0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Guide: Find den perfekte lænestol

30. januar 2024

Forestil dig at komme træt og udkørt hjem fra arbejde, og det eneste, du bare har brug for, er at læne dig tilbage og slappe fuldstændig af med en god bog eller et godt tv-program. Situationen nærmest kalder på en komfortabel lænestol, som du kan puste ud og lade op i, så kroppen kan restituere ordentligt. Men hvad er den rette lænestol for netop dig? Det kan være vanskeligt at finde ud af, og der er et væld af centrale forhold og funktioner, der skal tages stilling til. Skal det være en standardstol, eller skal den inkludere multifunktionalitet? Skal det være en læderstol, eller skal den være betrukket med stof? Skal det være en stor flyder eller en lille, elegant lænestol? Er formålet komfort og ergonomisk korrekthed eller vægtes æstetisk og design? En lang række spørgsmål, som vi vil hjælpe dig til at kunne besvare med denne guide til den rette lænestol. Tjek vores store udvalg af lænestole og læs med nedenfor, hvor vi giver dig gode tips til at finde den perfekte lænestol.


1. Start med at tænke i lænestolens formål 

Noget af det allerførste, du bør overveje, når du skal erhverve dig en ny lænestol, er, hvilket formål den reelt set skal tjene. Det er helt centralt at gøre sig bevidst, hvad man rent faktisk vil bruge sin lænestol til. Skal den stå ovre i dagligstuens hjørne som udgangspunktet for din personlige hyggekrog, hvor du afskærmet kan sidde og falde hen med en god bog under læselampen, eller skal den i sammenhæng med eventuelt andet møblement midt i rummet lægge op til dialog og socialt samvær – eksempelvis i kombination med et sofasystem eller en tilsvarende lænestol?

Når du først får afklaret det specifikke formål med lænestolen, kan du meget nemmere beslutte dig for stolens konkrete udformning, visuelle udtryk, funktionalitet og ikke mindst placeringen i det pågældende rum.

Læs også: Designerstole - 5 favoritter til dit hjem

Sonet armstol 

Sonet armstol i træ med stof

Er du omvendt mere interesseret i, at din lænestol skal kunne skabe socialt samvær, kan du med fordel overveje at investere i denne lækre og designrigtige Sonet armstol, der med sit enkle udtryk passer perfekt til Colombia Eksklusiv CL serien, som bl.a. inkluderer en stilren hjørnesofa, som er oplagt at kombinere stolen med. Placeret rundt om et centralt sofabord vil denne lænestol samt sofaen kunne skabe et centralt mødested for samtale og hygge i din dagligstue.

Se lænestolen her


2. En del af eksisterende interiør eller enkeltstående statement? 

Et andet spørgsmål, der er vigtigt at få afklaret, er, hvorvidt din lænestol skal tjene som en integreret del af dit hjems øvrige indretningsstil, eller om den mere skal fungere som et enkeltstående visuelt statement i det pågældende rum. På den ene side kan du gå efter, at stolen diskret og ubemærket skal passe ind i det stilmæssige udtryk uden at markere sig og tiltrække opmærksomhed. Dette kræver en enkel lænestol, der stemmer overens med indretningsstilen, og som dermed kan skabe en rød tråd i møblementet og konsistens i det visuelle udtryk.

Mexico CL8000 lænestol 

Mexico CL8000 lænestol i blåt stof

 

Tag eksempelvis denne minimalistiske og stilrene Mexico CL800 lænestol, som kun fås hos Møblér. Denne stol kan med sit enkle design nemt implementeres som et naturligt delelement i et større møblement. En sådan lænestol kan være med til at binde områder i din dagligstue sammen og skabe netop den visuelle røde tråd, som du ønsker.

Se lænestolen her

På den anden side kan du gå efter en lænestol, der skal ”råbe op” og skille sig ud fra det øvrige interiør. Her kan du med fordel gå kontra og finde en stol, der skaber kontrast – både form- og farvemæssigt. Hvis du eksempelvis har en moderne, minimalistisk stil, vil en retro 50’er morfar-lænestol kunne fungere som et æstetisk statement, der skaber god afveksling og et friskt pust i indretningen.

Læs også: Indret et retro-hjem

Retro lænestol

Retro lænestol i grønt stof

Prøv f.eks. at tjekke denne retro lænestol med velourstof, der fås i mange farver og flere dessiner – bl.a. en frisk blå, der kan lyse op i rummet og skabe blikfang.

