0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Investér i din søvn

17. maj 2024

Sov godt & drøm sødt med den rigtige seng

Du tilbringer cirka en tredjedel af dit liv i din seng. Derfor er det utrolig vigtigt, at du ligger godt!

Hos Møblér drømmer vi nemlig om, at du opnår en bedre nattesøvn. For som Dunlopillos motto siger:

”Dagen begynder om natten – god søvn er nøglen til større dagligt overskud.” 😴

Når du køber en god seng, investerer du både i din søvn og i dit liv. Og selvom der (desværre) ikke er garanti for en bedre nattesøvn med en god seng, så vil vi gerne stå på mål for, at du med en af vores gode senge falder hurtigere i søvn, når du først rammer puden. 

 

 

Hvor meget skønhedssøvn skal du egentlig have om natten?

Lige netop dét spørgsmål ved vi, at I er mange, der spekulerer over på daglig basis 🧠

I gennemsnit sover en voksen 7-9 timer om natten, imens børn har behov for lidt mere søvn. Måske ved du det allerede, men søvn er ikke bare søvn. Når du sover, kommer du nemlig gennem fire forskellige søvnstadier; mild søvn, let søvn, dyb søvn og REM-søvn

For at komme lidt nærmere dette har vi udarbejdet et blogindlæg, der kommer i dybden med dit søvnbehov. Blogindlægget er opbygget som en søvnguide til dig, så du kan blive klogere på, hvor mange timer du skal sove om natten. Hos Møblér er vi nemlig enormt nysgerrige på søvn, og derfor kan du også møde vores sengeeksperter rundt omkring i butikkerne.

Se på vores website hvor du kan finde din nærmeste forhandler af vores lækre senge 💚

 

Hvilken seng skal jeg vælge? 

Den rigtige seng til dig og din krop har stor betydning for din søvn, men også for dine vågne timer. Men hvad er en en god seng egentlig, og hvilken seng skal du vælge? En god seng kan faktisk være mange ting og er helt individuelt, men du skal overordnet set overveje følgende faktorer ved valget af din drømmeseng:

 • Hårdheden på din madras
 • Elevation, kontinental eller boxmadras?
 • Udseende & valg af materialer

Først og fremmest handler det om dine præferencer og behov. Er du på udkig efter en seng, som skal have andre funktioner end bare at sove i – eksempelvis at læse og spise morgenmad? Så er en elevationsseng et godt bud på din næste seng. Her kan du nemlig selv indstille, hvordan du vil ligge og sidde. Skal du ligge som prinsessen på ærten? Så vælg en kontinentalseng, der med sin højde og flere lag giver ekstra komfort. 

 

Læs også: Inspiration - kontinentalseng eller boxmadras?

 

En blød eller hård seng?

Du har sikkert oplevet, at du har sovet i en seng, som bare var alt for hård, og at du vågnede op næste dag fuldstændig radbrækket i kroppen. Og modsat har du måske også prøvet at sove i en seng, der var så blød, at du næsten blev i tvivl, om det var en af de vandsenge, der var yderst populære i 90’erne. 

 

Som tommelfingerregel kan du faktisk vælge madrassens fasthed ud fra din vægt:

 • Under 75 kg = medium fast 😎 
 • Mellem 75-95 kg = fast 😎
 • Over 95 kg = ekstra fast 😎

 

Materialet på madrassen har betydning for din søvn

En anden ting, du skal overveje omkring madrassen, er materialet. Et oplagt valg af madras er i naturlatex, som er et naturligt materiale med en høj åndbarhed, så du undgår at svede om natten, men derimod en seng der kan virke dejligt kølende i løbet af natten. Er du allergiker? Så er en madras og topmadras i naturlatex det bedste valg, da den er allergivenlig. 

Memoryskum er et af de mest populære materialer til madrasser, og det er der flere gode grunde til. Memoryskum giver nemlig en virkelig god og blød støtte, da skummet tager form efter din krop, når du ligger dig på det. Du vil måske fornemme, at du synker lidt ned i skummet. Materialet har desuden en god evne til at absorbere fugt og reagere på din kropstemperatur i løbet af natten.

Du kan også vælge en madras i det formbare materiale visco, der giver dig lige præcis den støtte og aflastning, som din krop har brug for i løbet af natten. 

