0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Danske møbler til boligen

21. september 2023

Alle elsker dansk design

I mange danske hjem findes der en eller flere danske designklassikere. Tænk eksempelvis på Poul Henningsens PH lampe, Folkestolen fra Børge Mogensen eller Kay Bojesen-aben – bare for at nævne nogle få. De fleste danskere elsker dansk design, som formår at forene funktionalitet og æstetik på en simpel måde. Men det er faktisk ikke kun danskerne, der køber danske møbler. I udlandet er Danmark kendt for sine danske designs. 

Betegnelsen dansk design bruges om danske møbler, lamper og boligtilbehør, som danske designere startede med at designe i midten af 1900-tallet. Siden er der kun kommet flere danske designklassikere til. I dette blogindlæg vil vi præsentere nogle danske møbelproducenter, som du måske ikke lige kender. Men vi lover, at det nok skal blive et godt og smukt bekendtskab.

Find dit danske møbel hos Møblér

Hos Møblér elsker vi også danske møbler. Derfor kan du finde et stort udvalg af danske møbelproducenter hos os. For os er danskproducerede møbler lig med høj kvalitet og traditionelle danske håndværkstraditioner, hvor de danske snedkertraditioner holdes smukt i live. Det vil vi gerne støtte op omkring. 

Er du på udkig efter nogle smukke danske møbler? Så kan du hos Møblér blandt andet købe danske møbler fra følgende danske møbelproducenter: Skalma, Skovby, Dunlopillo, ZensiZone, Findahl, Mistral, Edge by Hammel, Ege, Farstrup Comfort og Hestbæk. Hvis du elsker, at dykke ned i dansk design, kan vi anbefale at læse mere om historien for hver enkelt møbelproducent.

Danske møbler til hele boligen

Mange forbinder måske danske møbler og danske møbelklassikere med spisebordsstole og lamper. Men danske møbler er meget mere end det. Faktisk kan du indrette hele dit hjem kun med danske møbler. Lyder det ikke lækkert?

Danske møbler til spisestuen

Lad os bare starte med spisestuen. I spisestuen er spisebordet rummets centrale element og en yderst vigtig del af indretningen. Det perfekte spisebord kan være svært at finde, da det både skal være pænt og praktisk. Heldigvis er den danske møbelproducent Skovby kendt for at lave spiseborde, der både er smukke, simple og funktionelle. Og så har de nogle virkelig gode detaljer – eksempelvis et rundt spisebord, som udvider sig, når det drejes.

Til et smukt bord hører selvfølgelig nogle flotte og behagelige spisebordsstole, hvor du kan sidde og nyde aftensmaden eller et glas vin med gode venner. Her er en af Findahl by Hammels spisebordsstole et oplagt valg. Uanset om du er mest til læder eller flet, kan du nemt finde din favorit i blandt de utroligt smukke designs.

Læs også: Indretning af spisestuen

I spisestuen har du ofte brug for en god opbevaringsløsning til eksempelvis dit service, duge, servietter, vaser eller bare alt dit nips. En skænk er en smart og praktisk løsning, hvor du kan kombinere opbevaring og design i ét møbel. Og så giver en skænk dig et display til at udstille en smuk buket, en vase eller en bunke bøger på. Vores skænke fra Mistral og Edge by Hammel er gode bud på flotte opbevaringsløsninger.

Danske møbler til stuen

Velkommen i hjemmets mest hyggelige rum: stuen. Her hersker dansk design med smukke danske møbler i høj grad også. Den danske møbelproducent Skalma producerer sofaer, som som passer lige nøjagtig ind i din bolig. Modulo-serien fra Skalma består nemlig af moduler, som kan sammensættes efter dit ønske ud fra både størrelse, form, materiale og farve.

Bor du i en mindre lejlighed, kan en sovesofa være en god idé. Så har du en ekstra soveplads, når vennen eller svigermor kommer på besøg. Den danske møbelproducent Hestbæk har brugt mere end 50 år på at lave den perfekte sovesofa, der kombinerer en sofa og en seng, og som ikke går på kompromis med hverken design eller kvalitet. De er helt klart værd at tjekke ud!

Ahh… En behagelig stol er næsten uundværlig i stuen. Den kan bruges til at læse, se tv eller bare slappe af. Så læn dig tilbage i en behagelig lænestol med tilhørende fodskammel fra Farstrup Comfort

Mangler du et sted at sætte alle dine bøger, vaser og andet nips? Intet problem. Reolen kommer dig til undsætning. Reolerne fra Mistral og Edge by Hammel giver dig et væld af muligheder med enkelte reoler, reolsystemer og bogkasser, hvor der er plads til lidt af hvert. Her kan du også finde en skænk til at stille under tv’et, så der er plads til spilkonsoller og magasiner. Og så fungerer den også som en smart ledningsskjuler. 

Læs også: Indretning af stuen

Danske møbler til soveværelset


Så er det sengetid – på dansk. Invitér dit danske møbel med i seng og få en god nats søvn. En god seng er nemlig altafgørende for, om du sover godt. I Møblér kan du lægge dig i de lækreste senge fra de danske møbelproducenter Dunlopillo og ZensiZone, der begge producerer deres senge i Hurup i Thy. Dunlopillo siger selv følgende om deres danske håndværk: “Skabt af erfarne hænder i Thy”.

