0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Entrémøbler: Skab en smuk og praktisk entré

21. september 2023

Entrémøbel med spejl eller skuffer, entrémøbel i teak eller eg, væghængt entrémøbel, lille eller stort entrémøbel, smalt eller bredt entrémøbel, antikt eller moderne entrémøbel, kommode som entrémøbel osv. Listen og mulighederne er nærmest uendelige, når man står i situationen at skulle indrette sin entré.

Entréen er et ofte relativt overset og undervurderet rum i hjemmet. Det er et rum, som vi sjældent befinder os i over længere tid og derfor også et rum, man måske ikke lige umiddelbart prioriterer højest rent indretningsmæssigt. Ikke desto mindre er entréen faktisk et meget vigtigt rum, når man tænker over det. Det er det rum, som vi allerførst træder ind i, når vi kommer hjem, og det er det sidste rum, vi befinder os i, når vi forlader boligen. Entréen er vores mulighed for at skabe et godt førstehåndsindtryk af hjemmet, der gerne skulle efterlade dig og dine gæster med en god, hjemlig og hyggelig stemning. Derfor er det også afgørende, at rummet er præsentabelt og udstråler god stil og bevidste indretningsvalg. Samtidig er entréen et meget praktisk og funktionelt defineret rum. Det er der, hvor man typisk opbevarer overtøj og andre ting og sager, der hvor man stiller eller hopper i skoene, der hvor man typisk lægger nøglerne, og der hvor man lige kigger sig i spejlet en sidste gang, inden man smutter ud i byen. Entréen skal således tjene mange funktioner, og det er derfor vigtigt, at man tænker i smarte og praktiske indretningsløsninger – uden at gå på kompromis med æstetikken.

Læs med nedenfor og lad dig inspirere til, hvordan du relativt enkelt kan skabe en helt ny entré med entrémøbler eller puste liv i den gamle entré vha. simple og smarte indretningsløsninger.

Læs også: Inspiration til indretningen af entréen


1. Fra rod til organiseret rod med smarte entrémøbler

Du kender sikkert til det: Du kommer træt hjem fra arbejde, smider sko, overtøj og dine sager i entréen uden lige at overskue at lægge det ordentligt på plads. Det samme gør sig gældende for din partner og måske dine børn, og uden at have opdaget det, har rodet pludselig hobet sig op, og alle overflader i entréen er overdækket med alverdens forskellige ting og sager. Og når det første, du møder, når du kommer inden for døren, er bunker af rod, kommer det hurtigt til også at rode i hovedet og forstyrre mentalt.

Men hvordan undgår du at komme i denne uønskede situation? Svaret skal findes i smarte entrémøbler og gennemtænkte indretningsløsninger, som kan transformere rod til organiseret rod, der ikke forstyrrer, men tværtimod kan bidrage til en flot og indbydende entré med en god atmosfære.

I denne henseende behøver sko, støvler, jakker og lignende ikke nødvendigvis at være fjernet helt fra overfladen, da de med den rette organisering kan blive en del af entréens indretningsmæssige udtryk som helhed. En måde, hvorpå denne organisering kan komme i stand, er at investere i en eller flere hylder, der kan sættes op på væggen, så du kan få samling og dermed styr på forskellige småting og genstande som f.eks. nøgler eller cykellygter, som ellers ville ligge og rode eller være væk i rodet. Samtidig kan du udnytte hyldesystemerne til at sætte planter, vaser eller andre dekorative ting på, som kan være med til at pynte og skabe en hyggelig stemning i entréen. 

En anden måde at organisere rodet er købe et skostativ eller skoskab, så familiens mange sko ordnes og fremvises på en præsentabel måde. Eller ved at opsætte knager og knagerækker på væggen, som både er praktiske og dekorative, og som løser problemet med, at jakker og andet overtøj bare ligger og flyder på gulvet. 

Samme praktiske funktion har stumtjeneren, som efterhånden igen er blevet et yderst populært entrémøbel i de danske hjem. Fremfor at tage vægplads kan stumtjeneren nemt, elegant og diskret placeres i entréens hjørne som dekorativt element. Prøv eksempelvis den moderne Vinson stumtjener i frisk limegrøn farve, der kan lyse op og skabe et friskt pust til entréens øvrige interiør.

Det gælder altså overordnet set om at indrette entréen sådan, at den på den ene side emmer af både organisering, overskud og styr på tingene, men på den anden side samtidig udtrykker hjemlig charme og personlighed.