Er du mere på jagt efter en vægtløs fornemmelse, når du lægger dig i sengen? Så skal du vælge det fleksible og smidige materiale ergo til din topmadras, der virkelig skiller sig ud med sin blødhed og struktur.

Læs mere om komfortzoner her. 

 

Topmadrassen er prikken over i’et

Topmadrassen er en uundværlig madras til en bedre søvn. Faktisk vil vi sige, at en god topmadras sætter prikken over i’et – både for din seng og din søvn. En topmadras beskytter din madras samtidig med, at den forbedrer din liggekomfort 🛌

Forskellige typer af topmadrasser:

 • Hård eller blød
 • Lille eller stor
 • Split topmadras? (bruges til elevationssenge)

Du skal også overveje valget af materiale til din topmadras. Du kan se vores topmadrasser lige her.

Det giver lidt sig selv at have en topmadras til din seng. Men har du en sovesofa, foldemadras eller en gæsteseng, som af og til bliver brugt til overnattende gæster, så er det faktisk også en rigtig god idé at investere i en topmadras hertil. Det giver en langt mere komfortabel soveoplevelse. 

Vågner du ofte om natten? Læs mere om søvnløshed i vores blogindlæg og få 5 tips til en uforstyrret søvn 😴

 

 

Sov godt med lækkert tilbehør

En god seng kan selvfølgelig ikke stå alene, så derfor har vi samlet nogle af de elementer, som du kan overveje, hvis du vil sove rigtig dejligt om natten 💤

 

En lækker dyne:

 • For at skabe de bedste rammer for en dejlig nattesøvn er en lækker dyne altafgørende. Sveder du ofte, når du sover? Så er det en god idé at vælge en sommerdyne, der ikke varmer. Er du mere i den anden ende af spektret, hvor du vågner op med kolde tæer, skal du gå efter en varm dyne. Ligger du lige midt i mellem, så kan du sagtens vælge en helårsdyne.

En smuk sengegavl: 

 • En anden ting, der kan få sengen til at føles ekstra komfortabel, er en sengegavl. En sengegavl kan først og fremmest give din seng og dit soveværelse en luksuriøs fornemmelse – lidt som at være på hotel. Derudover så er en sengegavl enormt komfortabel at sidde op ad, og så undgår du at skulle have en stak puder i sengen.

Flot boligtilbehør:

 • Vi har også et større udvalg af boligtilbehør som pyntepuder og plaider. Vi har også et udvalg af smukke lamper, der kan pryde dit soveværelse, så du kan skabe den hyggeligste atmosfære for din nattesøvn. 

 

Du kan også finde andet inspiration til dit soveværelse lige her. 

 

6 gode råd til en bedre nattesøvn

Vil du gerne have de mest optimale forudsætninger for en god nats søvn? Her får du vores 6 gode råd til en bedre nattesøvn:

 

1️⃣ Hav regelmæssige sengetider

2️⃣ Tag ikke arbejdsopgaver og bekymringer med i seng. Du kan med fordel skrive alle bekymringerne ned, inden du går i seng. 

3️⃣ Lige inden du skal sove, bør du ikke indtage fedtholdig mad eller drikke kaffe eller andre koffeinholdige drikke. 

4️⃣ Dyrk regelmæssig motion – dog ikke lige inden du skal sove. 

5️⃣ Lad soveværelset være lidt køligt og opryddet.

6️⃣ Dæmp lyset, sluk skærmen og rul mørklægningsgardinet ned. 

 

Vi glæder os til at hjælpe dig i butikkerne!

Du bestemmer selv, om du laver dit forarbejde hjemmefra, eller om du tager afsted til møbelforretningen med alle muligheder åbne. Hos Møblér står vi altid klar til at give dig kyndig rådgivning og gode råd, så du kommer hjem med den helt rigtige seng. Vi vil vove at påstå, at vi ved ALT om senge og kan svare på alle dine spørgsmål. 

Vi har alle sengetyper fra kendte mærker som ZensiZoneLotusRestzoneDunlopillo og Jensen, som du selvfølgelig er mere end velkommen til at prøve! Og det er altså ikke pinligt, hvis du kommer til at lægge dig lidt for godt til rette i vores senge og lige tager en lille powernap. 

 

Godnat og drøm sødt! Vi ses hos Møblér 💚