0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Test af sovesofa – vejen til den bedste sovesofa

15. april 2024

Du har sikkert selv oplevet eller kender til følgende problemstilling: Du vil gerne have både en seng og en sofa til din lejlighed eller dit hus, men der er simpelthen ikke kvadratmeter nok at tage af til begge møbler – og slet ikke når drømmeudgaverne er relativt store og vil komme til at fylde i rummet. Pladsmangel er en stor udfordring for rigtig mange danskere, når kommer til møbelindretning af hjemmet. Om du sidder i en lille toværelseslejlighed med kombineret stue og soveværelse, eller om du har et mindre by- eller rækkehus, hvor pladsen bare generelt er trang – uanset hvad er det vanskeligt at få plads til alle de møbler, man normalt forbinder med et fuldt møbleret hjem som helhed.

Derfor er kreative, praktiske og pladsbesparende løsninger efterhånden kommet i høj kurs, når folk tænker i møbelindretning. Smarte indretningsløsninger, der samtidig ikke går på kompromis med kvalitet, komfort og æstetisk design.

Netop en sådan kombination repræsenterer sovesofaen, der faciliterer en unik dobbeltfunktion. Dette kombinationsmøbel giver dig så at sige en ”to i én”-løsning, der både kan tjene som hjemmets centrale sofa og omdrejningspunkt for socialt samvær, og som hjemmets seng, hvor der kan soves og slappes af med en god bog eller film i de sene aftentimer. 

Det er denne multifunktionalitet, der medvirker til, at sovesofaen er en af de bedste løsninger til at overkomme pladsmangel i et mindre hjem, og som derfor gør sovesofaen til en yderst attraktiv og stadig meget populær møbelkategori.

Hos Møblér har vi et bredt udvalg af kvalitetssikre sovesofaer for enhver smag og i alle prisklasser, og med dette blogindlæg bliver du hjulpet godt på vej, så du forhåbentlig kan finde verdens bedste sovesofa for netop dig. Vi har lavet en test af en række sovesofaer, du kan bruge som inspirationskartotek, når du selv skal på jagt efter din drømme-sovesofa. Vi håber således, at du ved hjælp af sovesofa-testen kan blive klædt godt på, når du skal træffe det afgørende og rette valg.

Inden vi påbegynder sovesofa-testen er det vigtigt at understrege, at mange af de sovesofaer, der præsenteres i denne guide, også kan købes i andre størrelser, dessiner, farver, hårdheder og modulkombinationer. Ønsker du yderligere information om dine muligheder, kan du læse mere i selve produktbeskrivelserne under de specifikke modeller. Denne sovesofa-guide tager altså udelukkende udgangspunkt i udvalgte udgaver og er således ikke udtømmende.

Så læn dig rigtig godt tilbage i sofaen – uden at sove.

1. Viki-sovesofa – praktik, smart design og fast lavpris i én og samme løsning

Møblér - Viki sovesofa

Vi indleder denne sovesofa-test med en ægte klassiker inden for sin kategori i form af denne Viki-sovesofa. Her har vi at gøre med en sovesofa, der i bedste forstand er klassisk og enkel i sit design. Den er betrukket med flot, mørkegråt stof, der er af høj kvalitet og yderst slidstærkt. De grålige nuancer harmonerer godt med de medfølgende, blanke metalben, der tilsammen skaber et elegant helhedsudtryk. Den klassiske udtryk brydes dog med den smarte, farvemæssige designdetalje på de to hynder, der på den ene side visuelt lægger sig i forlængelse af de grå toner, men på den anden side er monteret med stof i lyseblå pangfarve, som kontrasterer og lyser op, hvilket kan tilskrive dit hjem et nyt, friskt pust. Begge hynder er desuden vendbare, hvilket både tjener til en æstetisk og praktisk funktion. På den ene side giver det dig mulighed for at skifte og variere mellem det klassiske og mere friske udtryk nøjagtig efter dine egne smagspræferencer, dit humør, årstiden eller lignende. For det andet er det praktisk funktionelt, da hynderne let kan tages med udenfor og blive banket eller rengjort, hvilket er med til at forlænge deres livstid samt vedligeholde deres pæne udseende og facon.

Sovesofaen er meget ligetil og brugervenlig, da den nemt og hurtigt kan slås ud og op igen, så du uden besvær kan veksle mellem dens to primære formål som senge- eller sofaløsning. En ekstra smart detalje er det diskret indbyggede og yderst rummelige opbevaringsmagasin under sovesofaen, hvor du kan gemme dit sengetøj væk og samtidig have det lige ved hånden, når det bliver sengetid – simpel og nem at håndtere. 

Med et bredde- og længdemål på hhv. 150 og 200 cm i udslået form udgør sovesofaen en stor trekvartseng, der giver rigeligt med plads til både dig og din partner – eller alternativ ekstra meget dejlig plads at brede sig på som enkeltperson. Størrelsen er desuden meget praktisk, da sovesofaen ikke er en af de helt store flydere, så den let kan passe ind i såvel den lille stue som det smalle gæsteværelse.

