0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Indretning af entré

10. juli 2024

Entréen er ofte et af de rum, der ikke tilskrives den helt store betydning, og som ofte bliver nedprioriteret eller helt glemt, når hjemmet skal indrettes. Men hvis du tænker over det, er det reelt set det rum, som du først møder, når du træder ind i boligen - og tilmed  det rum, som du sidst ser, når du forlader hjemmet 🏠

Set i det lys er det afgørende, at du sørger for, at din entré leverer et godt førstehåndsindtryk, der smitter positivt af på oplevelsen af resten af dit hjem 

Uanset om du står og skal indrette din entré helt fra bunden af, eller om du bare gerne vil forny den og give den en makeover, kan du finde hjælp i dette blogindlæg. Hos Møblér er vi dykket ned i de nye trends og har fundet en række tendenser, som formodentlig vil diktere boligindretningen i dette år. 

Rigtig god fornøjelse!

Læs også: Entrémøbler - skab en smuk og praktisk entré

1. Lys i pæren med lamper til din entré

DC pendel sort


Det er som sagt vigtigt, at du og dine gæster føler sig godt tilpas og budt velkommen, når de træder ind i entréen. Ofte forbindes entréer med små og smalle rum, der er relativt mørke, og hvor pladsen er meget trang. Men med få virkemidler kan du skabe et indbydende og behageligt rum, der inviterer til, at dine gæster bliver hængende i længere tid eller decideret søger ud i entréen!

Her tænker vi særligt på lysindfald og belysningen i din entré 💡

Et lyst rum er med til at åbne rummet, hvilket er et godt udgangspunkt, når det handler om at få folk til at føle sig velkommen. Hvis din entré ikke er udstyret med vinduer, hvor det naturlige sollys kan oplyse rummet, kan du med fordel anvende andre lyskilder.

Hos Møblér har vi et flot udvalg af forskellige lamper, som du kan pryde din entré med:

Men faktisk er det ikke kun sollys og elektrisk lys, der kan oplyse din entré. Farven på vægge og møbler kan også lysne rummet. Derfor bør du stærkt overveje at holde farverne i din entré i lyse toner, da mørke farvenuancer hurtigt giver en ”lukket” fornemmelse i en lille entré med sparsom plads.

Hvilken farve du vælger er en individuel sag, men kigger vi på farvepaletten, peger alle tendenser i retningen af støvede og lyse farvetoner samt sarte pastelfarver. Denne afdæmpede farveskala skaber typisk et roligt og harmonisk udtryk 👼

Læs også: Lys i pæren - tips til lamper og belysning

2. Skab større rumfornemmelse med spejle

Endnu et smart trick til at skabe større rumfornemmelse i entréen er at bruge spejle.

Spejle er med til at skabe en illusion af, at rummet er større og mere rummeligt, end det i virkeligheden er. Hvis du for eksempel har en lang og meget smal entré, kan du hænge et spejl for enden af – eller i hver ende af – rummet. Det giver en fornemmelse af, at entréen fortsætter.

Spejle kan altså populært sagt ”forlænge” din entré, så pladsen ikke føles klaustrofobisk og trang – også selvom I skulle være flere personer på samme tid i rummet 👨‍👩‍👧‍👦

Derudover har spejle også en æstetisk og ikke mindst praktisk funktion i entréen, da et spejl er et dekorativt element i indretningen på lige fod med malerier eller brugskunst. Man har også typisk brug for at kaste et sidste blik på sig selv, inden man forlader boligen, så man altid er sikker på, at man ser godt ud 😜

Og hvilken type spejle er der så tale om? Ja, det er helt op til dig selv – følg dine behov og din indretningsstil. Hvis din entré er lille, kan det anbefales at investere i vægspejle – separat såvel som i kombination med et andet entrémøbel – for eksempel en kommode eller et væghængt reolsystem.

Læs også: Entréen - gør et godt indtryk

Mangler du en råd tråd i din indretning, har vi skrevet et blogindlæg om 5 populære indretningsstile, så du kan finde inspiration.

