0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Indret det perfekte ungdomsværelse

21. september 2023

Der kommer en tid, hvor dit barn vokser fra sit børneværelse. Men heldigvis kan dette hurtigt laves om til et lækkert teenageværelse med en god makeover. Nogle få nye møbler, lidt maling på væggen og nogle moderne accessories kan gøre hele forskellen for en teenager, der nok går lidt mere op i indretningen af sit ungdomsværelse. Når der skal indrettes et ungdomsværelse, så er det vigtigt at dette gøres med tanke og respekt for det unge familiemedlems nye interesser og ønsker, da indretningen af et ungdomsværelse er et vigtigt skridt på vejen fra at være barn til at blive voksen.

På det nye teenageværelse skal den unge have mulighed for privatliv, men der skal også være plads til social omgang med vennerne. Og alt fra farver og stil til sengen og andre møbler skal stemme overens med den unges personlighed, så denne får en følelse af hjem og at være sin egen herre.

Lyt til deres ønsker

Overgangen fra at være barn til at blive ung er en hektisk tid for alle, og de pludselige skarpe meninger om, hvor dine investeringer på indretning skal bruges, vil blive mangfoldige og højlydte. Men her er det vigtigt at lytte til det unge menneske. Deres ønsker – nogle vil nok mene krav – kan være voldsomme og meget omfattende, men blankt at afvise dem vil ikke føre til noget rart. Som overskriften også siger, er det vigtigt at lytte til den unges ønsker og reelt snakke om, hvad der kan lade sig gøre. 

Indretningen af teenageværelset er i modsætning til børneværelset ikke noget, der lægger op til, at der skal leges. Det er noget, der skal illustrere, hvem denne unge person er. Ungdomsværelset skal via dets indretning være et fristed, hvor den unge person kan leve på egne præmisser. Hvad enten det er, når det er privatliv, der ønskes, når der skal games eller ses serier eller når, der skal foregå noget socialt med vennerne. Det unge menneske kommer til at have meninger om, hvordan dette bedst opnås, og her er det bedst for alle at være forstående. Husk endelig på, hvordan det selv var at være teenager.

Sengen er nok det første, der ryger

Smart sovesofa med mulighed for opbevaring

Ja, lige bortset fra alt legetøjet selvfølgelig. Forvent, at der kommer ønsker, når det kommer til møblerne. Især store møbler som sengen er hurtige til at blive udskiftet. Og nok sagde vi, at du skal lytte til den unge teenager, men det er ikke det samme som at føje hvert et ønske. Det kan nemlig hurtigt blive meget dyrt med umulige krav om en ny seng og et socialt sofahjørne. Men dette kunne jo evt. løses med et enkelt møbel: sovesofaen.

Sovesofaen er især praktisk når der er tale om et mindre værelse, hvor det simpelthen ikke er realistisk med både en stor seng og et sofaområde. Og hvad angår møbler, er teenageren sjældent interesseret i andet end udseendet, når det kommer til en seng eller en sofa – eller som nævnt sovesofaen. Derfor kan ofte et lidt billigere møbel klare opgaven – bare det ser ud på den rigtige måde. Men som den voksne, er det også væsentligt at bringe liggekomforten i spil i valget af sovesofa. En stor del af teenagerens vågentid foregår nemlig også i sengen sammen med laptoppen. Også opbevaringsløsninger integreret i sengen er værd at tænke på, det gør teenagerens muligheder for oprydning lidt nemmere, hvilket er til gavn for alle parter.

Er teenageværelset et større rum, kan det være svært at komme uden om ønsket om en stor seng. En voksenseng. En rigtig seng. Men sikkert ikke en, der er lige så umoderne som din (teenagerens ord, ikke vores). Igen er det ikke umuligt, at det skal være udseendet, der afgør, hvad den unge ønsker som en del af indretningen af ungdomsværelset. Så du behøver ikke nødvendigvis at frygte, at indretningen af ungdomsværelset bliver et voldsomt angreb på din pengepung. Men hvis ikke sovesofaen er løsningen, så skal det nok gerne være en stor seng, der med nogle ekstra puder og et sengetæppe kan agere som en stor ”flyder”, hvori teenageren kan hænge ud med en eller flere venner.

Garderoben skal udskiftes – på mere end én måde

Teenageren kommer til at skulle have en ny garderobe. Alt det gamle tøj er barnligt, grimt og helt og aldeles umoderne. Den unge kommer formentligt til at få mere tøj end tidligere, og dertil kommer der garanteret også diverse tilbehør som kasketter, smykker, tasker m.m. Det er derfor ikke sikkert, at det gamle skab kan klare hele opgaven længere. Her vil det være fornuftigt at få fat i et stort garderobeskab, der er i stand til at følge med udviklingen i mængden af tøj, der vil skulle opbevares.