Opsummerende får du altså med denne Viki-sovesofa lige præcis dét, som du ser – naturligvis lige med undtagelse af det skjulte opbevaringsmagasin, der dog kun gør sovesofaen ekstra attraktiv. Den lover ikke for meget, og du bliver ikke skuffet. En super sovesofa-løsning, der tilmed ligger til en fremragende, fast lavpris.

Læs også: Er det tid til at udskifte din seng med en ny?
 

2. Dragør-sovesofa 3100 med chaiselong – bedste sovesofa med chaiselong

Møblér - Dragør sovesofa

Der findes utallige varianter af sovesofaer. Små og store, smalle og bredde, 1-personers og 2-personers, moderne og traditionelle – og ikke mindst med eller uden chaiselong. Netop sidstnævnte udgave har de sidste mange år været ekstremt populær inden for sofakategorien generelt set, da chaiselong er en dekorativ og funktionel detalje, som giver ekstra god sidde- og liggeplads.

Vi har i denne sovesofa-test fundet frem til vores bud på den bedste sovesofa med chaiselong: den lækre og rummelige Dragør-sovesofa 3100. Denne sovesofa er udformet i et moderne og stilrent design – her monteret med flot og slidstærkt stof i den smukke farve antracit, som gør den nem at passe ind i et hvilket som helst moderne hjem. Med et bredde- og længdemål på hhv. 145 x 195 cm i udslået form udgør sovesofaen en trekvartseng, der størrelsesmæssigt begår sig perfekt i såvel soveværelset som det lille gæsteværelse – og med god plads til både to personer eller overnattende gæster.

Sovesofaen er intelligent og smart konstrueret med et yderst brugervenligt og funktionelt udtrækssystem, der gør det nemt og bekvemt at skifte mellem sofa- og sengeløsningen efter behov. Sofaen tilskrives desuden en ekstra rummelighedsfornemmelse i kraft af selve chaiselongen, der i øvrigt er meget praktisk indrettet således, at den nemt kan vendes efter ønske og dermed også kan tilpasses lige nøjagtig efter det pågældende rum og det øvrige interiør. Denne fleksibilitet giver således rig mulighed for at variere sovesofaens og din indretnings samlede udtryk når som helst.

Foruden høj grad af funktionalitet har denne sovesofa med chaiselong et rigtig højt komfortniveau. Både sovesofaens sæde og udtræk er udstyret med fleksible bonell-fjedre og er polstret med koldskum, hvilket skaber en supergod fasthed, der giver god støtte til kroppen i såvel liggende som siddende position. En ren fornøjelse, der giver ideelle betingelser for at kunne slappe af og brede sig på langs. Og så gør det jo ikke noget, at hele herligheden fås til en fast lavpris, der giver de fleste mulighed for at være med.

Læs også: Danmarks stærkeste sengeudvalg - kun hos Møblér.

3. Daybed sovesofa - ”den alternative”

Møblér - Sigmund sovesofa

De fleste har nok en klar forestilling om, hvordan en almindelig sovesofa ser ud – klassisk opbygget med funktionelt udtræk. Men faktisk er sovesofa-kategorien lige så differentieret som alle andre møbelkategorier, både hvad angår den funktionelle opbygning og det designmæssige udtryk. 

For at understrege dette har vi i sovesofa-testen valgt at fremhæve denne Daybed - Sigmundsom vores tredje kvalificerede bud på en god kandidat til titlen som den bedste sovesofa. Her har vi at gøre med en sovesofa af den lidt mere ”alternative” slags, da den ikke umiddelbart er konstrueret og designet efter den traditionelle sovesofa-skabelon. 

Daybed sovesofaen lægger mere vægt på designudtryk og æstetisk fremtoning end egentlig funktionelle, smarte løsninger såsom udtrækssystem, opbevaringsmagasin og lignende. Alle tænkelige overflødigheder er skåret fra til fordel for dette stilrene udtryk – med undtagelse af én enkelt og simpel designdetalje i form af den runde, aflange nakkepude, der som det eneste element bryder med de ellers rene, lige linjer, der gennemsyrer designet.

Med et bredde- og længdemål på hhv. 80 x 200 cm har sovesofaen en begrænset størrelse, der gør, at den på diskret vis og uden problemer vil kunne implementeres i de fleste af hjemmets rum – både som komfortabelt siddeleje og til den lille lur i ny og næ.  

Daybed ligger i en mellemdyr prisklasse og henvender sig særligt til dig, der ikke tænker alt for meget i kvantitet og praktisk funktionalitet, men som derimod gerne vil spendere lidt ekstra penge på æstetik og designmæssig finesse – uden at dette bliver på bekostning af ligge- og siddekomforten.

Se også vores store udvalg af stofsofaer og lædersofaer

4. Dragør-sovesofa med chaiselong – bedste sovesofa til prisen

Møblér - Dragør u-sovesofaVi kender alle til udtrykket ”en ordentlig flyder” af en sofa – og det er netop, hvad vi har at gøre med, når vi ser på det fjerde bud, som vi har valgt at præsentere i denne sovesofa-test. 

