0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Indretning af hjemmekontor

20. juni 2024

Hjemmekontorets indretning betyder ufattelig meget. Det er her, at du skal arbejde så produktivt som muligt, og derfor gælder det om at indrette kontoret, så du får det rette arbejdsmiljø. En simpel indretning samt en fornuftig portion hygge og charme er nøgleordene, når du skal begynde med indretningen af hjemmekontoret. Samtidig har du muligheden for at skabe et kreativt hjemmekontor ved hjælp af fint tilbehør såsom planter, vaser, billeder og plakater. I det følgende får du masser af god hjemmekontor inspiration, så du hurtigt kan komme i gang med at kreere det perfekte arbejdsmiljø. 

Inspiration til indretning og valg af møbler til  hjemmekontoret

Hvis væggen allerede har den rette farve, er det første, du skal tænke på, angående indretningen af hjemmekontoret, møblerne. Et hjemmekontors møbler er meget vigtige genstande, eftersom disse skaber de rette arbejdsbetingelser. Hermed kræver det en god portion research fra din side, så du ikke fortryder købet, når arbejdet kalder. Et godt råd vedrørende valget af alle dine kommende møbler til hjemmekontoret er, at du skal tænke på din egen personlige stil. Vælg ikke minimalistiske møbler, hvis du foretrækker en mere varm og hyggelig stemning. Hvis du ikke ved, hvilken stil, der vil passe bedst ind på kontoret, så tænk på resten af din boligs interiør. På denne måde kan du hurtigt få en omgang god hjemmekontor inspiration. Du behøver samtidig ikke et væld af møbler inde på kontoret. Måske er pladsen ligeledes trang, så dette ikke kan lade sig gøre. Derfor er det også vigtigt, at du hele tiden overvejer hjemmekontorets pladsmuligheder. Herunder beskrives de enkelte møbler, som du kan overveje at placere inde på dit hjemmekontor.

Et godt skrivebord til hjemmekontoret

Skrivebordet er alfa og omega, når emnet er møbler til hjemmekontoret. Du vil få brug for et godt og stabilt skrivebord ved udførelsen af de mange arbejdsopgaver på computeren. Det første, du skal overveje ved købet af skrivebordet, er desuden, hvilke specifikke opgaver du skal udføre på kontoret. Er du arkitekt, får du eksempelvis brug for masser af god skrivebordsplads, så et stort og bredt skrivebord hermed skal stå på ønskelisten. Er computeren på den anden side dit eneste arbejdsredskab, kan du sagtens vælge et forholdsvis lille skrivebord. Ved valget af skrivebordet gælder det endvidere om at huske på din personlige stil. 

Det vigtigste er et skrivebord, der passer til formålet, dvs. med god plads til papirer, computer og en lampe, så du har et godt arbejdslys. Skrivehøjden bør kunne justeres, og så skal du have en god og komfortabel stol, også gerne justerbar. Hvis du er til det rene look og opryddede bord, kan du med fordel gå efter et bord med skuffer.

Holder du af den skandinaviske minimalistiske stil, kan du for eksempel kigge nærmere på dette skrivebord. Bordpladen er fremstillet i sort lano-laminat og valnød og har et stålstel. Skuffen er en fin detalje, idet du hermed har plads til at opbevare vigtige dokumenter eller små nipsting, som du vil få brug for i løbet af arbejdstimerne. Er der samtidig ikke plads til mange opbevaringsløsninger på kontoret, vil skuffen være en stor hjælp.

Angående placeringen af det nye skrivebord er det en rigtig god idé at stille bordet foran et vindue. På denne måde får du masser af godt dagslys til arbejdsopgaverne. Er dette ikke muligt, gælder det om at finde den rette belysning til hjemmekontoret, hvilket beskrives senere i indlægget. Endnu et godt råd omkring købet af det nye skrivebord er, at du går på udkig efter et hæve sænke skrivebord. Disse findes på et væld af kontorer, og dette med god grund. Takket være et hæve sænke skrivebord, kan du skifte arbejdsposition og dermed ikke hele tiden være tvunget til at sidde fastspændt på kontorstolen. Tænk derfor grundigt over, hvor mange timer du kommer til at anvende hjemmekontoret, samt om du nogle gange oplever problemer med rygsmerter.

Trænger du til mere boliginspiration? Se alt Inspiration til stuen her.

