0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Sengetest: En verden af senge – til alle behov

10. juli 2024

En god nattesøvn er i dagens Danmark efterhånden blevet en mangelvare, der er i høj kurs, og eksperter understreger gang på gang vigtigheden af at få restitueret ordentligt og genopladet tilstrækkeligt, så vi undgår at gå ned med flaget i en hektisk hverdag. Tager man yderligere i betragtning, at vi gennemsnitligt tilbringer cirka en tredjedel af vores liv i soveværelset, ja så er der ikke noget at sige til, at valget af seng er af helt afgørende betydning. En god seng kan være lig med en god søvn. Men spørgsmålet er, hvad en god seng er for netop dig? Hvordan finder man hoved og hale i en verden af senge? 

Hos Møblér tilbyder vi en lang række kvalitetssenge i forskellige prisklasser, og med dette blogindlæg får du en sengeguide, der præsenterer og tester de bedste senge og klæder dig på til at finde den seng, der kan matche netop dine præferencer og behov, og som i sidste ende kan sikre dig optimal søvn og energimæssigt overskud i hverdagen – fysisk såvel som mentalt.

Vær opmærksom på, at flere af sengene, som vi gennemgår i denne senge-guide/test, kan fås i forskellige størrelser, farver og hårdheder, ligesom enkelte modeller kan fås med forskellige fjedervalg, hvilket du kan læse mere om under de enkelte produkter. I vores guide/test kigger vi udelukkende på udvalgte modeller/udgaver af de enkelte senge. God læselyst.

Er det blevet tid til at udskifte sengen? Læs vores artikel: Er det tid til at udskifte din seng med en ny og bliv klog på hvornår den bør udskiftes.

Boxmadrasser, der har din ryg

Boxmadrassen er en utrolig populær sengeløsning blandt danskerne, bl.a. fordi den er en praktisk og simpel type seng, der som færdigløsning kun kræver montering af ben for at kunne tages i brug. Hos Møblér forhandler vi boxmadrasser i forskellige hårdhedsgrader, materialer og modeller, der specifikt er udviklet til at understøtte ryggen, så du undgår at belaste dele af din krop uhensigtsmæssigt meget – dermed får du sikret den bedst mulige søvn.

RestZone enkel boxmadras – nem, billig og praktisk

Restzone boxmadras

Denne RestZone boxmadras i målene 180 x 200 cm. er det helt rigtige sengevalg til dig, der søger en simpel kvalitetsmadras, som er ukompliceret, lige til og samtidig til at betale sig fra. Madrassen er med sit klassiske og minimalistiske design egnet til enhver type soveværelse, og det diskrete look gør den nem at få til at passe ind i forskellige indretningsmæssige stilarter.

Boxmadrassen er designet af førsteklassesmaterialer lige fra øverste til nederste lag, hvilket sikrer maksimal komfortfølelse. Denne komfort forstærkes yderligere af, at madrassen gennemgående er konstrueret af stærke fibre og fleksible fjedre, der garanterer dig en tilpas hårdhed. Madrassen er dobbeltfjedret – dvs. udstyret med hhv. slidstærke og robuste bonell-fjedre i det nederste lag – hvilket tilskriver sengen høj grad af stabilitet, og så har den pocket-fjedre i det øverste lag, som er fordelt på hele fem forskellige zoner, hvilket skaber den rette understøttelse de typiske steder, hvor kroppen ellers kan tendere til at synke ned i madrassen.

Madrassen er toppet med quiltet, strikket stof og kan fås i både sort og grå – ligesom den fås i såvel medium som fast hårdhed. Inkluderet i købet er desuden en lækker topmadras med 40 mm. latex-indlæg, der medvirker til at holde din krop oppe, så kroppens tyngdepunkter bibeholdes i den ønskede liggeposition. Lige så enkel, som madrassen er i sit udtryk, lige så praktisk er den, da den bl.a. har et vaskbart betræk, der nemt kan tages af og på. Og så ligger denne boxmadras tilmed prismæssigt i den lave ende af prisskalaen. Se den online her eller test selv sengen i virkeligheden i en af vores butikker.

Se boxmadrassen her

 


Jensen Ambassadør Seamless boxmadras Softline – ultimativ komfort og støtte

Jensen seng

Hvis du derimod står i den købssituation, at du i din jagt på den perfekte boxmadras har budgetteret med en lidt større portion penge og derfor er indstillet på en tilsvarende tungere investering til soveværelset, så er denne luksuriøse Jensen Ambassadør Nordic Seamless boxmadras måske netop det rette valg for dig. Med sin enorme rummelighed udgør denne boxmadras en unik sengeløsning, der kombinerer en lang række kvaliteter og egenskaber i komfortens tegn. Foruden bundramme har madrassen en hel liggeflade og består af en behagelig og bred madraskerne, der gør sengen til en af de bedste senge inden for sin kategori.

