0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Indretning af hyggehjørne

17. maj 2024

Hyggehjørner i forskellige kroge i hjemmet er i den grad hyggelige at have. Hyggehjørner kan både være til gavn for voksne og for børn. De voksne har tit brug for en pause for hverdagens stress og jag, og med et hyggehjørne kan de netop få et afbræk i form af hyggelige omgivelser. Samtidig elsker børnene at læse historier og lege med legesager i en skøn krog i boligen. Hyggehjørnet kan desuden bruges som arbejdsplads, hvis boligen ikke byder på et hjemmekontor. Hermed kan et hyggehjørne bruges til diverse formål, hvilket gør indretningen af hyggehjørnet til en leg. Læs med herunder og få inspiration til indretning af både produktive og afslappede hyggehjørner i forskellige rum i din bolig. 
 

Twingo lænestol og sofa i blåt stof


Hyggehjørne i stuen

Hvis der kun er plads til ét hyggehjørne i hjemmet, må det næsten være stuen. Stuen skal emme af afslapning og hyggelige stunder – et sted hvor travlhed ikke står i kalenderen. Derfor er det et oplagt sted at kreere et nyt og skønt hyggehjørne. Når det kommer til hyggehjørner generelt, skal du først og fremmest tænke på din egen personlige stil. Holder du for eksempel af den minimalistiske stil, kan du videreføre denne til dit hyggehjørne i stuen. Ved skabelsen af dette hyggehjørne gælder det blandt andet om at finde de enkle elementer frem såsom en simpel mindre reol og en stilren stol. Reolen kan eksempelvis bestå af denne Writex reol i hvidlakeret træ med fem hylder. Reolen er desuden perfekt til udstilling af elegante og simple nips- og pynteting såsom vaser og lysestager. Angående stolen til hyggehjørnet kan du kigge nærmere på denne stol, hvorpå du kan lægge et lækkert blødt tæppe.

Er du på den anden side vild med retrostilen, kan denne retro lænestol i flot marineblå velour være den perfekte stol til hyggehjørnet. Hvis du dog er forelsket i den romantiske stilart, vil denne Twingo lænestol være et godt bud til hyggehjørnet. Den romantiske stilart byder i den grad også på rosafarver og bløde tekstiler. Så hvis denne stil er målet, kan du være modig og male hjørnet i en smuk lyserød farve.

Læs også: Indretning af hjemmekontor

Ønsker du ikke at have en lænestol stående i hyggehjørnet i stuen, kan du investere i en daybed, hvis dagdrømmene skal gå i opfyldelse. En daybed vil med garanti skabe den rette portion hygge, og både børn og voksne vil glæde sig til at ligge på sofasengen. Sørg i denne forbindelse endelig for at lægge et blødt tæppe ovenpå daybedden samt masser af skønne puder i netop de farver, som du og resten af familien holder af.

Endelig er sofahyggehjørnet oplagt, når vi befinder os i stuen. Her er målet ligeledes at bringe en god portion puder i skønne farver ind i billedet, da puder er et must i mange hyggehjørner. Hvis din sofa er sort eller i grå nuancer, kan du med fordel vælge et par pangfarver eller puder med mønstre som denne, hvis du elsker at bringe farvespil ind i boligens rum. Ønsker du at skabe en ganske afslappende stemning, kan puder i mørke og rolige farver såsom denne være et mere oplagt valg. Til sofahyggehjørnet kan du endvidere tilføje en flot gulvlampe for at kreere en ekstra hyggelig stemning. Denne dekorative gulvlampe vil passe perfekt ved siden af sofaen og har et flot farvespil, som både børn og voksne vil sætte pris på i hyggehjørnet. 

Ønsker du endelig at lave et hyggehjørne i form af en arbejdsplads, kan dette sagtens lade sig gøre. Begynd ved indretningen af hyggehjørnet/arbejdspladsen med at tænke på, hvilke møbler du kunne have tænkt dig, hvis arbejdspladsen skulle have befundet sig på dit eget hjemmekontor. I denne forbindelse skal du først og fremmest have en god kontorstol samt et ordentligt skrivebord, hvor du kan have plads til nødvendige sager. Har du ikke et stort budget, kan du indrette hyggehjørnet med et flot genbrugsskrivebord, som giver hjørnet en rå og moderne stil. Hvis du ikke kommer til at befinde dig i hyggehjørnet mange timer ad gangen, kan du ligeledes let anskaffe dig en spisebordsstol som kontorstol for at fuldende den enkle stil. Denne spisebordsstol er et godt eksempel, som desuden er produceret i et nordisk design med et elegant fletsæde. Ønsker du en billigere stol, men som stadigvæk emmer af den nordiske, enkle stemning, kan du kigge nærmere på denne skalstol med hvid plastskal og hynde i læderlook. Angående tilbehør til arbejdshjørnet kan du med fordel få fat på et par skønne grønne planter. Planter skaber en rolig stemning og er ligeledes med til at øge din arbejdsproduktivitet, så arbejdspladsen udnyttes fuldt ud. Fuldend arbejdshjørnet med et par plakater eller billeder ovenover skrivebordet for at kreere en inspirerende og hyggelig atmosfære. 

