0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Boligindretning uden klassiske fejl

17. maj 2024

Du har sikkert helt styr på boligindretningen med flotte møbler, smukke billeder på væggen og fine pynteting i vindueskarmen, men du har måske ikke taget hensyn til disse 11 fejl, som mange af os begår i vores boligindretning. Vidste du for eksempel, at du ikke skal sætte møblerne ind til væggen, eller at størstedelen af os hænger billeder i en helt forkert højde? Bliv endnu bedre til at indrette dit hjem med disse gode råd til at undgå 11 klassiske indretningsfejl. 

1. Samlermani

De fleste af os kender til det med at samle på noget. Har du stadig fødselsdagskort eller gamle bordkort fra en konfirmation liggende? Eller har du gemt stakkevis af gamle CD’er bagerst i skabet? Det er en typisk fejl, at man gemmer alt for mange ting, som aldrig bliver brugt, men bare står og roder i skabet eller i et hjørne af et rum. Det kan endda være, at du har et såkaldt roderum. Derfor er det første råd, at du skal sortere ofte og lære at give slip på ting, som du ved, du aldrig får brugt igen. Som bonus vil du opleve, at du får meget mere plads. Hvis du har rigtig mange ting, som du bruger, men som står og roder, er det en god idé at anskaffe sig et dekorativt skab, der både er praktisk og pænt at se på. 

2. Dårlig belysning

Lys og hygge

Uanset hvor flot et rum, du har indrettet, kan det blive ødelagt, hvis du ikke har ordentlig belysning. I stedet for blot at have en stærk lampe, er det en god idé at vælge flere forskellige belysninger, for eksempel en loftslampe og to bordlamper eller en gulvlampe. Jo flere forskellige belysninger, jo bedre. Det er nemlig med til at give en hyggelig og varm atmosfære i rummet. Det afhænger selvfølgelig også af, hvor meget naturligt lys der falder ind i rummet. Hvis du har store vinduer og masser af sollys, er det ikke nødvendigt med lige så meget belysning, men kommer der i stedet kun meget lidt naturligt lys ind i rummet, er det en fordel at sørge for ekstra belysning. 

Læs også: Lys i pæren - tips til lamper og belysning

3. Billeder, der hænger for lavt eller for højt

Den tredje fejl, som mange typisk begår i deres indretning, er at hænge billeder op på væggen i en forkert højde. Den helt rigtige højde er nemlig, når billedets midte er i øjenhøjde. Det er ikke så normalt, at man hænger billeder for lavt, men det ses ofte, at mange hænger sine billeder alt for højt. Det er desuden meget oppe i tiden at lave en billedvæg med flere billeder ved siden af hinanden, og her er det også vigtigt at være meget præcis med mellemrummet mellem hvert billede. En god måde at tjekke billedernes afstand i forhold til hinanden, og om de matcher, er ved at lægge dem alle ned på gulvet og placere dem, som, du tænker, de skal hænge på væggen. Så kan du flytte rundt på dem og afprøve forskellige muligheder, inden du går i gang med at lave huller i væggen. Så sørg altid for at måle op og være meget præcis, når du skal hænge billeder op. 
Når du laver en billedvæg, er det også en god idé at sørge for, at rammerne har samme farve, da det vil skabe ro og orden. Find inspiration til at lave en flot billedvæg
her

4. Møblér op ad væggene

Lette farver

Rigtig mange tror, at hvis de placerer alle deres møbler op ad væggen, får de mere gulvplads, og at det får rummet til at virke større. Det er en stor fejl, og det forholder sig faktisk lige modsat. Hvis du sørger for, at der er lidt luft omkring møblerne, vil du udnytte rummet meget bedre, da det giver en hyggelig og varmere stemning i rummet. Derudover kan indretningen også hurtigt komme til at virke meget tung og tom, hvis du ikke har noget luft omkring møblerne. 

Se også vores store udvalg af loungestole.

5. For mange pynteting og nips 

Det er altid en god idé at sætte pynteting i sit hjem, fordi det skaber en personlig og hyggelig stemning i rummet. Man kan dog hurtigt blive revet med, når det kommer til dekoration i hjemmet. Hvis du har alt for mange nipsting rundt omkring i hjemmet, kan det larme meget i indretningen, og det kommer også hurtigt til at virke rodet. Prøv at smide en ting ud, hver gang du køber noget nyt, da du så vil opleve, at det vil skabe en mere rolig atmosfære. Når der ikke er alt for mange pynteting, vil man også lægge mere mærke til de enkelte ting. 