Særligt for denne boxmadras er madrassens unikke ”Jensen Aloy 2.0 Pocket”-fjedersystem, der – kombineret med en indbygget og ekstra blød og lang skulderzone – giver dig høj fleksibilitet samt mere plads i området for skulderpartiet. Dette er derfor et oplagt sengekøb, hvis du er i et parforhold og dagligt skal dele din sengeplads med en partner.

Læs også: Sådan finder du den rette boxmadras.

Liggekomfort og kropsligt behag er derfor helt i centrum ved denne boxmadras, hvilket yderligere kommer til udtryk med den indbyggede lændestøtte, der sikrer dig stabile liggepositioner og let bevægelighed, når du skal sove. Madrassen fås med den tykke og ventilerbare ”Softline 1”-topmadras og kommer i tre forskellige hårdheder – medium, fast og ekstra fast – hvilket gør det muligt for dig at finde netop dét niveau, der passer til din kropsbygning. Denne sengeløsning taler altså til dig, der gerne betaler det ekstra for en ægte komfortoplevelse. Se boxelevationssengen online her eller kig forbi en af vores butikker.

Se alle Jensen senge her

 

Elevationssenge justeret efter dig

Den anden yderst populære kategori, som vi vil stille skarpt på i denne sengeguide, er elevationssenge, der særligt adskiller sig fra andre typer senge i kraft af deres unikke evne til at være let justerbare. Vi har altså her at gøre med senge, der er skabt til at opfylde kroppens individuelle behov. Kort og godt skræddersyede løsninger, der lægger vægt på parametre såsom komfort, ergonomisk sundhed og ikke mindst æstetisk udtryk.

RestZone elevationsseng – funktionsdygtighed til en skarp pris

Restzone seng med elevation

Denne RestZone elevationsseng er et klassisk eksempel inden for sin kategori. Den er opbygget omkring en solid og polstret elevationsbund med hele 28 understøttende lameller, der tilsammen skaber en stabil og stærk seng. Elevationsbunden er el-betjent, hvilket betyder, at du nemt og bekvemt kan regulere, i hvilken position du specifikt ønsker at ligge. Derudover drives sengen af en effektiv, trådløs motor og inkluderer en madrasbremse, så du slipper for besværlige ledninger og dermed får en nem og sikker betjening. Sengen er ydermere meget fleksibel – særligt grundet dens justérbare lændestøtte, som er med til at støtte op ved lænden, og som følgelig er med til at skabe stabilitet i forhold til dine foretrukne liggepositioner. 

Se også: Senge på tilbud

Selve madrassen består af en stor springmadras, som er inddelt i hele fem zoner med stærke og fleksible pocket-fjedre, der alt i alt gør det meget behageligt at ligge og ikke mindst bevæge sig. Madrassen fås i medium og fast hårdhed, så den former sig netop efter din kropsbygning og kan skabe trykaflastning – særligt i lændeområdet. Komforten bliver desuden optimeret vha. den medfølgende topmadras med 40 mm latex-indlæg, der fuldender den behagelige og ergonomisk korrekte sengeløsning. Samtidig kan denne seng også bryste sig af at være meget praktisk, da springmadrassen er vendbar, og topmadrassen er betrukket med et vaskbart stof, så du nemt kan bibeholde en ren og frisk sengeoplevelse.

Med en elevationsseng fra RestZone, går du bestemt ikke galt i byen, og du får tilmed et klassisk stilmæssigt design med et quiltet strikket betræk i enten sort eller grå. Og så gør det jo ikke noget, at de ligger til en yderst favorabel pris. 

Se vores udvalg af RestZone Elevationssenge her

 

ZensiZone boxelevationsseng – eksklusiv og designrigtig

ZensiZone seng - kun hos Møblér

Skal vi bevæge os lidt længere op ad luksus-skalaen, hvad angår elevationssenge og komfort, så er denne ZensiZone boxelevationsseng et udmærket bud. Sengen består af en polstret træramme samt metalbund opbygget omkring hele 39 understøttende lameller. Altså en stærk konstruktion, der kan holde til alle typer kropsbygninger. Fleksibilitet og justérbarhed er helt i top, da sengen er el-betjent i både hoved- og fodenden, hvilket sikrer, at du kan tilpasse madrassen nøjagtigt efter, hvilken vinkel du bedst kan lide at ligge i.