Læs også: Dit hjem - med et personligt touch

Mistral kommode til entre


2. Brug et funktionelt entrémøbel med opbevaring 

I direkte forlængelse af ovenstående kan du yderligere sikre dig en entré, der står skarpt uden alt for meget rod, ved at tænke entrémøbler ind i din indretning, der samtidig kan fungere som opbevaringsløsninger. I mange hjem har entréen nemlig karakter af garderobe, og det er derfor vigtigt, at opbevaringsløsninger integreres naturligt og smart i entréens samlede indretningsstil.

Her er der en lang række muligheder som f.eks. entrémøbler med skuffer, hvor du kan gemme overtøj, vanter, huer og lignende eller opbevare ting, som du ofte skal bruge på vej ud ad døren, og som derfor er nemme og praktiske lige at finde frem. Alternativt kan du købe en flot kommode som entrémøbel, der bidrager med meget opbevaringsplads, og som derudover kan have en praktisk funktion som platform for dekorative ting, der kan stå på kommoden. Et godt bud herpå kunne være den klassiske og stilrene Mistral kommode, f.eks. i snehvid, der er særdeles rummelig, og som med fordel kan kombineres med andre moduler i serien, så din entré får et sammenhængende udtryk.

Foruden entrémøbler med skuffer er diverse former for skabe og ikke mindst reolsystemer også oplagte til opbevaring. Reolsystemerne kommer i alle mulige former, og du kan enten vælge at have en klassisk udgave, der står direkte på gulvet langs væggen, eller en væghængende udgave, der skaber mere luft omkring sig. Hos Møblér kan du helt selv sammensætte og kombinere reolmoduler, så du får en opbevaringsløsning, der samtidig er æstetisk flot og har et unikt look – og her er det kun fantasien, der sætter grænser, da kombinationsmulighederne er utallige. 

Læs også: Opbevaring - kombinér praktik og æstetik 

3. Væghængte entrémøbler til indretning af den lille entré 

En af de centrale faktorer, der er med til at definere, hvilke type entrémøbler der er oplagte at investere i, er størrelsen på din entré. Det siger lidt sig selv, at hvis du har at gøre med en stor entré, der nærmest har karakter af at være en hall, har du måske mest brug for store entrémøbler, der kan udfylde rummet, og som syner af noget rent visuelt. Det forholder sig typisk omvendt, hvis du derimod har meget få kvadratmeter at gøre godt med, da der således ikke er plads til store, bombastiske møbler. Her skal man derfor tænke i lidt mere alternative indretningsløsninger som f.eks. væghængte entrémøbler. Fordelen ved den væghængte løsning er bl.a., at de ikke optager en masse gulvplads og derfor skaber en større rumfornemmelse og skaber luft i entréen. Tag f.eks. dette væghængte, stilrene og enkle Mistral entrémøbel, der med sine separate moduler frit kan sammensættes netop, som du ønsker det. Og med sine mange farvemuligheder får du et møbel, der stilmæssigt nemt kan passe ind i hvilken som helst type entré.

Det væghængte entrémøbel kan således være smart og ikke mindst meget praktisk at integrere i indretningen, når pladsen er trang – ligesom at det lille, smalle entrémøbel her vil være et fornuftigt valg. Dermed undgår du, at entréen kommer til at fremstå snæver og lukket til fordel for et åbent rum, der er mere overskueligt og behageligt at opholde sig i.

Det er derfor afgørende, at du tager din entrés størrelse i betragtning, når du går på jagt efter møblement til din nye entré.

Læs mere om nordisk boligindretning eller få 10 gode råd til indretning 

dc pendler i sort - perfekt belysning i entreen

Læs også: Indret dit hjem med brugskunst


4. Få lys og rummelighed med spejle og lamper i entréen 

De fleste vil nok være enige i, at et lille, lukket og mørkt rum er mindre indbydende og behageligt at opholde sig i end et stort, åbent og lyst rum – i hvert fald hvis man taler om boligens entré. Mange stræber efter at konstruere og indrette entréen ud fra et ønske om at skabe et godt førstehåndsindtryk, der byder folk velkommen, og som får folk lyst til at komme tilbage og rent faktisk opholde sig i entréen. 

