0
Din indkøbskurv

Opdaterer kurv

stk. a

-
+

Tilkøb:

stk. a

Din kurv i alt (ex. fragt)

Handel videre

Gå til kurven
Dankort VISA VISA Elektron American express Santander Mobilepay

Inspiration til TV-møbel løsninger

15. april 2024

Hvor et TV-bord før i tiden var noget, vi elskede at hade, er det i dag anderledes. Med tiden har det traditionelle TV-bord ændret udseende, og TV- og mediemøbler bliver ikke længere nødvendigvis forbundet med klodsede og store møbler. Tværtimod. I dag finder du både smarte, lækre og funktionelle TV-møbler, der er skabt til formålet, og som uden problemer kan blende flot ind i indretningen.

Til trods for at de fleste vælger at hænge deres fladskærm op på væggen, er der stadig brug for et både praktisk og funktionelt TV-bord. TV-bordet giver dig nemlig mulighed for at gemme udstyr og tilbehør væk på flotteste vis. Det gælder alt fra højtalere, spillekonsoller og fjernbetjeninger til film, spil og ekstra ledninger.

TV-bordet besidder altså langt flere egenskaber, end hvad navnet antyder, og det kan både fungere som en reol, skænk og kommode, alt efter behov. Dét er op til dig! Det kan dog være en udfordring at finde det rette TV-møbel, som matcher stuens indretning til perfektion. Det skal nemlig både passe til fjernsynets størrelse, sofaen, vægfarver og andre genstande i stuen.

Derfor får du i denne guide tips til TV-møbler, der både gør din stue praktisk og funktionel – uden det går på kompromis med æstetikken.

TV-bord, TV-møbel, TV-reol, TV-skænk og hi-fi-møbel – kært barn har mange navne

Når du begynder at kigge efter et nyt TV-møbel, vil du opdage, at netop dette møbel har mange forskellige navne. Det skyldes, at et TV-møbel kan fungere som meget mere end et TV-møbel. Du kan nemlig også både få fingrene i et TV-bord, en TV-skænk og en TV-reol, og der er stort set uanede muligheder, når du skal finde dit næste møbel til TV’et derhjemme.

Det handler især om at finde ud af, hvad dit kommende TV-møbel skal bidrage med. Skal der være mulighed for opbevaring, og i så fald hvor meget opbevaring? Vil du gerne have, det skal være med hjul, så du kan flytte på det? Eller ønsker du måske hellere, at det er en enkel, væghængt TV-hylde, som du kan pryde med nips?

Læs også: Inspiration til indretning af spisestuen

edge reolopstilling

Træ, hvidt eller sort TV-bord?

I jagten efter dit nye TV-møbel skal du gøre op med dig selv, om du ønsker et iøjnefaldende møbel eller et, der går i ét med omgivelserne. Et hvidt TV-møbel vil blende smukt ind i indretningen med hvide vægge, mens et sort TV-bord vil bryde indretningen, men til gengæld skabe en visuel rød tråd til et sort TV. Vælger du et enkelt TV-møbel i lyse og mørke nuancer, vil fokus være på fjernsynet eller på de ting, du opbevarer på bordet.

Er du i stedet interesseret i et møbel, der fungerer som et møbel i sig selv, kan du med fordel kigge nærmere på et TV-møbel i træ. Du kan både vælge et enkelt og klassisk TV-møbel i træ fra f.eks. NorD, men der findes også møbler med særlige udskæringer og finurlige design, som kan tilføre kant og personlighed til indretningen.

reolopstilling i hvid

Væghængt, med ben eller med hjul?

Når du skal vælge et nyt TV-bord, er det også relevant at overveje, om det skal være væghængt, med hjul eller med ben. Et væghængt møbel fra f.eks. Mistral kan tilføre et mere let og luftigt udtryk til stuen, og du frigiver samtidig også mere gulvplads. Vil du gerne have dit TV-møbel stående på gulvet, åbner der sig flere muligheder.

Du kan nemlig både finde et TV-bord med hjul og naturligvis et TV-bord med ben, hvis du gerne vil have det klassiske udtryk. Ved at vælge et TV-bord med hjul er fleksibilitet og funktionalitet i højsædet, da du nemt kan flytte TV-bordet rundt, alt efter behov.

Der findes et væld af stilfulde og funktionelle TV-møbler, og du finder både de praktiske med låger, skuffer, hylder og åbne opbevaringsrum, hvor funktionaliteten er i top. Omvendt finder du også de mere minimalistiske og enkle TV-borde, de robuste og kompakte TV-borde i retro-design og de mere vovede og iøjnefaldende design.

Mistral 222 reol

Funktionelle, praktiske og trendy TV-borde

Udover at forholde dig til, hvorvidt TV-møblet skal være væghængt, med ben eller hjul, skal du naturligvis også tage stilling til størrelsen på møblet. Ønsker du et mindre og let TV-bord, som kan blende ind i indretningen på fineste vis, eller vil du hellere have et større TV-bord, som skaber blikfang i stuen? Se nærmere på TV-møbler med låger, glasfronter, skuffer, hylder, åbne opbevaringsrum eller udskæringer til ledninger, hvor du er garanteret, at funktionaliteten er i top.

Læs mere om: Praktiske opbevaringsløsninger til hjemmet

TV-borde skal først og fremmest være funktionelle, men funktionalitet og æstetik kan også sagtens gå hånd i hånd, så du får et både praktisk og trendy TV-møbel. Invester i et TV-bord, som enten matcher hjemmets personlige stil ved at strømline indretningen, eller vælg i stedet et TV-bord, som skiller sig ud og troner som et design i sig selv.

Med det rette TV-møbel i stuen kan du præsentere dit TV og medie-setup på bedste vis, samtidig med at ledninger, kabler og andet, der ikke pynter, bliver gemt væk. TV- og mediemøbler er designet til at give dig de bedste løsninger inden for medieopbevaring, men du kan naturligvis også se nærmere på andre typer reoler og opbevaringsløsninger til stuen, som ikke nødvendigvis er skabt til at være TV-møbler. Det handler blot om at være kreativ og tænke ud af boksen.

Se også: Den store inspirationguide til opbevaring