0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Indret dit hjem med brugskunst

20. juni 2024

Brugskunst kan være med til at sætte prikken over i’et på din boligs indretning. Når dine flotte nye møbler har fået den rette plads inde i stuen, er det brugskunsten, der kan skabe den ønskede hyggelige atmosfære. Brugskunst såsom vaser, lysestager, tæpper og skåle kan gøre underværker, når det gælder om at kreere en varm og hyggelig stemning i hjemmet. Derudover gør brugskunsten dit hjem både unikt og personligt, og du vil hurtigt sætte pris på dens evner til at skabe glæde og hygge i din bolig. Måske tænker du dog nu: ”Hvilken slags brugskunst passer ind i mit hjem?” Derfor får du i dette indlæg inspiration til brugskunst i forskellige stilarter, som hver især byder på smukt og spændende brugskunst. Har du hermed planer om at gøre enten stuen eller badeværelset mere personligt og unikt, kan du med fordel læse videre herunder og få gode idéer til smuk og hyggelig brugskunst. 
 

Smuk lysestage til bloklys

Brugskunst i nordisk stil 

Hvis du netop har fået nye stuemøbler, der emmer af en nordisk, minimalistisk og rå stil, kan du let videreføre denne stilart til de nye brugskunstgenstande. Stuen er i det hele taget et perfekt sted at stille brugskunst. Det er i stuen, at du slapper af efter en hård dag på arbejdet, og det er ligeledes i stuen, at hyggen skal skabes på de mørke vinteraftener, og når gæsterne kommer på besøg. Er hjemmet derfor præget af den minimalistiske stilart, skal du gå på udkig efter enkel, men samtidig spændende brugskunst, som vil gøre stuen endnu mere unik og personlig. Led gerne efter brugskunst online, hvor der findes et væld af muligheder inden for lysestager, lys og plakater samt mange andre brugsgenstande, der vil sætte prikken over i’et på din nordiske indretning. En kugle-lysestage i art deco stil er desuden en fremragende pynteting at stille i stuens eller kontorets vindueskarm, så der kan komme lys på de mørke vinterdage. 

Stuen er desuden et rum, hvor der skal være plads til diverse opbevaringsløsninger. Denne hylde med læderrem er et godt eksempel på brugskunst, som både er praktisk og flot. Takket være kombinationen af træ og læder, får hylden et spændende og råt look, som vil passe perfekt ind i den minimalistiske indretning. Placer gerne et par vaser i farvet glas på hylden, og du vil få noget smukt at kigge på, hver gang du går ind i stuen. 

Ønsker du samtidig at kreere en varm og hyggelig stemning inde i stuen eller i soveværelset, hvor minimalisme er nøgleordet, kan et blødt lampeskindstæppe såsom dette skabe den rette atmosfære. Læg lammeskindet på en træbænk inde i soveværelset, så du både har noget pænt og hyggeligt at kigge på samt en dejlig, blød bænk at sidde på, når sokkerne og skoene skal på om morgenen. Et lammeskind kan ligeledes lægges i et hjørne i et af børnenes værelser for på denne måde at skabe et hyggehjørne. Hermed er der kreeret et skønt og afslappende hyggehjørne, hvor godnathistorierne kan læses højt. 

Har du endvidere en tom væg ude i køkkenet, er en aflang, sort kridttavle både flot og praktisk stykke brugskunst. Med kridttavlen kan du holde styr på alle familiens aftaler, ærinder og beskeder. Derudover kan børnene tegne på tavlen, når de venter på aftensmaden og komme med idéer til frokostens madpakke. I køkkenalrummet er der ligeledes garanteret plads til et par smukke pynteting på skænken eller i vindueskarmene. Stil blandt andet denne messingfarvede fyrfadsstage på træskænken og sæt denne smukke glaskugle i vindueskarmen, hvor børnene ikke kan nå op. 
 