Din krop er garanteret liggekomfort og ergonomisk sundhed grundet den store boxmadras, der er lavet af materialer i topkvalitet, og som endda er praktisk og nem at vende. Madrassen er også opdelt i fem forskellige zoner og indeholder et fleksibelt pocket-fjedersystem, der på alle måder underbygger komfortoplevelsen, og med to hårdhedsniveauer kan du godt vinke farvel til eventuel ømhed eller smerter i kroppen – og i stedet sige goddag til en behagelig nattesøvn.

Læs også: Din guide til at vælge den rigtige elevationsseng.

Sengen kommer med en lækker og tyk topmadras bestående af enten latex- eller visco-indlæg, og sengen er yderligere betrukket med et eksklusivt og endda antibakterielt betræk, som gør det muligt at holde den helt ren, og som giver sengen et flot og stilfuldt æstetisk udtryk. Her har vi altså at gøre med en eksklusiv, designrigtig og komfortabel elevationsseng, der kan fås til en pris, hvor de fleste kan være med. Tag et kig på sengen her eller besøg en af vores fysiske butikker.

 

Jensen Prestige Aqtive 1 boxelevationsseng – et teknisk vidunder

Jensen prestige seng med stålfødder

Er du til gengæld til en af de helt dyre drenge inden for elevationssenge, så kan du med rette læse med her, hvor vi populært sagt tager fat i en af elevationssengenes ”Rolls Royce”. Denne Jensen Prestige Aqtive 1 boxelevationsseng er stor og rummelig, og den udgør en unik sengeløsning til dig, der på den ene side gerne vil nyde godt af fordelene ved den bløde og komfortable boxmadras og på den anden side justérbarheden og fleksibiliteten ved elevationssengen. Netop denne unikke kombination får du med denne seng, hvor den luksuriøse boxmadras og sengerammen er samlet i ét, hvilket forhindrer, at madrassen skrider ud. På den måde er du sikret mere stabile liggepositioner og tilsvarende mere stabil og rolig nattesøvn.

Læs også: Danmarks stærkeste sengeudvalg

Madrassen indeholder et fleksibelt pocket-fjedersystem samt en ekstra blød, behagelig og lang skulderzone, hvilket gør, at der er god plads til at ligge to personer ved siden af hinanden, uden at dette forstyrrer nattesøvnen. Madrassen har tre muligheder for hårdhed, der understøtter kroppens tyngdepunkter, og sengen er toppet med en lækker Softline 3-topmadras med Innergetic latex, der samlet set skaber en uovertruffen komfortfølelse.

Med denne seng forenes både smukt design og høj funktionalitet. Sengens antracitfarvede møbelbetræk giver et eksklusivt og moderne udtryk. Samtidig besidder den et indbygget Linon-motorsystem og betjenes vha. en app, der kan tilgås fra en smartphone eller tablet. Dertil kommer en smart memory-funktion, som gør det nemt og hurtigt at indstille netop din yndlingsposition samt ikke mindst at tilbageinstallere denne position blot ved ét enkelt tryk. Ved køb af denne elevationsseng får du altså en luksuriøs, teknisk og smart sengeløsning, der kan skræddersys lige præcis efter din krops behov. Tag et kig på det vores udvalg af Jensen senge lige her – eller endnu bedre; test sengene i en af vores butikker.

Se vores Jensen elevationsssenge her

Kontinentalmadrasser med optimal komfort

Den tredje kategori, som denne sengeguide tester og sætter fokus på, er de populære kontinentalmadrasser, som appellerer særligt til dig, der ønsker ultimativ liggekomfort. Uanset kropsvægt kan denne sengetype understøtte kroppen grundet sengens indbyggede lag af madrasser, som bl.a. øger selve sengens højde. Det bliver således bogstavelig talt en ren nydelse at gå i seng.
 

ZensiZone kontinental​ – basic komfort

ZensiZone kontinentalseng

Den første kontinentalseng, vi har valgt at fremhæve, er denne ZensiZone kontinentalseng, der særligt skiller sig ud i kraft af yderst kvalitetsdygtige madrasser, der ligger lagdelt og skaber høj grad af liggekomfort. Denne komfort skyldes madrassernes forskellige kvalitetsmaterialer, der bl.a. består i bæreskum i de nederste boxmadrasser, hvilket skaber en stærk og solid sengekonstruktion, der baner vejen for en stabil nattesøvn.

