0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Indret soveværelset til velvære og ro

30. januar 2024

Indret soveværelset til velvære og ro

I den nye velværetrend 'home wellness' skal hele hjemmet ses som en base til velvære. Tidligere har det ellers kun været forbeholdt badeværelset at kunne prale med titlen som husets velværerum.

Vi bruger rundt regnet en tredjedel af vores liv i soveværelset – det meste af tiden på at sove. Og netop derfor er det vigtigt, at soveværelset er et rum, der indbyder til afslapning og ro. Indretningen af din soveværelse er med til at understøtte en god nattesøvn, der er helt essentielt for dit fysiske og mentale velvære. Er du nysgerrig på dit søvnbehov, kan du også læse vores søvnguide, der udleder, hvor meget søvn du skal have om natten

Det kan du gøre på rigtig mange måder. Alt lige fra en lækker elevationsseng til et praktisk garderobeskab, der gør kaos til orden. Eller rolige farver på væggene, løse tæpper på gulvet og hyggelig belysning.

Lad os kigge på inspiration til soveværelset og gennemgå nogle af de mange muligheder, så du kan sige mere “ahh” end “argh”.

Soveværelset – det nye velværerum

Indretningen af soveværelset har stor betydning for din søvn – den måske mest afgørende faktor, når det handler om dit velvære. Når du skal indrette rummet, er det relevant at huske på, at soveværelset ikke længere kun bruges til at sove i. Den nye trend er at bruge sit soveværelse til velvære eksempelvis ved at lave yogaøvelser eller meditere på gulvet. Vores private soveværelse skal i højere grad føles som en lækker hoteloplevelse end blot et rum, hvor vi sover. Derfor er indretning af soveværelset mere i fokus end nogensinde. 

Og nu til det store spørgsmål: Skal der være tv i soveværelset eller ej? Et spørgsmål, som virkelig skiller vandene. Ifølge en undersøgelse af foretaget af YouGov i 2018 har hver tredje dansker et tv i soveværelset. 

Hvis du gerne vil have et soveværelse med komplet velvære og ro, er det nok bedst at lade tv’et blive i stuen og lægge telefonen væk. Så må du ty til et gammeldags vækkeur. Måske et lille offer for at være helt i zen. 

Sengen er det vigtigste møbel

Hemmeligheden bag en god, naturlig søvn blev fundet i 1929. Her opfandt den britiske videnskabsmand E. A. Murphy naturlatex – et materiale, der automatisk former sig efter kroppen. På den baggrund udviklede Dunlopillo sine berømte madrasser og senge. 

“Dagen begynder om natten – god søvn er nøglen til større dagligt overskud,” er Dunlopillos motto.

I løbet af et liv tilbringer vi cirka 25 år i sengen. Derfor kan man vist roligt sige, at sengen er husets vigtigste møbel. Sengen er desuden også soveværelsets største og mest centrale element.

Derfor er det naturligvis vigtigt at vælge helt rigtigt, når du er på udkig efter en ny seng.

Groft sagt kan senge inddeles i fire kategorier; boxmadrasser, elevationssenge, kontinentalsenge og plansenge. Hver af dem har forskellige størrelser og udtryk.

Du kan med fordel overveje sengens størrelse i rummet. Er det mest velvære for dig at have meget plads i sengen eller i rummet omkring sengen? Eller foretrækker du måske begge dele, hvis dit soveværelse ellers er stort nok? Hvor mange, der skal sove i sengen, har selvfølgelig også betydning for, hvilken størrelse sengen skal have. 

En af tidens mest populære sengetyper er kontinentalsengen. Med denne type får du en seng med flere komfortlag, maksimal støtte og en højere seng, der gør det nemmere at stige ud af den. Se denne RestZone kontinental med latextop.

Sover du alene, har du et mindre soveværelse, eller nyder du blot sove tæt med din partner, er en halvandenmandsseng eller en trekvartseng, som den også kaldes, et godt bud. Den kan med sin bredde på 140 cm både betragtes som en stor enkeltseng og en lille dobbeltseng. 

