0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Elevationsbund - din guide til at vælge den rigtige model

15. april 2024

Overvejer du at købe en ny elevationsseng? Så er det især elevationsbunden, du skal fokusere på, hvis du vil have den bedste komfort. Der er mange forskellige løsninger, når det kommer til elevationsbunde. Det kan derfor betale sig at gøre sig nogle tanker om, hvad det er, man har behov for, inden man køber den første og den bedste elevationsseng.

Vi giver dig her en guide til, hvordan du finder den elevationsbund, der passer perfekt til dig. Læs med, og bliv inspireret til det optimale valg. 

Derfor skal du vælge en elevationsseng

Inden vi går i gang med vores guide, kigger vi nærmere på, hvorfor det kan være en fordel at vælge en elevationsseng. Denne form for seng har nemlig en masse positive egenskaber. 

En elevationsseng er kendetegnet ved at have flere forskellige indstillingsmuligheder. Det er dog forskelligt fra model til model, hvor mange indstillingsmuligheder der er. Typisk er der mulighed for at installere sengens højde. Derudover kan langt de fleste elevationssenge også justeres i fodende og hovedgærde. 

Det er mange indstillingsmuligheder, der er med til at give en formidabel seng. Du kan nemlig indstille sengen specifikt efter, hvad du har brug for.

Fordelen ved den optimale sovestilling er, at du får en meget bedre nattesøvn. Du vil ikke ligge så uroligt, da du får en god støtte hele vejen igennem. Det kan f.eks. være en optimal løsning til dig, der har problemer med ryggen eller lænden. Har du problemer med ben eller fødder, der sover, kan en elevationsseng også være den helt rigtige løsning. Der er derfor mange fordele ved at vælge en elevationsseng. 

Læs også: Samsovning.

En elevationsbund er en essentiel del af din elevationsseng

Jensen elevationsseng

Når du skal købe en elevationsseng, er elevationsbunden en essentiel del af sengen. Det er nemlig den del, der kan bevæge sig. Elevationsbunden består bl.a. af et understel, der kan indstilles på flere forskellige måder. Derudover er motoren også en vigtig del af elevationsbunden. 

Der er derfor mange elementer i elevationsbunden. Når du skal have en elevationsseng, er det en fordel at rette din opmærksomhed mod elevationsbunden. Det er nemlig her, at der er stor forskel i kvaliteten. 

To-, tre- eller firedelt elevationsbund? 

En elevationsbund er ofte inddelt i flere forskellige zoner. Antallet af zoner siger noget om, hvor meget sengen kan justeres. Der findes grundlæggende tre forskellige typer. Du kan få en to-, tre- eller firedelt elevationsbund.

De mest almindelige modeller er de tredelte sengebunde. Det er oftest dem, du vil finde på markedet. Du kan også finde de todelte og firedelte sengebunde. De er dog mere sjældne. Du skal derfor lede længe efter dem, hvis det er et ønske, du har. Når der er tale om en tredelt elevationsbund, er sengen opdelt i hovedgærde, fodende og midterstykke – også kaldet lændestykke. 

Mange modeller med en tredelt bund kan ikke justeres i den midterste del, men kun i hovedgærdet og fodenden. Det skyldes, at det kan være en fordel med et midterstykke, der er helt plant. Det giver nemlig din lænd en optimal komfort.

Der er dog nogle personer, der også foretrækker at kunne justere midterstykket. Det kan derfor lade sig gøre at finde en model, hvor alle tre dele kan justeres. 

Læs også: Find det rigtige hovedgærde til din seng

Gå efter en model med de optimale indstillingsmuligheder

Auping Auronde elevationsseng

Når du skal finde den rigtige elevationsbund, er det vigtigt at vælge den, der passer til dine præferencer. Der kan være stor forskel på, hvilke indstillingsmuligheder der er. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad du har brug for, og du netop vælger en seng, der lever op til dine behov. 

En elevationsseng har typisk forskellige indstillingsmuligheder. Først og fremmest er der højden på sengen. Her kan du indstille sengen til den optimale højde, så det er nemmest for dig at komme til og fra sengen. 

Dernæst er der selvfølgelig hovedgærdet og fodenden. Det er ikke alle modeller, der kan justeres i begge ender. Ved nogle senge er det f.eks. kun hovedgærdet, der kan justeres. Det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvilke indstillingsmuligheder du har brug for. 

Derudover skal du også kigge nærmere på, hvor meget elevationsbunden kan justeres. Er det ganske få trin, eller er der mulighed for flere forskellige justeringer? 
Jo flere trinindstillinger der er, jo bedre. Det betyder nemlig, at du kan indstille sengen, så den passer til din krop. 

Vælg stærk motor til elevationssengen

Motoren er en vigtig del af din elevationsbund. Det er nemlig den, der sikrer dig en blød og jævn bevægelse. Selvom motoren ikke som sådan kan ses, er den derfor stadig vigtig at teste. 
For at få mest muligt ud af din elevationsbund bør du vælge en model med en stærk motor. En stærk motor er nemlig med til at sikre problemfrie bevægelser. 

Der findes flere forskellige elevationsmotorer på markedet. Der er dog nogle, der udmærker sig mere end andre. Her kan bl.a. nævnes Linak-motorer, der er et rigtig godt valg. Her får du nemlig en rigtig god kvalitet, der sikrer dig en glidende bevægelse, når du skal indstille elevationsbunden. 

Okin er også en motor, der er værd at nævne. Her får du også en yderst driftssikker løsning.

Læs også: Er det tid til at udskifte din seng med en ny?

Madrassen til din elevationsseng er lige så vigtig som elevationsbunden

Restzone elevationsseng

Selvom du har fundet den helt rigtige elevationsbund, der passer til dine behov, er det hele ikke meget værd, hvis du vælger en madras, der ikke passer til din krop. Det kan nemlig resultere i, at du får den helt forkerte støtte. Er det tilfældet, er det begrænset, hvor meget du overhovedet får ud af din elevationsseng. 

For at få den optimale løsning, der sikrer dig den bedst mulige søvn, er du derfor også nødt til at rette din opmærksomhed mod madrassen. Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til madrasser. 

Her er det både materialet og hårdheden, du skal kigge på. Derudover er zoneinddelingen også en essentiel del, når du skal vælge den bedste madras til dig. 

Vil du være sikker på, at du finder den optimale madras til din elevationsbund? Læs vores guide til valg af madras.