Kontinentalmadrassen fås i flere hårdheder og er bygget op omkring en inddeling på fem zoner, der skaber en god og jævnt fordelt støtte til hele kroppen. Derudover består madrassens øverste del af pocket-fjedre, multipocket-fjedre eller smartpocket-fjedre, hvoraf sidstnævnte kombinerer de bedste aspekter fra de to andre typer fjedre, hvilket sikrer en bedre og mere individuel støtte.

Læs også: 5 flotte sengeborde

Madrassen er yderligere polstret med cooltex-skum, der garanterer høj grad af ventilation og afkøling, samt skumlamineret møbelstof i sort, der skaber et klassisk og stringent designudtryk.
Komfortfølelsen optimeres yderligere pga. den medfølgende og ekstra tykke topmadras med 60 mm latex- eller celcius-indlæg, der er let og praktisk at rengøre.

Her får du altså en stilren kvalitetsseng, der sætter velbehag og komfort i højsædet til en overkommelig pris. Og så fås den endda i flere forskellige størrelser afhængig af, hvad der passer netop dig. Test sengen i en af vores mange butikker eller klik her for at få syn for sagen.

Se sengen her

 

 

Jensen Prestige Continental Optima – optimalt velbehag

Jensen Prestige kontinentalseng

Bevæger vi os op i de højere prisklasser, finder vi også en række kontinentalmadrasser af høj kvalitet – bl.a. denne Jensen Prestige Continental, der, som navnet afslører, henvender sig særligt til dig, der bare vil sikre den optimale komfortfølelse.

Denne luksusseng er konstrueret specifikt til at kunne give den bedst mulige liggeoplevelse og søvn, hvor der ikke bliver gået på kompromis med noget. Sengen består af to solide og robuste bundrammer i bæredygtigt træ, hvorpå der er placeret én stor og rummelig overmadras, der både passer til en og to personer efter behov. Det indbyggede Aloy 2.1 pocket-fjedersystem sikrer den perfekte støtte til din krop, og med tre forskellige fastheder – både medium, fast og ekstra fast – vil du uanset kropsbygning kunne få de perfekte omstændigheder for din søvn. Og det bliver bestemt ikke værre af den bløde og lækre topmadras, der medfølger og fuldender den ultimative liggekomfort.

I tvivl om det skal være en kontinentalseng eller boxmadras? Læs vores artikel: Gode råd - kontinentalseng eller boxmadras.

Selve designet er klassisk, stramt og tidløst og kan derfor passe stilmæssigt ind i et hvilket som helst soveværelse. Som ekstra mulighed kan du med denne kontinentalseng tilkøbe et fjernbetjent Jensen Exact hævesystem, der kan give kroppen ekstra støtte. Der er således her tale om en kontinentalseng, der skaber maksimalt velbehag for dig og din krop – samt en god nattesøvn. 

Se vores Jensen Prestige kontinentalsenge her

 

Plansenge – simpelt og godt

Den fjerde og sidste kategori, som denne sengeguide vil præsentere for dig, er de såkaldte plansenge, der typisk opfattes som en klassisk seng bestående af en bundramme med en madras ovenpå, der ikke har mulighed for nogen form for elevation. Til gengæld er plansengen yderst holdbar og har den fordel, at enkeltdele nemt og hurtigt kan udskiftes, hvis det ønskes. Altså en driftssikker og langtidsholdbar sengeløsning, der kan opgraderes efter behov.

Godnat – og god seng

Som du nok kan fornemme, kommer man ikke bare lige sådan sovende til den rigtige og perfekte sengeløsning. At vælge seng kræver en lang række overvejelser mht. type, design, funktionalitet, komfort, materiale, hårdhed osv. Endnu vigtigere er det, at du også gør dig nøje overvejelser om, hvilke personlige behov og krav du har, når det kommer til brugen og oplevelsen af senge.

Læs også: Sådan vælger du den rigtige madras eller se vores udvalg af sovesofaer - et supplement til de andre typer af senge og velegnet til gæsteværelset.

Din seng – dine behov – dit valg. Uanset hvad disse behov skulle dække over, kan vi hos Møblér uden tvivl matche dette med en sengeløsning, der er skræddersyet til netop dig, og vores kompetente personale står altid klar til at give dig kyndig rådgivning og sparring. Om du så er enig i denne sengeguide, kan kun afgøres ved at besøge en af vores mange butikker landet over, hvor du kan se, prøve, føle og opleve de forskellige senge og lave din egen sengetest. 

Vil du vide mere om dit søvnbehov, kan du læse vores søvnguide, der er udarbejdet for at belyse vigtigheden af, at du sover sover nok om natten.