En behagelig kontorstol

Det næste punkt på agendaen vedrørende hjemmekontorets nye møbler er en kontorstol. Kontorstolen er ligesom skrivebordet et af de vigtigste møbler på kontoret, eftersom du vil komme til at bruge stolen, hver eneste gang du bruger hjemmekontoret. Komforten skal derfor tit overtrumfe kontorstolens design, idet din ryg vil få brug for en behagelig kontorstol på de lange arbejdsdage. Derfor er det vigtigt, at du undersøger flere forskellige slags kontorstole, inden valget blot falder på den første og ganske moderne kontorstol. En kontorstol, der kan indstilles i ryg og sæde, er et must, hvis du kommer til at befinde dig på hjemmekontoret i lang tid ad gangen. Ved at vælge denne slags kontorstol kan du tilpasse stolen til netop din krop og hermed undgå irriterende rygsmerter efter den produktive arbejdsdag.

Samtidig er kontorstole med høj ryg ekstra komfortable, idet din ryg får den mest optimale støtte takket være denne stol. Et eksempel på en kontorstol med høj ryg er denne. Dog skal du ved valget af denne type kontorstol huske på hjemmekontorets plads. Hvis kontoret består af et meget lille rum, hvor der lige er plads til de mest nødvendige møbler, er det en god idé at anskaffe en mindre kontorstol. Hermed undgår du frustrationer, hver gang du skal bevæge dig rundt på kontorets få kvadratmeter. En god kontorstol til mindre hjemmekontorer er en kontorstol med lav ryg. Kontorstole med lav ryg er nemme at indrette med og vil ikke optage en stor plads i rummet. En kontorstol med slidstærkt uldstof er ligeledes et godt bud på en kontorstol til det lille hjemmekontor. En kontorstol med en synkron vippemekanisme, der kan indstilles efter vægt samt låses i fem forskellige positioner, kan også være en idé til hjemmekontoret.

Smart kontorstol med høj ryg

Selvom kontorstolens komfort står højt på huskelisten, betyder dette dog ikke, at du skal glemme alt om kontorstolens design. Med komforten in mente skal du, ligesom ved skrivebordets design, vælge en kontorstol, hvis design du vil værdsætte hver eneste dag, du træder ind på hjemmekontoret. Har du eksempelvis valgt skrivebordet i den minimalistiske stil, kan du nemt videreføre denne stil til kontorstolen ved at vælge en kontorstol i et simpelt design. Hvis du på den anden side foretrækker de mere tunge møbler og samtidig har et ganske stort hjemmekontor, er den brede kontorstol med høj ryg et bedre bud for at fuldende din personlige stil.

Et funktionelt opbevaringssystem

Hjemmekontoret skal ligeledes ofte rumme en række af praktiske opbevaringsløsninger, hvis du altså har brug for dette. Har du blandt andet mange dokumenter, der skal arkiveres eller en masse bøger, du ofte bruger, er et reolsystem en funktionel løsning. Hvis du vælger et reolsystem, som har skuffer eller skabe indbygget, har du desuden muligheden for at gemme børnenes legesager væk eller andre sager, der ikke skal vises frem for gæsterne.

Er der ikke plads til et stort reolsystem på hjemmekontoret, er hylder en anden god løsning, når det kommer til gode opbevaringsløsninger. Hylder kan bære mange flotte kasser, hvori du kan opbevare papirer og andre vigtige sager. Derudover er hylderne perfekte til opbevaring af småting i små fine æsker, smukt brugskunst eller plakater og billeder. På denne måde kan du skabe inspiration på hjemmekontoret, så nye tanker og idéer opstår.

Læs også: Bogreoler som en del af indretningen

flot skænk i lyst træ til kontoret

Den rette belysning 

Selvom det naturlige lys fra kontorets vindue vil give en god belysning om dagen, er det nødvendigt at gå på udkig efter forskellige lamper til indretningen af hjemmekontoret. En bordlampe er eksempelvis et must, så der er mulighed for gode arbejdsdage på hjemmekontoret om vinteren eller på de sene aftener. I denne forbindelse gælder det om at finde en lampe, som giver et rigtig godt og ikke mindst behageligt arbejdslys. Ønsker du et stilrent hjemmekontor, kan du for eksempel anskaffe dig denne enkle bordlampe med opal glasskærm, der med sin brune læderstrap giver lidt kant. 

