0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Få høj komfort i stuen med en lækker drejestol

15. april 2024

Ønsker du at skrue op for komfort i stuen, er en drejestol perfekt i din stue. Når du kommer udkørt hjem fra arbejde, kan du med god samvittighed læne dig tilbage og slappe fuldstændigt af med en god bog, podcast eller din yndlingsserie. Drejestolen skruer dog også op for hyggen og det sociale samvær, da du løbende kan justere, hvilken retning den skal vende.

Har du behov for at vende hen mod sofaen, hvor resten af familien sidder, eller ønsker du måske i stedet at vende ud mod haven og terrassen? Mulighederne er mange med drejestole, og de mere lette modeller kan enten erstatte de tunge og kompakte lænestole i stuen eller placeres i et lille hjørne i kombination med en skammel, et lille bord og en lampe for at skabe den perfekte hyggekrog.

Hvilken drejestol skal du vælge?

Der findes et væld af flotte, smarte, funktionelle og finurlige drejestole på markedet, men hvilken drejestol vil være den rette model for dig? Når du skal finde den rette drejestol, skal du både have øje for komfort, funktionalitet og design, og du skal finde ud af, hvad du vægter højest ved en kommende drejestol.

  • Ønsker du blot en enkel drejestol, eller skal den have flere funktioner som blandt andet indbygget fodskammel og justerbar nakkestøtte?
  • Skal det være en flot læderstol, eller skal den hellere være betrukket med stof?
  • Vil du gerne have en elegant drejestol, eller har du en forkærlighed for de klassiske, store flydere?
  • Skal æstetikken være i højsædet, eller er komforten alfa og omega?

Der melder sig sandsynligvis en lang række spørgsmål, når du skal finde en ny drejestol. For de fleste er komforten dog det absolut vigtigste element. Læs med nedenfor, hvor vi kommer med gode tips til at finde den perfekte drejestol til stuen.

Læs også: Guide: Find den perfekte lænestol

Relieve lænestol med brunt læder

Den stilrene og elegante drejestol

Har du en forkærlighed for de elegante og stilrene drejestole, som passer ind i stort set alle indretningsstile? I så fald bør du kigge nærmere på de enkle drejestole, der rent designmæssigt drager paralleller til Arne Jacobsens populære lænestol ”Ægget”.

Denne type drejestol passer ind i den moderne, nordiske indretning, hvor simplicitet, funktionalitet og kvalitet er nøgleordene. Vælger du en model i læder, især sort læder, kan den tilføre et rustikt og maskulint udtryk til indretningen, hvilket både kan skabe kontraster i en mere romantisk stueindretning, hvor lyse elementer og planter typisk dominerer. Til gengæld kan den også strømline en i forvejen stringent skandinavisk indretningsstil.

Vælger du den enkle og elegante drejestol i stof, tilfører du både stolen og omgivelserne et blødere og mere afslappet udtryk. Det gælder uanset, om du vælger den i en mørkere eller lysere nuance.

New York lænestol i sort læder

Den store og fluffy flyder

Er du i stedet vild med de store flyder-lænestole, hvor du i den grad får komfort for alle pengene, vil du med al sandsynlighed også sende lange blikke efter flyder-drejestole. Med flyder-drejestole mener vi de mere kompakte stole, hvor du rigtigt kan læne dig tilbage og næsten blive opslugt af den sublime komfort. De har både høj ryg, armlæn og et dybt sæde, der gør det muligt at slænge sig ordentligt i dem.

Ønsker du at skrue ekstra op for komfort, kan du med fordel vælge en funktionsrig flyder-drejestol fra eksempelvis Global, Conform eller Stressless. Du kan f.eks. få justerbar nakkestøtte, justerbar ryg eller en indbygget fodskammel, der kan vippes frem alt efter behov.

Du finder både de store flydere i læder eller stof, og endnu en gang afhænger valget af, hvilket udtryk du ønsker at skabe med den i indretningen. Hos Møblér har vi et stort udvalg af behagelige Stressless lænestole i mange forskellige modeller.

Drejestol med høj eller lav ryg?

Der er stor forskel på en drejestol med lav og høj ryg – det gælder både visuelt og komfortmæssigt. Vil du gerne have optimal komfort, bør du gå efter en lænestol med høj ryg, således du kan læne både ryg og hoved tilbage og føle, at drejestolen omfavner dig hele vejen rundt. Du kan endda skrue en ekstra tand op for komforten ved at vælge en drejestol med høj og justerbar ryg, der giver dig mulighed for at indstille vinklen på ryggen, alt efter behov.

Drejestole med høj ryg fylder dog mere i indretningen og kalder på mere plads. Er du i stedet på udkig efter en enkel og let drejestol, der kan stå i hjørnet og pryde indretningen på fineste vis, kan du med fordel se nærmere på en drejestol med lav ryg. Der skal dog ikke herske tvivl om, at skal komforten være i højsædet, sikrer en drejestol med høj ryg dig den absolut bedste komfort, da du opnår støtte fra top til tå.

Leder du efter en otium- eller hvilestol har vi også et stort udvalg af disse stole.

Læs også: Indretning af hyggehjørne

Denver lænestol i sort læder

Integreret eller iøjnefaldende design - valget er dit

Som med køb af mange andre møbler er det vigtigt, du tager dine eksisterende møbler med ind i overvejelserne. Du har sandsynligvis en fuldt møbleret stue, som allerede er præget af en særlig stil. I den forbindelse bør du nøje overveje, om din kommende drejestol skal passe ind i indretningsstilen, eller om den skal bryde ved at have en iøjnefaldende farve, størrelse eller design.

Har du i forvejen relativt små møbler og en luftig indretningsstil, kan en drejestol med store proportioner hurtigt se malplaceret ud i indretningen. Omvendt kan den også skabe mere dybde i indretningen og fungere som et visuelt samlingspunkt i stuen, man automatisk søger mod, når man træder ind.

Vælger du en drejestol i spændende og anderledes proportioner, kan du ganske enkelt skabe fokus omkring den. Det er dog ikke kun drejestolens facon, der kan gøre sig bemærket. Det er i mindst lige så høj grad farven.

Skal din kommende drejestol skille sig ud, kan du med fordel vælge en eller flere farver, der står i kontrast til resten af møblementet og indretningen. Har du f.eks. en klassisk og enkel indretningsstil, kan en mere moderne og iøjnefaldende drejestol skabe blikfang i stuen. Omvendt kan en klassisk og elegant drejestol også bryde med det stringente og moderne udtryk i en stue.