Her er lys og rummelighed to essentielle faktorer, som kan bidrage til at skabe netop denne indretningsmæssige stemning og fornemmelse. Dette kan dog være en udfordring, da mange entréer er generelt er karakteriseret ved at være relativt små eller smalle uden de store vinduespartier, der kan skabe naturligt lysindfald.

En af de oplagte måder, hvorpå du kan overkomme denne udfordring og tilskrive entréen en vis form for lys og rummelighed er ved at indrette den med spejle og ”kunstig” belysning i form af lamper. Spejle kan både fås som separate, væghængte spejle, men gør sig også godt som en integreret del af diverse entrémøbler. Vælger du entrémøbler med spejle, slår du populært sagt to fluer med ét smæk, da du både får et møbel til f.eks. opbevaring eller mere dekorative formål og samtidig et spejl, der kan være med til at skabe en øget rummelighedsfornemmelse.

Spejle har gennemgående den effekt, at de reflekterer lys og får entréen til at se større ud, hvilket netop er en fordel ved de ofte små, lukkede entréer.
Et godt tip i denne sammenhæng er at placere entrémøbler med spejle for enden af din entré, da dette kan være med til at forlænge rummet og etablere en illusion om et større rum. Derudover er spejle også funktionelt smarte netop i entréen, da det er rigtig praktisk lige at kunne se sig i spejlet og rette håret i farten på vej ud ad døren, så du altid er sikker på at tage dig bedst ud, når du forlader boligen.

Den samme fornemmelse af mere lys kan selvsagt også skabes vha. direkte lyskilder i form af lamper. Her er det centralt, at man finder frem til en belysning, der både kan tjene et funktionelt formål ved at lyse entréen tilstrækkeligt op, så man undgår at skulle famle sig frem i mørket, når man kommer hjem om aftenen, og et mere dekorativt og atmosfære-orienteret formål som hyggebelysning, der kan skabe den rette, behagelige stemning. Hos Møblér har vi et væld af forskellige lamper – store og små lamper såvel som lamper med fod, bordlamper, loftslamper eller væglamper. Eksempelvis den elegante Stay bordlampe, fra Nordlux - Design for the people, som med sin indbyggede USB-port gør det muligt at lade sin telefon eller f.eks. cykellygt direkte i entreen og samtidig skabe ægte hyggebelysning.

Læs også: Sådan indretter du med lys

bænk til entreen

5. Find den entré inspiration du mangler, og få sat et dekorativt og personligt præg på din entré

Det femte og sidste inspirationstip til at skabe en indbydende og flot entré er at tænke bevidst i, hvordan du nemt kan gøre entréen dekorativ og samtidig sætte et personligt præg på rummet.

En simpel måde at dekorere entréen på er at investere i tæpper, som rent funktionelt kan være med til at afgrænse bestemte områder af den ofte lille entré, og som derudover kan skabe en hyggelig, varm og ikke mindst hjemlig atmosfære. Hos Møblér har vi et stort udvalg af forskellige typer tæpper i mange forskellige former, materialer og farvenuancer, som giver entréen liv. På samme måde er det blevet yderst trendy at have skind liggende på dine entrémøbler som dekorativt og komfortskabende element i indretningen. Et skind kunne f.eks. tage sig godt ud på en bænk, der rent praktisk er smart at have i entréen, når man lige skal tage sko af eller på. Derudover er bænken et smalt entrémøbel, der nemt kan passe ind i de fleste entréer trods den begrænsede plads. Et godt bud kunne være den enkle og moderne bænk med stofbetrukket hynde fra Hübsch, som forhandles hos Møblér.

Læs også: Inspiration - Find dit tæppe

Entrémøbler kan desuden være meget dekorative i sig selv og kan sætte en bestemt ”kurs” for indretningsstilen i din entré såvel som hele hjemmet. Prøv f.eks. at købe entrémøbler i egetræ eller teak, hvilket kan tilskrive entréen et naturligt udtryk, eller alternativt et antikt entrémøbel, hvis du ønsker at føre en mere retro-stil i dit hjem.

Så se at komme i gang med at overveje, hvilke entrémøbler du vil indrette din entré med, hvis du gerne vil give et godt førstehåndsindtryk af dit hjem. Vi håber, du er blevet inspireret og motiveret til at kaste dig ud i opgaven – og skulle du have nogle spørgsmål eller ønsker vejledning i beslutningsprocessen, står vores kompetente personale altid klar til at rådgive dig.

Læs også: Indretning af gæsteværelse

God fornøjelse!