0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Mød Jesper: Spørgsmål til sengeeksperten

14. august 2024

Vi sover en tredjedel af vores liv, og derfor er det naturligvis vigtigt, at du finder den rette seng til den mest optimale søvnkomfort for dig. Vi ved, at det kan være svært at vide, hvor i alverden man skal starte henne, og derfor har vi søgt råd hos en sengeekspert fra én af vores butikker 💚

Vi har været i Horsens for at besøge Jesper, som er én ud af tre butiksejere i Møblér Horsens. Han driver til dagligt butikken med hans søster, Britta og med Mads, der også er butiksejer. Jesper har solgt senge siden 1988, så han er det, vi kalder sengeekspert. Af denne årsag har vi stillet ham en række spørgsmål, der guider dig i retningen af, hvor du skal starte informationssøgningen til købet af din næste seng.  

Læs med her for at se svarene på de spørgsmål som vi har stillet Jesper 😄

Hvor skal man begynde henne, når man skal finde en ny seng? 

Jamen, jeg vil sige, at der er 3 overordnede ting, som man skal overveje og gøre klart for sig selv, inden man går ud og leder efter en ny seng.  
  1. Du skal først og fremmest gøre det klart overfor dig selv, hvad formålet med sengen skal være. Nogle køber senge til deres soveværelse, der betyder, at de naturligvis sover i sengen de fleste dage på året. Men sengen kan jo også have andre formål som at købe en seng til sommerhuset eller gæsteværelset, hvor sengen ikke bliver brugt i samme omfang. Det betyder, at du måske kan gå på kompromis med levetiden eller komforten, hvis du ønsker en seng, der er lidt billigere til formålet. Skal din seng stå i soveværelset, skal den naturligvis have en anden komfort, da du bruger sengen hver nat. 
  2. Hvad har du i forvejen af seng derhjemme? Det kan hjælpe med at gøre processen nemmere og bevirke, at du får en seng, der lever op til den komfort, som du bedst kan lide. Det kan derfor være en god idé at vide, hvilken seng du har i forvejen – og måske endda hvilken fasthed den har. Ved du det, kan du nemmere spore dig ind på, hvilke kvaliteter din nye seng skal have – og vi kan derfor nemt finde den seng, der passer til dig. Det kan i hvert fald være med til at give retningen for, hvor vi skal bevæge os hen. 
  3. Den sidste ting er, at det kan være smart at have en idé om prisklassen. Det hænger nok lidt sammen med det første, jeg nævnte, omkring formålet med sengen, da det jo i nogle tilfælde ikke er nødvendigt med den dyreste seng. Også spænder prisniveauet enormt meget, når det handler om at købe seng. Du kan få senge, der koster alt fra 10.000 kr. til 100.000 kr.

Hvad skal man tage stilling til, når man køber ny seng? 

Vi kan starte fra bunden af, fordi man skal selvfølgelig vælge benene til din seng, men det er udelukkende et spørgsmål om smag. Der er ikke nogen ben, der er bedre end andre. Det handler om udseendet, og hvad man synes, der passer ind i sit soveværelse. I forlængelse af dette skal man vælge, om man vil have en højere eller en lavere seng, men det har også udelukkende en udseendesmæssig betydning. Højden har først noget at sige, hvis sengen bliver højere, fordi man vælger en kontinentalseng frem for en boxmadras - eksempelvis for komfortens skyld. Men højden i sig selv har ikke noget at sige. Det er igen blot et spørgsmål om smag og behag. Derudover skal man tage stilling til madrassen, og det vil jeg mene, at man skal have hjælp til. Så kom endelig ud til mig i butikken! Man skal selvfølgelig have en overordnet holdning til, hvad man synes er mest behageligt at sove i. Topmadrassen skal man også tage stilling til, men det handler for det meste om velvære i forhold til kulde og varme om natten. Mange af vores topmadrasser er køleregulerende, og det kan netop være med til at forbedre søvnkomforten.

Hvad er det vigtigste ved valget af ny seng?

Madrassen. Det er klart det, der er hele omdrejningspunktet, når man skal vælge ny seng. Du skal have den rigtige støtte, når du sover om natten, og det får du ved at vælge den rigtige madras. Der er nogle forskellige zoner i madrassen, der er med til at give den rigtige støtte til din krop, når du ligger i den. Det er zonerne, der er med til at bevirke, at du synker ned i sengen de rigtige steder, så madrassen støtter op ved skulder og lænd. 
Det er også derfor, at det er vigtigt, at man tager højde for de skavanker, som de fleste af os render rundt med. Har du dårlig ryg, skal du have en bestemt fasthed af din madras, og det skal man typisk have lidt vejledning i, så man kan finde den helt rigtige fasthed.

Hvilken betydning har topmadrassen for søvnkomforten?

Altså i realiteten er topmadrassen den mindst vigtige del, når man skal vurdere komforten er sengen. Den kan helt sikkert give et ekstra lag komfort ved denne varme-/kulderegulering og ved en trykaflastende virkning, men det er mest af alt et spørgsmål om velvære. Det er som sagt madrassen, der er betydningsfuld. Topmadrassen er selvfølgelig ikke uden betydning og kan være med til at give præcis den rette fasthed af madrassen, da den egentlig kan være med til at finjustere hårdheden, hvis det er svært at finde den helt rette. Men det er faktisk nemmest at finde ud af ved at prøve de forskellige senge ude i butikken.

Og hvordan vil et besøg hos dig så foregå, når dine kunder besøger dig i butikken med det formål at finde en ny seng?