Læs også: Startpakke - Disse møbler anbefaler vi til når du flytter hjemmefra.

6. Impulskøb

Hvis du skal til at indrette et rum i dit hjem, er det vigtigt først at sætte dig ned og planlægge, hvordan det skal se ud. Hvilke møbler skal du ud og købe? Hvordan skal stilen være? Sørg for at have styr på dette, inden du går amok i boligforretningerne. Der er altid mange gode løsninger og smukke møbler i boligforretninger, så man kan hurtigt få købt alt muligt, som man egentlig ikke skulle have. Det kan have den konsekvens, at din indretning bliver meget usammenhængende og rodet, fordi du ikke holder stilen. Det er selvfølgelig altid smart at få inspiration i boligforretninger, hvis du er løbet tør for gode idéer. Et tip til at undgå impulskøb er at besøge boligforretningerne først og tage billeder af de møbler og indretningsløsninger, som falder i din smag, og derefter gå hjem og overveje og planlægge, hvad du skal købe. 

7. Tomme gulve

gulvtæppe giver varme og sjæl

Hvis du slet ikke har noget på gulvene, kan rummet hurtigt komme til at virke meget koldt og formelt. Et flot og stort gulvtæppe hjælper på dette og vil give din indretning en hjemlig og hyggelig stemning. Der er mange muligheder, når det kommer til gulvtæpper, og du kan finde inspiration her

8. Hvide vægge

Den næste fejl, som mange begår, når det kommer til indretning, er tomme, hvide vægge. Det får rummet til at virke meget tomt og koldt, hvis der slet ikke hænger noget på væggene. Om det er et stort maleri, en billedvæg eller en hylde betyder ikke så meget, men hvis du har helt hvide vægge i dit hjem, er det på tide at få hængt noget op. Det bringer samtidig liv og personlighed ind i dit hjem. 

9. Følger alle trends

Hvis du læser mode- og boligmagasiner eller følger med i tendenserne på boligsider på nettet, vil du opleve at blive præsenteret for den ene flotte trend efter den anden. Det kan være svært ikke at blive revet med, hvis du ser flotte trends, men husk på, at du ikke behøver at følge dem alle. Det er slet ikke alle, der passer ind i din smag og indretningsstil, og det er heller ikke alle trends, der passer godt sammen. Hvis du blander alt for mange trends, kan det nemlig få dit hjem til at virke rodet. Selvom du lige har læst, at årets farve i boligindretning er blå, behøver du altså ikke at skifte alle puder, billeder og møbler ud. Hvis du er vild med den blå farve, giver det selvfølgelig mening at få farven ind i dit hjem – dog behøver alt ikke nødvendigvis at være blåt. Så find al den inspiration fra magasiner og nettet, som du kan, og sørg så for at mærke efter i forhold til din stil og bolig. Du kan få inspiration til indretning lige her.  

Læs også: Boligindretning, du kan stole på

10. Forskellige slags træsorter

opbevaring og reoler

Du skal passe på med at blande alt for mange træsorter med hinanden, da det kan få din indretning til at virke meget rodet og usammenhængende. Det bedste tip er her at forsøge at holde sig til den samme træsort eller træ med den samme farve og nuance, da dette vil gøre dit hjem stilfuldt og roligt. Et smukt spisebord i eg vil for eksempel passe perfekt med et flot sofabord i samme materiale. 

11. Visne blomster 

indskudsborde giver mulighed for at variere opstillingen

Det helt nye er store grønne planter, der er nemme at holde og smukke at se på. Blomster er gode til at pynte hjemmet med ved særlige begivenheder, men de holder ikke særlig længe, og visne blomster er altså ikke et særligt stort hit. Gå amok i grønne dekorative planter, som helt sikkert vil bringe liv til dit hjem. Der findes mange stueplanter, som ikke kræver særligt grønne fingre, men hvis du alligevel formår at slå dem ihjel, findes der en masse billeder med print og fotos af fine planter.

Nu er du blevet klogere på de 11 typiske fejl, som mange af os begår i vores boligindretning. Der er sikkert nogle, som du kendte til i forvejen, men ellers er det bare med så småt at komme i gang med at fjerne nogle af fejlene fra din indretning, så du kan få et roligt, varmt og hyggeligt hjem. 

Læs også: Indret soveværelset til velvære og ro