Skal der være plads til både børn og voksne? Så er en familieseng måske det rette valg for jer. Denne familieseng fra ZensiZone er intet mindre end 210 x 210 cm. Den ekstra brede seng er oplagt til samsovning, så alle får en komfortabel nat.

Læs også: Samsovning

Du kan også vælge en planseng, som modsat de andre sengetyper har en robust sengeramme, der omslutter madrassen. Denne Auping Essential har to inizio-madrasser med 3 komfortzoner. Særligt Auping arbejder med den designmæssige oplevelse af plansengen og har vundet den internationale designpris “Red dot” for et af sine designs.

Skal sengen bruges til andet end at sove i? Ja, vi mener altså i form af at læse bøger eller spise morgenmad. Så kan det være en god idé at investere i en elevationsseng eksempelvis fra Jensen. En elevationsseng giver dig ekstra velvære og luksus i hverdagen, da du kan indstille sengen til lige netop dit behov. Eksempelvis har du mulighed for at elevere hovedenden, når du skal læse og fodenden, hvis du døjer med hævede eller urolige ben. 

Der er ingen tvivl om, at sengen indbyder til søvn, ro og afslapning – uanset hvad det så end indebærer for netop dig. 

Ultimativ komfort og velvære med dyner og puder

Hvad er en god seng uden en lækker dyne og en god pude? Ikke særlig indbydende. En god dyne og pude er nemlig mindst lige så vigtigt som selve sengen. 

Du har sikkert et skab fyldt med tøj til alle de danske årstider; striktrøjer til vinter og shorts til sommer. Men gætter vi rigtigt, hvis vi siger, at du kun har én dyne og én pude? Hvis det er tilfældet, skal du være sikker på, at dynen fungerer godt for dig hele året. Både når du sveder og fryser. Det er nemlig vigtigt at vælge en dyne, der passer til din temperatur. 

Vil du gerne have ekstra velvære og være sikker på en korrekt temperaturregulering, bør du som minimum have både en sommerdyne og en vinterdyne.  

Når vi nu snakker velvære, vil din krop takke dig for at vælge en allergivenlig dundyne af høj kvalitet. Dem findes der heldigvis et stort udvalg af. 

Med hensyn til størrelsen på dynen skal du som tommelfingerregel lægge 20-30 cm til din højde. Så vågner du ikke op med kolde tæer. 

Det var velvære til din krop. Og nu til hovedet. 

Selvom det er en kliché, så er det bedst at gå offline inden sengetid. Lyset fra skærmen gør nemlig intet godt for din nattesøvn. Og eksperter råder os også til at “parkere tankerne” uden for døren til soveværelset – dette er nok lettere sagt end gjort. Men alt dette er egentlig ligegyldigt, hvis du ikke har en ordentlig hovedpude

Med den rigtige pude kan dit hoved og nakke få ergonomisk støtte og aflastning. Det kan nærmest føles som at få en god omgang massage til hovedet og nakken. Se blandt andet denne Dunlopillo Original hovedpude med naturlatex, der holder sin facon år efter år – uanset hvordan og hvor meget du ligger på den. 

Vil du være sikker på at sove godt og have den ultimative komfort og velvære, når du skal sove? Så er valget af dyne og pude altså særdeles vigtigt. 

Læs også: Guide til dyner og puder

Kvalitets sengetøj for krop og sjæl

Det er endelig blevet søndag og tid til at lægge rent sengetøj på og et frisk lagen. Ahh … Findes der næsten noget bedre? Det føles godt for både krop og sjæl. 

Lækkert sengetøj er prikken over i’et, når det kommer til velvære i sengen og i soveværelset. Når du mærker det bløde bomuld mod din hud, vil du automatisk slappe af og give dig hen til roen. 

Hos Møblér er vores sengetøj nøje udvalgt, og fælles for dem alle er kvalitet, holdbarhed og smukt design. For velvære er ikke kun at sengetøjet føles godt for kroppen – det skal også være behageligt for hovedet. 

Derfor er det vigtigt, at du vælger den farve eller det mønster, som giver dig den mest afslappende følelse. Uanset om det er det klassiske og rolige grå Compliments Stone sengesæt eller det blå-stribede sengetøj fra CPH Living. 