Dekorative elementer i guld


Romantisk brugskunst

Holder du af på den anden side mere af den romantiske stilart – både når det kommer til møblerne, men også til pyntetingene, kan du vælge at se nærmere på romantisk brugskunst. Hermed skal du til at lede efter diverse lysestager i forskellige, søde former, smukke spejle, lysekroner og lanterner. Den franske landstils rustikke enkelhed, støvede farver og tekstil i vasket hør minder ligeledes om den romantiske stils fokus, og derfor kan du roligt udforske brugskunst i denne stil i samme forbindelse. 

Soveværelset er desuden et rum, hvor den romantiske brugskunst kan blomstre. Dette spejl med messingkant og blade kan hænges på en af værelsets vægge, så du let har muligheden for at tjekke frisuren, inden du går ud ad døren. Lysestager er desuden et must både i stuen og i soveværelset. Her byder på den romantiske brugskunst på lysestager med dekorative sølvdetaljer, farvet glas og antikke mønstre. Denne lysestage, formet som et blomsterhoved, passer endvidere perfekt ind i det romantiske soveværelse. Stil lysestagen på et fad sammen med andre smukke lysestager og små vaser. Vaser er ligeledes brugskunstgenstande, som du ikke må undgå at kigge efter, når den romantiske brugskunst skal findes til boligen. Her kan du også lede efter vaser i den smukke, antikke stil samt efter vaser i farvet eller klart glas. Denne dekorative vase i stentøj er ganske unik og vil passe perfekt ind i sove- eller gæsteværelset. Stil vasen i vindueskarmen eller på en fin kommode eller skænk. Denne søde vase med et flot messinglåg vil desuden se smuk ud på natbordet. Sæt et par søde blomsterstilke ned i messinglågets huller, og du vil kunne vågne op hver dag til et farverigt og romantisk syn. 

Har du ligeledes lyst til at placere den romantiske og flotte brugskunst ude på badeværelset, findes der et hav af dekorative muligheder til dette rum. Denne keramikkrukke med låg vil eksempelvis pynte på badeværelsets reol eller ovenpå skabet. Du kan samtidig lægge vatrondeller, smykker eller andet tilbehør ned i krukken. Af andet romantisk brugskunst til badeværelset kan sæbepumper med et antikt design, sæbeskåle, duftlys, smykkestativer og tandbørstekrus i lyserøde nuancer nævnes. Vær ikke bange for at gå all in med den romantiske brugskunst, hvis du holder af stilarten. Glem derfor heller ikke de små søde rammer, blomstrede tallerkner og krus i køkkenet samt masser af blomster til de mange fine vaser. 

Læs også: Boligindretning uden klassiske fejl
 

Brugskunst i lyse pastel farver


Vintage brugskunst 

Er du indehaveren af et par arvede, smukke gamle møbler eller ønsker du at kombinere nyt med gammelt, er vintage brugskunst måske noget for dig. Vintage stilarten passer til dig, der holder af retrostilen, samt til dig, der er fascineret af gamle tidsperioder. Vintage brugskunsten kan ligeledes på mange måder minde om den romantiske brugskunst. Antikke vaser, lysestager og lanterner står også på huskesedlen, når vintage brugskunsten skal anskaffes. Denne mini vase i stentøj har for eksempel en unik glasering og vil se smuk ud på sofabordet eller i stuens flotte reolsystem. 

Vintage vægure har endvidere en stor rolle i vintage brugskunsten. Utallige fine ure med romersk indeksering eller med tal i fine skrifttyper kan findes, når du søger efter brugskunst online, og urene kan både placeres på køkkenvæggen, inde i stuen eller på kontoret. Vælg et ur, der passer til resten af det pågældende rums stilart, så du ikke mister den røde tråd. Hermed vil både dig selv og gæsterne værdsætte den interessante og anderledes indretning, og dit hjem vil fremstå som spændende, unikt og personligt. Savner du at have et ur inde på natbordet i soveværelset, har du ligeledes let ved at finde et vintage rundt bord-ur, som vil pynte vældigt og for alvor lade vintagestilen blomstre.

