0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Ringsted dun

Ringsted Dun

Ringsted Dun har i mere end 70 år bidraget til en god nattesøvn ved at tilbyde højkvalitets puder og dyner med naturfyld. Med en dyb respekt for det traditionelle håndværk, har Ringsted Dun udviklet og forfinet deres produkter, så de i dag er kendt for at producere dyner og puder af den højeste kvalitet. 

Historien bag 

Det hele begyndte i den lille by Ringsted for mere end 70 år siden med Ringsted Fjerfabrik, hvor formålet var at aftage dun og fjer fra moderselskabets slagteri. Meget er sket siden dengang og i dag er Ringsted Dun en del af DYKON A/S, men nogle ting ændrer sig (heldigvis) ikke - og i dag er alle dun og fjer fortsat et biprodukt fra europæiske slagterier, som er en stor del af den bæredygtig tankegang, DYKON i dag følger. 

Mere end 70 års unik erfaring har gjort DYKON til den største virksomhed i Nordeuropa, der arbejder med forarbejdning af dun og fjer. Alle processerne holdes inhouse. Det vil sige, at Ringsted Dun har egen fjerfabrik med vask, tørring og sortering af dun og fjer. De står også selv for produktion og udvikling af dyner og puder. Alt sammen lige her i Danmark, i Lunderskov. Det sikrer, at Ringsted Duns dyner og puder er i en meget høj, ensartet kvalitet.

Ringsted Dun vision er at være søvnspecialist og dit foretrukne valg på naturfyldsdyner og -puder. For at opnå dette kombinerer de deres mange års erfaring fra gammelt, traditionelt håndværk med nutidens trends, nye ideer og teknologier for at skabe de bedst mulige produkter til dig. Det betyder også, at de aldrig vil gå på kompromis med kvaliteten og med garanti giver dig høj komfort, godt håndværk og en god nats søvn. Det er din sikkerhed for en højkvalitets Ringsted Dun dyne og pude, som du kan være glad for i mange år frem.

DYKON, bæredygtighed og certifikater  

Miljø og bæredygtighed er i stor fokus hos DYKON. Det er vigtigt for virksomheden at iværksætte initiativer, der har en positivt bæredygtig effekt, og som medvirker til at DYKON reducerer deres CO2 aftryk. 

Når man er en produktionsvirksomhed, kan det ikke undgås at lave affald, men hvordan denne affald håndteres, har meget at sige for miljøet. Derfor har DYKON besluttet, at deres affald skal indgå i en cirkulær økonomi, der er så miljøvenlig som muligt. Det betyder, at deres affald skal genbruges eller genanvendes til energi eller nye materialer, for på den måde at reducere virksomhedens CO2 aftryk. Strøm og naturgas er også en vigtig del af produktionen. Her har DYKON ligeledes gjort tiltag, der har en positiv effekt på virksomhedens CO2 udledning. 

I arbejdet med dun og fjer er vand en væsentlig del, hvis ikke der bruges vand kan fjer og dun ikke vaskes. Til hver vask tilpasses mængden af vand og sæbe, så der ikke bruges mere end nødvendigt. Fremtidsvisionen for DYKON er at genbruge det spildevand, der ikke kan undgås, kommer i forbindelse med produktionen, i et cirkulært system således vandforbruget reduceres yderligere til gavn for miljøet og for dig.    

Det er ikke kun DYKONs CO2 aftryk, der er nævneværdig som gode bæredygtige tiltag. Også DYKONs fokus på dyrevelfærd kan her nævnes. I den forbindelse har virksomheden valgt kun at samarbejde med europæiske leverandører, der er medlem af EDFA (European Down and Feather Association), som er en sikkerhed for dyrene og giver mulighed for sporing af dunenes og fjerenes oprindelsessted. Fyldet på udvalgte Ringsted Dun produkter har desuden fået mærkningen “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, som er endnu et flot tiltag for godt dyrevelfærd.

Når DYKON modtager dun og fjer fra deres europæiske leverandører vaskes fjer og dun i overensstemmelse med de strengeste vaskekrav i Europa. Det har givet DYKON mærket Downafresh® Green Line, som er din garanti for et rent kvalitetsprodukt. Derudover er DYKONs produkter NOMITE-mærket, der garanterer at dunproduktet ikke indeholder husstøvmider. Udvalgte produkter er desuden også Svanemærket. 

