der dog være behov for ekstra stole. Det kan f.eks. være, når du skal have huset fuld af gæster. Alle skal selvfølgelig have et sted at sidde. I hverdagen vil du dog ikke have behov for at have så mange stole stående fremme. 

Skalstole, der kan stables, kan nemt findes frem og pakkes væk efter behov. Disse modeller fylder ikke så meget, når de ikke bruges. I bredden og dybden vil de fylde det samme som én stol. Det vil derfor kun være i højden, de fylder. Skalstole, der kan stables, er derfor rigtig gode at have, når du får gæster. De kan dog også sagtens bruges til hverdag, hvis du ønsker et stilrent og enkelt look.  

Læs også: Stilfuld udstilling i et skab i spisestuen

Den stilrene løsning, der passer til enhver indretning

Randi spisebordsstole med armlæn

Det gode ved skalstole er, at du kan mikse og matche dem, så de enten adskiller sig fra den øvrige indretning eller harmonerer med indretningen. Har du f.eks. et spisebord i træ, kan det være en fin løsning med stole i en neutral farve, hvor benene er i samme træsort. Det skaber et harmonisk og gennemført look. 

Se alle spisebordsstole i træ her.

Har du behov for, at der sker noget i indretningen, kan du med fordel mikse forskellige stilarter. Det kan f.eks. være, at du mikser dit træspisebord med skalstole i plastik eller måske modeller med metalben. Det kan være med til at bryde indretningen. For at skabe endnu mere liv i indretningen kan du også kombinere forskellige skalstole. Det kan være, at du kører med den samme model, men i forskellige farver. Det giver et tvist i indretningen på en sofistikeret måde. 

Der er kort sagt rigtig mange muligheder med skalstole. 

Læs også: Vælg den rigtige spisebordsstol