Mangler hjemmekontoret et personligt præg, kan vintage brugskunst i den grad også sætte prikken over i’et på rummets indretning. En kalender er eksempelvis altid rar at have på et kontor, og her kan en evighedskalender i en romantisk vintagestil muligvis være det rette fund. For at skabe en hyggelig og hjemlig stemning vil et par lanterner desuden være en hjælpende hånd. Placer blandt andet denne lanterne, som er fremstillet i naturmateriale, på en antik hylde eller på arvekommoden. Kontoret skal ligeledes heller ikke mangle vintage brugskunst i form af vaser og lysestager. Stil denne smukke og enkle vase i stentøj på skrivebordet og tilføj en lille buket blomster for at have noget friskt og beroligende at se på i løbet af arbejdstimerne. Denne lysestage i glas vil endvidere med garanti pynte enten i vindueskarmen eller i reolen.

Er du indehaveren af et flot landkøkken, er vintage brugskunst desuden som nærmest skabt til dig. I køkkenets vindueskarme kan du eksempelvis stille et par vintage vandkander med blomstermotiver, som du heller ikke skal glemme at fylde op med nogle søde blomster. Derudover gælder det om at anskaffe sig nogle flotte antikke kagefade, så gæsterne for alvor kan blive imponeret over dine kreationer. Sølv lysestager i et antikt look passer ligeledes sammen med fadene, og hermed kan du let skabe en fin vintagestil på spisebordet. Anvend ligeledes et flot dekorationsfad i træ til de smukke lysestager eller til snacks til gæsterne. 

Brugskunst i sommerhusstil   

Kunne det ikke være herligt, hvis du følte, at du var i et sommerhus året rundt? Brugskunst i sommerhusstil byder blandt andet på porcelæn og glas i diverse størrelser og farverige mønstre, store zinkbaljer med havehortensiaer og, ikke mindst, et væld af puder og bløde tæpper. Sommerhusstilen er lig med en afslappet stemning og masser af glæde, hvilket man i den grad ser i indretningen med brugskunst i denne stilart. 

Skal sommerhusstilen bringes ind i køkkenets rammer, kan du med fordel bringe det farverige melamin frem i stedet for det dyre porcelæn. Hermed undgår du på samme tid, at børnene taber kostbare arvestykker. Børnene vil elske det farverige service og plage om at holde picnic ude i solskinnet. Sørg endelig også for at sætte blomster i vindueskarmene i skønne vaser såsom denne og denne. I stedet for at have et fornemt spisebord, hvor børnenes hakker hurtigt kan komme til syne, kan du med den ægte sommerhusstemning in mente anskaffe et antikt spisebord og en bænk hertil på den ene side. Husk i denne forbindelse at lægge et par bløde tæpper i hyggelige farver på bænken samt et en række gode puder som støtte til ryggen. 

Det naturlige look forbindes ligeledes i høj grad med sommerhuslivet. Derfor gælder det om at tage en del af naturen ind i hjemmets rammer. Et kurveophæng såsom dette, som er fremstillet af håndflettet naturligt materiale, kan for eksempel bruges til lys eller en flot plante. Hæng den op i et hjørne i køkkenet, eller tag den med ind i stuen for at fuldende det naturlige look i husets stil. Mangler du desuden et flot stykke naturligt kunst inde i et hjørne i stuen, er denne træsøjle med håndskårne udskæringer et godt bud. Det mørke træ er en fin kontrast til stuens lysere nuancer, men går ligeledes godt sammen med mørke kommoder eller reoler. 

Hyggen skal desuden med garanti komme til syne i forbindelse med brugskunst i sommerhusstilen. Diverse lysestager, lanterner, tæpper og puder skal derfor tages ind indretningen, og du vil på samme tid kunne kreere din egen personlige stil under valget af de forskellige slags pynteting og tekstiler. Denne lysestage til to lys i et messinglook giver eksempelvis et hyggelys og lysestagens små to blade er med til at bringe den hyggelige, naturlige stemning frem. Tæpper og puder i behagelige lyse nuancer og pasteller kreerer desuden en rar og afslappende atmosfære, så du vil have let ved at slappe af efter en lang og hård dag. 