Alle disse tiltag er din sikkerhed for at din næste dyne og pude er produceret med fokus på bæredygtige og miljømæssige principper. 

Kompromisløse Ringsted Dun - dyner og puder  

Ringsted Dun stiler altid efter den højeste standard indenfor dyner og puder af naturfyld. De går derfor aldrig på kompromis med fyld og stof i produktionen, når de fremstiller deres luksuriøse, komfortable og miljøvenlige dyner. Kun det bedste er godt nok for DYKON. Derfor følger de også de strengeste krav og deres dun og fjer er af den højeste kvalitet. 

Alle dyner og puder er certificeret med STANDARD 100 by OEKO-TEX i klasse I. Det er den strengeste klasse i STANDARD 100 by OEKO-TEX testsystem. Denne klasse indikerer meget lave værdier af bl.a. formaldehyd, tungmetaller og pesticider i DYKONs produkter, hvilket betyder at produkterne er egnet til spædbørn. Til voksne behøves dyner og puder blot at befinde sig i klasse II, men hvorfor gå på kompromis? - Ringsted Dun har derfor valgt at certificere alle deres dyner og puder i overensstemmelse med klasse I. 

Du bruger en tredjedel af livet i sengen, derfor er det vigtigt at investere i god kvalitet. Hos Ringsted Dun gør de deres bedste for at sikre, de altid er et sikkert valg, når det kommer til kvalitet. Derfor anvender de kun dun og fjer, som er deklareret i henhold til EN12934 klasse I. Det betyder, at Ringsted Dun kun anvender nye dun og fjer af højeste kvalitet og ikke tillader brug af dun og fjer fra brugte produkter.     

Når du køber en ny dyne eller pude, er det en investering i livskvalitet og trivsel, så hvorfor vælge det næstbedste? Kig forbi din lokale Møblér og se vores udvalg af Ringsted Dun dyner og puder. Hos os har du får du kompetent vejledning, så du er sikker på at komme hjem med det rigtige. 

 Vedligeholdelse af Ringsted dun dyner

Det er en god ide at vedligeholde sin Ringsted dun dyne, sådan at den får en længere levetid og du får den bedste søvn om natten. De fleste af Ringsted dun dynerne kan vaskes ved 60 grader, dog er det vigtigt at du læser nøje på instruktioner da der kan være forskel på de enkelte dyner. 

Læs også: Vask og rengøring af dyner og puder

FAQ - de mest stillede spørgsmål

Hvor varm skal min dyne være?

Der findes ikke et konkret svar på hvor varm din dyne skal være, men derimod er det vigtigt at du vælger den dyne som passer til dit behov. For eksempel er det en god idé både at have en sommerdyne og en vinterdyne hvis du fryser om natten i vinterperioden og sveder meget om natten i sommerperioden. Hvis du er mere til bare at have en dyne, er en lun dyne et godt valg, da den måde kan bruges om sommeren og om vinteren, da det er blanding mellem en sval og en varm. 
Det er vigtigt at du lytter til din krop, for at finde den bedste dyne sådan at du kan få den bedste nattesøvn.  

Læs også: Sveder du om natten? - Få tips og tricks

Svinedrengen sval moskusdyne

Med europæiske moskusdun omgivet af 100% bomuldssatin. Beregnet til den varme person og er allergivenlig.

D/L: 200 B: 140

Svinedrengen varm moskusdyne

Ekstra varm dundyne med eupoæiske moskusdun og vævet i 100% bomuld. Velegnet til husstøvallergikere. 

D/L: 200 B: 140

Vaskemiddel til dundyner

Vaskemiddel til dun hovedpuder og dyner - uden parfume eller farve.

Svinedrengen lun moskusdyne

Lun og lækker helårsdyne med europæiske moskusdun med 100% bomuld batist. Velegnet til husstøvallergikere

D/L: 200 B: 140

Svinedrengen hovedpude mellem

Med europæiske moskusdun, andedun og støttende småfjer. Velegnet til husstøvsallergikere 

H: 63 B: 60