Jamen, jeg ville tage dem med op i sengeafdelingen, så jeg kan tage dem med rundt i butikken for at prøve de forskellige senge. Også ville jeg helt sikkert starte med at spørge om, hvad de sover i nu. Det er med til at starte en samtale om, hvad de synes er godt og dårligt ved deres nuværende seng, så jeg ved, hvilken retning vi skal gå i. Skal det være noget bedre eller det samme? Det handler altså om at finde ud af, hvad kundens behov er, så vi sammen kan finde den rigtige seng. 

Vægten har stor betydning for, hvilken fasthed man skal have på sin madras, og det er altså bare nemmest at vurdere, når man kan se folk i butikken, når de ligger i sengen. Her vil jeg kigge på, hvordan deres rygsøjle arter sig, når de ligger i sengen, og om der er støtte til både skulder og lænd, som der skal være. Er de to afsted sammen, beder jeg dem nogle gange om at tage billeder af hinandens ryg, mens de ligger ned, så de kan se, hvordan rygsøjlen rent faktisk skal være. Det er også i forlængelse af det, at jeg vil snakke med dem om de forskellige zoner i madrassen. Det er zonerne, vi snakker om, når man skal vurdere, om der er nok støtte til skulder og hofte/lænd. Når jeg viser folk de forskellige zoner i madrassen, plejer de at være solgt. Og det er netop det, som jeg anbefaler, at kunderne gør. Altså at de tager ud i butikken, så de kan få den rette vejledning i komfortzonerne i madrassen, og de kan mærke på egen krop, hvordan den får støtte ved at ligge i sengen. Der er jo også stor forskel på, hvordan de forskellige sengemærkers zoner virker og støtter kroppen, når man sover – og det er altså bare nemmest at mærke den forskel ved at ligge i senge. 

Er det nødvendigt at besøge butikken før købet af ny seng?

Man kan naturligvis godt købe en seng på nettet. Men jeg forstår i bund og grund ikke, hvordan folk kan købe en seng på nettet uden at have besøgt én af vores butikker først. Når folk eksempelvis køber sko, kan de købe 4 par og prøve dem derhjemme, men det bliver bare lige lidt mere bøvlet at købe 4 senge hjem for at teste dem af. Det er der jo ikke nogen, der gør. Hvis man kommer ud i butikken, er det nemmere at få hjælp til at vælge den rigtige seng. Det giver også mulighed for, at man kan holde priserne op imod hinanden. Jeg har hørt flere sige, at det er en jungle at finde rundt i, hvad man får i en seng – og tilmed til de mange forskellige priser. I butikken kan vi konkret vejlede kunderne i, hvad de får i eksempelvis en seng fra Jensen kontra en seng fra ZensiZone

Er der nogle muligheder i butikken, som man ikke får på webshoppen?

Der er jo nogle begrænsninger forbundet med en webshop, da man ikke kan opfinde alle løsninger, før de er opstået. Men ja, det er der. Eksempelvis er det muligt at bytte rundt på forskellige topmadrasser på sengene. Det betyder, at du altså sagtens kan købe en topmadras fra ét sengemærke til en seng fra et andet sengemærke. Topmadrassen kan som sagt være med til at finjustere fastheden, så du får den rigtige komfort, og hvis du har svært ved at finde den helt rigtige, kan topmadrassen netop være med til at gøre tricket. 

Derudover er der faktisk mange, der ikke ved, at man kan købe madrasserne for sig. Det er nemlig muligt blot at skifte kernen ud, hvis det er gammel og slidt, og du har brug for en ny til at opretholde den bedste søvnkomfort. Det kan man eksempelvis, hvis man har en elevationsseng, hvor rammen med elevation fungerer super, men madrassen er slidt. Så kan man bare bytte den ud og købe en ny, og det er også med til at imødekomme det her med køb og smid væk. Så forlænger man livstiden på det meste af sengen, hvilket jo er godt for miljøet. Det bidrager til bæredygtigheden ved at reducere ressourceforbruget, da produktionen af en enkelt madras kræver færre materialer sammenlignet med produktionen af en komplet seng. 

Findes der nogle myter, som folk tror omkring valget af seng og søvnkomfort, der faktisk ikke passer?

Ja, det er der faktisk! Mange tror, at antallet af fjedre har nogen betydning for liggekomforten ved sengen, men det har det faktisk ikke. Man siger egentlig, at en seng skal have omkring 250 fjedre pr. kvadratmeter, men nogle leverandører fjerner faktisk fjedre efterhånden for at spare på ressourceforbruget. Madrassen skal minimum være fyldt halvt ud med fjedre, da det kan have betydning for holdbarheden. Er der ikke ok fjedre, kan det resultere i, at sider og ender vælter en smule på madrassen. Også kan man faktisk også sige lidt om antallet af komfortzonerne i sengen. Det vigtigste er sådan set ikke, om der er 5 eller 7 komfortzoner, men det handler om, at der er de rette komfortzoner som støtter op om særligt skulder og lænd/hofte. Hvis komfortzonerne støtter op disse steder, vil du opleve den bedste søvnkomfort. Der er faktisk nogle leverandører, der begynder at lave helt op til 9-10 komfortzoner, hvilket ikke nødvendigvis er afgørende for komforten, og man kan faktisk næsten sige, at det er overflødigt med så mange zoner.

Find din nærmeste Møblér-butik

Vores kyndige medarbejdere står også klar i én af vores mange andre Møblér-butikker til at vejlede dig til købet af din næste seng. Du skal blot dukke op, så skal vi nok sørge for at stille de rigtige spørgsmål, så du kan komme nærmere købet af din drømmeseng. 

Vi ses i butikkerne eller på webshoppen! 💚