Se også vores store udvalg af loungestole, otiumstole og lænestole med indbygget fodskammel.

Se lænestolen her

3. Komfort eller visuelt udtryk – måske både og?

Et tredje godt råd, når du skal på jagt efter din nye lænestol, er at tage stilling til, hvorvidt du primært vægter komfort og velbehag, eller om du primært går efter det visuelle udtryk og udseende. Det er nok de færreste, der udelukkende tænker ”enten eller”, da ”både og” oftest vil være at foretrække. Ikke desto mindre er skellet vigtigt, da den enkelte lænestol netop kan være designet til at tilfredsstille begge typer behov og formål i større eller mindre grad.

Stressless lænestole

Stressless You john lænestol

Ønsker du en lænestol, der i overvejende grad tilstræber høj funktionalitet og dermed skal tjene til komfortmæssige og relativt praktiske formål, gælder det om at gå efter stole, der lægger vægt på ergonomisk korrekthed, og som kan støtte op omkring kroppen – særligt rygpartiet. Et godt bud på en sådan lænestol kunne være en Stressless lænestol, der sikrer dig ultimativ siddekomfort ved at have god støtte til både ryg, nakke og hoved, og som følgelig fungerer perfekt som hvilestol. Den kompromisløse ergonomi og komfort kan yderligere optimeres ved at supplere stolen med fodskammel, der giver muligheden for behagelig liggende hvileposition. Du kan også se på en af vores mange lænestole med indbygget fodskammel, hvis du leder efter en komfortabel stol, hvor skamlen ikke ender med at stå i vejen.

Se også vores stærke udvalg af løftestole, seniorstole og otiumstole. Du bør også undersøge vores udvalg af lækre design stole fra Conform.

Er du derimod mere drevet af at finde en lænestol, der kan pryde øjet rent æstetisk og afspejle et særegent designudtryk, kan det anbefales at gå efter mere smarte og designrigtige lænestole som f.eks. denne Lotus lænestol som fås i flere flotte farver, der visuelt tiltrækker opmærksomhed, og som kan rokere 360 grader. Uden tvivl et friskt pust til din dagligstues indretning.

Som tidligere nævnt er det dog vigtigt at understrege, at mange lænestole tilstræber at kunne tilfredsstille funktionelle såvel som visuelt-æstetiske behov. Verden er ikke sort-hvid, og det er møbelverdenen heller ikke, så du vil med den rette vejledning nemt kunne finde en lænestolsløsning, der rammer et eventuelt ønske om ”både og” fremfor ”enten eller”. 

Læs også: Eksklusive lænestole - Danmarks stærkeste udvalg

4. Fast installation eller mobilitet?

I forlængelse heraf er det også centralt at stille dig selv spørgsmålet, hvorvidt din lænestol skal udgøre en statisk og fast installation det pågældende rum, eller om den mere skal fremstå som en mere mobil og bevægelig stol.

Hvis du står og skal indrette et hyggehjørne i din dagligstue, hvor de forskellige møbler skal stå fast og afgrænse hjørnet indretningsmæssigt, så er det oplagt at gå efter nogle lænestole, der er stabile med fire ben, og som er rummelige og kan tjene til at skabe god siddekomfort.

Natuzzi Editions CO14 lænestol

Natuzzi editions CO14 lænestol i smukt læder

Et godt bud på denne type ”stationære” stole er Natuzzi Editions CO14 lænestolen, som eksklusivt forhandles hos Møblér. Denne lænestol kan med sit klassiske, firkantede design og sine robuste metalben skabe en stabil siddeplads med høj komfortfølelse, der kan udgøre det faste og centrale ankerpunkt i dagligstuens hyggehjørne.

Se lænestolen her

5. Lænestolesæt eller enkeltmands?

Det femte tip lægger sig i forlængelse af det første tip, da det omhandler overvejelser om, hvorvidt du søger en enkeltmandsstol eller mere er på jagt efter et sæt af lænestole, der matcher og lægger op til en grad af socialt samvær.

Når man tænker på lænestole, vil de fleste nok forestille sig én enkelstående lænestol, der stor og bombastisk toner frem et centralt placeret sted i dagligstuen. Men dette er langt fra den eneste løsning, da der efterhånden produceres mange seriesæt af lænestole på lige fod med mere normale sæt af f.eks. spisebordsstole eller havestole. Ved at købe flere ens lænestole kan du få etableret et møblement i stuen, der harmonerer og indbyder til socialt samvær og samtidig høj grad af siddekomfort og fælles afslapning.

