0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Gå i detaljen og fuldend din stueindretning

21. september 2023

Vi bruger meget tid i stuen, da det både er et socialt samlingssted samt et område til afslapning og hygge. Derfor er det utrolig vigtigt, at din stue fremstår indbydende og ikke mindst spændende. Det kan dog virke uoverskueligt at skulle i gang med den store makeover, men fortvivl ej! Ved at tilføje få dekorative detaljer, kan du nemt og hurtigt pifte din stueindretning op og give den et helt nyt udtryk. 

I dette blogindlæg giver vi dig en række gode råd og tips til, hvordan du kommer i gang med at forny og fuldende din stue. Så er du klar til at skabe wauw-effekt i dit hjem? Læs med her, når vi guider dig til brugen af dekorative detaljer.

Udskift sofaens sidemakker - sofabordet

Tremmesofasæt i læder

Til enhver stue og sofa hører der også et flot sofabord til. Giv din stue et løft ved at udskifte stuens sofabord. Vælg et sofabord i et gennemført design og god funktionalitet, der passer til den valgte sofa. Hos Møblér har vi et stort udvalg af dekorative sofaborde i mange forskellige størrelser, så du med garanti kan finde et sofabord, der passer til din personlige stueindretning. De findes også i et hav af materialer, så uanset om du er til træ, marmor eller stål, så kan vi med sikkerhed hjælpe dig. Du kan også med fordel style din stue med to matchende sofaborde. Dette giver et stilet look og et personligt pift til din stueindretning.

Læs også: Vælg det rigtige sofabord

Saml stuen med et gulvtæppe

Modulo sofa med open end

De små detaljer i stuen er med til at fuldende indretningen. Vi anbefaler, at du placerer et lækkert, stort gulvtæppe i dit sofaområde under sofa og sofabord. Dette vil være med til at indramme og samle området. Dette er især ideelt, hvis du har spisestue og stue i samme rum, da det vil skabe en naturlig opdeling. Et gulvtæppe vil altså virkelig gøre en forskel, idet det danner en zone med hygge og afslapning. 

Vi anbefaler, at du indretter med et tæppe i dæmpede farver, der matcher din personlige stil. Tæppets farver kan med fordel udgøre en farvepalet for resten af stuens indretning. Dette vil skabe en smuk, rød tråd. 

Læs også: Trendy sofaer

Giv stuen et pift med puder og plaider 

Stuen er for mange lig med hygge. Den hyggelige stemning kan du nemt skabe ved hjælp af flotte og farverige tekstiler som puder og plaider. Dette er en nem og hurtig genvej til at få en gammel sofa til at blomstre op. Vi anbefaler derfor, at du giver stuen et pift af personlighed og liv ved at fylde sofaen med lækre, bløde puder. Ikke nok med at de pynter, så vil de også ophøje sofaens komfort. 

Når du indretter med nye puder, må du gerne kombinere flere forskellige farver, materialer og størrelser. Dette skaber et indbydende, livligt og personligt look i sofaen. Tilsæt også et matchende plaid eller et lammeskind, så der rigtig kan skrues op for hyggen i stuen. Læg det henslængt over en lænestol, loungestol eller sofa for det perfekte nordiske, hyggelige og afslappende udtryk.  

Læs også: Naturlig og nordisk boligindretning

Spred en hyggelig stemning med belysning

Torino 2,5 sofa med open end

Sofaområdet har mange funktioner. Det er både her vi konverserer med familie og gæster, her vi hygger med en god film, og måske her vi tager en eftermiddagslur. Derfor er belysningen værd at tænke over. Den skal nemlig både være praktisk, hyggelig og dekorativ. En ny lampe kan derfor gøre underværker. 

Vi anbefaler, at du gør brug af flere forskellige lyskilder. Dette vil skabe et lækkert og fleksibelt lys. Kombiner både en pendel, standerlampe og bordlampe. En pendel er god til at skabe et spredt og diffust lys til hele rummet. Dette fungerer godt, når hele stuen skal lyses op i de sene aftentimer eller om vinteren. En loftslampe har dog svært ved at skabe hyggebelysning. Derfor bør du tilføje en standerlampe ved siden af sofaen eller en bordlampe i vindueskarmen eller på et sidebord. Disse kan nemt flyttes og drejes, så de altid passer til behovet. Derudover er de perfekte til at skabe hyggebelysning i sofakrogen.

Nu til dags findes lamper i et væld af forskellige dekorative udgaver. Udvælg dermed en lampe, der ikke blot er funktionel men også flot. Således vil du slå to fluer med et smæk. Du vil både skabe funktionel belysning med også tilføje et dekorativt element til din stueindretning.

Læs også: Lampeguide - Hvilke lamper skal du vælge?

Sæt et personligt præg med pynt og planter 

Klassisk Core U-sofa

Det er gennem de små, dekorative detaljer, at du kan sætte dit eget personlige præg på din stueindretning samt give indretningen et pift af farve. En enkelt pyntegenstand kan altså have stor effekt. Vi anbefaler, at du vælger boligtilbehør, der udstråler din personlige stil. Brug flader som vindueskarme, sofabord, hylder og skænke til at placere dine lækre detaljer. Stil gerne flere vaser, lysestager, krukker eller skåle sammen for et unikt udtryk. Du har uden tvivl også et par souvenirs eller figurer stående, som er med til at vise, hvem du er. 

Vær ikke bange for at mikse forskellige materialer og farver. Det giver blot spil og liv til din indretning. Udvælg dog gerne en farveskala, som du primært holder dig til. Dette vil skabe en rød tråd og fuldende din stue. Ønsker du at pifte stuen op, anbefaler vi, at du vælger en unik lysestage til sofabordet eller en krukke med en grøn plante til vindueskarmen.  Der er ingen tvivl om, at planter og blomster er med til at give et friskt pust. De kan være med til at give din stue helt nyt liv. Shop derfor også gerne nye planter for at give din stue et nyt udtryk. 

Læs også: Botanikken hitter

Pynt og dekorer de hvide vægge

Sæt prikken over i’et på din stueindretning med dekoration til dine vægge. Et nyt billede kan gøre en kæmpe forskel for små penge. Det kan bringe nye farver i spil eller samle din stues nuværende farvepalet. Der findes et hav af flotte billeder i rammer, som du kan pynte stuen med. Hos Møblér har vi et stort udvalg, som du kan gå på opdagelse i. 

Vælg en plakat, der matcher din personlige smag. Du kan vælge mellem alt lige fra et farverigt maleri til et sort/hvidt foto for et grafisk udtryk. Du kan også vælge at samle alle dine favoritter i en unik billedvæg. Du kan hænge billederne lidt tilfældigt på væggen for at give et personligt og unikt look. Valget er helt op til dig. Ligegyldigt hvad du vælger, vil plakater, fotos og malerier skabe en skøn stemning og være en nem tilføjelse til din stue.

Se også vores store udvalg af indskudsbordeplanke sofaborde, reolsystemervitrinerglasskabehængevitriner og skænke - møbler der med garanti kan medvirke til at fuldende indretningen i din stue.

Læs også: Indret dit hjem med farver, og giv hjemmet et friskt pust