En nyredt seng er en fornemmelse af luksus. Vil du gerne give sengen og øjet den ultimative ro, kan du supplere med et sengetæppe eksempelvis dette diskrete gråstribede Compliments Lea sengetæppe.

Læs også: Inspiration til sengetøj – klæd din seng godt på

Følelsen af hotel med blandt andet sengegavl og sengebord

Der er mange måder at tilføre ekstra velvære i soveværelset. En af måderne er at skabe en følelse af hotel med en elegant og smuk sengegavl

Med en sengegavl kan du give din seng og soveværelset et unikt udtryk, samtidig med at du øger komforten i sengen. Hvem ville ikke synes, at det er lækkert at kunne læne sig op ad en blød og behagelig sengegavl, imens man skal læse en bog? 

Bogen kan du lægge på dit sengebord, der kan fungere som din “velværestation” for de ting, som er essentielle for dig. Eksempelvis læbepomade, sovemaske, bog, høretelefoner til lydbøger eller et glas vand. Det, du har på dit natbord, skal være noget, der skaber ro – altså ikke papirer fra arbejdet, børnenes legetøj eller ubetalte regninger.

Trenden omkring grønne planter fortsætter. Og du bør faktisk invitere de grønne planter ind i soveværelset. Ud over at være smukke og dekorative kan de også forbedre din søvn. Hvordan tænker du måske? Jo, nogle planter renser luften så effektivt, at hvis du er allergiker, vil du tydeligt kunne mærke forskel. Det drejer sig blandt andet om aloe vera-planten og svigermors skarpe tunge.

Læs også: Botanikken hitter

En anden mode- og velværetrend er tæpper. I alle afskygninger. Løse tæpper kan være med til at fuldende soveværelset og skabe en ekstra hyggelig stemning. Og så føles det selvfølgelig rart at træde ud med de bare tæer på et blødt tæppe, når du vågner om morgenen. Ren forkælelse. 

Lamper til soveværelset skal passe ind til et sted for ro 

Det rette lys er altafgørende i soveværelset. De fleste af husets rum kan ikke blive lyse nok med store vinduespartier og mange lyskilder. Her er det lige modsat med soveværelset, som helst skal være lidt mørkt og hyggeligt. 

Lys har nemlig en opkvikkende effekt på os. Derfor skal du være opmærksom på, hvilke lyskilder du vælger, når du indretter dit soveværelse til ro og velvære. 

Uanset om du skal læse, dyrke yoga, meditere eller noget helt fjerde, så tænk dæmpet og hyggelig belysning, som sender signal til hjernen om, at det er et sted for ro. 

Nyder du at slutte dagen af med at læse, er det en god idé at have en væg- eller sengelampe ved siden af sengen. Et godt bud kunne være denne Jensen Add on sengelampe, der kan monteres på sengerammen. Er der plads på natbordet, kan du også vælge en bordlampe, der også giver et hyggeligt lys.

Du skal selvfølgelig også have en loftslampe, når du skal finde noget i klædeskabet eller gøre rent. Men undgå at tænde det store, skarpe lys om aftenen. Det forstyrrer din ro og nattesøvn. 

Skab ro og orden med opbevaring i soveværelset

Det er svært at være afslappet, hvis du er omgivet af rod. Sådan har de fleste det i hvert fald. Her kommer opbevaringsløsninger ind i billedet. 

Garderobeskabe og kommoder er en af hjemmets stille hjælpere. Med gode opbevaringsløsninger kan du nemlig gemme al rodet væk. 

Dit klædeskab bør dog ikke kun være praktisk – det skal også være pænt. Husk på, at det er måske det første, du ser hver morgen, og det sidste du ser, inden du lukker øjnene.

Hos Møblér kan du vælge imellem flere forskellige garderobeskabe og kommoder, hvor dit tøj og sengetøj kan komme i orden. 

Du kan også vælge at designe dit eget klædeskab, hvor du udover at kunne bestemme, hvordan skabet skal se ud, eller hvor stort det skal være også kan tilvælge en masse ekstra features i form af skostativ, slipseholder, lys, softclose m.m. Så kan du lukke lågerne vel vidende om, at alt hænger og står på sin plads. 

Læs også: Opbevaring – kombinér praktik og æstetik