Uanset om du er til en almindelig boxmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng, kan du finde dem alle i vores store udvalg af Dunlopillo-senge og senge fra ZensiZone.

Sengen er ikke bare et sted, du sover. En god nats søvn er nøglen til et større dagligt overskud. Derfor er det vigtigt, at du vælger den seng, der passer præcis til dig. Ingen mennesker er ens, og de ligger heller ikke ens. Måske sover du på maven? På ryggen? Eller på siden? Intet er bedre end det andet, men det har betydning for valget af den rigtige seng. 

Hos Møblér hjælper vi dig selvfølgelig med at finde frem til den helt rette seng, så du kan sove som en drøm.

Læs også: Indretning af soveværelset 

 

 

Dansk tilbehør til boligen

Fuldend indretningen af dit hjem med danske møbler med et lækkert tæppe i dansk design. Det danske brand Ege har produceret gulvtæpper siden 1938. Når du vælger et tæppe fra Ege, kan du være sikker på at få et tæppe i tårnhøj kvalitet, som samtidig er bæredygtigt. I serierne Raw og Create er tæppegarnet nemlig fremstillet af brugte fiskenet og andet industrielt affald, som renses og omdannes til et blødt og slidstærkt materiale. Tæpperne efterlader derfor et minimalt aftryk på miljøet. 

Tæppeproducenten Ege er langtfra de eneste, som passer på vores jordklode med produkter, der fremstilles af eksisterende materialer, så der ikke skal produceres nyt. Miljøtrenden inden for dansk møbeldesign er voksende i takt med, at danskernes forbrugsvaner også er blevet mere miljøvenlige. Flere og flere danskere stiller krav til, hvordan et produkt er produceret, og de vil gerne købe ting, der holder længere – uanset om det gælder møbler, tøj eller noget tredje.

Danske møbler i træ

Et af de materialer, som ofte går igen i danske møbler, er træ. I rigtig mange danske møbler spiller træet hovedrollen – uanset om det er spisebordet eller reolen. Hvorfor gør det egentlig det? Nogle af årsagerne er, at træ er et lækkert og naturligt materiale, som aldrig går af mode. Og så er det samtidig bæredygtigt. Win win. 

Mange tror fejlagtigt, at et møbel i træ er svært at vedligeholde – eksempelvis et spisebord, der får skjolder. Men faktisk er træ utrolig nemt at holde ved lige og ekstremt holdbart. For at beskytte dine træmøbler kan du pleje dem med olie, sæbespåner eller bivoks. Så vil du opleve, at det er som at have en usynlig voksdug på dit smukke træbord. Hos Møblér har vi selvfølgelig et stort udvalg af pleje til dine træmøbler. Og hvis uheldet skulle være ude, og der kommer skjolder eller ridser i dit træmøbel, så kan det slibes væk med sandpapir. Smart, ikke?

Det er ikke kun dig og mig, der elsker træmøbler. Det gør snedkeren også. Træ er nemlig et materiale, som er utrolig nemt at arbejde med og skære i, da det har en tilpas balance mellem hårdhed og blødhed. Og så er det jo bare lækkert at røre ved. 

Læs også: Indretning af dit hjem med træmøbler

Danske møbler er ikke dyrere

“Dansk-designede møbler? Så skal jeg nok have den helt store pengepung op”, tænker du måske. Men bare fordi det er dansk, behøver det altså ikke at koste det hvide ud af øjnene. Medmindre der er selvfølgelig er tale om dansk design som Arne Jacobsens “Ægget”. Men det er slet ikke den skala, vi befinder os i her hos Møblér. Her finder du møbler i prisklasser, hvor de fleste kan være med. Og danske møbler koster ikke nødvendigvis mere end møbler, der ikke er danske. 

Når du køber danske møbler, betaler du for den gode kvalitet og det gode håndværk. Det gør du ikke, hvis du køber et masseproduceret møbel fra den anden side af jorden. Og som bonus skal du ikke betale for at få dit møbel fragtet fra en anden verdensdel, når du køber dansk. 

Køb danske møbler og støt lokalt

Hos Møblér er vi fortalere for at købe dansk. Der er nemlig mange fordele ved at vælge et dansk møbel. Først og fremmest er du med til at støtte den danske kulturarv og tradition omkring dansk design. Når du køber et dansk møbel, er du også sikret høj kvalitet. Derfor får du et møbel, som du kan få glæde af i rigtig mange år. I modsætning til hvis du køber en billigere udenlandsk kopi, hvor du ikke kan være sikker på kvaliteten eller holdbarheden. 

En anden god grund til at købe danske møbler hos Møblér er, at du både støtter lokale danske møbelproducenter og de lokale Møblér-butikker. De senere år har der hersket en bevægelse med sloganet “Køb lokalt”, hvis formål er at styrke det lokale by- og foreningsliv. For hvis du hverken køber dansk eller lokalt, så vil flere lokale, danske forretninger og danske møbelproducenter risikere at lukke. Derfor er det enormt vigtigt at købe så meget dansk og lokalt som muligt.