0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

5 tips til at få hyggen frem i udestuens indretning

21. september 2023

5 tips til at få hyggen frem i udestuens indretning

Er du én af de heldige, der har en udestue? I så fald misunder vi dig en smule. Det er nemlig et fantastisk ekstrarum, hvor du kan suge det hyggelige udeliv til dig, uden du skal lade dig påvirke af vind og vejr. Men hvordan får du inkorporeret hyggen i udestuen? 
Det har vi kigget nærmere på. Vi har samlet fem tips til, hvordan forskellige udestuemøbler og boliginteriør kan skabe en atmosfære, der emmer af ren hygge. Læs med her, og find inspiration til din udestueindretning. 

Nyd idyllen med en god lænestol

Det er meget forskelligt, hvor meget plads der er i en udestue. Er der moderat plads i din udestue, er en lænestol en rigtig god investering for dig. En lænestol er indbegrebet af hygge og afslapning. Det er et udestuemøbel, hvor du kan læne dig tilbage og smække benene op. Herfra kan du rigtig nyde udsynet og døse hen i ren afslapning. 

Lænestolen kan også være det sted, hvor du finder ro og tid til dine hobbyer. Måske nyder du at læse en god bog fra tid til anden. Og hvor er bedre at gøre det end i en komfortabel lænestol og med udsyn til udelivet? 
Uanset om du er til kryds og tværs, om du strikker eller hækler eller har en helt fjerde hobby, der kan klares siddende, er lænestolen et fantastisk udestuemøbel, du ikke vil gå på kompromis med i din udestueindretning. 

Lænestolen er endda også til dig med den store udestue. Er der rigeligt med plads, er det oplagt at lave et afslapningshjørne eller -område, hvor lænestolen kan få en æresplads. 
Er I flere i familien, der nyder godt af udestuen, kan et sæt lænestole med den rette placering, der giver en fantastisk udsigt, være den perfekte måde at nyde tilværelsen med en kop kaffe eller et glas vin. Mere idyllisk bliver det ikke.  

Guide: Find den perfekte lænestol

Gør udestueindretningen mere let med sofaborde i glas 

Det er en fordel at gå med udestuemøbler, der er lette i udtrykket. Det løfter nemlig den hyggelige stemning i udestueindretningen. Det er dog stadig rart med en afsats til kaffen eller bogen, når du slapper af ude i udestuen. Sofaborde kan dog hurtigt blive tunge at se på. Det er der en løsning på. 

Sofaborde med glas er den perfekte løsning til udestuen. Det virker nemlig ikke nær så tungt i udtrykket, og du kan derfor bibeholde den hyggelige stemning, uden du skal gå på kompromis med bordplads. 

Vil du have et lidt mere sofistikeret look til din udestue, skal du gå med et sofabord med mørkt eller farvet glas. Det giver lidt kant til udestueindretningen, men du får stadig det lette udtryk fra det gennemsigtige glas. 

Clara sofabord med glasplade - perfekt til blomster

Brug dæmpet belysning til at fremhæve udestuestemningen

Når mørket så småt falder på, er der en helt særlig stemning i udestuen. Det er helt fantastisk at kunne slappe af og nyde tilværelsen. En for skarp belysning kan dog ødelægge idyllen. Gå derfor efter en dæmpet belysning, der kan sætte den hyggelige og harmoniske stemning i fokus. 

I udestuen kan det være en fordel at kombinere flere forskellige lamper. På den måde kan du selv justere, hvor mange lamper der skal være tændt, og dermed hvor meget belysning der skal være. Du kan derfor selv justere hyggen. 

Det fungerer særligt godt med lamper rundt i hjørner og kroge. Det kan være en bordlampe, der står i en vindueskarm eller på en kommode. Det kan også være gulvlamper, der stilles ved sofaen eller lænestolen, hvor der ofte er brug for lidt ekstra belysning, når der skal læses i en bog eller lignende. 

Læs også: Lampeguide - hvilke lamper skal du vælge?

DC gulvlampe i sort

Skru op for hyggen med plaider og puder i udestueindretningen

Plaider og puder er en nødvendighed, når der skal skabes hygge i udestuen. De har dog to forskellige funktioner. 

Først og fremmest er det fantastisk, når du kan krølle dig sammen med en plaid og læne dig godt tilbage med en pude i nakken. Det er kort sagt komforten, der bliver taget et nøk op, når du bruger plaider og puder i din udestueindretning.  

En anden funktion er, at de er med til at skabe en helt særlig stemning. Bugner sofaen af puder og plaider, inviterer den nærmest til, at du skal slænge dig i den og komme helt ned i gear. Det er derfor også med til at skabe den hyggelige stemning, der gør udestuen til et indbydende rum. 

Se også vores store udvalg af indskudsbordeplanke sofabordevitrinerglasskabehængevitriner og skænke - møbler der med garanti kan medvirke til at få hyggen frem i udestuen.

Compliments puder i flotte designs

Tag skoene af, og gå rundt på lækre tæpper

Vil du fuldende din udestueindretning, skal der lækre tæpper til. Det er med til at indramme hele udestuen og gøre den til en del af hjemmet. Derudover er der noget behageligt ved at kunne gå rundt på et lækkert tæppe. Det skruer lige lidt ekstra op for komforten. 

Er det komforten, der skal være i højsædet, er det et tæppe i et blødt materiale, du skal gå efter. Det giver en lækker fornemmelse, når du går på det, hvilket omfavner den hyggelige stemning i udestueindretningen. 

Inspiration - find dit tæppe

Rundt tæppe med flot design