Se også vores store udvalg af stofsofaertremmesofaer, loungestole, Conform lænestole og Stressless lænestole - perfekte møbler til indretning af dit nye hyggehjørne.
 

Flot sofaopstilling med glas sofabord og gulvpude


Hyggehjørne på værelset 

Er der ikke plads til et hyggehjørne i stuen, eller har du blot mere lyst til at skabe et hyggehjørne i et af boligens resterende rum, findes der stadig mange gode muligheder. Skal hyggehjørnet skabes i et af børneværelserne på et billigt budget, kan dette let lade sig gøre ved hjælp af en masse skønne puder og et blødt tæppe. Puder såsom denne lækre gulvpude og denne velourpude vil med sikkerhed skabe en varm følelse og masser af hygge i hyggehjørnet med puder. Dette tæppe i 100% bomuld er desuden perfekt til de kolde vinteraftener, inden børnene skal til køjs. Ønsker du at lave et lidt mere spændende og anderledes hyggehjørne på værelset, hvor der er fri plads til børnenes fantasilege, kan du anskaffe et tipitelt. Hermed har børnene deres egen lille hule, som forresten er ganske let at slå op og ned, hvis hyggehjørnet nogle gange skal bruges til andre formål. Sørg for at fylde tipiteltet op med puder og tæpper i flotte pangfarver, så børnene vil få lyst til at lege eller sidde og læse inde i teltet flere timer ad gangen. 

Når det kommer til indretningen af et hyggehjørne i soveværelset, kan en hammock eksempelvis udgøre hele hjørnet perfekt. Denne hængestol er både rar og behagelig og er beregnet til blot en person, så du hermed kan få en velfortjent pause for dig selv. Hermed er der rig mulighed for at få læst yndlingsbogen eller blot en nyde en varm kop te en kølig efterårsdag eller aften. Hvis pladsen desuden er trang, kan du let fjerne hængekøjen om dagen for herefter at hænge den op til aftenbrug. Ønsker du endvidere at gøre dette hyggehjørne endnu mere skønt og hyggeligt, kan en, hvis pladsen er til det, stor grøn gulvplante være prikken over i’et. Hyggehjørnet fra stuen som bestod af en god lænestol, kan desuden sagtens overføres til soveværelset. På denne måde er der ligeledes en rar og hyggelig krog at sidde i, når du har brug for en pause eller har lyst til at læse en god bog. Vælg en lænestol til hyggehjørnet på værelset, som hverken er for stor eller for lille, såsom denne, så du dermed stadigvæk har godt med bevægelsesplads i værelset. Sæt et lille bord eksempelvis i form af en træstubbe ved siden af lænestolen, hvis du holder af den naturlige, rå stil. Glem endelig heller ikke det bløde tæppe og de flotte puder for at fuldende det hyggelige look. 

Læs også: Indret et retro-hjem

Hyggehjørne i køkkenet

Et hyggehjørne behøver heller ikke at være et sted, hvor du behøver at opholde dig. Et hold af smukke grønne planter kan for eksempel sagtens udgøre et hyggehjørne i køkkenet, hvor du alligevel formentlig sidder tæt på ved spisebordet. Dermed skal du angående indretningen af hyggehjørnet tænke på, hvilke planter du holder allermest af. En stor Monstera Deliciosa er eksempelvis både smuk og praktisk at have stående grundet dens nemme vedligeholdelse. Denne plante trives desuden bedst i lyse omgivelser, men helst ikke i direkte sollys. Hermed egner planten sig perfekt til det skønne hyggehjørne, og dine øjne vil med garanti værdsætte plantens smukke dybe grønne farve. Har du desuden lyst til at kreere et mere eksotisk look, kan du indrette hyggehjørnet med et citrustræ, som er med til at skabe en skøn oase i køkkenet. 

Se også vores inspirationsside til sommerhus indretning.

Andre idéer til hyggehjørnet i køkkenet kan lyde på en simpel og moderne spisebordsstol såsom vores Jakob Spisebordsstol i massiv sæbebehandlet bøg. Hermed er der en god siddeplads til den ene gæst eller til barnet, der venter på aftensmaden. Vælg en stol til hyggehjørnet, som passer til resten af køkkenets interiør, så du dermed fuldender din valgte stilart i rummet. Ved indretningen af dette hyggehjørne kan du ligeledes hænge en flot plakat op ovenover stolen. Hvis du har et par planter stående i forvejen i køkkenet, kan du for eksempel hænge denne plakat op eller denne. Er dit køkkenalrum stort, og savner du stadig inspiration til hyggehjørnet, kan de mange puder og et par tæpper ligeledes lægges hen i et af køkkenets hjørner. Så kan børnene følge med i madlavningen og fortælle om deres dag, og du vil få muligheden for at slappe af, imens maden er inde i ovnen. Har du et køkken i træ, kan du videreføre det naturlige look til puderne og tæpperne. Gå blandt andet på udkig efter beige farver, lyse nuancer og pasteller. Har du på den anden side et køkken i mørke nuancer, kan du bringe de varme farver frem på paletten såsom en flot mørkerød eller en smuk mørkegrøn.