Læs også: Sid godt - besøg vores komfortstudie

Chicago lænestol

Chicago lænestol med sofa

I denne kategori tilbyder Møblér en lang række løsninger såsom den eksklusive møbelserie af to stk. Chicago lænestole fra Nordisk Komfort by Møblér. Dette sæt af lænestole fås i flere farver og typer betræk og kan i kombination med seriens sofa og eventuel dertilhørende fodskammel skabe et samlet designudtryk, der skaber en afstemt helhed i stuen. Ud over deres flotte design og høje kvalitet er stolene yderst funktionelle med gasreguleret vippefunktion, regulérbar nakkestøtte samt smart 360 graders-drejesokkel, der tilskriver stolene høj grad af tilpasningsdygtighed og siddekomfort. Således udgør denne lænestol faktisk samtidig et godt bud på en enkeltmandsstol, der kan passe perfekt ind i stuens hyggehjørne og skabe ideelle forhold til fordybelse, ro og afslapning.
 

Se lænestolen her


6. Er du til læder eller stof?

Det næstsidste tip omhandler din lænestols betræk. Dette er et meget afgørende valg, da betrækket både repræsenterer en række praktiske forhold og en række visuelt orienterede omstændigheder.

Der er afgørende forskel på, om du vælger en lænestol, der er betrukket med læder, eller om du vælger en udgave betrukket med stof. Foruden selve udseendet og ikke mindst følelsen, når man er i berøring med betrækket, vil læder og stof have markant forskellige egenskaber, dvs. fordele og ulemper.

Stofudgaven har den klare fordel, at den reelt set ikke kræver nogen decideret vedligeholdelse ud over en omgang let støvsugning eller bankning i ny og næ. Samtidig tilskriver den et hyggeligt og varmt udtryk til stuen, og den vil typisk opleves som blød og behagelig at sidde i – modsat lædermøbler, der i visse tilfælde kan føles lidt kolde at sidde i, hvis den bare hud er i kontakt med møblet. Omvendt er det en ulempe, at stoflænestolen hurtigt suger eventuelt spildte væsker eller fedtholdig mad, hvilket let efterlader pletter og skjolder, der er vanskelige at udbedre. 

Et godt eksempel på en sådan stofstol er den klassiske Farstrup Applaus lænestol, der med sit mørkegrå stof i dessin Medley, stel i lys bøg og diskrete design passer direkte ind i en lang række indretningsstile.

Leder du derimod efter en lænestol i læder, er der ligeledes nogle fordele og ulemper, man bør gøre sig bevidst. Læder er typisk henvendt til dig, der er meget stilbevidst, og som går efter et klassisk look med rene linjer, som aldrig rigtig går af mode. Som naturmateriale kræver lædermateriale ikke som sådan ret meget vedligeholdelse, da det ”brugte” patina-look nærmest er en integreret del af lædermøblernes identitet og udtryk. Dog kræver læder højere grad af pleje og vedligeholdelse for at bibeholde deres oprindelige look og holdbarheden – alt lige fra fedtcreme, overfladebehandling til en simpel aftørring med klud. Her udmærker læder sig ved at være meget lettere at tørre over med en fugtig eller tør klud end ved stofmøbler, hvis uheldet er ude, og der spildes væsker på dit møbel.

Læs også: Få høj komfort i stuen med en lækker drejestol


7. Prøv lænestolen før selve købet

Det sjette og sidste tip i denne guide til valg af den perfekte lænestol er lige så simpelt, som det er vigtigt: Prøv altid din lænestol, før du køber den!

Det er alfa og omega, at du prioriterer at få en direkte fornemmelse af, hvordan det fysisk er at sidde i den pågældende lænestol. Én ting er, hvordan den ser ud på computerskærmen, en anden ting er, hvordan den rent faktisk føles og opleves i virkeligheden. Det gælder om at erfare på egen krop, hvordan forhold som rygstøtte og polstring er, hvis du vil sikre dig at få den rette siddekomfort.

Kom derfor ind i en af vores mange Møblér-butikker og prøv det store udvalg af kvalitetslænestole. Vi står altid klar med kyndig vejledning og kompetent rådgivning, så du kan finde den perfekte lænestol, der tilfredsstiller netop dine behov.

Held og lykke med jagten!