0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay
Find forhandler

,

Tlf.

Se alle

Her er du:

Forside

Inspiration & viden

Entrémøbler

Entréen - skab et godt indtryk

31. januar 2023

Entréen – skab et godt indtryk 

Det første indtryk siges at være vigtigt, men hvilket indtryk får dine gæster egentlig, når de træder ind i dit hjem?

I rigtig mange hjem er entréen det rum, vi opholder os færrest minutter i, og måske også det rum, vi ofrer mindst energi på. Samtidig er det husets motorrum – det er her, vi krammer gæster velkommen i weekenden og børnene farvel om morgenen, og det er her, hele familiens jakker, fodboldstøvler, løbesko, vanter, huer, nøgler og alle de andre hverdagsting bor.

Dermed har entréen en dobbelt funktion. Det er porten til dit hjem, og det er et rum, der spiller en yderst praktisk rolle, så udtryk og funktionalitet skal gå hånd i hånd.


Få styr på overtøjet med entrémøbler 

Til hverdag er entréen et gennemgangsrum, men det er i dén grad også et opbevaringsrum. Og i perioder er entréen under pres – det gælder eksempelvis i vintermånederne, hvor vådt tøj og sko stiller krav til både pladsen og den konkrete indretning, men også i de perioder, hvor vejret står og danser mellem årstiderne.

Det danske vejr er dejligt, men omskifteligt, og der er mange uger hvert år, hvor der er brug for at have meget forskelligt overtøj og fodtøj fremme – simpelthen fordi vejret den ene dag er sommerligt og lægger op til forårsjakke og sneakers, mens det dagen efter er ruskevejr, og det i stedet er den tykke frakke og de forede støvler, der skal i spil.

Det stiller krav til din entré, som helst skal kunne rumme det, du har brug for, når du har brug for det. Dine muligheder er naturligvis begrænset af det antal kvadratmeter, du har til rådighed, men du kan selv gøre meget for at indrette entréen på den mest optimale måde.

Dot serien til entre

Skabet er det afgørende møbel i entréen

Afhængig af, om din entré har indbyggede skabe eller ej, bør du overveje, om du kan få plads til et skab – og om det kan lade sig gøre på en måde, så du også synes, entréen stadig er pæn og ikke bliver for presset på pladsen. Tænk på, at du, din familie og jeres gæster skal kunne komme ind og ud på en rar måde. Hvis pladsen bliver for trang, bliver det et irritationsmoment i hverdagen – hver eneste dag.

Hvis der er plads til et skab, får du løst din første udfordring – nemlig at få plads til det, der fylder mest: Jakker og sko.

De fleste af os har en håndfuld jakker eller frakker – en til foråret og eventuelt også sommeren, en til efteråret og en, der kan klare en kold vinter. Og mange har adskillige af hver. Læg dertil en regnjakke, en gammel jakke til havearbejde og den slags og måske flere jakker – og gang det så med antallet af medlemmer i husstanden.

Læs også: Sådan skaber en smuk og praktisk entré.

Knager og knagerækker i mange varianter

Det overtøj, der er i brug på en givet årstid, hænger i mange entréer på knager. Du kan få mange forskellige knager og knagerækker, og det er et af de steder, hvor møbeldesignere har slået sig lidt mere løs i de senere år. Prøv at lægge mærke til de mange varianter af knager, du ser i andre folks hjem og på arbejdspladser og i offentlige bygninger – rigtig ofte vil du se farverige og kreative løsninger, som ikke bare opfylder et praktisk behov, men også er rigtig flotte.

Men resten af dit overtøj skal også være et sted, og her er et skab oplagt. Tænk dine konkrete behov godt igennem, hvis du skal købe et nyt skab til entréen, eller hvis du skal indrette et indbygget skab fra ny. Har du eksempelvis brug for meget bøjleplads, eller er det vigtigere at sikre hyldeplads? Skal du kun bruge entréen til tøj og sko, eller skal du også opbevare rengøringsmidler, værktøj, foder til kæledyrene eller noget helt fjerde? Dan dig et overblik over din hverdag på det helt lavpraktiske plan og indret din entré derefter.

Du skal også huske, at frithængende hylder kan være et alternativ – og i mange tilfælde et supplement – til et skab. På samme måde kan en moderne stumtjener være en spændende tilføjelse til entréen, og ligesom med knager og knagerækker har det klassiske møbel udviklet sig meget og behøver ikke længere at bringe minder om tunge bedsteforældre-møbler og gamle dage. 

