0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Giv dit soveværelse en gedigen opdatering

10. juli 2024

Vil du gerne sove godt? I så fald gælder det om at skabe de optimale betingelser for din søvn. Dette kommer du bedst i mål med ved at indrette og møblere dit soveværelse, så det er så behageligt at befinde sig i som overhovedet muligt. En opgave, der dog kan være lettere sagt end gjort – for hvor skal du starte med at tage fat, hvilke indsatsområder bør du lægge vægt på, og hvordan sikrer du dig, at du er up to date med de nyeste trends inden for design- og boligverdenen, når det kommer til indretning af soveværelset?

Heldigvis er der ikke lang vej til svaret på disse spørgsmål. I dette blogindlæg sætter vi fokus på soveværelset og giver dig værdifuld inspiration til, hvordan du selv skaber et soveværelse med møbler og interiør, der passer til netop dig og dine behov, og som ikke mindst er 100 procent tidssvarende.

Hos Møblér gør vi som møbeleksperter en stor dyd ud af altid at være opdaterede på de seneste tendenser på markedet, og vi er konstant opmærksomme på, hvad fremtiden potentielt set bringer, hvad angår boligindretning, boliginteriør og tilbehør. Så uanset om du har ambitioner om en total ommøblering af dit soveværelse eller bare ønsker at puste lidt nyt liv i dit eksisterende møblement, kan du kan trygt og roligt læne dig godt tilbage og lade dig inspirere af vores skarpe råd og tips til, hvordan du får det optimale ud af dit soveværelse.

Med andre ord: Lad målet om ”det perfekte soveværelse” være ét af dine nytårsforsætter, og læs med nedenfor, hvor vi klæder dig (og dit soveværelse) godt på til netop at kunne realisere dette fortsæt. På den måde kan du sikre dig en god nattesøvn fremover.

God læselyst!

1. God plads og god komfort er lig med god nattesøvn

Lotus kontinentalseng

Det første råd omhandler det møbel, som udgør det centrale omdrejningspunkt for de fleste soveværelser. Her taler vi selvfølgelig om selve sengen, der dagligt skal yde din krop optimal komfort, så du kan restituere ordentligt og få energi til dagligdagen. Netop komforten vil fortsat være i højsædet med et stigende fokus på det indbydende og afslappede look frem for det mere stringente og stramme design. Boligindretningen omfavner i den grad det indbydende, rolige og behagelige udtryk, hvilket er særligt vigtigt i soveværelset, der gerne skal danne de perfekte rammer for at kunne falde ned efter en lang dag og slappe maksimalt af. 

En måde, hvorpå du relativt nemt kan skabe denne eftertragtede ”afslapningsatmosfære” og et ”oase-lignende” udtryk i soveværelset, er ved at investere i en stor, massiv og rummelig seng, der ved første øjekast er som en åben invitation til at smide sig i den og flade ud. Det er blevet mere og mere populært at have senge, der har et breddemål, som er lige så stort som længdemålet – måske endda endnu større – hvilket giver dig og din partner såvel som hele familien rigeligt med plads at bevæge sig på.

Foruden det høje komfortniveau har disse sengekonstruktioner også stor brugsmæssig og praktisk værdi, da sengen således ikke kun kan anvendes til nattesøvnen, men også kan agere samlingssted for hele familien til eksempelvis film- og hyggeaften.

Det er dog langt fra udelukkende det visuelle og æstetiske, der er med til at skabe den afslappede og rolige stemning i soveværelset. Ro for øjet er én ting – men ro for resten af kroppen er nok så vigtigt, hvilket hænger sammen med liggekomforten. Her kan det i den grad anbefales at erhverve sig en kvalitetssikret boxmadras til din seng – hvad end du ligger inde med en kontinental-, plan-, familie- eller elevationsseng.

Hos Møblér forhandler vi et væld af lækre boxmadrasser, der både er optimalt affjedrende og produceret i materialer af bedste kvalitet. Her anbefaler vi altid, at du afprøver din boxmadras inden køb, så du sikrer dig den rette hårdhedsgrad, der passer nøjagtig til dine behov og yder kroppen perfekt støtte. Desuden kan du bogstaveligt talt toppe komfortfølelsen ved at købe en lækker og passende topmadras, der samtidig kan fuldende sengens behagelige udtryk.

Kort og godt: God sengeplads og god sengekomfort er god soveværelsesstil.