En god idé er desuden at overveje en fleksibel indretning af garderobeløsningen, så det unge menneske har bedre mulighed for at opbevare tøjet og tilbehøret, som han eller hun ønsker. Et skab er ikke det mest interessante møbel for teenageren, så her kan du formentlig have ret stor frihed til at komme med en løsning, der er praktisk og økonomisk. Det behøver naturligvis ikke være et garderobeskab, der skal købes, men der skal nok som minimum investeres i yderligere opbevaringsplads til alt det nye og større tøj. Hvis indretningen af ungdomsværelset tillader det, kan en kommode og det eksisterende skab måske også sagtens deles om den øgede byrde. Ligesom en knagerække til kasketter og smykker eller en stumtjener til yndlings jakken også bidrage til en fleksibel og smart indretning.

Og nu skal du ikke gå og tro, at du slipper nemmere omkring indretningen af ungdomsværelset med henblik på opbevaringen af tøj, blot fordi din teenager er en dreng. Det var måske sådan en gang. Men det er det bestemt ikke længere. De unge drenge er mindst lige så interesserede i deres garderobe og udseende, som pigerne er. Så dette er nok et uundgåeligt punkt at skulle igennem.

Der skal ske noget med væggene

Mistral knager - perfekt til overtøj

Det er ikke sikkert, at indretningen af ungdomsværelset kræver, at der skal males lige med det samme. Men forvent, at det kommer til at ske på et tidspunkt. Noget, der dog er helt sikkert, er, at der kommer til at ske noget med væggene. Og såfremt det ikke er maling, der ønskes, så er denne del nok det, der er nemmest at klare ved indretningen af teenageværelset. Der skal nemlig billeder på væggen.

Men et flot og elsket billede af teenageren som barn på ferie hos bedste går bestemt ikke! Næ nej, det skal være plakater. Plakater af teenagerens idoler inden for musik, film og fra nettet. Og det skal være plakater med fede statements, der fortæller, hvem det er, der bor på dette teenageværelse. Og det skal være udtryksfulde billeder eller sågar kunst, der vidner om den unges sind. Noget, der sætter et personligt præg. Det skal altså være alt andet end barnligt og sødt!

Belysningen bliver skæv og anderledes

Smart bordlampe med bakke til mobiltelefonen

Indretningen af ungdomsværelset kommer også til at ændre på lyset i værelset. Forvent, at der vil blive en øget interesse for alternative lyskilder og -løsninger. Lyset kommer til at blive anderledes, asymmetrisk og legende. Dette kan blive i form af pærer, der ændrer farve, og det kan være i form af lamper, der mere pynter end reelt lyser op og dermed skaber en hyggelig atmosfære.

Vi antager, at den unge allerede har et skrivebord og kontorstol, hvor der kan laves lektier. Dog anbefaler vi stadig, at du sørger for, at teenageren stadig får en solid skrivebordslampe eller anden belysning til skrivebordet. For nok skal indretningen af ungdomsværelset være atmosfærisk og fedt, men derfor skal teenageren stadig lave sine lektier ved en ordentlig belysning. Lidt praktisk er man altså stadig nødt til at være på vegne af sin teenager.

Atmosfære og hygge i blød form

flotte pyntepuder med smart mønster

Det er ikke kun seng, evt. sofa, og lys, der skal lægge op til en atmosfærisk og hyggelig indretning af teenageværelset. Som nævnt før kan lidt ekstra puder og tæpper på sengen gøre det til mere end blot et sted at sove. Det kan blive en social hyggezone. Blot ved at tilføje lidt pyntepuder og et tæppe. Men de bløde tilføjelser til stemningen stopper ikke her.

Mangler du nye møbler til ungdomsværelset nu og her? Se vores fulde udvalg af møbler til ekstra hurtig levering.

Nok er et bart trægulv nemt at holde rent, men for teenageren er dette ligegyldigt. Ligesom med væggene, så skal der noget på gulvet. Dog ikke billeder, men i stedet tæpper. Og gerne nogle med farver. Så begynd endelig ikke at tro, at teenageren vil have gulvtæppe, for det er ikke, hvad der menes. Det skal være tæpper til hyggen - f.eks. et tæppe til under sofabordet – naturligvis gerne i en farve, der matcher resten af indretningen.