Opbevaring af sko

Ikke mindst i børnefamilier kan gulvet i entréen hurtigt komme til at ligne noget, der kan tage pippet fra enhver med bare en smule ordenssans, og selv par uden børn kan hurtigt få fyldt gulvet med fodtøj, der skal dække alle ugens aktiviteter fra arbejdsrelateret fodtøj over sportssko til gummistøvler, stilletter og hjemmesko.

Et oplagt valg er et skoskab – eventuelt væghængt – eller deciderede skohylder til skabet. Du kan også vælge en skoreol, men så er skoene stadig synlige.

Ved at få sko og støvler væk fra gulvet løser du samtidig en anden udfordring: Rengøring. Der er ikke meget, der sviner i et hjem som beskidt fodtøj, men vi kender vist alle det med at stå med støvsugeren eller kosten i hånden og kigge ud over bjerget af sko – og bunkerne af støv, sand og jord, der ligger nedenunder. Ved at få fodtøjet placeret i skoreoler, skoskabe eller gemt væk i entréskabet, kan du komme til, og så er opgaven langt mere overkommelig.

Skoskab fra svea i en flot grøn farver

Bænken kan hjælpe både små og store

Både når man er oppe i årene, helt lille eller egentlig bare et sted midt imellem, kan en bænk i entréen være yderst praktisk.

Bænke til entréen kan tjene virkelig mange formål på én og samme tid. Det er et møbel, som ofte er virkelig smukt, og det er måske det eneste “rigtige” møbel i et meget funktionelt rum. Du kan bruge bænken til at sætte tasker på – eksempelvis børnenes skoletasker eller din egen arbejdstaske, når du kommer hjem og skal sætte den fra dig, mens du tager din frakke og dine sko af – og så kan det være en yderst praktisk hjælper, når både unge og ældre skal have sko af og på.

Entrébænke er typisk konstrueret til at kunne klare, at man sætter sig på dem, så det er oplagt, at små børn sidder på bænken, mens de lærer at binde snørebånd (eller får mor eller far til at gøre det for sig) og at ældre mennesker sætter sig, når de skal have fodtøj af eller på. Tag bænke fra Hübsch som eksempel; de har et klassisk, tidløst design, som gør dem anvendelige i entréen såvel som i stuen eller i køkkenet – det bestemmer du selvfølgelig selv.

Mange entrébænke har en hylde under sædet, og dermed får du endnu en opbevaringsmulighed til de sko, som ikke skal pakkes alt for langt væk. Andre bænke har opbevaringsskuffer under sædet til huer og vanter, og det er alt sammen detaljer, der skaber overblik i hverdagen.

Et andet praktisk og lidt overset møbel, der kan gøre hverdagen lettere, er et nøgleskab. Nøgleskabet holder styr på nøglerne til alt fra bilen over postkassen til skuret og sommerhuset – og kan spare en del tid om morgenen, når tiden løber, og de der nøgler er væk igen-igen.

entrebænk fra mistral

Spejle og lys er vigtigt

Vi har hidtil talt en del om orden og om, hvordan ting ser ud, men I en entré handler det imidlertid også om, hvad man egentlig kan se.

I mange entréer er der ikke ret meget naturligt lys, og derfor er det væsentligt, at du nøje overvejer, hvilke lyskilder du vælger.

Du skal i den forbindelse huske, at der findes alternativer til den klassiske lampe i loftet. En del entrémøbler vil have indbyggede lyskilder – det kan eksempelvis være tilfældet for en række skabe med LED-skinner, eller det kan være et entrémøbel, hvor indbyggede spots giver lys til spejlet.

Netop spejle er en lidt undervurderet type boligtilbehør, som du bør tiltænke en væsentlig rolle i din entré. Udover at få rummet til at blive oplevet større, end det er, er spejlet det sidste, du ser, inden du forlader din bolig, og det første, du ser, når du kommer hjem. Og det samme gælder dine gæster, som måske foretrækker at kunne rette lidt på kraven eller flytte en hårlok, inden de træder ind i dit køkken eller din stue.

Du har en lang række muligheder, når det kommer til spejle, og den tid, hvor du kun kunne vælge mellem et kvadratisk eller et rektangulært spejl, er forbi. Runde spejle er yderst populære, og det samme gælder spejlsæt, som udgøres af flere mindre spejle i forskellige former, der kan kombineres på forskellig vis.

Læs også: Lys i pæren - tips til lamper og belysning

sorte dc pendler til entreen

Få uforpligtende rådgivning 

I Møblér er det vores ambition at sælge dig de møbler, som du har brug for. Et møbelkøb indebærer god rådgivning, og den leverer vi hellere end gerne i vores mange butikker, som ligger fordelt over hele landet.

Du er altid velkommen til at få rådgivning om lige præcis dine møbeldrømme – helt uforpligtende.