0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Indret med farver, og giv hjemmet et friskt pust

21. september 2023

Savner du forandringer i indretningen, og er du ikke fan af den minimalistiske stil længere? Så er det farverne, der skal have fuldt spil i indretningen. Der er noget fantastisk over det udtryk, de rigtige farver kan give i indretningen. Men hvordan kommer du lige i gang?

Er du klar til at give dit hjem én over nakken med farvepaletten? Læs indlægget her, hvor du får inspiration til, hvordan du lukker farverne ind i boligen på en stilfuld måde. 

Forny dine møbler, når malerarbejdet ikke lige er dig

Når du vil indrette med farver, er der flere måder, du kan gribe det an på. Der er selvfølgelig den traditionelle løsning, hvor du går i gang med pensel og maling. Det er dog ikke alle, der er lige vilde med denne tjans. 

Er malerarbejdet ikke din favoritbeskæftigelse, kan du i stedet gå med møbler i spændende farver. Det kan være en elegant og spændende måde at indrette med skønne farver. 

Når du inkorporerer farver i indretningen med møbler, får du også mulighed for at skabe et helt unikt udtryk. Du kan nemlig kombinere farver og materialer for at skabe et dynamisk udtryk i indretningen. 
Det kan for eksempel være den samme farvenuance, der spiller sig ud på forskellige måder, da den benyttes til møbler i forskellige materialer. De farvede møbler kan derfor være med til at skabe et rum, der emmer af din personlighed. 

Indretning og den rette kombination af farver giver et stilrent look

Inden du går i gang med at finde møbler, der inkluderer hele farvepaletten, er det en fordel at tænke sig om en ekstra gang. Det kan blive stilforvirrende, hvis du kører med alt for mange farver på én gang. 

I stedet skal du gå efter at udvælge nogle få farver, som du kombinerer på kryds og tværs. Det kan for eksempel være, at du går med blå, gul og grå, som passer rigtig fint sammen. På den måde får du et gennemgående tema, hvor der er harmoni mellem dine møbler og dermed din indretning. 

Du kan også vælge at køre det over i en indretning med farver, der er mere tone i tone. Her vælger du en primær farve som for eksempel grøn, hvor du benytter alverdens former for nuancer af grøn i din indretning. Det skaber spil i udtrykket på den mere diskrete måde. 

Hvilke farver, du skal benytte i din indretning, skal være helt op til dig. Det skal være farver, som du netop synes er flotte, og som vil gøre sig godt i dit hjem. Er du ikke farveforskrækket, kan du gå med de farver, der trender, og løbende tilpasse indretningen, efterhånden som moden ændrer sig. 

Læs også: Forårets farver - Byd foråret velkommen med farver.

Giv stueindretningen et farvetvist, der sætter trumf

Er det stuen, der står for tur, er der flere møbler, der kan tåle et farvetvist. Vil du gerne have en specifik farve i fokus, er det oplagt at benytte den til sofaen. 

Sofaen er typisk det største møbel i stuen og ikke mindst omdrejningspunktet. Når du vælger en spændende farve til sofaen, er det derfor tydeligt, at du kører et bestemt farvetema, og du får hurtigt taget hul på en indretning med farver. 

Få flere gode råd til indretningen af stuen her.

stamford sofa med lænestole

Du kan også indrette med farver i stuen på en mere diskret måde. Har du for eksempel en sofa i sort eller grå, kan du med fordel kombinere den med en farverig puf. Det giver noget blikfang i indretningen, og du får lidt farver ind, uden det bliver for meget. 

Skab liv, lys og hygge i din stue. 

Få farverne ind i spisestuen på en elegant måde

Trænger spisestuen til en opfriskning, er der flere muligheder, når det kommer til at indrette med farver. Mange vælger at gå med et spisebord, der er forholdsvist neutralt i farveudtrykket. Det er der flere fordele ved. Du kan nemlig nemt inkorporere farver på andre måder. 

Farvede spisebordsstole kan for eksempel være en fantastisk måde at få farver ind i spisestuen. Det bliver ikke for overdøvende, og det er derfor en smart måde at få en indretning med farver. 

Derudover er der et større udvalg af spisebordsstole i farver sammenlignet med spiseborde i farver. Der er derfor en oplagt mulighed for at finde spisebordsstole i den farve, der passer til dit tema i indretningen. 

nadine blå spisebordsstole

I spisestuen kan du også indrette med farver i form af dit valg af vitrine, kommoder og lignende, som du bruger til opbevaring. De kan være med til at give et farvetvist til indretningen, der giver lidt kant.

Læs også: Inspiration til indretning af spisestuen

Leg med farverne i soveværelset

En indretning med farver er ikke kun forbeholdt fællesrummene. Også soveværelset kan bruge et pift af farve for at live det hele lidt op. Heldigvis er der forskellige måder, du kan indrette med farver i soveværelset på. 

En løsning, der er blevet meget populær, er sengegavle i smarte farver. Der er noget eksklusivt og elegant over sengegavle. Kombinerer du det med en flot farve, får du en særpræget indretning, hvor farven kommer i fokus i soveværelset. 

Vil du nemt kunne skifte farvetemaet i soveværelset, er der en lavpraktisk løsning, som stadig giver dig en flot indretning med farver. Det er selvfølgelig sengetøj. Der findes et hav af muligheder inden for sengetøj. Du kan derfor sagtens finde sengetøj i de skønneste farver, der kan give et farvetvist til soveværelset. 

Læs også: Indretning af soveværelse

Indretning med farver med diskrete farveindspark

Er du ikke så meget til, at det skal være dine store møbler, der spiller hovedrollen i din farveindretning, er der også råd for det. Du kan nemlig sagtens få flotte farver ind i indretningen, uden det behøver at fylde for meget i det samlede indtryk. 

Der findes det fineste nips og boliginteriør, der kan sætte farvedagsorden i din indretning. Det handler blot om at have nok boliginteriør i dine favoritfarver, før det får lov til at spille en væsentlig rolle og give en stilfuld indretning med farver. 

Det fantastiske ved boliginteriør i farver er, at du kører din stil i mange forskellige retninger. Der er derfor ikke grænser for, hvordan du indretter med farver, når du gør det med små farveindslag hist og her.