3. Praktisk & smuk opbevaring i entréen


Entréen er et af de steder i hjemmet, hvor man som regel har en masse rod. Det er her, man stiller sine sko, hænger sin jakke, smider tasken eller lægger pung og nøgler, og der skal ikke meget til, før bunker med tøj og personlige genstande fylder det meste af entréen 🙃

Eftersom entréen er det første, der møder os, når vi træder ind ad døren, er rod og kaos for de flestes vedkommende ikke ligefrem ønskværdigt. Det gælder om at give et godt førstehåndsindtryk, og derfor kan det være en stor hjælp at tænke i smarte opbevaringsløsninger. Vi lister lige et par eksempler op her, hvis du er løbet tør for inspiration: 

 

  • Kommode ➡️ En kommode i entréen kræver lidt gulvplads, men er genialt til at fylde ud med alt det rod, som du ikke vil have liggende fremme. 

 

  • Bogkasse ➡️ Ja, du læste rigtigt. Bogkassen er ikke kun til bøger, men er faktisk helt oplagt at hænge i entréen som en fin opbevarinsgsløsning. Du kan nemlig tilkøbe både låger & skuffer, så du kan få gemt alt dit rod væk. 

 

  • Skænk ➡️ En skænk fylder lidt mere end de andre opbevaringsløsninger, men kan give et rigtig flot og sammenhængende udtryk til entréen. 

 

  • Garderobeskab ➡️ Garderobeskabet er den ideelle løsning til børnefamilien, der skal have flyverdragter, huer, vanter, sko, tasker osv. gemt væk for at skabe ro til hverdagens mange gøremål. 

 

Mulighederne, når det gælder smarte, praktiske og æstetiske opbevaringsløsninger, er altså mangfoldige, og du kan hurtigt komme rodet i entréen til livs med simple og kreative tiltag.

Læs også: Opbevaring - kombinér praktik og æstetik

4. Slå et slag for (slag)bænken med en bænk til entréen

Mistral entrebænk med skuffer og pude


Leder du efter et møbel, der ikke nødvendigvis er praktisk, men primært bidrager til at samle indretningen og skabe en hyggelig entré, skal du helt sikkert overveje en bænk til din entré. Du behøver altså ikke altid at gå den klassiske vej med opbevaringsløsninger. 

Bænken er et virkelig lækkert entrémøbel, når du skal have sko på, så du kan sidde ned i ro og mag. Den er også oplagt, hvis du har mindre børn, der måske ikke lige har lørt at snøre de små sko selv endnu 👟

Slagbænken eller en bænk med integrerede skuffer kan samtidig anvendes til at opbevare overtøj og genstande, hvis du har brug for et møbel til hurtigt at kunne afsætte dit overtøj. En perfekt kombinationsløsning, der vil passe ind i de fleste moderne entréer 💛

Læs også: 6 genveje til en moderne garderobe

5. Smukt interiør & praktisk boligtilbehør 

Ingen indretning i hjemmet uden smukt interiøer og boligtilbehør, der giver mening for dig og dine behov 🌟

Det er ikke sikkert, at du har brug for en masse møbler eller deciderede opbevaringsløsninger til din entré, men det er der råd for! Du kan nemlig sagtens få plads til eksempelvis dine mange jakker ved at hænge æstetiske & praktiske knager på væggen. Er du ikke til at bore huller i væggen til knagerne, kan du også få en fin stumtjener, der holder styr på dine jakker for dig. 

Har du brug for noget, der kan holde styr på dine sko, kan du også få fingrene i et skoskab

Til slut vil vi gerne slå et slag for noget så simpelt som en hylde. Hylden har mange formål, og du kan blandt andet bruge den som hattehylde til både huer og vanter, hvis du er lidt kreativ med indretningen af hylden.

Det er vist i øvrigt ingen hemmelighed, at planter hitter, og vil du byde naturen indenfor, kan du med fordel indlogere en masse fine, grønne planter på en hylde oppe i højden 🌵🌷

Læs også: Indret dit hjem med træmøbler og naturmaterialer 

Vi håber, at du mere inspiration på vores hjemmeside, og hvis du ønsker personlig vejledning, står vores kompetente medarbejdere klar til at hjælpe dig – både via telefon, mail og en god snak i én af vores fysiske butikker. Vi anbefaler altid, at du kommer ind og ser møblerne, inden du tager den endelige beslutning. Det er din garanti for et godt køb.

Held og lykke med indretningen af din entré!

Interesseret i mere boligindretning? Tag et kig på stueindretning, soveværelsesindretning eller vores bud på indretning af gæsteværelset.