Vi har lavet den ultimative guide til din søvn, så hvis du vil vide mere om dit søvnbehov og vigtigheden af søvn, kan du læse med på vores hjemmeside. 

Læs også: Er det tid til at udskifte din seng med en ny?

2. Skab en jordnær sengeoplevelse i sove- værelset

En af de store forudsigelser for boligindretningen er, at vi i stigende grad vil opleve, at boligens møblering domineres af et mere tungt og bombastisk udtryk samt organiske, afrundede og bløde former frem for det nordiske looks lette udtryk med rene linjer og skarpe kanter. Og her er soveværelsets møbler og interiør bestemt ingen undtagelse. Dette vil eksempelvis kunne afspejle sig i valget af sengeben, som typisk vil have en mere forkortet og bred karakter, eller som alternativt vil blive sparet helt væk, så sengen står direkte på gulvet.

Sengen skal altså ikke længere nødvendigvis svæve over gulvet og give en fornemmelse af luftighed og lethed, men må derimod gerne være massivt og solidt plantet i soveværelset. Det gælder populært sagt om at skabe en ”jordnær” stil, der kan understøtte soveværelsets mere funktionelle dimension – nemlig at falde til ro og i søvn. Du kan blandt andet finde inspiration i vores onlinekatalog, der rummer sengeben i mange forskellige materialer og udgaver – ikke mindst i lækre træsorter, som bringer naturens elementer indenfor, hvilket generelt er en trend inden for boligindretning.

3. Vælg indretning af soveværelset i grøn og natur for et harmonisk udtryk

Lotus kontinentalseng med grønne nuancer tilsat

En anden boligindretningstrend, som formodentlig bliver agendasættende for det kommende år, er den stigende tendens til at prioritere ”grøn indretning” – forstået på flere måder. For det første spås grøn til at blive den dominerende farvepalet, når danskerne skal sætte farve på boligens vægge, og hvis du ønsker at være helt med på moden, lader du også de grønne nuancer gå igen i både møblementet og interiøret – eksempelvis i dit soveværelse.

Det kan måske godt forekomme lidt vovet at operere med den samme farve på tværs af indretningens elementer, men den gennemførte farvebrug er med til at skabe et harmonisk, afslappet og konsistent helhedsindtryk. Omvendt kan mange forskellige farveindtryk ofte forstyrre øjet og skabe visuel uro. Det gælder om at skabe ro for øjet såvel som sindet, og det kan du gøre ved hjælp af et mere ensartet farvevalg, der kan etablere en rød – eller rettere grøn – tråd i indretningsstilen. Dette er med til at tilskrive soveværelset en rolig og afstemt atmosfære, hvilket går hånd i hånd med soveværelsets typiske brugspraksis, hvor man ofte flader ud, hviler sig og lader op.

Så hvis du tør, skal du ikke være bange for at køre den grønne stil på både vægflader, sengegavl, sengetæppe, pyntepuder, sengetøj, gulvtæpper, reoler og så videre. Og her taler vi ikke nødvendigvis kun om én type grøn, men derimod alle slags toner inden for den grønne farveskala. Sidste års tendens til at operere med den såkaldte ”tone-i-tone”-indretning synes nemlig at fortsætte med fornyet kraft og berettigelse i den kommende tid. Her vælger man forskellige farvenuancer og farvetoner inden for den samme farve, hvilket kan skabe liv, variation og dybde rent visuelt i rummet. Uden det bliver på bekostning af det rolige og afslappede udtryk.

For det andet afspejler den grønne stil sig også ved en udbredt tendens til at integrere grønne planter og andre naturelementer direkte i soveværelset såvel som resten af boligens rum. Grøn er i sig selv en farve, der blandt andet klassificeres inden for naturfarverne, men den stigende brug af planter som dekorative interiørelementer sætter et yderligere fokus på den naturprægede indretningsstil. Samtidig er de grønne planter med til at skabe et optimeret og sundt indeklima, hvilket søvneksperter over en længere årrække har fremhævet som en vigtig påvirkningsfaktor i forhold til den gode nattesøvn. Derfor bør du måske overveje at investere i luftrensende planter, så du opnår det optimale sovemiljø.

Og hvis du er en ægte naturelsker, kan du tilmed vælge at gå ”all in” på denne indretningstrend ved at tænke naturmaterialer ind i samtlige af dine soveværelsesmøbler – eksempelvis i form af bambus, træ, uld, læder, skind, pels eller ligefrem gevir og træstubbe, der samlet kan styrke det autentiske og naturlige udtryk.