Denne Dragør-sovesofa med chaiselong og open end er vores bedste bud på en kandidat til titlen som den bedste sovesofa til prisen – forstået således, at du simpelthen får utrolig meget sovesofa for pengene. Trods en fast og favorabel lavpris har vi her bevæget os lidt længere op i prisklassen, men hver en øre er godt investeret i denne luksus-flyder, der med sit sovemål på hele 140 x 250 cm leverer en ekstremt rummelig sovesofa, der i sin sofa-udgave har rigeligt plads til hele familien, og som i udslået form giver rigeligt med sengeplads til både dig og din partner.
Rummeligheden bliver yderligere styrket af, at sovesofaen både har chaiselong i den ene ende og en open end-konstruktion i den anden ende, hvilket giver god mulighed for at kunne slænge sig på langs flere personer ad gangen. Og denne mulighed bliver ikke mindre af, at sovesofaen er udstyret med en bred skråarm, der kan agere såvel armstøtte som nakkestøtte.

Komfortniveauet er helt i top, da sovesofaens sædehynder er polstret med koldskum, der skaber god fasthed og komfort, samt fleksible posefjedre, der er pakket i små isolerede poser, så det udelukkende er den påvirkede fjeder, der trykkes sammen, når sovesofaen bruges. Med andre ord: perfekt og tilpasset understøttelse af kroppen.

Foruden at have et klassisk, stilrent design med lækkert, slidstærkt betræk i blå er denne sovesofa også yderst funktionel, da den nemt kan slås ud og fås inklusiv et stort og smart opbevaringsmagasin. På denne måde behøver du hverken at gå på kompromis med æstetik eller funktionalitet, hvilket kvalificerer Dragør-sovesofaen til titlen som den bedste sovesofa til prisen. 

Læs også: Inspiration til sengetøj - klæd din seng godt på.

5. Hestbæk D419-sovesofa – design og luksus i verdensklasse

Møblér - Hestbæk D419 sovesofa

Vi slutter denne sovesofa-test af med et eksemplar i den dyrere ende af skalaen – nemlig denne luksuriøse Hestbæk D419-sovesofa. Karakteristisk for denne sofa er, at alle dens elementer udelukkende er produceret af materialer i allerhøjeste kvalitet og med gennemgående øje for den æstetiske detalje.

Sovesofaen er bygget op omkring ekstremt solide og stabile bundrammer af finsk gran, der har en særligt god styrke. Bundrammerne er desuden monteret med en kombination af fleksible nozag-fjedre og danskproducerede bonell-fjedre, hvilket skaber supergod understøttelse af kroppen. Det høje komfortniveau underbygges af madrassens koldskum, der giver en god fasthed og tilsvarende god genrejsningsevne, så sovesofaen holder sin facon og pæne udseende i lang tid.

Sovesofaen er nem at slå ud og har et sovemål på 142 x 200, hvilket rent praktisk giver rigeligt med plads en enkeltperson og samtidig fin plads til to personer, der ikke har noget imod at ligge lidt tæt. Men praktik er én ting – æstetik er noget andet. Og heller ikke her bliver der sparet på noget, da sovesofaen med sit sorte stof og runde, matte stålben udstråler et elegant look og høj klasse. Et look, der uden tvivl vil pryde i de fleste af hjemmets rum.

Samlet set har vi altså her at gøre med en smuk, funktionel og komfortabel sovesofa i kompromisløst dansk design og kvalitet i verdensklasse.

Hvilken sofasofaen er bedst i test?

And the winner is… Ja, det kan være svært at afsige en endegyldig dom, og grundlæggende er det en afgørelse, som den enkelte bruger bør træffe på egen hånd. Det er dybt individuelt, hvad vi hver især lægger vægt på, og hvilke kropslige behov og smagspræferencer, vi hver især har, når vi er på udkig efter en sovesofa. Det vigtigste råd er derfor, at du tager udgangspunkt i dig selv og ikke mindst afprøver udvalget af sovesofaer på egen krop. Udelukkende på denne måde kan du sikre dig, at du får verdens bedste sovesofa – for netop dig.

Læs også: Senge-test - en verden af senge til alle behov.

Ikke desto mindre vil vi her afslutningsvis komme med et forsigtigt bud på en ”bedst i test”-sovesofa blandt det yderst kvalificerede udvalg af kandidater, vi har præsenteret i denne sovesofa-test. Og falder valget på den budgetvenlige og klassiske Dragør-sovesofa 3100. Denne sovesofa kan lidt af det hele, samtidig med at den ligger i en prisklasse, hvor alle kan være med – selv den unge studerende, der lige er flyttet hjemmefra, og som opererer med et relativt sparsomt budget. Sovesofaens klassiske look med vendbar chaiselong gør den yderst praktisk og let at passe ind i de fleste rum og indretningsstile, og dens funktionelle udtrækssystem og smarte opbevaringsmagasin medvirker til en yderst brugervenlig sovesofa-oplevelse. Kort og godt: et fund til prisen.

På baggrund af denne sovesofa-test håber vi, at du har fået inspiration til og mod på at give dig i kast med jagten på din nye sovesofa.

Rigtig god fornøjelse!