0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Find det rigtige hovedgærde til din seng

21. september 2023

Skal du have et pænt hovedgærde eller sengegavl til din seng eller et, der har en god funktion? Dette indlæg giver dig nogle tips til at vælge et godt hovedgærde til din seng.

Et hovedgærde er én af ​​de første ting, du vil bemærke, når du går ind i et soveværelse. Der findes utrolig mange stilarter og materialer, du kan vælge imellem – det kan derfor være svært at vide, hvad der vil se perfekt ud på dit værelse. Vi giver dig herunder nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige sengegærde til dig. 

Typer af hovedgærde og sengegavle

I udgangspunktet kan du vælge mellem disse typer af hovedgærder: 

Overvej, hvilket udtryk du vil skabe med dit hovedgærde

Zensizone seng

Et hovedgærde er en god måde at tilføje æstetisk værdi til dit soveværelse. Vælg et stof, der er lidt kruset eller har en speciel struktur. En sengegavl med stof dækket til med knapper er en skarp måde at skabe et lækkert indtryk af dit soveværelse på. 

Indarbejder du også søm eller båndbelagte kanter, kan det skabe et godt mix af materialer og komplimentere den generelle stil, du prøver at skabe i dit soveværelse. 

Farven på din sengegavl er en anden måde at give dybde i rummet på. Vælg en mørkere farve, hvis du vil have, at gærdet skal være fokuspunkt i rummet. Vælg derimod lysere farver, hvis du ønsker et mere dæmpet udseende.

Læs også: Er det tid til at udskifte din seng med en ny?

Overvej, hvilken funktion din sengegavl skal have

Vil du tilføje en sengegavl, der bare ser pænt ud? Eller ønsker du et sengegærde, der løser flere forskellige formål? 

Kender du dine behov, når du køber en sengegavl, er det vigtigt for dig at vælge det helt rigtige, der bedst passer til dit værelse. Mange mennesker bruger en sengegavl som et ryglæn til enten at læse eller se tv i sengen. I disse tilfælde skal du vælge en sengegavl, der er mest behagelig at sidde op ad. 

Hvis du kan lide træ og bare har brug for noget at støtte dine puder op ad, kan du med fordel købe en træseng, hvor sengegærdet er i begge ender. Det ser både godt og naturligt ud og er samtidig funktionelt og robust nok til at holde puder på plads.

Overvej, hvilken størrelse dit sengegærde skal have

Dit sengegærde skal matche størrelsen på din seng for at opnå et behageligt look. Hvis du har en ”king size”-seng, har du brug for et temmelig stort hovedgærde. Hvis du derimod har en mindre seng, kan du slippe af sted med et mindre hovedgærde. 

Husk også, at proportionerne skal være rigtige, når du vælge et sengegærde: Bredere senge skal have en højere sengegavl for at se rigtigt ud. 

Overvej også størrelsen på dit værelse og den generelle følelse af, hvor meget sengegærdet fylder i dit værelse. Vælg et større sengegærde, hvis du har et værelse med nok plads. 

Hvis der er trangt med plads på værelset, kan du overveje at vælge et mindre hovedgærde, der ikke vil overfylde rummet.

På udgik efter en ny seng? Se vores store udvalg af komfortable kontinentalsenge, elevationssenge, boxmadrasser, plansenge og de store rummelige familiesenge.

Overvej, hvilken stil dit hovedgærde skal have

Zensizone - masser af forskellige muligheder til din nye seng

Dit hovedgærde skal supplere dine andre møbler snarere end at konkurrere med din nuværende soveværelsesstil. 

Hvis du har et rum, der er meget feminint og har en masse lette stoffer og en smuk lysekrone, har du brug for en sengegavl, der afspejler denne stil. Vælg kurvede former for at binde det feminine look til sengegavlen. 
Har du et mere moderne soveværelse, kan du overveje at vælge et hovedgærde med
rene linjer og bestemte former, der binder sig til dit minimalistiske udtryk. Vær skarp på, hvad din stil er, før du vælger et hovedgærde – så kan du skabe et sammenhængende look.

Læs også: Få inspiration til indretning af dit soveværelse her.

Overvej, hvor kreativ din sengegavl skal være

Er du gør-det-selv-typen, kan du overveje at bygge din egen sengegavl ved hjælp af inspiration fra håndværkere eller YouTube.

Det giver dig mulighed for at gøre sengegavlen til dit eget. Efterfølgende kan du tilføje vægt og stil til gærdet, der afspejler lige netop din personlighed. 

Hvis du derimod vil have et sted, hvor du har ro i dit værelse, men ønsker tunge møbler, kan du overveje at tilføje et stort billede på væggen, hvor hovedgærdet normalt skulle være. Dette skaber et andet look og er samtidig en budgetvenlig måde at skabe et godt helhedsindtryk af dit værelse på.
Det kan være en vanskelig opgave at vælge den rigtige sengegavl til ethvert soveværelse. Især hvis du kan lide dit nuværende look.  

I disse tilfælde skal du kigge nøje efter din nuværende stil for at vælge lige præcis det sengegærde, der sømløst vil matche det, du allerede har. Hvis du vil opgradere hele dit soveværelse, kan dit valg af sengegærde hjælpe med at give klarhed og være et godt udgangspunkt for at indarbejde andre ændringer. 

Husk disse tips, når du vælger et nyt sengegærde til at fuldføre din sengs look og skabe et flot samlet look til dit soveværelse.