Mulighederne er mangfoldige på ”det grønne område”, og det er kun fantasien der sætter grænser for indretningen af dit soveværelse.

Læs også: Guide til dyner og puder

4. En puf i dit soveværelse er en god idé

Helt hvid kontinentalseng fra lotus

Det fjerde gode råd til, hvordan du nemt kan puste nyt liv i dit soveværelse, er ganske simpelt: Invester i en puf. Puffen er efterhånden blevet et ekstremt populært møbel, der fås i et væld af varianter, størrelser, farver og materialer, og den udmærker sig særligt ved at være super tilpasningsdygtig i nærmest alle husets rum. 

En af de nyere tendenser på dette område er, at man i stigende grad begynder at placere puffen i direkte forlængelse af sengens fodende. Dette har både en visuel, æstetisk funktion, da sengen på sin vis bliver ”forlænget” og syner af mere, og en mere funktionel, praktisk funktion som siddemøbel, hvis man ikke ønsker at sidde direkte i sengen. Flere modeller kommer desuden med en smart opbevaringsfunktion, der gør dem oplagte at have lige ved sengen til eventuelt at gemme sengetøj, puder, tæpper eller lignede væk fra overfladen.

Alternativt kan du købe en større puf og placere den midt i soveværelset som et praktisk møbel, der kan bruges som fælles samlingspunkt eller som platform for pyntegenstande og lignende. Og skulle dit soveværelse være udstyret med en læne- eller liggestol i hjørnet, kan du altid flytte puffen derhen, så du har et behageligt leje til benstøtte, når du rigtig skal slappe af.

Så puffen er altså ikke kun forbeholdt dagligstuen som sidestykke til sofaen, men vil fremover ofte blive set som en central del af soveværelsets møblement.

Læs også: Find det rigtige hovedgærde til din seng 

5. En åben garderobe kan tage din soveværelses-indreting til nye højder

Soveværelset er det sted, man typisk opbevarer alt sit tøj, og derfor kender de fleste til, at rummet hurtigt kommer til at flyde med tøjgenstande og lignende. Det er ikke altid, man lige får hængt skjorterne ind i skabet på bøjlerne eller får gemt skoene væk, og pludselig har tøjbunkerne hobet sig op. Rodet fylder rent visuelt og forstyrrer øjet, hvilket er to ting, der ikke tjener særlig godt i et soveværelse, hvor roen gerne skal lægge sig, så snart man træder ind i rummet.

Heldigvis findes der smarte, praktiske og samtidig æstetisk moderigtige løsninger på, hvordan du undgår denne form for rod. Eksempelvis kan du vælge at arbejde med en såkaldt åben garderobe, der fungerer som et slags ”showroom” for dine beklædningsgenstande. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om hele tiden at skulle gemme dit tøj af vejen, da det rent faktisk bliver en integreret del af din samlede indretning af soveværelset.

Dette kræver sådan set ikke meget mere end et stativ med bøjler, hvor du selvfølgelig selekterer det tøj, som du bruger allermest, og som du gerne vil vise frem, imens beklædningsgenstande såsom sokker, undertøj, tørklæder, bælter og andre småting kan gemmes væk i dekorative kasser, æsker eller krukker – eventuelt placeret på ophængte hylder. På denne måde kan du designe dit eget ”walk-in closet” i soveværelset, der både er praktisk, personligt og æstetisk flot. Eller med andre ord: Gør rodet til pynt med en åben garderobe.

Vi håber, at du med ovenstående gode råd er blevet lidt klogere på, hvor og hvordan du skal sove. Skulle du have nogle spørgsmål, eller søger du måske yderligere inspiration til, hvordan du kan indrette og møblere dit soveværelse eller andre af boligens rum, så kontakt os endelig med det samme. Vores kompetente medarbejdere og fageksperter står altid klar med kyndig vejledning og gode råd, og det er vores fornemmeste opgave at sikre os, at du sover godt. Du kan desuden altid komme ind i en af vores mange Møblér-butikker, hvor du har mulighed for at prøve dine kommende soveværelsesmøbler af på egen krop. På den måde er du sikker på at få et soveværelse, der matcher netop dine smagspræferencer og behov.

Held og lykke med møbleringen af dit soveværelse – og godnat!