Udover en flot og funktionel bordlampe vil en loftlampe oftest være nødvendig at have hængende i hjemmekontoret. Hermed kan du få lyst hele rummet op, så du også har god mulighed for at tjekke arkiverne i reolen eller få undersøgt de gamle dokumenter i kasserne på hylden. Vælg en stilart, som går hånd i hånd med resten af kontorets møbler, så hele indretningen går op i en højere enhed. Denne pendel, som er fremstillet i metal, passer eksempelvis fremragende ind i det stilrene og enkle hjemmekontor. Ønsker du at skabe et mere romantisk look, kan du se nærmere på vores andre lamper og få dig et indtryk af, hvad der passer ind hos dig.

Har du for alvor lyst til at bringe hyggen med ind på hjemmekontoret, kan du overveje at placere en flot gulvlampe i et af rummets hjørner. Denne Oslo gulvlampe passer perfekt til den romantiske stil med sin fine mønsterudskæring, imens denne gulvlampe emmer af nordisk elegance og et stilrent design.

Læs også: Den store lampeguide

Smart og dæmpet belysning til det moderne hjemmekontor

Hjemmekontor inspiration med tilbehør 

Når de nye møbler er kommet ordentligt på plads inde på hjemmekontoret, er det på tide at finde de kreative handsker frem. Ønsker du et kreativt hjemmekontor, skal du finde inspiration til hjemmekontoret i form af diverse grønne planter, smukke tekster og fin brugskunst. Husk hele tiden at vælge de ting, som du vil holde af at kigge på og blive inspireret af igennem arbejdsdagen på kontoret. Sørg ligeledes for at skabe en personlig stemning, så du kommer i det helt rette arbejdsmode fra morgenstunden af. En ting, som alle hjemmekontorer desuden har god gavn af, er en fin opslagstavle. Med en opslagstavle har du mulighed for at hænge sakse, klipsemaskiner, skriveredskaber og masser af spændende og interessante inspirationskilder. Ved at hænge kontorartiklerne op på opslagstavlen kan du desuden skabe god ro og orden på skrivebordet, hvilket er yderst praktisk, hvis skrivebordet har en mindre størrelse.

Indretning med grønne planter er ofte en god idé

Det kreative arbejdskontor bliver i den grad skabt ved hjælp af flotte grønne planter. Planter sørger ikke blot for et godt indeklima, men også for en behagelig og rolig atmosfære. Hermed vil planterne hjælpe dig med at bevare det produktive arbejdsmiljø og sænke stressniveauet. Angående typer af planter er sukkulenter og kaktusser gode forslag til fine kontorplanter, som ikke kræver stor opmærksomhed. Stil et par sukkulenter i vindueskarmen grundet dens store behov for lys, samt et par kaktusser på skrivebordet i nogle søde krukker. Holder du af store gulvplanter og er samtidig indehaveren af et hjemmekontor med masser af plads, kan en kentiapalme desuden anbefales. Denne palme vil skabe et eksotisk og interessant udtryk i kontoret med dens vilde blade og vil i den grad give en portion frisk energi.

Læs også: Botanikken hitter

Billeder og plakater

Kunst vil ligeledes skabe en kreativ stemning på hjemmekontoret. Ved at hænge diverse billeder og plakater op på væggene vil hjemmekontorets indretning emme af spændende inspirationskilder. Plakater er især moderne og kan medvirke til at kreere den stilrene atmosfære i kontoret. Der findes et væld af abstrakte og farverige valgmuligheder vedrørende plakaternes forskellige motiver, som med garanti vil skabe både liv og dynamik i hjemmekontorets indretning. Enkle plakater med motiverende citater eller grafiske plakater vil samtidig gennemføre det stilrene look.

Selvom plakaterne sagtens kan skabe en hyggelig og charmerende atmosfære, vil et par malerier med sikkerhed frembringe endnu mere hygge og charme på det nyindrettede hjemmekontor. Vælg farver, som du netop holder af, og som vil holde dig vågen i løbet af de sene aftentimer. Maler du endvidere i din fritid, er det med at udstille de flotte malerier i hjemmekontoret. Hermed vil du kunne blive inspireret på ny og hele tiden blive mindet om dine kreative kræfter.

Brugskunst

Intet hjemmekontor uden et par nipsting hist og her. Diverse former for brugskunst vil være prikken over i’et til den nye indretning af hjemmekontoret og fuldende det hyggelige eller stilrene look. Lysestager i vindueskarmen skaber hygge og varme på kolde vinterdage, og vaser med friske blomster kreer en fin og positiv stemning. Holder du samtidig af at snacke på noget i løbet af arbejdstimerne, kan en fin skål fungere som både et funktionelt og smukt stykke kunst på skrivebordet.

Læs også: Indret dit hjem med brugskunst