Blå striber for at skabe en vesterhavsstemning. Associerer du sommerhusstemningen med havet og dets smukke blå bølger, er der ligeledes rig mulighed for at invitere havet og himlen indenfor. Føl at du er på ferie i nærheden af havets brus ved at lægge stribede puder og plaider i sofaen, sætte et par mørkeblå vaser på spisebordet og, ikke mindst, hænge en plakat eller maleri op af det skønne, blå vand. Denne Tavaha skål passer desuden perfekt ind i havtemaet, idet dens blålige nuancer er inspireret af det skummende hav. Skålen kan eksempelvis bruges til snacks eller blot som dekoration på sofabordet. 
 

fakler til belysning i haven

Brugskunst til haven 

Det er ikke blot indenfor hjemmets rammer, at brugskunsten kan bydes velkommen. Haven og ikke mindst terrassen er perfekte steder at stille og lægge fint og smuk brugskunst. Hermed vil du tit have lyst til at sætte dig udenfor i det gode vejr, så solskinnet og naturens skønne omgivelser kan nydes. Der findes en lang række af muligheder, når det kommer til brugskunst til haven, og derfor skal du, ligesom ved indretningen indenfor, tænke på din egen personlige stil og ønsker. Holder du af stærke og friske farver, gælder det derfor om at få fat på puder og tæpper til stole og bænke i røde, grønne og orange nuancer. 

Hyggelys er ligeledes et nøgleord, når brugskunsten til haven skal findes. Lanterner, udendørslamper og havefakler vil alle skabe en hyggelig og varm stemning, så du roligt kan invitere gæsterne på middag under åben himmel. Denne havefakkel med indbygget LED er eksempelvis både nem og dekorativ at have stående. Der følger ligeledes et spyd og en bordholder med faklen, så der er mulighed for både at have faklen stående ude i haven eller på havebordet for at få et ekstra lys på bordet. Denne lanterne skaber endvidere meget hygge på terrassen, så du vil få lyst til at blive i haven en ekstra time eller to. Vælg gerne både små og store lanterner og stil dem diverse steder på terrassen, så det varme lys kan nydes, hvor end du befinder dig. Søde lyskæder skal endelig heller ikke glemmes, når hyggelyset skal tages ud på terrassen. Læg en lyskæde hen over bordet, hæng en kæde op på hegnet eller lad lyskæden hænge i tagets felter som et smukt lystæppe over hele terrassen. Den hyggelige stemning kan ligeledes eksistere på havebordet takket være smukke lysestager og søde vaser. Denne vase i en flot lys farve og denne lysestage i keramik er begge smukke at have stående på bordet udenfor – især når middagsbordet til gæsterne skal dekoreres. 

Den varme atmosfære kan desuden bevares ved at vælge brugskunst i brunlige og andre varme nuancer. Puder og plaider samt et blødt lammeskind som dette får gæsterne til at blive i længere tid, så snakken kan fortsætte ud på aftenen. De bløde tekstiler er endvidere lækre at have ved hånden, når efterårsvejret kommer dalende, og når yndlingsbogen skal læses ude i den friske luft. 

Ønsker du at invitere fuglene på besøg i haven, er et fuglehus desuden et fint stykke brugskunst til haven. Sæt fuglehuset fast på et flot træ i haven og nyd de mange pippende fugle i sommerens milde vejr. Har du lyst til at lave en lille oase i haven, kan du også let gøre dette ved hjælp af et smukt fuglebad eller endda et flot lille springvand. Både voksne og børn vil nyde disse brugskunstgenstande, og de vil pynte vældigt i både den lille og store have.

Brugskunst til haven såsom vindklokkespil og vindspiraler er endvidere med til at fuldende den hyggelige og behagelige stemning på terrassen og i haven. Derudover er fine krukker med diverse blomster og planter altid smukke og rare at se på, når terrassen skal nydes. Det førnævnte kurveophæng kan ligeledes hænges op i et af terrassens hjørner, så der er rig mulighed for at nyde plantesyn på hele terrassen. 

Se vores store sortiment af brugskunst her, eller besøg din lokale Møblér-butik.